Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3365 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אושריקו,

הבלאי בנסיעה ארוכה על 140 קמ"ש הוא פחות מהבלאי של סיבובי דאווין בחדרה .

אגב, איזה בלאי מנוע יש ברכב בן 14? 220,000 זה מנוע עייף?

הרכב הזה אצלי מ80 אלף ואני לא מרגיש שום הבדל מהותי- אולי אני לא רגיש מספיק לבלאי?

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מארק, למה אתה תמיד מדבר כאלה שטויות?

הוא כן תוחזק יפה מאוד לאורך שנים, כל מה שעשיתי לה דפק אותה ובהחלט לא תיקנתי את זה חזרה כי זה כבר לא משתלם.

אבל טיפולים ודברים שמפריעים לי ברמה ששווה לגעת, אז עושה. אתה קיצוני, מה גם שהקורולה הזו שותה מים מקוריים ושותה שמן איכותי.

פורסם

מארק, באמת באמת לא מרגיש שום דבר חריג בליסוע 140 קמ"ש ברכב בן 14 .

וזה לא קל לי להגיד אחרי שנה וחצי עם אינסיגניה 2.0 , במוו 325 , ועדיין לא מרגיש שהמנוע צועק "הצילו" .

• חברי המעגל הראשון
פורסם

דווקא בסל"ד גבוה יותר השימון למנוע טוב יותר. 3000 סל"ד זה בסדר גמור לשיוט גם במכונית ישנה.

בנסיעות בין רמת גן - חיפה גיליתי שהרכב שלי חסכוני יותר ב110 קמ"ש מאשר ב90 קמ"ש.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
דווקא בסל"ד גבוה יותר השימון למנוע טוב יותר. 3000 סל"ד זה בסדר גמור לשיוט גם במכונית ישנה.

בנסיעות בין רמת גן - חיפה גיליתי שהרכב שלי חסכוני יותר ב110 קמ"ש מאשר ב90 קמ"ש.

צודק, גם הקירור .

גם הגיר נמצא בהילוך האחרון שלו, מה שמקל עליו .

פורסם
איזה שטויות אני מדבר?

אתה מחזיק ברכב בן 14 או אני?

140 קמ"ש לא מורגשים, לא מבחינת עומס ולא מבחינת מאמץ .

קורה שגולש ל150 וקורה שלא עובר את ה110 גם.

הקודמת החזיקה חצי מיליון באותו דפוס נסיעה .

לא יודע מה אתכם- או שחוש מהירות שלי לא מפותח, או ש140 באמת לא מורגש .

אגב, מנוע מסתובב על פי סל"ד לא על פי קמ"ש לפחות ככל הזכור לי .

הייתה לי עד לא מזמן סיויק 97 , אז אני יודע מה זה לנסוע על רכב בן 18 מטופל ברמות במצב מכני מעולה.

מבחינתך קצב הבלאי הוא אחיד בין 90 קמש ל140 קמש ? זה נראה לך אותו הדבר ?

ההבדל בין 70-90 למנוע עם 4 הילוכים ובין 110-130 זה אמנם עוד 20 קמ"ש אבל זה ממש לא אותו הבדל , לא בצריכת דלק ולא בבלאי למנוע ולא בכלום.

נעזוב את זה ש140 לא חוקי כמעט בשום כביש בישראל איך שלא תסתכל על זה ...

תחת ההגיון שלך אז למה שלא תקצין וגם תגיד ש160 זה לא נורא כי הרכב שלך לכאורה מגיע לכמה ? 180-220 בטח ? אז סע על 180 ותגיד לי מה צריכת הדלק שלך ומתי הרכב שלך ישבוק חיים.

בין אם מורגש לך 140 או לא, גוף האדם מרגיש תאוצה ולא מהירות אבל זה משהו אחר.

הפואנטה שלי היא שאפילו אם אתה יוצא מנקודת הנחה שהמאמץ למנוע שלך הוא לינארי (והוא לא! בטווח של כל המהירויות) עדיין ההבדל אמור להיות לא אותו הדבר.

פורסם

המאמץ של המנוע נובע מהתנגדות ומקדם גרר, מקדם שחיקה של צמיגים וכן הלאה .

המהירות עצמה משחקת תפקיד שולי .

אגב, לא מזמן פירקתי מצערת של 220,000 - מבריקה .

כנ"ל המצתים ( יש שרשור שלי) .

אבל נסכים שלא להסכים.

ועדיין, הייתי מעדיף לקנות רכב ששייט במהירויות האלה על הכביש מאשר אוטו שנתנו בו "קיקים" כדי להעיר את המנוע הישן ....

פורסם
המאמץ של המנוע נובע מהתנגדות ומקדם גרר, מקדם שחיקה של צמיגים וכן הלאה .

המהירות עצמה משחקת תפקיד שולי .

אגב, לא מזמן פירקתי מצערת של 220,000 - מבריקה .

כנ"ל המצתים ( יש שרשור שלי) .

אבל נסכים שלא להסכים.

ועדיין, הייתי מעדיף לקנות רכב ששייט במהירויות האלה על הכביש מאשר אוטו שנתנו בו "קיקים" כדי להעיר את המנוע הישן ....

אכן אני מסכים איתך, מאמץ ובלאי נובע מההתנגדות ומקדם גרר ושחיקה וכו' עם זה אני מסכים

אבל אתה לא נוסע 140 בתנאי מעבדה כשאין לך התנגדות וגרר נכון ? אז מה זה משנה איך אתה מתאר את המצב, מזווית של קמ"ש על כביש ? או סל"ד על הכביש ? או מקדמים ? מדובר על אותו דבר

ואני גם מסכים איתך שעדיף לקנות רכב ששייט על מהירות 110 קבוע למשל ולא נתן גז ברקס כל שניה כי הבלאי שם היה עצום יותר

הנקודה שלי הייתה שעדיף לנסוע בכלל 90-110 ולא 120-140 כי יש הבדל, זה הכל

ברכב אולי פחות זה מורגש, אבל למי שיש רישיון לאופנוע ונסע על אופנוע אפשר להרגיש את ההבדל בין אם זה בגוף, או בלחיצות על המצערת ולהרגיש בביצים כמה שהמנוע עובד אחרת :-D

• תוכן חדש...