Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

רציתי להתייעץ לגבי האפשרויות שלי בחיבור טאבלט ברכב.

קראתי את השרשורים "להתראות CarPC שלום טאבלט" וכן "פרוייקט טאבלט גוגל נקסוס 7 - מודל טכני" אך לא מצאתי בהם מענה לקושי שלי.

יש לי סיאט איביזה 2012 ומאסתי במערכת המקורית.

ממערכות מולטימדיה double-din שראיתי ברכבים של חברים, הן נופלות באיכותן לדעתי מטאבלט כמו Galaxy Edge או Nexus 7.

הייתי שמח לפתרון שדורש ממני כמה שפחות התעסקות עם חיווט.

בתיקייה הנ"ל יש תמונות של החיווט המקורי שקיים ברכב:

https://drive.google.com/open?id=0B6Y0vSVBNggtRC1RTEdwUmdtQlU

לפי מה שקראתי באינטרנט, החיבור הקיים הוא חיבור ISO סטנדרטי (תקנו אותי אם אני טועה).

חיפשתי מתאם כלשהו שבצד אחד מתחבר לחיבור הקיים ומהצד השני יש יציאת AUX או RCA, אך ללא הצלחה.

אשמח לכל עזרה או עצה בנושא.

אני אציין שנושא החשמל פחות מטריד אותי, אני לא מחפש להעביר חיווט חשמל לטובת הטאבלט, נראה לי שפשוט אחבר אותו לשקע מצת, כמו שמטעינים טלפון רגיל.

תודה על העזרה.

פורסם

הי,

הטעות שלך היא שאתה יוצא מתוך נקודת יסוד בה הטאבלט שלך הוא מגבר ארבעה ערוצים והוא כמובן איננו.

החיווט המקורי של הרכב מוליך ארבעה זוגות חוטים כלפי הרמקולים המקוריים.

ברגע שאתה מוציא מהמשוואה את הHU המקורי אתה נשאר בעצם ללא מגבר ולכן אתה צריך לבנות פתרון של הגברה משולב עם הטאבלט ואם אתה רוצה שהכל יעבוד על החיווט המקורי של הרכב אתה צריך מגברון ארבעה ערוצים שערך הפיוז שלו לא יעלה על 10 אמפר.

בקיצור אתה מחפש מגבר 4*20 וואט RMS לערך, יש היום דברים שכאלו שהם גם משולבי פרוססור למשל סדרת הMDA של ניפון.

לדעתי גם לאלפיין יש משהו דומה רק ללא פרוססור וגם לNVX צריך להיות משהו דומה.

במצב כזה ההמלצה שלי תהיה להוסיף מקלט BT של NVX (עולה כ30 דולר לפני משלוח) + אחד מפתרונות ההגברה + מטען שקע מצת לטאבלט שלך + מתאם צמה מקורי לרכב שלך.

סתם דוגמא למגבר של סוני

סתם דוגמא למגבר של קלריון

סתם דוגמא למגבר של קנווד

והנה דוגמא למקלט BT של NVX

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מה לגבי שליטה מההגה? או קריאה של מחשב הרכב (CAN-BUS) אין כאלה פונקציות ברכב שלך? אם כן איך מתגברים על זה?

פורסם

שליטה מההגה וחיבור למחשב הרכב - יש כיסוי נרחב בשרשור שלי לגבי מודל טכני טאבלט גוגל נקסוס 7.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)
הי,

הטעות שלך היא שאתה יוצא מתוך נקודת יסוד בה הטאבלט שלך הוא מגבר ארבעה ערוצים והוא כמובן איננו.

החיווט המקורי של הרכב מוליך ארבעה זוגות חוטים כלפי הרמקולים המקוריים.

ברגע שאתה מוציא מהמשוואה את הHU המקורי אתה נשאר בעצם ללא מגבר ולכן אתה צריך לבנות פתרון של הגברה משולב עם הטאבלט ואם אתה רוצה שהכל יעבוד על החיווט המקורי של הרכב אתה צריך מגברון ארבעה ערוצים שערך הפיוז שלו לא יעלה על 10 אמפר.

בקיצור אתה מחפש מגבר 4*20 וואט RMS לערך, יש היום דברים שכאלו שהם גם משולבי פרוססור למשל סדרת הMDA של ניפון.

לדעתי גם לאלפיין יש משהו דומה רק ללא פרוססור וגם לNVX צריך להיות משהו דומה.

במצב כזה ההמלצה שלי תהיה להוסיף מקלט BT של NVX (עולה כ30 דולר לפני משלוח) + אחד מפתרונות ההגברה + מטען שקע מצת לטאבלט שלך + מתאם צמה מקורי לרכב שלך.

סתם דוגמא למגבר של סוני

סתם דוגמא למגבר של קלריון

סתם דוגמא למגבר של קנווד

והנה דוגמא למקלט BT של NVX

תודה על התשובה המפורטת :)

כשאתה מדבר על ארבעה ערוצים, אתה מניח שיש ארבעה רמקולים ברכב?

לדעתי יש לי רק שניים, רק קדמיים.

לא יודע אם זה משנה משהו...

לפי המחירים של המגברים שנתת אליהם קישור, אני תוהה אם לא זול יותר לקנות מע' פשוטה 1DIN של פיוניר (או כל חברה מוכרת אחרת), להסתיר אותה מאחורי התושבת לטאבלט ומשם להמשיך בחיבור לטאבלט...

האם המכשירים בקישורים הבאים מהווים תחליף למגבר?

https://www.sonicelectronix.com/item_40523_NVX-XFLOC4.html?utm_source=YouTube&utm_campaign=How%20To&utm_medium=Youtube%20Description&utm_term=XFLOC4

http://www.ebay.com/itm/361834259726?ul_noapp=true

https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xcar+rca+stereo+converter.TRS0&_nkw=car+rca+stereo+converter&_sacat=0

אם כן, אתה יודע להגיד מה האיכות שלהם?

שוב תודה על ההכוונה והסיוע :)

עריכה אחרונה על ידי yochaiz
פורסם

ממערכות מולטימדיה double-din שראיתי ברכבים של חברים, הן נופלות באיכותן לדעתי מטאבלט כמו Galaxy Edge או Nexus 7.

מה הדגמים שראית, סינים תואמי מקור או אפטרמרקט מוכרים (בפירוט דגמים מדויקים אם אפשר)?

מאיזו בחינה לדעתך יש נפילה באיכות?

אני לא מחפש להעביר חיווט חשמל לטובת הטאבלט, נראה לי שפשוט אחבר אותו לשקע מצת, כמו שמטעינים טלפון רגיל.

מדובר בפתח להכנסת רעשים, אם לא מדובר במטען איכותי.

הוא התייחס ליציאות רמקולים, שסביר שיש 4 כאלו מהרדיו המקורי, גם אם ברכב יש רק זוג רמקולים.

הם לא. אלו ממירי יציאות רמקולים (היי לבל) ל-RCA (לוו לבל) עבור חיבור מערכת מקורית למגבר. מה שנקרא מנחת.

בכחול.

מה המטרה והשאיפות הסופיות שלך?

אילו פונקציות למעשה אתה מחפש?

מה התקציב?

פורסם
בכחול.

מה המטרה והשאיפות הסופיות שלך?

אילו פונקציות למעשה אתה מחפש?

מה התקציב?

היי,

לגבי איכות של מע' מולטימדיה בהשוואה לטאבלט, אולי המילה שיותר מתאימה כאן היא גמישות.

למע' מולטימדיה אין את כל הפונקציונליות של טאבלט, שיכול להפעיל waze ולמעשה הוא שקול לחלוטין לסמארטפון, בניגוד למע' מולטימדיה.

מה גם שיש לי גמישות להחליף את הטאבלט כרצוני, בעוד החלפה של מע' מולטימדיה פחות נוחה.

הייתי שמח לשמוע דעה לגבי חיבור מע' 1DIN לחיווט הקיים ברכב ואז לחבר את הטאבלט ל-1DIN, האם זה שקול להצעה לחבר amplifier.

לגבי פונקציות, אני לא מחפש משהו מורכב או מתוחכם, אני רוצה אפשרות לשמוע מוזיקה ברכב עם מקסימום גמישות בהיבטים של waze וכדומה, כלומר שאני לא אצטרך לחבר את הטלפון למע' בשביל waze למשל.

התקציב לא גבוה, אני לא מחפש להשתגע.

אם מוציאים את מחיר הטאבלט מהמשוואה, כי טאבלט ישמש אותי לעוד דברים מחוץ לרכב, אז אני מחפש נזק בסביבות 300-400 ש"ח לכל ההתאמות, אם זה לקנות amplifier או מע' 1DIN וחיבורים נחוצים למיניהם.

פורסם
תודה על התשובה המפורטת :)

לדעתי יש לי רק שניים, רק קדמיים.

לא יודע אם זה משנה משהו...

לפי המחירים של המגברים שנתת אליהם קישור, אני תוהה אם לא זול יותר לקנות מע' פשוטה 1DIN של פיוניר (או כל חברה מוכרת אחרת), להסתיר אותה מאחורי התושבת לטאבלט ומשם להמשיך בחיבור לטאבלט...

https://www.sonicelectronix.com/item_40523_NVX-XFLOC4.html?utm_source=YouTube&utm_campaign=How%20To&utm_medium=Youtube%20Description&utm_term=XFLOC4

http://www.ebay.com/itm/361834259726?ul_noapp=true

https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xcar+rca+stereo+converter.TRS0&_nkw=car+rca+stereo+converter&_sacat=0

אם כן, אתה יודע להגיד מה האיכות שלהם?

שוב תודה על ההכוונה והסיוע :)

זול יותר או לא - פשוט נוח יותר, הגיוני יותר.

לסוני יש יחידות ראש נהדרות למטרה הזו עם אפליקציה שדרכה אתה יכול לשלוט במערכת הראש לחלוטין מהטאבלט.

יוסי אלפיין הוא ה-איש להתקנות מהסוג הזה.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...