Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3414 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם יש לך כוח ואנרגיה, תיגש לשם ותבקש לראות הוראת יצרן במחשב או בספר.

אם היא תיהיה שונה ממה שבוצע בפועל, תתעקש שיחליפו כמו שצריך + זיכוי על הזמן המבוזבז שלך בטיפול הבא.

שוב, זה רק אם יש לך זמן וכוח רצון להתעקש על זה, מול מנהל עבודה במוסך. ולא בשיחת טלפון ולא מול שרות לקוחות. מי שעובד בשרות לקוחות הם לא אנשים טכניים והם לא מבינים מה הבדל בין שני סוגי ההחלפה.

פורסם
אני לא רוצה להכנס לנושאי העלות.

כפי שאמרתי מה שחשוב לי זה אך ורק העבודה

נושא העלות חשוב מאוד, מכיוון שהחלפת הנוזל במיכל עצמו בלבד צריכה לעלות גרושים, מול הניקוז הכולל.

וגם נראה לי שבזבזו זמן{ששווה כסף} ב-לעשות עליך רושם סביב הגלגל עם הפנס ביד.

פורסם

לא קיימת פעולה כזאת "החלפה במיכל בלבד".

יש סוג עבודה שנקרא "החלפת נוזל בלמים".

יצרן מגדיר שעתון לעבודה זו. נניח 0.5 שעה או 0.7 שעה. וזה מה שמחייבים.

אי אפשר במחשב לבחור פעולה "החלפה במיכל בלבד". אין דבר כזה.

עם פנס בדקו לדעתי את מצב הרפידות.

פורסם

לא התכוונתי לפעולה שרשומה במחשב או בספרים, אלה במה שביצעו על הרכב עצמו.

היו כבר מקרים שרוקנו רק מיכל בלבד, ובסוף חייבו לפי ריקון וניקוז כולל.

ולדעתי זה בעצם מה שקרה כאן במקרה הזה.

פורסם

בוקר אור,

אם אתה רוצה לעשת החלפה חוזרת והפעם כמו שצריך ואתה לא רוצה להיכנס לעוד ויכוחים מולם,

תקנה בעצמך נוזל בלם שעומד בדרישות היצרן, ותיגש למומסך או מקום אחר שאתה סומך עליו שיעשה את העבודה כמו שצריך.

אלא אם גבו ממך עבור ההחלפה הזאת לא מעט כסף, אז די שווה לחזור אליהם ולבקש שיחליפו הפעם כמו שצריך.

רועי

פורסם (נערך)

עדכון.

הנושא סודר עם מנהל המוסך לשביעות רצוני.

הוחלף נוזל בלמים בצורה מלאה עם ניכוז מלא ללא עלות נוספת כפי שמחייב היצרן.

ברצוני לציין לטובה את שירות הלקוחות הארצי של ב.מ.וו. ואת האחראי שירות הכלל ארצי אשר נתנו מענה מהיר ומלא לכל שאלה שלי.

תודה לכל מי שהגיב !

עריכה אחרונה על ידי zxcdsaqwe12345
פורסם

לפי התיאור שלו ניתן להניח שכרגיל המוסך חיפף, ושירות הלקוחות של היבואן ״העמיד אותם במקום״ , כמובן עד המקרה הבא שבוא יבוא.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

יפה! זה נקרא שירות.

בעלי מוסכים במצב נורא, מעסיקים את מי שיכולים בלי יותר מדי "בקרת איכות" גם אם הם על הפנים מכיוון שאנשים איכותיים ואמינים כבר לא מתקרבים לדבר הזה שנקרא "מוסכניק" וזה עצוב ואז בסוף לא יהיה כח אדם...

ואני מכיר טוב מאוד מוסכים ואני רואה עבודות , אף אחד לא יכול לבוא אליי בפוזות שאני מדבר סתם.

פורסם

אושריקו אתה טועה לצערי.

הנהלים מוכתבים על ידי מנהל המוסך/הבעלים והמדיניות קודם כל מה שמוביל להעלמת עין הדדית.

מגיע מכונאי שרוצה לעבוד לפי הספר וזה גוזל זמן יקר ומשאבים, המנהל מסביר לו יפה מאוד כיצד עובדים, הכל מגובה דרך כל מי שצריך ולעובד יש גיבוי בנושא, גיבוי סודי כזה ופה זה נגמר.

יכול לספר לך שגם לפניי 26 שנים כאשר אבי רק עלה לארץ ולמד להתאקלם והיה צריך לעבוד במיידי, היה עובד במוסך סובארו רשמי ולמעשה גם לימד אחרים מה נדרש לעשות.

בוא נגיד ככה, ההנהלה הבהירה יפה מאוד כיצד עובדים, כיצד מקמבנים, איך מעבירים חלקים מרכב לרכב ואיך מים "מזוקקים" הפכו למי חבית מהמזגן בקלות.

זה היה קיים מאז ומעולם וזה ממש לא תלוי בעובד.

עובד הוא בסה"כ דמות שולית, העובד יכול לעבוד לפי הספר ולפי התקנים ועם כל הכלים הנדרשים או לחפף בצורה חריגה, הכל תלוי במוסך עצמו ובנהלים ובמנהלים והבעלים של אותו המקום, חד וחלק.

אתה חושב שעובד מגיע למקום עבודה ומתחיל לחפף ולא לעבוד כאשר באותו המקום נדרשת עבודה מדוייקת ומה, יעלימו עין? ממש לא.

שוב, הכל תלוי במקום העבודה והנהלים ולצערי, כך הכל נראה כי זה מה שאומרים להם לעשות חביבי, סוד תעשייתי כזה שאף אחד לא מדבר עליו אבל ידוע לכולם.

בשביל זה קיימת מחלקת "שירות לקוחות", מנסים את שיטת המצליח הידועה לכולם ואחר כך, בכית? סבבה נטפל בך שוב.

אבל על 10 אנשים אחרים באותו היום זה עבד - רווח אדיר ואתה למעשה, לא הזזת להם שום דבר בתודעה שלהם.

ריעננו את הנהלים... ממש... יותר נכון אמרו להם "חבר'ה, פעם הבאה שהלקוח לא יראה איך זה מבוצע, תעבדו טוב יותר על להעסיק אותו ולגרום לו לא לראות דברים", נשמע יותר הגיוני.

פורסם (נערך)

אושריקו, הסמכות היחידה הקובעת ומגדירה את רמת המכונאים זה המנהל המקצועי במוסך. מי שבוחר ובוחן אותו זה הבעלים. אני מסכים לחלוטין עם אוטומטי1, והעובד יעבוד איך שמגדירים לו ובודקים אותו. המוצא שלו, למשל, לא משנה. גם לא 'הרמה המקצועית', כי אמורים לפקח עליו ב7 עיניים.

חיפוף כזה, היבואן כנראה לא יכול ולא מוכן להשלים איתו, כנראה כי זה יבואן חדש של חברת יוקרה נחשבת, והוא עדיין צריך להוכיח את עצמו בעיני היצרן בפן התחזוקה ופוחד מתגובות כאלו שיגיעו ליצרן.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

ייתכן מאוד גם שאותו עובד חיפש קיצורי דרך ודיווח על החלפה מלאה כך שאם היית ניכנס ומיתערב באמצע התהליך אני מאמין שהיית כבר זוכה בתהליך ההחלפה המלא מייד עם התערבותך. קצת מטריד אותי עניין יועצי השירות בתחום הזה שהם פשוט כמו תוכים שלא מבינים כלום ועוד בחברות יוקרה שכאלה זה ממש עצוב שיועצת שירות שאפילו לא יודעת מה זה נוזל בלם אומרת שאלה הוראות יצרן שזה פשוט לא נכון!

פורסם

זה לא חדש לי. גם במורשים של סוזוקי ראיתי שמחליפים רק בכוסית וקוראים לזה החלפת שמן בלמים.

נרראה לי שזה מגיע רשמית מהיבואן כי במוסך דייהטסו מורשה אפילו לא חשבו על האפשרות וניקזו בלי שאלה בכל פעם.

פורסם

העניין של החלפת נוזל בלמים הוא אפילו לא כל כך מסובך, פשוט לוקח טיפה זמן, במוסך שאני מטפל המשאבה לא ידנית וצריך להפעיל אותה ולהוסיף נוזל לכוסית, זה הכל. בשרות הזה לדעתי אפשר לפסול מוסך די בקלות.

• תוכן חדש...