Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3378 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בסאנגיונג רודיוס

מישהו אמר לי שאני אמור לשים את אותו צבע מים שיש לי היום, קשה לי לזהות מה הצבע המדויייק והמוסך כבר סגור לסופ״ש ...מה דעתכם ?

והאם זה טבעי שכמה חודשים אחרי טיפול יהיו חסרים לי הרבה מים ?

תודה

פורסם

לא מומלץ לערבב נוזלי קירור שונים ומה שאמרו לך על הצבע לא ממש נכון.

כמובן שלא טבעי שיהיו חסרים לך מים.

מה שאתה יכול לעשות כרגע כעזרה ראשונה זה לשים מים מזוקקים! שים לב, לא מינרלים, לא מהברז, מזוקקים.

ולנסוע בהקדם למוסך לבדוק מהיכן הנזילה.

פורסם

מה שאתה יכול לעשות כרגע כעזרה ראשונה זה לשים מים מזוקקים! שים לב, לא מינרלים, לא מהברז, מזוקקים.

מה שהוא אמר !

אבל כן, מים מזוקקים מתאימים בדרך כלל לכולם

מומלץ שתפתח ספר רכב ותראה מה רשום לגבי הנוזל קרור איזה חומר יש בפנים

העניין של הצבע זה סתם לסימון של מה שבדרך כלל שמים, אבל זה לא תמיד נכון ולכן שלא תעשה נזק עדיף תקרא

אני לא מוצא את הספר רכב שלך בשלוף תחכה שמישהו אולי ירשום פה אם יש לו

בשיטוט מצאתי שזה בכלל Anti-Freeze:SYC-310 בצבע צהוב אבל קח את זה בערבון מוגבל כי לא מצאתי מה החומר עצמו

קרא בספר רכב אם יש לך

פורסם

תודה

בינתיים חיפשתי בגוגל ומצאתי שסוג המים זה 50/50 ?

פשוט מתכוננת נסיעה של איזה 200 ק״מ לשבת, כרגע הנוזל נמצא קצת מתחת למינימום, מד הרכב לא מראה ולא הראה התחממות דראסטית.

האם שווה לקחת סיכון או להשבית את הרכב עד להגעה למוסך ?

פורסם

תבדוק בעין האם ישנה נזילה ברורה.

בכל מקרה 50/50 זה אומר שיש לך 50 אחוז (חצי) מים מזוקקים וחצי נוזל קירור.

תקנה לך בתחנת דלק בקבוק של מים מזוקקים. תמלא.

האם לנסוע ככה בשבת או לא?

בעיקרון אם אין נזילה רצינית - לא תהיה בעיה וסביר להניח שהמנוע לא יתחמם.

אבל כמו כל דבר בחיים יש כאן סיכון

פורסם
תבדוק בעין האם ישנה נזילה ברורה.

בכל מקרה 50/50 זה אומר שיש לך 50 אחוז (חצי) מים מזוקקים וחצי נוזל קירור.

תקנה לך בתחנת דלק בקבוק של מים מזוקקים. תמלא.

האם לנסוע ככה בשבת או לא?

בעיקרון אם אין נזילה רצינית - לא תהיה בעיה וסביר להניח שהמנוע לא יתחמם.

אבל כמו כל דבר בחיים יש כאן סיכון

שאלה ...

נגיד ולאחר מילוי מים מזוקקים... רמת הנוזל תשאר משום מה על ה max ולא תרד ...

האם זה אומר שאצטרך לרוקן את המים הקיימים ולמלא מחדש את סוג המים המתאים ?

פורסם

הוא כרגע לא יודע איזה נוזל יש לו באוטו ועל זה הוא הולך להוסיף כמות של מים מזוקקים.

בנוסף על זה הוא מדווח על ירידה במפלס הנוזל קירור משמע שכנראה יש בריחה כזאת או אחרת, יש לעקוב אחרי הנזילה ובלי קשר ההמלצה היא לרוקן את המערכת, לשטוף אותה כמו שצריך ולשים נוזל קירור יעודי לרכב.

פורסם
הוא כרגע לא יודע איזה נוזל יש לו באוטו ועל זה הוא הולך להוסיף כמות של מים מזוקקים.

בנוסף על זה הוא מדווח על ירידה במפלס הנוזל קירור משמע שכנראה יש בריחה כזאת או אחרת, יש לעקוב אחרי הנזילה ובלי קשר ההמלצה היא לרוקן את המערכת, לשטוף אותה כמו שצריך ולשים נוזל קירור יעודי לרכב.

שורה תחתונה ... יום ראשון אני במוסך כדי לבדוק בכלל מה הסיבה לירידת מפלס המים.

עד אז ...

במידה ולדעתי מפלס המים במיכל לא יורד ונשאר קבוע מתחת למינימום ובנוסף כאמור הרכב לא מראה שהוא מתחמם, האם להשאיר כך עד ראשון / מים מזוקקים / או למלא סוג כזה או אחר של 50/50 ?

פורסם

המלצתי היא להוסיף מים מזוקקים [לא חייב עד המקסימום] וכמובן לקחת אותם איתך באוטו ובכל עצירה שאתה עושה להעיף מבט על המיכל ובמידת הצורך להשלים.

פורסם

מנוע 2.7?

מאחר ולא ניתן להשיג בארץ נוזל קירור מקורי (ואם ניתן אני יותר מאשמח לדעת על כך) - יש להשתמש בנוזל קירור העומד בתקן 325.0 של מרצדס. צריך לחפש נוזל קירור שהתקן הנ"ל מופיע על האריזה שלו, Valvoline G48 למשל מתאים למשימה.

עד שתגיע למוסך כדאי להשלים את המפלס עם מים מזוקקים בלבד, לא ברז ובטח שלא מינרליים.

להחלפה חלקית (ריקון ומילוי מחדש) תצטרך בערך 8 ליטר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...