Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

audi q2 vs vw golf

roeyd102
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3263 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

בבעלותי פולקסווגן גולף 1.4 150 כ"ס קומפורטליין, שנת 2016 (הרכב חגג שנה החודש).

בימים האחרונים אני לא יכול להתעלם מאאודי Q2 שנוסעות בכבישי ארצנו.

מדובר ברכב יפה ומרשים למדיי!

נכנסתי לאתר אאודי לקרוא עוד קצת פרטים וראיתי שמבחינת המחיר- מה שיתאים לי זו הגרסה הבסיסית עם מנוע ה-1000 סמ"ק ו-116 כ"ס בלבד, עם חבילת האיבזור של חלון השמש וכל זה.

שווה לדעתכם לעשות קנייה שכזו? או להישאר עם הגולף המהירה, המדהימה, המפנקת והאיכותית שלי?

VW GOLF LIFE PLUS, 2023

SEAT Ateca FR 2021 | Volkswagen Golf Comfortline 2016 | Volkswagen Polo Comfortline 2014 | Volkswagen Polo Trendline (manual) 2007 | Daewoo Lanos SE 1.5L automatic 1999

פורסם

כוח זה לא הכל בחיים והאאודי נותן תא נוסעים קצת יותר איכותי, תנוחת ישיבה טובה ומראה אחר לגמרי.

את המנוע הזה אני מכיר על איביזה ומסיבוב קצרצר גם על אוקטביה, בעיית ביצועים לא תהיה אבל הוא יהיה חלש משמעותית מהרכב הנוכחי שלך.

אני נהגתי ב-Q2 1.4 ואהבתי. הוא זריז וקומפקטי, המרווח הפנימי מספק, נוחות נסיעה לא רעה והתנהגות כביש טובה.

קח בחשבון שהמחירים באאודי מאוד גמישים. ה-1.4 מככב בכל מיני מגרשי 0 ק"מ, הייתי בודק מה המחירים שם.

פורסם

אישית- לא הייתי עובר. הגולף באמת אחלה אוטו, ולדעתי לעשות את המעבר הזה (ואתה בכיף יכול להוציא פה 50K+) מהגולף (בת שנה, באחריות) לאודי Q2 הוא מהלך לא נכון עכשיו. אם יש לך את היכולת הכלכלית/הגולף משעממת אותך ובא לך להתחדש- אז תהנה. אבל אם לא מדגדג לך להחליף- לדעתי לא.

פורסם (נערך)

כלכלית זה לא משתלם.

הגולף שלך שווה על הנייר כ- 130,000 ש"ח והאאודי תעלה קרוב ל- 170,000.

אם הגולף מהירה, מדהימה, מפנקת ואיכותית.. אז נשמע שלא כל כך כדאי לרוץ ולהחליף אותה.. :wink:

עריכה אחרונה על ידי fusion-x
פורסם

אני לא חושב שאיכות תא הנוסעים של הגולף נחותה מהאודי - במקרה הזה, דווקא ידה של הגולף על העליונה. הגולף גם הרבה יותר נוחה, מרווחת ומספקת איכות נסיעה גבוהה יותר. בשקלול עם יתרון הביצועים אני ממש לא מבין את ההגיון בהחלפה.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
אני לא חושב שאיכות תא הנוסעים של הגולף נחותה מהאודי - במקרה הזה, דווקא ידה של הגולף על העליונה. הגולף גם הרבה יותר נוחה, מרווחת ומספקת איכות נסיעה גבוהה יותר. בשקלול עם יתרון הביצועים אני ממש לא מבין את ההגיון בהחלפה.

במחשבה שנייה- גם אני לא מבין את ההיגיון בהחלפה. בייחוד שהגולף שלי חזקה משמעותית מה q2.

תודה על העצות הנבונות שלכם.

VW GOLF LIFE PLUS, 2023

SEAT Ateca FR 2021 | Volkswagen Golf Comfortline 2016 | Volkswagen Polo Comfortline 2014 | Volkswagen Polo Trendline (manual) 2007 | Daewoo Lanos SE 1.5L automatic 1999

פורסם

גם אני מאוד ישמח על עוד מידע על הרכב הזה עם המנוע של 1.0 - הרכב בא עם אבזור נדיב ביותר וביחד עם חבילת לקשרי מגיע הרכב אמנם ל185K אבל נותן חבילה באמת נדירה של אבזור ועוד ברכב פרימיום כמו אאודי, ומערכות בטיחות נהדרות.

היה גם דבר באתר של הבנתי - בניגוד לכל הדגמים של המנוע 1.4 במנוע החדש רשום בין האבזור "מחשב דרך צבעוני" האם מדובר בוירטואל קוקפיט? ואם לא האם מאן דהוא יודע כמה עולה להוסיף את זה ואם יש בכלל את האופציה?

דבר נוסף איזה תיבת DSG7 מדובר, האם היא מאלו שעושים בעיות?

פורסם

״מחשב דרך צבעוני״ אומר שהתצוגה הדיגיטלית בין שני השעונים הרגילים היא בצבע, במקום צבע אחד כפי שהיה בעבר. זה לא וירטואל קוקפיט.

ככל הידוע לי כרגע אין וירטואל קוקפיט ב-Q2 שנמכר בישראל, וגם אם יש אז זאת הזמנה מיוחדת.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
במחשבה שנייה- גם אני לא מבין את ההיגיון בהחלפה. בייחוד שהגולף שלי חזקה משמעותית מה q2.

תודה על העצות הנבונות שלכם.

מה שלא הגיוני זה לקנות רכב חדש, שמספק מכל בחינה, לאבד ערך של שנה ראשונה (ירידת הערך הכי גדולה), ולקנות משהו אחר, שהוא לא שיפור מהותי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
״מחשב דרך צבעוני״ אומר שהתצוגה הדיגיטלית בין שני השעונים הרגילים היא בצבע, במקום צבע אחד כפי שהיה בעבר. זה לא וירטואל קוקפיט.

ככל הידוע לי כרגע אין וירטואל קוקפיט ב-Q2 שנמכר בישראל, וגם אם יש אז זאת הזמנה מיוחדת.

הנחתי כך, פשוט בשאר הדגמים יש בדיוק את אותו צג נתונים דיגיטלי בין השעונים ומכיוון שרק בדגם החדש ICON היה רשום "מחשב דרך צבעוני" אמרתי אולי הם הוסיפו בדגם הזה גם את הוירטואל בניגוד לשאר הדגמים. למשל מערכות הגנה מגיעות במנוע הזה כסטנדרט מה שיעלה בדגמים האחרים תוספת של 10K.

פורסם
גם אני מאוד ישמח על עוד מידע על הרכב הזה עם המנוע של 1.0 - הרכב בא עם אבזור נדיב ביותר וביחד עם חבילת לקשרי מגיע הרכב אמנם ל185K אבל נותן חבילה באמת נדירה של אבזור ועוד ברכב פרימיום כמו אאודי, ומערכות בטיחות נהדרות.

דבר נוסף איזה תיבת DSG7 מדובר, האם היא מאלו שעושים בעיות?

יש למישהו תשובה טובה לגבי המנוע 1.0 TFSI? האם בתכל'ס מיועד לעיר או שבנוי גם לעשות נסיעות בינעירוניות ארוכות יום-יומיות עם שלושת הצילינדרים שלו? אומרים שהשחיקה במנועי V3 גדולה יותר, שהם מתאמצים יותר תחת עומס ונוסעים בסל"ד גבוה יותר.

על פניו אאודי שלפה פה אס רציני עם המנוע הקטן + חבילת בטיחות מושלמת.

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם

למרות מה שכתבתי אתמול בערב, הבוקר הלכתי לסוכנות אודי בבני ברק, בעיקר מתוך סקרנות לראות יותר את הרכב ולשמוע עוד פרטים.

באולם שם אין דגם 1000 בתצוגה, אלא רק שני דגמי 1.4, בשתי רמות אבזור.

האוטו נראה די מרשים כאמור, ומבפנים- איכות החומרים מעולה ומזכירה את הגולף שלי.

הסוכן, די בצדק, הציע לי לקחת את גרסת ה-1.4 ולא לרדת למנוע 1000 (להזכירכם- כיום אני עם גולף 1.4, 150 כ"ס).

מפה לשם- הציע לי, כולל טרייד אין- להוסיף עוד 77K ש"ח ולהתקדם ל-Q2.

נשמע לכאורה מפתה, אך מצד שני זה לא מעט כסף והאוטו שלי הוא לא סתם פולקסווגן, הוא פולקסווגן מפואר, שבסכום שהוצע לי- אולי "אעלה" קצת במותג וקצת בגובה של הרכב, אבל "ארד" קצת ברמת האבזור.

בקיצור, ככל הנראה- חזל"ש (או שלא? אשן על זה השבת...)

VW GOLF LIFE PLUS, 2023

פורסם

מה הסיבות שהוא נתן כשהוא הוריד אותך מהמנוע של ה1?

הבעיה בגרסא של ה1.4 שלא רק שהיא יותר יקרה אין בה חבילת אבזור בטיחות שמגיעה חינם במנוע של ה1 ועולה 10K במנוע של ה1.4, אני למשל הייתי מוכן לשלם עוד כמה שקלים למנוע גדול יותר אבל למה שם האבזור בטיחות לא סטנדרט ועולה עוד כסף.

פורסם
מה הסיבות שהוא נתן כשהוא הוריד אותך מהמנוע של ה1?

הבעיה בגרסא של ה1.4 שלא רק שהיא יותר יקרה אין בה חבילת אבזור בטיחות שמגיעה חינם במנוע של ה1 ועולה 10K במנוע של ה1.4, אני למשל הייתי מוכן לשלם עוד כמה שקלים למנוע גדול יותר אבל למה שם האבזור בטיחות לא סטנדרט ועולה עוד כסף.

סיבה אחת ופשוטה- זה יהיה לעבור מאוטו שהוא יחסית "חיה" על הכביש, לרכב שהוא קצת יותר מתאמץ על הכביש.

אם כבר משקיעים כל כך הרבה כסף- ללכת אחורה בצורה די משמעותית ברמת הכוח של הרכב- זה חבל.

VW GOLF LIFE PLUS, 2023

פורסם

האוטו שלי הוא לא סתם פולקסווגן, הוא פולקסווגן מפואר.

הרכב שלך מאובזר אולי, אבל לא מפואר...

מה הסיבה האמיתית שבגללה אתה חושב להחליף?

Sent from my iPhone using Tapatalk

• תוכן חדש...