Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3328 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

יש בלוח יד 2 סיאט לאון FR 1.4 2014 צבע אפור שמפורסמת באוטודיל חיפה.

דבר ראשון רציתי לדעת אם מישהו מכיר את הרכב הספציפי שנמצא שם? הלאון שם לפי מה שנאמר לי עם דאון פייפ 4 אגזוזים, הייתה של מישהו בשם אלכסיי מעפולה.

דבר שני ראיתי שאוטודיל זה מגרש רציני, השאלה אם באמת הם אמינים שם או שצריך להזהר מהרכבים שם יתר על המידה?

הם גם נותנים שם אחריות על מנוע גיר שילדה, מעבר לכך קיבלתי בדיקה שהם עשו לרכב (אני אוסיף תמונה למטה של הבדיקה) שבבדיקה נראה שהכל תקין מלבד לסעיף של השלדת מרכב ששם מצויין ששמשה קידמית הוחלפה, לטענתם בעקבות נפץ בשמשה. כמה אני אמור להיות מודאג מזה?

בנוסף רציתי גם לשאול לגביי האגזוזים האלה. מה ההשפעה שלהם על הרכב מבחינת כ"ס, נזק, צריכת דלק וכאלה? וגם מה העלות של להרכיב כאלה.

חייב עזרה כמה שיותר מהר. תודה מראש לעוזרים!!!

2017-05-04-PHOTO-00000008.jpg

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בדיקה אופיינית לאוטודיל.

ממליץ לקחת לבדיקה בעצמך. אם לרכב יש דאון פייפ ואין לו מנורה דולקת בלוח שעונים חייבת להיות מותקנת תוכנת מחשב מנוע.

הרכב צריך להיות עם 250 כ"ס בערך 40-45 קג"מ.

פורסם
בדיקה אופיינית לאוטודיל.

ממליץ לקחת לבדיקה בעצמך. אם לרכב יש דאון פייפ ואין לו מנורה דולקת בלוח שעונים חייבת להיות מותקנת תוכנת מחשב מנוע.

הרכב צריך להיות עם 250 כ"ס בערך 40-45 קג"מ.

אני לא מבין כל כך גדול, אבל לקחת רכב שיוצא עם 125 כ"ס ולהפוך אותו ל250 זה לא קצת יותר מידי בשביל המנוע? זאת אומרת שזה שוחק מאוד.

מעבר לכך למה התכוונת שאמרת בדיקה אופיינית לאוטודיל? אשמח אם תוכל לפרט טיפה אם אתה רואה משהו חשוד.

פורסם

תסלח לי שלא שמתי לב שמדובר ב1.4. אם כך הרכב בסביבות ה160 כ"ס.

אני אומר שזו בדיקה שדומה להרבה רכבים שהם מחזיקים. ממליץ לך לבחור במקום ניטרלי.

אוטודיל בסך הכל בסדר גמור ביחס לשוק הטרייד אין

פורסם
תסלח לי שלא שמתי לב שמדובר ב1.4. אם כך הרכב בסביבות ה160 כ"ס.

אני אומר שזו בדיקה שדומה להרבה רכבים שהם מחזיקים. ממליץ לך לבחור במקום ניטרלי.

אוטודיל בסך הכל בסדר גמור ביחס לשוק הטרייד אין

ומבחינת השיפורים שקיימים על הרכב עד כמה מומלץ לקנות רכב כזה?

ברור לי שהרכב יהיה יותר חזק ומהנה לנהיגה שזה פלוס נחמד. מצד שני אני לא אחד שמחפש להתחרות ואני מניח שלפלוס הזה יש גם כמה מינוסים כמו שחיקה של חלקים, צריכת דלק ואולי דברים נוספים?

אני אוסיף שמבחינת שאר הנתונים הרכב מאוד מתאים למה שאני מחפש: יד ראשונה, 55K ק"מ, ספר טיפולים מסודר (לטענת אוטודיל) צבע שאני אוהב. אבל כן הייתי מעדיף רכב נקי ללא שיפורים.

פורסם
אין שום בעיה עם שיפורים כאלו כל עוד הרכב תוחזק עפ"י היצרן.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

ועד כמה השיפורים האלה משפיעים על אמינות המנוע או חלקים אחרים אם בכלל?

והאם הם גם משנים את צריכת הדלק הממוצעת?

פורסם

כן ששיפורים מאיצים את הבלאי ברכב, מדובר ביותר עומס על המנוע, גיר, מתלים וכו'. מאידך, מאד תלוי איך הרכב טופל וננהג, אם טופל במועד עם שימוש בחלפים ושמנים איכותיים אז אין בעיה. מאד תלוי גם איך הרכב ננהג, אם לחצו בכל רמזור ברור שהבלאי יהיה גבוה מאד אבל הדבר נכון גם לרכב שהוא סטוק.

אישית החזקתי בעבר איביזה קופרה, לאון 1.8T ולאון FR. כולן היו משופרות וכולן היו אמינות אבל כמו שכתבתי, הרכבים שלי טופלו כמו שצריך וננהגו בצורה שתיצור בלאי כמה שיותר מינימלי.

לגבי צריכת דלק- כמובן שחל שינוי, התוכנה משנה את ניהול המנוע ומכאן שגם את ההספק וצריכת הזאת. אולם בנהיגה סטנדרטית הצריכה אמורה להשאר דומה לשל רכב סטוק.

פורסם
כן ששיפורים מאיצים את הבלאי ברכב, מדובר ביותר עומס על המנוע, גיר, מתלים וכו'. מאידך, מאד תלוי איך הרכב טופל וננהג, אם טופל במועד עם שימוש בחלפים ושמנים איכותיים אז אין בעיה. מאד תלוי גם איך הרכב ננהג, אם לחצו בכל רמזור ברור שהבלאי יהיה גבוה מאד אבל הדבר נכון גם לרכב שהוא סטוק.

אישית החזקתי בעבר איביזה קופרה, לאון 1.8T ולאון FR. כולן היו משופרות וכולן היו אמינות אבל כמו שכתבתי, הרכבים שלי טופלו כמו שצריך וננהגו בצורה שתיצור בלאי כמה שיותר מינימלי.

לגבי צריכת דלק- כמובן שחל שינוי, התוכנה משנה את ניהול המנוע ומכאן שגם את ההספק וצריכת הזאת. אולם בנהיגה סטנדרטית הצריכה אמורה להשאר דומה לשל רכב סטוק.

אני חייב לציין שבאופן כללי אני מחפש אחת סטוק. אני לא אחד שמחפש עכשיו להתחרות או לשפר. זה פחות מדבר אליי לפחות בשלב הזה. אני לא אגיד לך שהעובדה שהרכב שלי יהיה יותר חזק ומהנה לנהיגה עם צליל יותר יפה לא מגרה אותי, כי זה כן, אך אם אני יודע שזה בא על חשבון אמינות או צריכת דלק אז אני מוותר על זה בקלות.

השאלה היא עד כמה באמת ההשפעה היא קריטית בדברים האלו?

האם כדאי לי ללכת עליו במידה והוא באמת טופל כמו שצריך או שאתה אומר אם עיניין השיפורים לא מדבר אליי אז לא להיכנס לזה בכלל ולחפש אחת סטוק?

כי בעיקרון אם ההבדל בין רכב משופר לסטוק מבחינת הבלאי הוא רק לטווח הרחוק וזה לא משהו שמורגש בצורה רצינית אז אין לי מה לדאוג יותר מידי. ולגביי הצריכת דלק כבר טענת שנהיגה סטנדטית היא אמורה להשאר דומה לשל רכב סטוק.

בנוסף גם העיניין הוא שפשוט אני כבר המון זמן בחיפושים ולא מוצא את הרכב שעונה לדרישות שלי מבחינת יד, ק"מ ספר טיפולים מסודר, נראות, צבע ומחיר. והרכב הזה עם השיפורים דווקא כן. בגלל זה אני ככה מתלבט לגביו.

פורסם

אין כאן שחור ולבן, יש מצב שרכב "מקורי" יהיה במצב על הפנים ורכב משופר שטופל כהלכה יהיה במצב טוב. כמו שכתבתי זה תלוי איך הרכב טופל וננהג. לצורך העניין ברכבים שלי מרווח הטיפולים היה 10K ק"מ ובחיים לא לחצתי מעמידה כי הדבר יוצר בלאי גדול על המכלולים. סה"כ החששות שלך הגיוניים כי לרוב משפרי רכבים מחפשים יותר להתגרזן אבל בשורה התחתונה אי אפשר לדעת בלי בדיקה מקיפה של הרכב.

אם אתה כ"כ לא שלם לגבי הרכב הספציפי אז תמשיך לחפש, הלאון 1.4 זה לא רכב עד כדי כך נדיר, אם תהיה סובלני מספיק אז בטח יצוצו נוספות כאלה. אתה מחפש רכב בסכום לא נמוך וממודל דיי מתקדם, אני לא רואה סיבה שלא תצליח למצוא לאון בת שנתיים-שלוש עם ק"מ סביר, יד נמוכה והיסטורית טיפולים מסודרת.

פורסם
אין כאן שחור ולבן, יש מצב שרכב "מקורי" יהיה במצב על הפנים ורכב משופר שטופל כהלכה יהיה במצב טוב. כמו שכתבתי זה תלוי איך הרכב טופל וננהג. לצורך העניין ברכבים שלי מרווח הטיפולים היה 10K ק"מ ובחיים לא לחצתי מעמידה כי הדבר יוצר בלאי גדול על המכלולים. סה"כ החששות שלך הגיוניים כי לרוב משפרי רכבים מחפשים יותר להתגרזן אבל בשורה התחתונה אי אפשר לדעת בלי בדיקה מקיפה של הרכב.

אם אתה כ"כ לא שלם לגבי הרכב הספציפי אז תמשיך לחפש, הלאון 1.4 זה לא רכב עד כדי כך נדיר, אם תהיה סובלני מספיק אז בטח יצוצו נוספות כאלה. אתה מחפש רכב בסכום לא נמוך וממודל דיי מתקדם, אני לא רואה סיבה שלא תצליח למצוא לאון בת שנתיים-שלוש עם ק"מ סביר, יד נמוכה והיסטורית טיפולים מסודרת.

ועד כמה בדיקה מקיפה יכולה לעזור לי להבין אם הרכב באמת טופל כמו שצריך ובמצב טוב?

יש מכון מסויים שאתה ממליץ עליו?

פורסם

סיבוב נהיגה ברכב, בדיקת היסטורית טיפולים ובדיקה ע"י מכונאי שמכיר את הרכב יכולים לתת אינדיקציה טובה לגבי מצב הרכב.

לצערי לא אוכל להמליץ על מכונאי\מכון בדיקה בחיפה כיוון שאני מאזור המרכז.

פורסם
סיבוב נהיגה ברכב, בדיקת היסטורית טיפולים ובדיקה ע"י מכונאי שמכיר את הרכב יכולים לתת אינדיקציה טובה לגבי מצב הרכב.

לצערי לא אוכל להמליץ על מכונאי\מכון בדיקה בחיפה כיוון שאני מאזור המרכז.

אוקיי. תודה רבה!

פורסם

אני ממליץ לך לנסות לאתר את הבעלים הקודם של האוטו ולדבר איתו. בקש לראות רישיון רכב, שם תראה את שמו וכתובתו של הבעלים הקודם. משם כבר לא בעיה לאתר את הטלפון שלו ולדבר איתו ולהתרשם ממנו לגבי איכות השיפורים והטיפול ברכב. אני עשיתי זאת בעבר כשחיפשתי אוטו לאחי בטריידמוביל. למוכר כבר אין אינטרס להסתיר יותר מדי, הוא כבר לא צריך למכור את האוטו בעצמו...

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

פורסם

ממליץ לך על מוסך אנרג'י בחיפה(אזור תעשיה של קריית חיים)

הם מומחים בVAG באמת מומחים ואמינים גם!

אני גם מאמין שיש סיכוי שהבחור ידע של מי הרכב מרוב שהם מכירים כול כך טוב את הVAG באזור

• תוכן חדש...