Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פלדה לפי מידה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3271 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תן לי לבדוק היום. יש סיכוי שיש לי חתיכות כאלה ואז תוכל לקבל אותם חינם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

430 זו פלדת אל-חלד לשימוש בכלי מזון. אני רוצה לייצר מזלגות.

(בהמשך להודעה 15 שלא צוטטה) עובי 6 ממ?! למזלגות?! אולי לקלשון...

אני לא רוצה לבאס אותך, אבל: האם הקדשת מחשבה להליך הגימור? אני מתכוון, מעבר ל"עיגול" כל החלקים שייוותרו חדים מתהליך העיצוב והחיתוך. להבנתי, כלי אוכל מצריכים ליטוש לרמה גבוהה מאד, על מנת להיות עמידים יותר לחלודה ולחיידקים ואנא-עארף. כשאני אומר "רמה גבוהה מאד", אני מתכוון לפני שטח חלקים בגימור קרוב ל(אם לא כמו או יותר מ)"מראה", דהיינו ללא שריטות של גריט נמוך כלל. כדי להגיע לגימור הזה נדרש מספר גדול של שלבי ליטוש, כולל באפינג בסוף ההליך. אני מקווה שיש לך את הציוד והידע לביצוע כל זה.

זה לא קשה, אבל זה מאד מתסכל- לוקח הרבה זמן, והתוצאות אינן מידיות. סתם מבאס כזה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

לא שאני מטלורג גדול אבל אחלוק מקצת הידע שברשותי:

304 היא הפלדה המקובלת לכלי אוכל, 316 עדיפה (נהוג לכנותה באופן לא מקצועי Surgical grade). המקום להשיג את שני הסוגים כולל חיתוך בכמויות קטנות זה חיים סגלוביץ' ברחוב הרצל בת"א. לא יודע איך אתה מתכוון לעבד אותה רק קח בחשבון שתהליכים מסויימים עלולים לזהם אותה ולגרום להחלדה. לדוגמה- אם תחתוך בעזרת דיסק רגיל תהליך החיתוך האברסיבי מחדיר אטומי פחמן לשכבה העליונה של הנירוסטה- מה שגורם לה להחליד. כמו כן מגע/שפשוף עם פלדות אחרות בהובלה/החסנה גם הוא מביא בעיה כזו. על כן נהוג לבצע פסיבציה לאחר העיבוד במקומות בהם לא מוכנים שתופיע חלודה (מדובר בחלודה שטחית כמובן). התהליך המקובל הוא טבילה בחומצה חנקתית (אל תנסו בבית).

עריכה אחרונה על ידי אביב
פורסם

יש חומרי פסיבציה (חומצה מדוללת) מסחריים בצורת נוזל ובצורת ג'ל. הם לא יקרים אבל עדיין לא הייתי ממליץ למשתמש הביתי להתעסק איתם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לדוגמה- אם תחתוך בעזרת דיסק רגיל תהליך החיתוך האברסיבי מחדיר אטומי פחמן לשכבה העליונה של הנירוסטה- מה שגורם לה להחליד. כמו כן מגע/שפשוף עם פלדות אחרות בהובלה/החסנה גם הוא מביא בעיה כזו. על כן נהוג לבצע פסיבציה לאחר העיבוד במקומות בהם לא מוכנים שתופיע חלודה (מדובר בחלודה שטחית כמובן). התהליך המקובל הוא טבילה בחומצה חנקתית (אל תנסו בבית).

בתעשיה נהוג לבצע פסיבציה לנירוסטה גם אם הפלדה לא עברה צורת עיבוד מסויימת אלא פשוט בכדי לשפר את עמידות הנירוסטה בפני קורוזיה. התהליך המקובל הינו לפי תקן QQ-P-35C.

לדוגמא: ברגים, דיסקיות, אומים מנירוסטה תמיד עוברים פסיבציה.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)
(בהמשך להודעה 15 שלא צוטטה) עובי 6 ממ?! למזלגות?! אולי לקלשון...

אני לא רוצה לבאס אותך, אבל: האם הקדשת מחשבה להליך הגימור? אני מתכוון, מעבר ל"עיגול" כל החלקים שייוותרו חדים מתהליך העיצוב והחיתוך. להבנתי, כלי אוכל מצריכים ליטוש לרמה גבוהה מאד, על מנת להיות עמידים יותר לחלודה ולחיידקים ואנא-עארף. כשאני אומר "רמה גבוהה מאד", אני מתכוון לפני שטח חלקים בגימור קרוב ל(אם לא כמו או יותר מ)"מראה", דהיינו ללא שריטות של גריט נמוך כלל. כדי להגיע לגימור הזה נדרש מספר גדול של שלבי ליטוש, כולל באפינג בסוף ההליך. אני מקווה שיש לך את הציוד והידע לביצוע כל זה.

זה לא קשה, אבל זה מאד מתסכל- לוקח הרבה זמן, והתוצאות אינן מידיות. סתם מבאס כזה.

כן לכל השאלות. 6 ממ זה בסדר, מדובר על מזלגות שישומשו בעיקר לאכילת סטייקים, אז הם ישתלבו יפה יחד עם שאר הסכו"ם העבה. טיב שטח של כלי אוכל פשוטים הוא AB או 2B

לא מתאר ולא תיארתי שזה יהיה תהליך של זבנג וגמרנו.

לא שאני מטלורג גדול אבל אחלוק מקצת הידע שברשותי:

304 היא הפלדה המקובלת לכלי אוכל, 316 עדיפה (נהוג לכנותה באופן לא מקצועי Surgical grade). המקום להשיג את שני הסוגים כולל חיתוך בכמויות קטנות זה חיים סגלוביץ' ברחוב הרצל בת"א. לא יודע איך אתה מתכוון לעבד אותה רק קח בחשבון שתהליכים מסויימים עלולים לזהם אותה ולגרום להחלדה. לדוגמה- אם תחתוך בעזרת דיסק רגיל תהליך החיתוך האברסיבי מחדיר אטומי פחמן לשכבה העליונה של הנירוסטה- מה שגורם לה להחליד. כמו כן מגע/שפשוף עם פלדות אחרות בהובלה/החסנה גם הוא מביא בעיה כזו. על כן נהוג לבצע פסיבציה לאחר העיבוד במקומות בהם לא מוכנים שתופיע חלודה (מדובר בחלודה שטחית כמובן). התהליך המקובל הוא טבילה בחומצה חנקתית (אל תנסו בבית).

לקחתי לתשומת ליבי

בתעשיה נהוג לבצע פסיבציה לנירוסטה גם אם הפלדה לא עברה צורת עיבוד מסויימת אלא פשוט בכדי לשפר את עמידות הנירוסטה בפני קורוזיה. התהליך המקובל הינו לפי תקן QQ-P-35C.

לדוגמא: ברגים, דיסקיות, אומים מנירוסטה תמיד עוברים פסיבציה.

תודה על המידע

עריכה אחרונה על ידי Keyser

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
כן לכל השאלות. 6 ממ זה בסדר, מדובר על מזלגות שישומשו בעיקר לאכילת סטייקים, אז הם ישתלבו יפה יחד עם שאר הסכו"ם העבה. טיב שטח של כלי אוכל פשוטים הוא AB או 2B

על סמך אתה קובע שטיב פני השטח של כלי אוכל הוא BA או 2B ?

המספרים 2B או BA מתייחסים לטיב פני שטח של נירוסטה שאתה רוכש ולא לטיב פני השטח הנדרשים לאחר עיבוד או עיצוב של הפלדה.

טיב פני שטח של חלקים מכניים נהוג לסמן ב-Ra או ב-Rz במיקרומטרים או ב-N1-N12.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...