Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3426 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עצה ללמוד לבד. שאני לא עשיתי אותה אבל מתכוון לעשות אחרי שהחשבון יראה פלוס מכובד:

לבקש מבעל מוסך לעבוד אצלו בהתנדבות פעם בשבוע/שבועיים.

הוא יקבל עובד שאמנם עובד לאט אבל לא לוקח כסף. כשאתה תלמד את הדברים הבסיסים תוכל לעבור לרכב שלך :)

Miata ND2

פורסם

יורם, תחשוף שאתה בעל מוסך במקום להרפות את ידיו של הבחור. ביום שתגבו מחירים שפויים ותעבדו ברמה מקצועית אולי מישהו ישקול לחזור לטפל במוסכים. ישר כוח על הרצון, חבר. ממליץ לך להצטרף, לצפות ולהתנסות בעצמך בטיפולים של הכנופיה. הם יותר מישמחו לעזור וללמד.

Sent from my Pixel XL using Tapatalk

פורסם

אני קניתי את הרכב הראשון לפני שנה וחצי. באף מוסך לא כיוונו לי את הדרמים (כי לא ידעתי), הכניסו שמן גיר לא בתקן (רק בזכות הפורום גיליתי שהשמן הוא לא תקין), ותמיד הרגשתי מאוכזב. לכן החלטתי לקחת את הרכב תחתי, ולבצע טיפולים פשוטים: החלפת שמן ופילטר שמן, החלפת חלקית של שמן גיר, ובעתיד כנראה גם פילטר דלק ופלאגים. הענין החיסכון לדעתי הוא שולי, כי עם הכסף של החסכון אני קונה דברים אחרים.

טענתי לטיפולים לרכב היא כמו החלפת נורה בבית, כלומר גם בבית אתה יכול להתחשמל אם אתה לא עובד בבטיחות.

אני נגשתי אל אחד מחברי הכנופיה, שאלתי אותו כל שאלה שעלתה לי, הוא ענה, והבנתי שאין לי ממה לפחד לעשות טיפולים לבד. אילו הכנופיה לא הייתה קיימת, ספק אם הייתי חושב על הרעיון על טיפולים לבד.

לגבי הטענה שבזמן הטיפול לא רק מחליפים שמן ופילטר, אלא בודקים את כלל הרכב (לדוגמה היגוי), אז יש לי שאלה: האם בעל רכב שלא נוסע הרבה, ועושה טיפול לקראת הטסט בשביל להעביר את הרכב, גם הוא מחויב לבדוק כל כמה חודשים את הרכב? נניח שכן, הוא עושה את זה? התשובה לדעתי היא לא.

פורסם
עצה ללמוד לבד. שאני לא עשיתי אותה אבל מתכוון לעשות אחרי שהחשבון יראה פלוס מכובד:

לבקש מבעל מוסך לעבוד אצלו בהתנדבות פעם בשבוע/שבועיים.

הוא יקבל עובד שאמנם עובד לאט אבל לא לוקח כסף. כשאתה תלמד את הדברים הבסיסים תוכל לעבור לרכב שלך :)

רעיון מגוחך לדעתי.

אל תשכח שיש פה עניין של ביטוח ואמינות מוסך.

מה יקרה עם תהרוס חלק שיעלה אלפי שקלים להחליף, מי יספוג את הנזק ובמה בדיוק תרמה העבודה החינמית שלך.

מה שיקרה בפועל שכל היום פשוט תנקה את המוסך ותסתכל על המוסכניקים שעובדים.

יכול להיות שפעם זה הסןג של דרך להתקבל לעבוד בתחום אבל כיום שיש להוציא רכב מטיפול תוך פחות משעתיים למי יש זמן לעבור אחריי העבודה שלך.

פורסם

בגלל זה יתנו לו עבודות קלות כמו החלפת שמן ויבדקו את מה שהוא עושה בכל פעם.

לא כל המוסכים עובדים בלחץ. ויש כאלה שאולי יעדיפו לחסוך עלות של עובד בשביל לעכב את המכוניות קצת.

אל תשכח שאם יתנו לו רק להחליף שמן לדוגמא. אחרי כמה פעמים הוא כבר יעשה את זה דיי מהר ויתן תפוקה של עובד רגיל.

ומה אם נפל למוסך יום של החלפת מנועים בלבד? יתנו לו לשבת להסתכל בנתיים על העבודה או שימצאו משהו.

אבל אם הוא צריך רק דברים בסיסיים,אחרי כמה ימים הוא ידע לבצע אותם והוא יוכל ללכת לדרכו.

לעניין של הביטוח לא נכנסתי אבל בזה אתה צודק כנראה.

Miata ND2

פורסם
רעיון מגוחך לדעתי.

אל תשכח שיש פה עניין של ביטוח ואמינות מוסך.

מה יקרה עם תהרוס חלק שיעלה אלפי שקלים להחליף, מי יספוג את הנזק ובמה בדיוק תרמה העבודה החינמית שלך.

מה שיקרה בפועל שכל היום פשוט תנקה את המוסך ותסתכל על המוסכניקים שעובדים.

יכול להיות שפעם זה הסןג של דרך להתקבל לעבוד בתחום אבל כיום שיש להוציא רכב מטיפול תוך פחות משעתיים למי יש זמן לעבור אחריי העבודה שלך.

אז איך עובדים חדשים מתקבלים לעבודה ללא ניסיון?

אתה אני לא בטוח שכל המוסכניקים (העובדים "השחורים") הגיעו לעבודה עם תעודה הנדסאי/טכנאי ובטח לא תעודה עובד. ועדין יש עובדים חדשים שמתקבלים לעבודה באהבה רבה.

פורסם

בוא אני אשאל אותך אחרת?

הייתה מוכן שעל רכבך יעבוד מכונאי רכב בהתנדבות/התלמידות של שבא לעבודה פעם בשבועיים.

במיוחד שיש לך רכב יחסית בעייתי עם מחירי חלפים של קרסו.

גבי ,על המוכנאים של בעל המוסך לפחות יש מי שייקח אחריות.

על מתנדב אני בחיים לא הייתי לוקח אחריות במידה ואני הייתי בעל מוסך.

המקסימום שאני כבעל מוסך מביא לבחור עם הקליאו זה הליפט לעבוד על הצרפתייה שלו ומחתים אותו על טופס שוריד ממני אחריות עם הוא נפצע תוך כדי טיפול ברכבו.

פורסם

כל בעל עסק חייב לבטח את העובדים (או מתנדבים לצורך הענין) והוא צריך לקחת אחריות. אם יש מוסך כזה, מה טוב.

לגבי השאלה שלך, אני גם אענה בשאלה: האם כאשר אתה מגיע לטיפול פעם בתקופה, אתה מכיר את המכונאי שעובד על הרכב? לא מנהל המוסך, אלא העובד? אני מניח שלא.

פורסם

נכון,לאחרונה נאלצתי להשתמש במוסך עקב שקלאץ' לא הפריד (והייתי צריך את רכב תוך יומיים) שלחתי למוסך שבטחתי עם המלצות.

במידה ואני מכניס רכב למוסך אני מכניס רק למוסכים שמומלצים וכאלה שלא עשו לי בעיות.

לא הכרתי את המכונאי בשם אבל הכרתי את מנהל המוסך ובמידה והוא מרשה למכונאי לגעת ברכב כנראה שהוא לא מקרה אבוד עד הסוף.

איך אני אדע שאיזה מתנדב הוא ברמה שמנהל המוסך מגדיר "שמיש" ו"לא מזיק" באמת או הוא מביא להתעסק עם רכבים רק בגלל שהוא חינמי?

כשאני משלם על שירות אני מצפה שיעבדו על הרכב אנשים שמוגדרים כמכונאים(לא מחייב תעודה אבל עדיף) אבל כאלה לפחות שאכפת להם מהפרנסה שלהם.

זה שא' חובב מכוניות לא מבטיח שאני אקבל שירות לפי רמת המוסך שהכנסתי את אליו.

מצד שני אני בוטח באסף בטיפולים ברכב שאני אינני יודע לעשות או למספיק בטוח שאעשה טוב לבד כי ראיתי אותו בפעולה על כמה רכבים,אבל שם אני משתתף בתהליך הטיפול ולא מסתכל מהצד כמו במוסך.

זה נראה סותר זה את זה,אבל זה לא כי אסף לעומת א' יודע איך לגשת לפירוק משולש או איך לפתוח בורג בעייתי בלי לחרוש והוא גם נמנע מעבודה שהוא יודע שאין ביכולותו בגלל חוסר ציוד או ידע.

האם המתנדב הנ"ל שיכול להיות אפילו עם תואר במכונות יגיד לא לעבודה שנראת קצת מעבר לליגה שלו אבל יש א את הכלים במוסך לעשות אותה במידה ובעל המוסך ילחיץ אותו?

פורסם

לגבי ההתנדבות זה רעיון טוב אבל הנושא הזה דיי פוגע באנשים אחרים שכן רוצים ללמוד ואין להם מקום, מאמין שכל מעסיק צריך להעסיק אולי לא בשכר גבוה אבל כן להעסיק כבר מהיום הראשון עם כל התנאים גם אם זה פעם בשבוע וגם אם זה רק ללמוד כי יש גם יתרונות וחסרונות לשני הצדדים.

לגבי האם מתלמד יעשה עבודה על הרכב ? שיעשה, אם המוסך יהרוס משהו, המוסך יעשה שמיניות באוויר להביא לי חדש ויסכן לאבד לקוח אם לא אקבל מקורי נקי וטוב, ככה שאם מקום טוב אמין שלא יעשה בעיות, יהיה בסדר.

פורסם

אני תוהה מאיפה המסקנה שאני בעל מוסך .???? אז אסביר שוב פעם אחת ואחרונה.אני מנהל מוסך ותיק ומנוסה ונמצא בתחום 30 שנה.אני שכיר ואף פעם לא רציתי להיות עצמאי בתחום בגלל כל מה שנאמר פה על ידי חובבי המקצוע.מישהו יודע מיכם כמה כסף עולה לפתוח מוסך?? מישהו יודע או יש לו שמץ של מושג כמה עולה להחזיק מכונאי מקצועי?? כמה כסף מושקע בציוד אבחון , כלי עבודה ספציפיים, ארגזי כלים, מיסים, חשמל, מים, אגרות למינהם.השתלמויות וקורסים? מאיפה לכם הידע כמה מוסך מרוויח?? מישהו פעם עבד כמכונאי מתחת לליפט והסתכן שאוליי יפצע או גרוע מכך? אני מציע לכל אחד מיכם ללכת ולעבוד חודש במוסך כדי להרגיש מה זו עבודה סיזיפית.אוליי אז תתחילו להעריך עבודה של מכונאי שאחרי יום עבודה חוזר הביתה על ארבע.ומי שרוצה לטפל ברכב בעצמו שיבושם לו ושיהיה לו בהצלחה.אוליי תחשבו קצת לפני שהיד רצה על המקלדת???

Sent from my SM-N900 using Tapatalk

פורסם

אני מכונאי מטוסים במקצועי אני מודע שכל עניין של מכנאות בכל תחום היא עבודה קשה.

יש עבודות שאם לא עושים מתוך אהבה למקצוע מאוד קשה לעשות בצורה טובה.

כל מכנואי בכל תחום צריך לשאוף תמיד להגיע כמה שיותר גבוהה מבחינת ידע וקידום בעבודה,מי ש30 שנה מחליף פילטרים כנראה חסר לו אחד משניהם(לא שאני מזלזל במכונאי רכב ותיקים).

אם לי או לחבריי בתחום יש יום רע זה לא מתבטאה בשום דרך על המטוס,כי אנחנו יודעים שמטוס לא יכול לחנות בשוליים אם יש לא תקלה באוויר.

האם הבטיחות שלי על הכביש פחות חשובה משלך כנוסע במטוס?

אז למה למכונאי רכב יש ימים שבהם הוא מחליט לשבור או לאבד חלקים ואז לבוא ולנסות לחייב את הלקוח החלקים האלו.

האם כרטיס הטיסה משתנה לפי כמות הדברים שהחליפו במטוס בטיפול?לא.

פורסם

מרק כנראה שלא הבנת את הכתוב .30 שנה אני במקצוע והגעתי לטופ עם 2 תעודות הסמכה למכונאות ולחשמלאות רכב.אין ספור קורסים והשתלמויות במוסכי יבואן והתמחות בדגמים ספציפיים.וזאת כמובן מבלי להמעיט בערכם של מכונאי רכב ותיקים ומנוסים שלא בחרו ללמוד ולהתפתח בתחום אך עושים עבודה קשה לפרנסתם.היום לדעתי חסרים מאות מכונאים בארץ ואף אחד לא מוכן לעבוד במוסך ומעדיף ללכת להייטק.רק שהרבה לא יודעים שהמקצוע שלנו מזמן הפך להייטק ומערכות הרכב מורכבות וחכמות יותר מבעבר .

Sent from my SM-N900 using Tapatalk

פורסם

גרשון...אני מוכן לעבור איתך בכמה מוסכים שאתה רוצה, אני מאמין שיש לי מספיק אצבעות לספור כמה מהם נראים כמו מוסכי "הייטק"...כולל מורשי יבואן.

לרוב תראה מוסך מלוכלך שאף אחד לא טורח לעבוד עם מחשבים או ספרות טכנית כדי לפתור תקלות מסובכות.

אני לא אשכח שהייתה לי תקלה במנוע ושהחלטתי לקפוץ למוסך מורשה יבואן של צ'מפיון כדי לקבל אבחון והצעת מחיר התחילו איתי בהצעת מחיר של 9500 ש"ח מבלי להתחייב לפיתרון הבעיה ואם הבעיה תימשך אז כמובן שימשיכו את הניסיונות שלהם על חשבון הכיס שלי.

ברחתי לרון שלקחו לו בדיוק 2 דקות ושעון לחץ שמן כדי למצוא את הבעיה ולפתור לי אותה ולמרות שהוא החליף חלקים כדי לנסות לפתור את הבעיה שלא פתרו את הבעיה, הוא החזיר את החלפים הישנים שלי שהיו תקינים ולא חייב אותי על הניסיונות שלו.

וזה רק הסיפור הפרטי והקטן שלי...אתה מוזמן לדפדף פה ולקרוא עוד הרבה כאלה.

אז זה נחמד שאתה מדבר על אירופה והייטק במוסכים - בפועל זה כמעט ולא קורה אלא ההפך.

פורסם

יורם היקר, קודם כל קח כוס מים.

עכשיו כותב חובבן גאה, כן כזה שאוהב לפרק ולהרכיב דברים. אתה יודע למה אני חובבן? כנראה שלא, אז אספר לך:

כאשר קניתי את הרכב שלי, לא ידעתי כלום על רכב מלבד 2 דוושות מתחת להגה.

קניתי את הרכב מאדם שאני מכיר. אמנם לא עשיתי בדיקה לרכב, כי אני סומך עליו. בדרך מהבית של המכר שלי אך ביתי, נשפך כל השמן על הרצפה. הרכב טופל במוסך מרכזי ובעל שם.

הלכתי למוסך שאבא שלי מטפל, והתחיל לצחוק אחרי שראה את בורג האגן פתוח. נתתי לו גם ספר הטיפולים והוא אמר שצריך לעשות טיימינג. אמרתי לו שיעשה כי אני סמכתי עליו. אבל אותו מוסך, לא החליף רצועות אביזרים (אתם, אותה קבוצה שעובדת כל יום על מכוניות, צוחקים על אותם חובבנים שלא מחליפים רצועות אביזרים בטיימינג). גיליתי אחרי שנה כאשר הרצועות שרקו.

בינתיים המוסך של אבא נסגר ונאלצתי למצוא מוסך חדש. לפתע גם הייתה לי בגיר, לא ידעתי מה לעשות והלכתי למוסך שפרסם שהוא מומחה לגירים. אותו בעל מוסך הסתכל וראה שחסר שמן גיר, ונתן לי הצעה להחלפת שמן גיר ופילטר. אישרתי והחליף. הקטע המצחיק ששם שמן גיר לא בדרישה של היצרן (שם DEX3 במקום SP3). לגבי פילטר כמובן שתחליפי ללא שם מסוים.

יום אחד רציתי לצבוע את הטסות של הרכב, כזה אני - משוגע על הרכב שלי. אחד הגוז'ונים נשבר ונאלצתי ללכת למוסך בכפר ערבי לסדר את זה, כי זה קרה ביום שבת. אחרי החלפה בעל המוסך אמר שאני צריך להחליף את כל התופים ואת הצלחות. שאלתי אותו אם אני יכול למשוך לטיפול הבא, הוא אמר שכן.

בסוף התברר שאני הייתי צריך לעשות רגולז', והרכב נוסע פיקס.

אז סלח לי יורם היקר, לי אין מספיק כסף לממן את טעויות של בעלי המוסך. אילו הייתי מכיר בעל מוסך אחד שישר, הייתי מטפל בו. כי אני האחרון האנשים שרוצה לקחת את החוק לידיים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3426 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...