Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעניין הריביות, ישראל בינתיים במצב טוב ועוד בוכים על כל שבריר אחוז שהריבית עולה . 

אך בארה"ב מדיניות הפד הקפיצה את הריבית על המשכנתאות ל־30 שנה פי שניים, והיא עומדת כעת במחצית יוני על ממוצע ארצי של מעל 6%. עלייה זו הקפיצה את התשלום על בית חציוני (90% משכנתה) בכ־49%, מכ־1,555 דולר לכ־2,314 דולר לחודש. סך זה מהווה כעת כ־35% מהשכר החציוני.

עלאות עתידיות של הפד יכולות להעלות את הריבית על המשכנתאות באחוז נוסף ואף למעלה מכך. עלייה כזו תעלה את ההחזר החודשי על הבית החציוני לכ־40% מהשכר.

לעלייה דרמטית כזו בריבית תהיה השפעה דומה, אך הפוכה, לזו שהייתה לירידה בריבית, והיא תצריך ירידת מחירים של לפחות 30%־35% במחירי הבתים כדי להחזיר את ההחזר החודשי לאיזור ה־25% מהשכר, שהוא גם פחות או יותר הקריטריון בסעיף ההכנסה שנקבע על ידי מנפיקי המשכנתאות.

מקור

פורסם

לא יודע כמה מה שרשמת רלוונטי.

בארהב יש כל מני חיות שנקראות משכנתא בריבית קבועה וקלות בלתי נתפסת למשכן את הבית שלך תמורת משכנתא.

השוק שם עובד קצת אחרת, אז לא הייתי קופץ למסקנות או משווה את השוק פה לשוק שם או מנסה למצוא יחסי גרירה (אם ריבית ירדה מחיר עלה אז גם ההפך הוא הנכון? ממש לא בהכרח).

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

כמה חזירות יש לבעלי הבית. שמשכירים תדירות שלהם.

https://www.ice.co.il/realestate/news/article/865819

השיטה החדשה של בעלי הדירות בת"א לעקוץ את השוכרים

בעל דירה בת"א החליט לעלות את שכר הדירה לשוכר שלו באלף שקל בחודש, אך היה לו תנאי נוסף לחידוש החוזה: הוא ביקש מהשוכר שישלם לו רטרואקטיבית שנה אחורה על שכר הדירה החדש.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

בקיצור

ביקש להעלות ב2,000 ש"ח בחודש

מעט? הרבה? לא יודע

מה ההיצע והביקוש באותו איזור לאותה דירה?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

וזו הסיבה שבגללה oecd ושות׳ ממליצים על פיקוח בהקשרים האלו על שוק השכירות בישראל. לעיריית תל אביב יש נוסח חוזה כזה שהם ממליצים לשוכרים ללכת איתו, אבל כמובן שזה לא מחייב.

חוץ מזה, פספסתי כנראה על איזה איזור בת״א מדובר, אבל במרכז העיר יש מחסור די קיצוני בדירות, לדעתי גם בגלל שהרבה בניינים נמצאים בשלב כלשהו בתהליך תמ״א. וחייב להגיד גם שמהניסיון שלי, חלק די לא מבוטל מבעלי הדירות שפגשתי בת״א הם לא קפיטליסטים עשירים עם עשרה בניינים על רוטשילד, אלא אנשים ממעמד הביניים שהתמזל מזלם וההורים שלהם או הסבים שלהם קנו את הדירות לפני מיליון שנה. העליה של המחירים של כל דבר פוגעת גם בהם.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

לגבי נדל"ן אמריקאי - אם יש משהו שהקורונה לימדה את האמריקאים הוא שה Fed is a DJ - ולכן, כל עוד שאין פשיטות רגל ו Foreclosures מי שלא באמת חייב למכור יעדיף לשבת על הגדר או להשכיר את הנכס מאשר למכור במחיר נמוך מהשיא.   צריך לראות איך הדברים יתגלגלו.

בתאריך 22.6.2022 בשעה 01:02, MiniMiz3r כתב:

גם אמיר חצרוני הוא פרופסור, ככה שהתואר הזה לא אומר הרבה.

הבן אדם אגדה - https://scholar.google.com/citations?hl=en&user=oUjrGuAAAAAJ

בנימה יותר רצינית - יש לי חבר מהנדס (פרסי דתי קרבי...) שהינדס עבור פרופ' חצרוני את הבניין הצר ביותר בת"א איפשהו ברחוב צ'לנוב. 

שאלתי אותו פעם - איך היה לעבוד עם חצרוני'?  התשובה שלו הפתיעה אותי...

הוא מתאר אדם עם לב זהב, שונה לגמרי מהדמות התקשורתית שהוא מציג.

עריכה אחרונה על ידי tzahico

No worries 8)

פורסם
לפני 4 שעות, om2 כתב:

חזירות? אז שהשוכר לא יסכים?

בדיוק בגלל זה אנשים רצים לקנות דירות.

הממשלה קודם כל לפני שהיא מפשירה אדמות או פתרונות קסם אחרים שהציעו פה, צריכה להסדיר את נושא הדיור המושכר.

להסתכל על מדינות אחרות יודעים טוב מאוד כאשר מדובר במודל מיסוי לרכבים חשמליים אבל, להסדיר ולשים מגבלות למשכירים כמו במדינות מתוקנות זה לא.

אם בישראל היו תקנות המגינות על השוכרים בדומה למדינות אירופה אזי בשוק היו נשארים באמת רק משקיעים ולא אנשים שבאו לעשות סיבוב על חשבון ריבית "0" .

תרגילים בסגנון "אני מוכר את הדירה" \ " הבת דודה של הדודה שלי התחתנה והיא צריכה את הדירה" לא היו עובדים פה, הנזילות של ה"כסף" הייתה נפגעת ואנשים היו חושבים פעמיים לפני שהיו נכנסים להשקעות נדלן.

עד אז...

הביקוש יהיה בשיא.

זוג שגרו בשכירות מתחתי פונו מהבית לפני שבועיים , חודש אחרון של הילדים במסגרות, אין נכסים אחרים באיזור ועכשיו הם נוסעים 10 ק"מ כל בוקר רק בשביל לאפשר לילדים לסיים את השנה במסגרת הנוכחית.

מקומם!

פורסם

האם אתם יכולים לספק דוגמא למקום בו פיקוח על שכירות באמת עזר? עיר אחת בה פיקוח על שכירות עזר לירידת מחירים, הגדיל את כמות הדירות המוצעות להשכרה, כל דבר שהוא? באמת אשמח ללמוד. 

לעניות דעתי וממה שראיתי שקורה במקומות כמו אמסטרדם, ברלין, ניו יורק - המצב שניהיה עם חוקי השכירות הרבה יותר גרוע ממה שיכול היה להיות עם שוק חופשי.

אנשים לא מצליחים לשכור דירות, כי אין. ומי שכבר מצליח שוכר בעלויות מטורפות. ואם הצלחת למצוא דירה ברנט-קונטרול, אתה לא יוצא ממנה בחיים - אפילו אם היא לא מתאימה לך.

אותו זוג לפחות הצליח לגור איפה שהוא רצה. רוב הסיכויים שבמצב של שכירות מפוקחת הם בכלל לא היו מצליחים לשכור דירה באותו איזור, כי לא היה היצע…

• אהבתי 2
פורסם
לפני 15 שעות, om2 כתב:

חזירות? אז שהשוכר לא יסכים?

חזירות בלי קשר להסכמה או לא.

אין יותר בושה, וזה מאוד חבל.

אפשר ורצוי להרוויח וזה בסדר גמור, אבל יש גם דרך.

אבדה הדרך.

• אהבתי 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא הבנתי, להעלות ב1000 שקל ולבקש רטרואקטיבית על שנה שעברה עוד 1000 זה חזירי אבל להעלות ב2000 זה לא?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 16 שעות, yor2 כתב:

כמה חזירות יש לבעלי הבית. שמשכירים תדירות שלהם.

https://www.ice.co.il/realestate/news/article/865819

השיטה החדשה של בעלי הדירות בת"א לעקוץ את השוכרים

בעל דירה בת"א החליט לעלות את שכר הדירה לשוכר שלו באלף שקל בחודש, אך היה לו תנאי נוסף לחידוש החוזה: הוא ביקש מהשוכר שישלם לו רטרואקטיבית שנה אחורה על שכר הדירה החדש.

לא עקץ אף אחד, ביקש להעלות את השכר דירה ב-2000.
מתאים סבבה לא מתאים שימצא דירה אחרת.

פורסם

זה בכלל הזוי, מה קשור מה שהיה שנה שעברה? בקשה הזויה של בעל הנכס.

מצד שני, אם לאחר עליה של 1,000 ש"ח הנכס עדיין זול ממחיר השוק, זו עסקה כדאית לשוכר בתנאי שהשכירות היא לשנתיים לפחות.

פורסם
לפני 12 דקות, SlowRide כתב:

לא הבנתי, להעלות ב1000 שקל ולבקש רטרואקטיבית על שנה שעברה עוד 1000 זה חזירי אבל להעלות ב2000 זה לא?

כן. כי לסגנון יש חשיבות.

הוא פשוט יודע שהוא לא יכול לעלות ב-2000 מיד אז הוא מבקש אחורה.

אין דבר כזה לבקש רטרו, זה לא קיים.

הוא פשוט בן אדם רקוב, כמו שאמרתי, אבדה הבושה.

שיבקש גם 20 אלף מבחינתי - אני הכי בעד שכל אחד יעשה מה שבא לו, אבל לבקש אחורה? ברצינות?

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ואולי ריאלית הוא יכול לבקש 3000? 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...