Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3408 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

פיאג'ו פורטר היא דייהטסו הייג'ט שמייצרים ברישיון. מדובר על מיניבוס זעיר בגודל של 3.1 מטר ומנוע כ600סמ"ק.

פורטר בא בשלל דגמים, כולל מנוע דיזל 1.2.

זה הדגם הקטן ביותר של הייג'ט, יש גם הייג'ט ג'אמבו מעט גדול יותר. הדגמים הקטנים נכנסים לקטגוריה של קאיי קאר ביפן (רכבים עד גודל מסויים) ומקבלים הטבות מיסוי.

היה יבוא סדיר של הרכבים הקטנים האלו גם ארצה, חלקם נוסעים עוד כיום. לא יודע אם היבוא נמשך. פורטר מגיע בתצורה של משאית קטנה ושל מיניבוס. הרכב מבוסס על מנוע מרכזי, ממש כמו ברכבי על :D ושלדת סולם. היו דגמים עם הנעה אחורית או כפולה (הגירסא היפנית המקורית).

הדגם הזה שייך לסדרה של DEAGOSTINI לרכבי משטרה עולמיים (יש להם גם דגמים של משטרת ישראל).

מה עושה פורטר באוסף שלי?

פורטר נמצא באוסף שלי כי לא קיימים דגמים של דייהטסו הייג'ט, בטח ובטח לא של רכב הסיני שיוצר ברישיון על ידי FAW בשנות ה80 דייהטסו טיאן דזין TJ110.

מה קשור הדגם הזה עליי? TJ110 זה הרכב שעלינו איתו ארצה. זה הרכב הסיני הראשון שנסע אי פעם בכבישי ארצנו. מבחינת חווית הנהיגה, כפי שאבא שלי הזכר מדובר על סכנת נפשות. הרכב היה מאוד קל וגבוה, צר ולא אוחז. בגשם הנהיגה בו הייתה דריפט - הוא נסה על הצד. מה שהיה משפר את המצב זה העמסה של הרכב הזה, אך ללא עומס דרושים כישורי נהיגה יוצאי דופן כדי לא לההרג. היה עוד רכב כזה שהגיע ארצה, אך עבר תאונה ונמכר בחו"ל. אחת הבעיות הייתה שבארץ אין חלקים בכלל לרכב הזה, לא חלקי פח, לא פלסטיקה - ממש כלום. אפילו לא היה מצבר שמתאים לפי גודל. ברכב הסיני מזגן כמובן לא היה, מנוע ללא בידוד חום בישל את הנהג והנוסע הקדמי. בקיץ זה הוסיף לחוויה. בחורף הרכב היה מלא בשלוליות בגלל הגשם.

 

פורטר הוא הדגם הבא של הייג'ט, שלנו היה מבוסס על הדגם הקודם. התצורה משותפת לשני הדגמים. אך הדגם הנוכחי של הייג'ט עם מנוע קדמי בגלל דרישות הבטיחות, לכן פורטר היה למעשה האחרון בתצורה המסוכנת ששום דבר לא מגן על הנהג נגד התנגשות.

dz1.jpgdz2.jpgdz3.jpgdz4.jpg

 

להלן המקור הסיני כמו שהיה לנו (רק לבן) זה דגם תלת ממדי שמישהו יצר (אחד מחברי הפורום הנכבדים יכול אולי עדיין להיזכר ברכב האמתי מתחילת שנות ה90 שהיה שייך ללקוח שלו):

be2eccd1633fde48cb31430aeee4071f.jpg

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הרבים האלו היו מצליחים בארץ הרבה יותר אם לאנשים פה הייתה מודעות למה שאנחנו באמת. אם היו משווקים אותן אחרת לדעתי, היו סיפור הצלחה פה. אחרי הכל אם סוזוקי הצליחו לעורר קטגוריה שלמה לחיים וגם להפוך אותה לבין הפופולאריות, אין סיבה שגם בעולם המסחריות זה לא יקרה.

 

בכ''מ, נהנהתי לקרוא. האם יש לה קשר כלשהו לסובארו?

פורסם

אין לה קשר ישיר לסובארו. היו לסובארו וסוזוקי דגמים שקולים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הנה שירשור שפתחתי לפני 10 שנים, תצפית ראשונה של פיאג'ו פורטר בארץ, ממש בתחילת היבוא הסדיר שלה אפילו קצת לפני.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?173083-%D7%A1%D7%95%D7%91%D7%90%D7%A8%D7%99%D7%AA-%D7%97%D7%95%D7%96%D7%A8%D7%AA-%D7%9C%D7%90%D7%A8%D7%A5

 

למייט ידיעת היה יבוא עד איזור שנת 2011-2012.

 

אגב העתק של סוזוקי קארי שנמכרה בארץ בשנות ה 80 גם מיוצר עד היום -דייהו דאמאס - Daewoo Damas.

 

ולגבי TJ110 - סקרנת אותי, איפה זה נקנה? ולמה?

 

 

פורסם (נערך)

TJ110 נקנה בחו"ל. הרכבים האלו הגיעו לברה"מ לשעבר בעסקת ברטר ואז נמכרו לאנשים בסביבת תחילת שנות ה90.

אבא שלי קנה את הרכב הזה במטרה לעלות איתו ארצה. הוא עבר הכנה: צבענו את התחתית ומלאנו את החללים בחומרים נגד חלודה, כפי שהיה מקובל. ועז עלינו איתו - מסע של 12 יום דרך מדינות מזרח אירופה ומעבורת מיוון דרך קפריסין לישראל. כל מי שעשה מסע דומה לשלנו, לרוב הגיע עם לאדה. אנחנו הגענו עם רכב הזה בגלל כושר העמסה, וכי נסענו ללא נודע, הרכב שיוכל לעזור בחיים לא קלים בתחילת הדרך. הרכב הועמס בדברים חיוניים, שאר הדברים נשלחו בקופסאות דרך הים. הרכב מאוד עזר לנו בשנים הראשונות, עזר להוביל דברים (מקררים, שולחנות, מיטות וכד' - כל מה שאי אפשר כמעט להוביל ברכב רגיל) וגם מידי פעם עזר לחברים.

הרכב שירת אותנו נאמנה 6 שנים בארץ ואז נמכר למישהו שעובד בשוק במחיר מאוד נמוך (זה רק כיסה את החוב למכס).

יש אומרים שראו את הרכב הזה עוד בשנת 2000. לא יודע מה עלה בגורלו מאז. אני מניח או ששופץ או שיותר סביר התפורר בגלל חלודה (לרכב לא הייתה בכלל שום הגנה נגד חלודה בבודי של הרכב, למעט מקומות שאנחנו שמנו חומר מיוחד בתחתית) או בגלל מחסור מוחלט בחלפים.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מעניין, לא ידעתי על קיום הדגם הזה שם באותה תקופה.

 

זה היה מנוע 660? או 800? בכל מקרה, כנראה חלקים מסויימים מדייהטסו שרייד וקואורה 3 צילינדרים היו צריכים להתאים.

 

 

מכוניות כאלה היו יחסית פופולריות בארץ עד שנות ה 90.

סובארית הייתה הכי נפוצה, היו כמה דורות. מה שרובינו זוכרים זה E10 עם מנוע 1000 סמ"ק שנים 1985-1993. היו כאלה אפילו בצה"ל.

לפניה היה מה שנקראה "סובארו רקס סטיישן", רכב קטן יותר באותו מבנה עם מנוע 600 סמ"ק (דומה מאוד למה שהיה לכם), עוד לפניה היה רכב שנקראה סובארו סאמבר.

בשנת 1994 הגיע דגם E12 עם מנוע 1200, ממנו נמכרו מעט יחידות ובסוף אותה שנה הופסק היבוא.

 

סוזוקי קארי הייתה פחות נפוצה, נמכרה עד איזור 1987.

ב 1997-8 היגע קארי דור חדש, גם הוא לא הצליח להימכר בכוניות.

ואז ב 2007 הפורטר.

 

 

פורסם (נערך)

מנועמנוע 800 סמק 3 צילינדר כ36 סוסים. אכן, מנוע דומה לשרייד. באותו זמן טיאן דזין יצרו גם שרייד ברישיון. אבל בשרייד מנוע מותקן לרוחב, לכן מה שהתקלקל לא התאים משרייד\קורה. אצלנו רק נקרע כבל קלאץ והוחלף באחר מתאים במוסך. הרכב היה סך הכל מאוד אמין, אבל מענין כמה זמן שרדו המכלולים המקוריים, כי לא היה להם תחליף (גיר, קלאץ', אלטרנטור, קרבורטור, ברקסים וכד').

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

חבל שלא שמרתם אותו...אם כי ברור שזה לא מה שעמד אז על הפרק.

 

תמונה יותר אותנטית שמצאתי, זה אמור להיות 1 ל 1 הרכב המדובר:

 

1111.jpg

 

 

פורסם

כן, יש לי את התמונה הזאת באוסף :)

 

באותה תקופה לא הייתה לנו אפשרות לשמור על הרכב, הדאגה היתה איך לסגור את החודש ולודא שיש מספיק אוכל, כסף לשלם לשכירות, לימודים וכד'.

 

אני לקחתי את התמונה, של הצהובה, שיניתי צבע, עשיתי ריפוד בצבע אדום כמו שהיה לנו והמדבקה הסינית היא בדיוק מהתמונה שאתה שלחת.

 

נשאר רק לשכזר מספר של לוחית רישוי. לצערי בתמונות של המשפחה לא נשמר מספר רישוי בשלמותו, אלא רק חלק ממנו. בהתחלה בכלל הרכב היה בארץ עם מספרים רוסיים.

 

dzinya1.jpg

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

×
×
  • תוכן חדש...