Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רכב בקבוצה הזאת עולה כ1300 שקל כולל הכל בחברות הליסינג! הכל זה הכל למעט צמיגים ובלמים.

לא רואה סיבה לקנות כזה רכב ולתחזק לבד, (ולממן אותו לאורך התקופה).

מה שכן זה אכן מוגבל ב20,000 ק"מ לשנה, מאמין שבמחיר שהקליאו נמכרה היא לא עשתה יותר מזה.

בוא נראה, הרכב היה אצלי 30 חודשים לפי חישוב שלך, כפול 1300 שווה 39K ש"ח ולה להערכתי אם איני טועה יש להוסיף מקדמה שנעה בין 4000 ל7500 אם איני טועה.

בפועל בין מכירה לקנייה הפסדתי: 26K(ירידת ערך) פלוס 11K(ביטוח ואגרת רישוי) פלוס 2 טיפולים נגיד עוד 2K.

מה גם שביטוחים וטסט שולמו ע"י המעסיק בחלק מן הזמן.

אז מה שווה יותר?

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

• תגובות 392
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

המחיר כולל הכל, מגולם בפנים גם המקדמה.

זה יצא בפועל בדיוק אותו דבר:39K, מה יותר משתלם? לדעתי ליסינג, אין צורך בהתעסקות במכירה, שקט נפשי, לא עולה מימון, בהרבה מקרים ביטוח יותר זול, בפרט בנהג חדש/צעיר.

פורסם
אותי בתור לקוח פרטי שיכול לרכוש cx5 לדוגמה זה לא מעניין.

דרך אגב אם לובינסקי היו עושים זאת באופן גורף לכלל הלקוחות אזי בוודאות מחיר המחירון העתידי היה זהה ל- cx5 שכן מבחינת יצחק לוי יש 100 % ביקוש במחיר הזה.

אז תקנה CX5. בלי להקניט או להעליב אתה מעלה דרישות הזויות ומסקנות עוד יותר הזויות.

ציינת פה כל כך הרבה רכבים ועסקאות אחרות ושיבחת אותן אז פשוט תקנה את אחד מהרכבים האלה ורד מה3008.

נחש מה? לובינסקי כרגע מצליחים למכור כל 3008 שמגיע לפה בלי הנחות ומבצעים בסדרי הגודל שאתה מדבר עליהם לפי כל הדיווחים. כגוף עסקי אין להם שום אינטרס לשכב על הכביש, בטח שהדרישות והציפיות שלך פירושן לשכב על הכביש ולתת לך לדרוס אותם עם משאית. השוק אמר את דברו, מחיר ה3008 מספיק תחרותי ואנשים קונים אותו.

את הציפיות שלך לא תקבל גם בחלום.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אני רוצה משהו אחד, אולי הם ייתנו משהו אחר, אולי נפגש בנקודה מסויימת או שלא.

בכל מקרה זה לא רק אני, יש עוד חברי קבוצה ואני לא קובע לשאר חברי הקבוצה.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
אני רוצה משהו אחד, אולי הם ייתנו משהו אחר, אולי נפגש בנקודה מסויימת או שלא.

בכל מקרה זה לא רק אני, יש עוד חברי קבוצה ואני לא קובע לשאר חברי הקבוצה.

וכמה אתה חושב שחברי הקבוצה לא קונים רק בגלל היעדר אותם תנאים?

מאמין ש0, מאמין שגם אתה אם תקבל הנחה יפה מאוד (ללא שאר התנאים) לא תקנה.

עסקית אתה תקנה מותג אחר ולובינסקי ימכרו לאנשים אחרים, שום צד לא יפסיד מהסיפור, ב3008 הביקוש יותר גדול מההיצע נכון לכעת.

בנושא זה זה מקביל לשרשור המקביל הסקודה קודיאק, כן שוו את המחיר או לא שווה, הביקוש יותר מהיצע וכן נחתמה סוגיית המחיר מבחינת היבואן.

פורסם
אתה צודק בהחלט.

אני מניח שיש אנשים ולרובם חשובה ירידת הערך, לכן אני אומר אל תקנו חדש כיום יש מציאות יד שנייה שנה עד שלוש על הכביש.

אתם מתחילים לחשב ירידת ערך לרכב החדש שתקנו, אל תקנו. זו הגישה שלי.

רכשתי קליאו 0.9 באוקטובר 2013 דרך ״חבר״ ב80 במקום ב85, מכרתי במרץ 2016 במחירון משוקלל 54 . 30 אלף הלכו ״לפח״.

מתבאס? לא. ידעתי לקראת מה אני הולך.

אני לא אומר שלא לגיטימי לאדם לקנות רכב חדש על בסיס ירידת ערך נמוכה, המון עושים ויעשו, רק לדעתי זו טעות כי הם מפספסים המון רכבים טובים ואיכותיים בדרך, לכן השיקול שלי הוא לא להסתכל על ירידת הערך בקניית חדש.

נו, אז בסופו של דבר גם אתה קנית במבצע כלשהו..

אני מניח שאם לא היה מבצע אותי היית רוכש רכב אחר.

אגב, הנחה של 5K על רכב שמחירו 85K זו הנחה דיי נאה מקבילה להנחה של 10K ש"ח ממחיר ה-3008 פרימיום.

הנחה זו בדיוק, עזרה לך להרגיש קצת יותר נוח עם ירידת הערך הגדולה ושלא יצאת לגמרי פראייר שלא בחרת בליסינג.

זה לגמרי לגיטימי.

כאשר ניגשים לרכוש רכב ב-170K ש"ח ההתלבטות "קצת" יותר גדולה מאשר על רכב ב-80K ש"ח, כך שאני בטוח שאם היית רוכש רכב בסכומים כאלו השיקולים שלך היו "קצת" משתנים.

אגב, מבחינת יקידת ערך הקליאו לא הייתה בחירה רעה כלל!! ירידת הערך שלה (של הדגם האוט' מאובזר) שוות ערך לזו של טויוטה יאריס סטייל (על פי יד-2).

לעומת זאת אם תבדוק את המחירון של הפיאסטה 2014 תראה שהיא נחתכה למחיר של 50K שזה כמעט 20K מתחת למחיר היאריס/קליאו, וזאת על אף שהיא עלתה כמעט אותו הדבר (אני אישית רכשתי במבצע אך היו גם שרכשו ב-105K).

להגיד לך שזה שווה את זה בגלל שפיאסטה מהנה יותר בבית אורן, אה לא ממש משנה לאישתי וסה"כ כל הרכבים הנ"ל ירגישו לה אותו הדבר.

כך שכן, ירידת ערך משחקת אצלי (ואצל רובנו) תפקיד מהותי וזה מקבל משקל גדול יותר ככל שמחיר הרכב עולה.

לגבי הביקורת שהחבר green מקבל, לדעתי היא לא במקומה.

סה"כ הוא זורק כאן תנאים מופרזים אך זו זכותו וזכות היבואן גם לסרב להם חלקית אן במלואם.

אני מניח שגם עם הסכמה חלקית הוא יסכים, או שלא, זו זכותו..

אני לא מבין את ההתלהבות הגדולה של חלקכם כאן לגבי הרכב, סה"כ זה עוד מתחרה בסיגמנט דיי חם עם המון רכבים טובים שמפסידים/מנצחים בנקודות אם בכלל.

כך שדיי לגיטימי לשקול גם את עלות ירידת הערך לפני שמקבלים החלטה, וזה שמישהו מתעניין כאן או אפילו מנסה ליזום קבוצת רכישה, לא גורע ממנו את הזכות לחפש גם רכב אחר טוב לא פחות ובתנאים טובים יותר.

מי שנעול על הרכב, וחושב שהוא רכב מושלם והמחיר ממש אטרקטיבי, מעולה, שייגש לסוכנות הקרובה ויזמין!

אגב, היום הושקה ה-CX5 החדשה ומחירה זהה ל-3008 פרימיום וגם האבזור שלה מקביל לו (אין גג שמש אך יש פריטים אחרים שאין ב-3008 פרימיום), כך שאיך בדיוק התמחור של 3008 אטרקטיבי?!

פורסם

יש פה כבר מספר אנשים שהביעו רצון לרכוש את הרכב בתנתן הנחה אמיתית לקבוצת רוכשים.

אני בטוח שיש עוד אנשים שיושבים על בגדר וממתינים לראות התפתחויות.

בראיה אסטרטגית עסקית, לא תמיד מיקסום מכירה במקסימום מחיר, הינה הרווחית ביותר.

משמע, לפעמים שווה לצאת במבצע בחוגים מסויימים וכביכול להפסיד אל מול מכירה במחיר מחירון, על מת להרוויח מהפרסום בו יזכו בקרב חברי הפורום ולא רק.

צריך לא לשכוח שהיבואן לא מוכר רק רכב מדגם אחד ולכן אם יצבור נקודות בקרב הלקוחות הפוטנציאליים, כיבואן שיודע לבוא לקראת, זה ישרת אותו גם בשיווק ומכירה של דגמים אחרים.

מה גם שלגבי המוצר הזה, לא לעולם חוסן.

יתרה מכך, אם יציעו הצעה טובה וגם לא ימכרו הרבה במסגרת אותה ההצעה, ירוויחו פעמיים.

דבר אחרון, אילו היה מדובר ביבואן שלא משמש כספונסר של הפורום ניתן היה להניח שהפניה לא הגיע לכתובת הנכונה.

במקרה הזה היבואן כבר הודיע כי קיבל את הפניה והעביר אותה לברי סמכא.

עכשיו הכדור בידיים שלהם.

אתם הרי יודעים מהי תופעת הלוואי לסקפטיות.

קרדיט ל- misterb על התמונה

פורסם
וכמה אתה חושב שחברי הקבוצה לא קונים רק בגלל היעדר אותם תנאים?

מאמין ש0, מאמין שגם אתה אם תקבל הנחה יפה מאוד (ללא שאר התנאים) לא תקנה.

עסקית אתה תקנה מותג אחר ולובינסקי ימכרו לאנשים אחרים, שום צד לא יפסיד מהסיפור, ב3008 הביקוש יותר גדול מההיצע נכון לכעת.

בנושא זה זה מקביל לשרשור המקביל הסקודה קודיאק, כן שוו את המחיר או לא שווה, הביקוש יותר מהיצע וכן נחתמה סוגיית המחיר מבחינת היבואן.

צר לי, אבל אני חושב שהראיה שלך מאוד צרה ומאוד לא עסקית.

גם יחסי ציבור זה כסף, לפעמים זה שווה הרבה כסף. הפסימיות הנחרצת שלך ממש לא במקומה.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

לא ברורה לי השליליות והציניות שרצה פה- כל יוזמה צרכנית היא חיובית ומשמעותית!

אנחנו חיים במדינה שבה משלמים המון מיסים ובנוסף פרמיה מהותית על כל מרכיבי החיים (דירה, רכב, דלק, והרשימה עוד ארוכה), אגב זה לא משמועות- אני טס הרבה בעולם בגלל עבודה ומנהל שיחות עם אנשים מהרבה מדינות, אנחנו עם של פראיירים (ששונא לצאת פראייר, סוג של אוקסימורון)

מכיוון שרכב זאת ההוצאה שניה הכי מהותית של הרוב- כל ניסיון לשפר עמדות דרך רכישה קבוצתית הוא חיובי (כאילו מישהו פה היה אמר "לא" בסוכנות אם היו מציעים לו הנחה..) במקרה הגרוע לא תתקבל הצעה טובה מספיק והיוזמה לא תתממש.

בכל מקרה אני בשלבי התלבטות סופיים על ג'יפון אחר - בהינתן הנחה משמעותית על 3008 דיזל פרימיום אני בפנים (אם זה יזוז מהר מספיק)

green- בהצלחה ביוזמה וכמובן Haters gonna hate

פורסם (נערך)

בייביאגה תודה!

השרשור לוקח כיוון ספקולנטי (הרבה בגללי אני לוקח את האשמה :-)) גם בגלל חוסר הוודאות וגם בגלל שאנחנו נשים זקנות שאוהבות לדבר על רכבים :shock:

בינתיים יש לנו 7 מתעניינים רציניים חברי הפורום ועוד חבר שלי שייתכן שאצליח לסחוב אותו מהטיגואן, סה"כ 8 מתעניינים, מספר יפה שעוד יגדל לדעתי אם יהיה מבצע טוב.

לא רציתי להגיד לכם את זה מאחר וזה היה רק משהו ראשוני, אבל כדי להפיג במקצת את חוסר הוודאות ולהחזיק אותכם בתמונה ומאחר ואני רק שליח שלכם (אני מקווה שלובינסקי יבינו זאת) אני יכול להגיד לכם שלובינסקי רציניים ועם כוונות טובות, התקשר אליי כבר לאחר התשובה בכתב של לובינסקי, מנהל אולם תצוגה תל אביב בשם יובל, שאל אותי פרטים בין היתר על רצינות החברים ואם אני מכיר אותם, עניתי שאני מכיר רק מהפורום אבל כי רוב המתעניינים שהיו אז עשו נסיעות מבחן והם נראים רציניים.

הוא שאל האם נוכל לקיים כולנו פגישה בתל אביב, הרשיתי לעצמי לענות לו שאנחנו מאזורים שונים בארץ ושלא נראה לי שיהיה לנו דרייב לזה לפני שנדע מה הם מציעים.

אני חושב שהכי טוב שלובינסקי יציעו לנו הצעה מסודרת בהקדם כך שכל אחד יוכל לשקול אותה ולהגיע להחלטה במקום המשך הספקולציות.

לובינסקי ראו בשרשור הזה מה הרצונות של חלק מהמשתתפים וכעת נשאר להם להציע מה שהם רוצים.

אם הרוב רוצים להיפגש בתל אביב שיכתבו בשרשור, אני לא בטוח לגבי זה, מצד אחד זה יכול להפוך למסחרה תאילנדית וכל אחד מהחברים ימשוך לכיוון אחר, מצד שני ייתכן שניתן יהיה להגיע למשהו פרטני עם כל אחד, מצד שלישי זה יכול להיות סיר לחץ מכירתי מצד לובינסקי לסגור בהטבות לא מהותיות וכיוצ"ב

דרך אגב פנה אליי במקביל איש מכירות מסניף הרצליה שלא ידע שיובל פנה אליי, הציע לבוא אליי פרטנית. כשהוא שמע שיובל דיבר איתי הוא העדיף שיובל ימשיך. אולי זאת גם דרך להתקדם פרטנית?

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

אני חושב שהגבת נכון, שיתנו הצעה ולשם מימושה בפועל, יערכו מפגש לטובת העניין.

תל אביב זה מיקום לגיטימי, גם לאלה שגרים רחוק, הרי שאם ידעו את התנאים ויהיו מקובלים עליהם, לא תהיה זאת טרחה גדולה מדי. מה גם שאפשר לקחת את האשה לשרונה להשלמת ההוצאה. :-D

פורסם
צר לי, אבל אני חושב שהראיה שלך מאוד צרה ומאוד לא עסקית.

גם יחסי ציבור זה כסף, לפעמים זה שווה הרבה כסף. הפסימיות הנחרצת שלך ממש לא במקומה.

לא פסמיות אלא חשיבה עסקית, לדעתי האישית כמובן.

תראה מדובר כאן במכירה ולא בשירות, זה לא שנפנפו לקוח ללא שירות.

מאמין שבנושא יחסי ציבור ה"יוזר" של לובינסקי כאן בפורום עבד שעות נוספות.

וללא קשר אני עצמי לו הייתי בדילמה הייתי חושב בדיוק כמו ה"ירוק" ולא קונה צרפתי במחיר גבוה ויהי מה. לא מאמין בערך המותג מבחינה כלכלית לאורך שנים.

או לקנות יקר ולמכור יקר (מאזדה CX5) או לקנות זול ולמכור זול (הפוקוס המושמצת שלי...).

פורסם

ראשית, החשיבה העסקית היום עוברת מתפיסה של customer service ל- customer delight .

ההבדל העיקרי הוא בין מה שאתה כצרכן חושב שאתה צריך לקבל לבין איך מספק השירות יפתיע אותך באופן הכי לא צפוי ויצור אצלך סט רגשות בלתי צפוי כלפי המוצר.

באופן פרקטי, אתה מצפה לקבל במקרה הטוב x אבל מפתיעים אותך ומספקים לך x,y,z ואם תחזור/תשאר בעתיד תקבל עוד יותר.

אתה כל לך מופתע שכל הלבטים מתפוגגים בין רגע.

דבר שני, אני מבין את כל השיח הרציונאלי (למרות שהרציונאל הוא רק בעיני המתבונן) אבל מה עם השיח האמוציונאלי?

"ראיתי את הרכב ואהבתי ואחרי שהתיישבתי התאהבתי. נתתי גז והתחתנתי". איפה הרומנטיקה?

אדם מבין כתב: "אני לא אוהב את 3008 כי הוא גרם לי לחזור בי מדעתי השלילית על ג'יפונים: הוא מרווח, מרחיב דעת ומעניק חוויית משתמש ייחודית. תכווני מראות, גולף, ג'יפונים על הזנב שלך".

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...