Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3415 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים ,

ברשותי רכב במוו משנת 2015 לאחרונה נדלקה התרעה על כך שיש להלחיף נוזל בלמים.

נגשתי למוסך המורשה הקרוב שאני מטפל בו וביקשתי לבצע את העבודה.

העבודה כללה את הדברים הבאים:

- שאיבת נוזל בלמים מתוך מיכל העודפים הנמצא בתוך תא מנוע

- מילוי נוזל חדש

- מכונאי לא העלה את הרכב על הליפט ולא פירק את הגלגלים בשום שלב

- כן ראיתי שהוא עשה משהו בצד הנוסע של הרכב עם פנס ליד הגלגלים

למיטב הבנתי לצורך ביצוע החלפה יש צורך בפתיחת ניפלים על מנת שהנוזל יצא מתוך המשאבה וימלא אותה נוזל חדש .

האם תתכן פתיחה כזאת ללא הורדת הגלגלים וללא העלאת רכב על הליפט?

לאחר ששאלתי את מנהל השירות הוא אמר שהם מבצעים את העבודה לפי הנחיות היצרן .

האם אני מפסס משהו ?

תודה

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ברוב הרכבים יש גישה לפטמות הניקוז גם כשהרכב לגמרי על הרצפה, וכל הגלגלים מורכבים.

הוא היה צריך לעבור על כל גלגל ולנקז ממנו, ואחרי כל גלגל לחזור למיכל ולמלא אותו.

האם היה איתו עוד מישהו בתוך הרכב שפימפם את הדוושה?

האם המכונאי עבד בשיטה של אדם אחד והחזיק אקדח וואקום ביד?

Stay Dirty

פורסם

הוא היה לבד .

אם וכאשר נעשה משהו זה היה רק בצד אחד , כי הייתי בצד של הנהג (אבל אולי פספסתי )

גם לגבי מילוי. מה שכן מתוך בקבוק של חצי ליטר נשאר קצת לאחק המילוי , לא יודע באמת כמה נכנס.

פורסם

כמו שאמר אסף, במרבית הרכבים אין בעיה לבצע את ההחלפה על ידי הפניית הגלגלים הקידמיים עד הסוף, כל פעם לצד אחר.

מאחור, ברכבי סדאן ב99% מהמקרים חייבים לכל הפחות להגביה את הרכב עם ג׳ק.

מהתיאור שלך קשה לי מאד (!) להאמין שההחלפה בוצעה כמו שצריך.

Sent from my ONE A2001 using Tapatalk

יום טוב גם לך

פורסם

לאחר שיחה עם יוצאת שירות נאמר לי שאין צורך בפתיחה של שום דבר חוץ ממיכל העודפים.

נאמר לי שמורידים את הצינור ואקום לתוך הצנרת ועל ידי זה שואבם את כל הנוזל החוצה.

ששאלתי אם אלו הם הנחיותהיצרן , נאמר לי שאכן כך.

פורסם

קשקוש!!! במידה ואכן נשאב כל נוזל הבלמים אז יש אויר בצנרת וכאשר ממלאים נוזל חדש האויר כלוא בצנרת.

לכן אין מנוס מלבצע ניקוז דרך הניפלים בכל גלגל וגלגל (לכל גלגל מגיע צינור אחר מהמשאבה ולכן מכל צינור יש לבצע ניקוז בנפרד).

פורסם

מחזק את הנרשם מעלי. תוודא שהבנת נכון את הפרוצדורה.

לפעמים ההסבר לא מובן ומבינים משהו אחר.

אפשר לשאוב חלק מהנוזל מהכוס כדי למלא נוזל חדש ותוך כדי ניקוז לשים לב מתי יש למלא עוד. לדעתי החלפה מלאה עם כמעט חצי ליטר לא ניקתה את המערכת כולה מנוזל ישן ולכל רכב יש את הוראת היצרן. ברוב הרכבים שפגשתי זה נע בין 750 מ"ל לליטר וחצי לניקוז מלא.

הזול עולה ביוקר

פורסם

יש לי שאלה אחרת, מדוע ההתראה הזאת מופיעה לבדה ולא מצורפת לטיפול השנתי? זאת אומרת מדוע צריך להגיע למוסך בנפרד לטיפול שנתי ולהחלפת נוזל בלמים?

המחשב לא מספיק חכם ולא יכול לחבר את שני הדברים האלו לטיפול אחד? הרי איחור של כמה חודשים לא קריטי.

פורסם

קודם אני אענה לשאלה של BUKI.

על פי הוראת יצרן יש צורך להחליף נוזל בלמים כל 3 שנים. כאשר השנים נספרות מרגע הרכבת הרכב במפעל , כלומר מרגע שהרכב יצא מפס יצור עם נוזל ממולא. זאת מאחר ונוזל בלמים מאבד את המאפיינים שלו עם הזמן. לעומת זאת טיפול שמן נספר מרגע עליה לכביש.

מאחר וברוב המקרים יש פער בין התאריך עליה לכביש לבין היצור נוצר ההבדל.

עכשיו לגבי השאלה האם הבנתי נכון את ההסבר.

כפי שכבר כתבתי בשום שלב לא ראיתי שניגשו לגלגלים ועשו עם הניפלים משהו.

יתרה מזאת בשיחה עם יועץ שירות נאמר לי מפורשות שאין צורך לשאוב נוזל או לרוקן מאף מקום פרט למיכל הרזרבי שלאענת היועץ ניתן לשאוב ממנו את כל הנוזל .

אני מנסה להבין ממישהו בשירות הלקוחות של במוו בארץ האם התהליך שנעשה אצלי אכן התהליך שדורש היצרן .

בינתיים ללא מענה , כנראה אין מנוס משאלה כזאת לבמוו גרמניה.

פורסם

בבמוו שהייתה לי. 2011. לא הייתה שגרת טיפולים מובנת. כל טיפול היו מוצאים פלט מהמחשב הרכב ועושים מה צריך. אצלי נוזל בלמים התחמצן כעבור שנתיים ונדלקה מנורה בדיוק כמו אצל הפות''ש. ההחלפה עלתה איזה 800 שקל. במקביל באותו היום החלפתי בטויוטה קאמרי תמורת 250.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פורסם

אני דווקא חושב שהכל די מובן וזה שמוצאים את הפלט מהמפתח של הרכב זה יתרון כי ככה אתה בתור בעלים יודע מה קורה עם הרכב שלך ומה צריך לעשות כי אחרת כל מוסך יכול להמליץ על משהו שנראה לו. אין לי שום טענה בעניין הזה . ברור לי גם שסכומי הטיפולים ברכב כזה הם גבוהים למדי לעומת רכבים מקונצרנים אחרים וגם עם זה אין לי שום בעיה !

הדבר היחידי שמעניין אותי זה טיב העבודה !

• תוכן חדש...