Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, avargel כתב:

ברגע שיראו ירידות רציניות

לא יהיו שום ירידות רציניות.
חברה זה לא שוק חופשי פה. המדינה שולטת בשוק הזה בצורה מוחלטת.
היא שולטת בקרקעות.
היא שולטת בעובדים.
היא שולטת במכסים.
היא שולטת בבנקים.

לא יהיה לאנשים כסף? לא יהיו להם שוכרים? יקפיאו להם משכנתא. המדינה לא רוצה לראות את המחירים יורדים, לא ב15% ולא ב%.
לכו שנתיים אחורה בזמן, תחילת הקורונה סגר הרמטי 0 פעילות כלכלית.
מה עשתה המדינה? שילמה דמי אבטלה לאנשים, עד כאן סבבה, אבל בנוסף הקפיאה להם משכנתא כדי שכל מי שקפץ מעל הפופיק ישאר עם הבית שלו, וכל מי שמשכיר בית לא יפסיד כסף.

לא שוק חופשי חברה. חפשו מציאות במקום אחר, ואני לא כותב את זה מפוזיציה, נטו מראיה של המציאות.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 3
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 3

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 23 שעות, SlowRide כתב:

לדעתי זה יותר פסיכולוגיה של משקיעים ופחות על מי שקונה כדי לגור.
מי שרוצה לגור בדירה שהוא קונה עושה את זה כי נמאס לו מבעלי בתים ומעברי דירות, והוא יכול. אז אחרי שירד המחיר ב25% הוא יכול לקנות משהו יותר טוב. אז מה אם מחירי השכירות גם יורדים, שכירות כבר לא מעניינת אותו.
חוץ מזה, נניח כבר יש לך דירה ואתה רוצה לשפר דיור. תכננת למכור את הדירה ולקחת משכנתא על ההפרש לדירה טובה יותר. פתאום ההון הראשוני שיש לך מאפשר לך לקנות דירה טובה יותר מהדירה שלך, כי המחירים ירדו ב25% ואתה לא צריך למכור. גם לא שווה למכור כי מניסיון העבר זה עולה שוב. אז אתה לוקח משכנתא גדולה יותר אבל בסוף יהיו לך 2 דירות. אתה הופך ממשפר דיור למשקיע.

2 דירות?

אנשים עוד שניה מוכרים את הגוף שלהם בשביל מימון לראשונה? איך בדיוק מחזיקים ב2?

פורסם

ראיתי הבוקר שלוקח היום בין שנתיים לשש שנים להוציא היתר בניה בישראל. אני לא עוקב יותר מדי, אבל שמעתי בזמנו על פרויקטי פינוי בינוי ברמת גן וגבעתיים שלקח 6 שנים ויותר להוציא לפועל, מהרגע שכבר הכל היה כביכול סגור מול הדיירים. זה הזוי לגמרי. אבל כל עוד זה המצב - המחירים ימשיכו לעלות עוד יותר ויותר אנשים ידחקו לפריפריה.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 40 דקות, boy23 כתב:

2 דירות?

אנשים עוד שניה מוכרים את הגוף שלהם בשביל מימון לראשונה? איך בדיוק מחזיקים ב2?

לא כולם צעירים שרק עכשיו קנו דירה. אנשים אחרי גיל 50 שסיימו לשלם על הדירה היחידה שלהם, רוצים להשתדרג ופתאום המחירים נחתכים ב25%, יחשבו פעמיים אם למכור את הדירה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

ראיתי הבוקר שלוקח היום בין שנתיים לשש שנים להוציא היתר בניה בישראל. 

וזה עוד בזול, כי הנתונים נספרים מהגשת בקשה להיתר במערכת "רישוי זמין".

אם היו סופרים מבקשה לתיק מידע, אז היית בקלות מוסיף לזה עוד שנה.

תיקון 101 והפחתת הבירוקרטיה, עלאק...

לכאורה, הכל מתוזמן ונמדד, כי הכל במערכת "רישוי זמין" ומפוקח ע"י מנהל התכנון (שהם באמת משתדלים, מאד פרו-המתכננים ונכנסים בוועדות ללא רחמים).

אז עכשיו, חתימת מועצה (בוועדות מחוזיות) זו דרישה מקדמית, והנה לך עוד 7-8 חודשים של סחבת שלא נספרת באף סטטיסטיקה ושגרוע מזה -לא מפוקחת על ידי מנהל התכנון, כך שכל פקיד מושתן הוא עדיין מלך, ויכול לטרטר אותך סתם 5 פעמים הלוך חזור בסגנון "ולמה אין לך כובע?"

עוד דוגמה?

מסמכי הוכחת בעלות הם תנאי מקדמי לבקשה.

למה? ואם אעבור את כל התהליך על מגרש שלא שלי, סתם כי אני מופרע?

למה זה לא תנאי בהיתר? 

הרבה פעמים, מתחילים תהליך כשהמגרש עוד לא עבר בטאבו, כי אתם יודעים, גם שם יש בירוקרטיה לא קטנה.

אז צריך יפויי כח נוטריוניים מהמוכר, חתימות שלו על הבקשה, תעודת התאגדות ופרוטוקול מורשה חתימה (כשהמוכרת היא חברה בע"מ) ועוד שלל צורעס.

ומה בסוף? עד שזה נכנס לדיון במליאה, ההליך בטאבו מסתיים, וכשצריך להביא נסח טרי לבקרת תכן, המגרש כבר על שם חברה אחרת, וצריך להתחיל הכל מהתחלה...

• רעיון טוב! 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

ויש אנשים כמוני שיש להם מספיק הון עצמי לקניית דירה זולה כבר היום, אבל לנוכח מצב השוק מעדיפים לחכות כמה שנים - לחסוך עוד קצת כסף ולראות אם תהיה ירידה.

באותה נימה, איפו כדאי להשקיע את הכסף היום לשנתיים-שלוש הבאות?

• מצחיק 1
  • לא הבנתי... 1
פורסם
בתאריך 28.4.2022 בשעה 21:39, farkash7 כתב:

לא יהיה לאנשים כסף? לא יהיו להם שוכרים? יקפיאו להם משכנתא. המדינה לא רוצה לראות את המחירים יורדים, לא ב15% ולא ב%.
לכו שנתיים אחורה בזמן, תחילת הקורונה סגר הרמטי 0 פעילות כלכלית.
מה עשתה המדינה? שילמה דמי אבטלה לאנשים, עד כאן סבבה, אבל בנוסף הקפיאה להם משכנתא כדי שכל מי שקפץ מעל הפופיק ישאר עם הבית שלו, וכל מי שמשכיר בית לא יפסיד כסף.

המדינה לא עשתה טובה, הבנקים פחדו מפשיטת רגל המונית של משקי הבית.

אגב הדחייה לא הייתה בחינם, הריבית המשיכה לצבור וכשחזרו לשלם התשלום שלהם עלה בגלל ה"חופש" הזה.

אתה יודע מה חוב משקי הבית על משכנתאות? רמז - זה במיליארדים וב-4 ספרות. אין שום סיכוי שהמדינה תכסה את זה.

• אהבתי 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 29 דקות, Gavrik כתב:

ויש אנשים כמוני שיש להם מספיק הון עצמי לקניית דירה זולה כבר היום, אבל לנוכח מצב השוק מעדיפים לחכות כמה שנים - לחסוך עוד קצת כסף ולראות אם תהיה ירידה.

באיזו שנה החלטת לשבת על הגדר?

פורסם

אלא אם כן נחת עליך השנה בבת אחת סכום שמספיק לרכישת דירה והחלטת להמתין, סביר יותר שההחלטה לשבת על הגדר התקבלה מזמן.

צריך שמחירי הדירות יחזרו הרבה מאוד אחורה כדי לפצות על אובדן שכד ועליית ערך.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

נחת עלי השנה עליה של 30% בשכר החודשי מה שמאפשר לשלם החזר חודשי של משכנתא ולשים יותר כסף בצד שלי לקרוע את עצמי.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם (נערך)
לפני 27 דקות, yuvalganim כתב:

המדינה לא עשתה טובה, הבנקים פחדו מפשיטת רגל המונית של משקי הבית.

אגב הדחייה לא הייתה בחינם, הריבית המשיכה לצבור וכשחזרו לשלם התשלום שלהם עלה בגלל ה"חופש" הזה.

אתה יודע מה חוב משקי הבית על משכנתאות? רמז - זה במיליארדים וב-4 ספרות. אין שום סיכוי שהמדינה תכסה את זה.

א. לא סתרת את מה שאמרתי, חיזקת את מה שאמרתי.

ב. המדינה החליטה לאפשר דחיית משכנתא לא הבנקים כי היא שולטת בבנקים.

ג. הנתון שהבאת על החוב לא מעניין, מה שמעניין זה כמה אנשים היו פושטים רגל ולכמה מאלה שפשטו רגל היה נשאר חוב בפועל אחרי מכירת הבית. בדקת כמה משקי בית שקיבלו דמי אבטלה היו פושטים רגל עם משכנתא? אולי המספר הזה היה יחסית זניח?
*משקי בית שלא קיבלו דמי אבטלה (למשל עצמאים) להם הייתי מאפשר דחיה.

ד. המדינה לא צריכה לחסות חוב של אף אחד, אם תהליך הפקת המשכנתא נעשה בצורה תקינה ועם מקדמי ביטחון תקינים לא יוותר שום חוב גם אם החייב יפשוט רגל. הרי החייב שילם 25% לפחות כשקנה את הבית לא? כלומר גם אם הוא פשט רגל מיד אחרי שקנה את הבית צריך ירידה חדה בערך הבתים כדי שיוותר חוב, וכדי שיוותר חוב משמעותי (של כמה מאות אלפי שקלים) צריך ירידה חדה אף יותר! וזה מעביר אותי לנקודה הבאה.

ה. המסר שהועבר במהלך הזה הוא שמי שיש לו דירה המדינה תדאג לו, ומי שאין לו דירה (למשל שוכר/מישהו שמחכה לירידת מחירים) המדינה לא תדאג לו.
הרי אם הייתי שוכר דירה, ולא היה לי כסף לשלם שכר דירה בגלל הסגר בעל הבית שלי יכל להעיף אותי בגדול. 
מצד שני אם יש לי משכנתא ואני לא עומד בתשלומים פשוט ידחו לי אותה.
זה המסר שהעבירו לאנשים, ואחרי זה מתפלאים למה מתאבדים פה על דירות.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
לפני 47 דקות, farkash7 כתב:

ה. המסר שהועבר במהלך הזה הוא שמי שיש לו דירה המדינה תדאג לו, ומי שאין לו דירה (למשל שוכר/מישהו שמחכה לירידת מחירים) המדינה לא תדאג לו.
הרי אם הייתי שוכר דירה, ולא היה לי כסף לשלם שכר דירה בגלל הסגר בעל הבית שלי יכל להעיף אותי בגדול. 
מצד שני אם יש לי משכנתא ואני לא עומד בתשלומים פשוט ידחו לי אותה.
זה המסר שהעבירו לאנשים, ואחרי זה מתפלאים למה מתאבדים פה על דירות.

בדיוק. בחסות המדינה נהיתה פה צורת מחשבה כלכלית מהעקומות ביותר שיצא לי לראות.

״כנס לחובות וקפוץ מעל הפופיק עם כסף לא שלך - נציל אותך על חשבון אחרים״. כל השאר, מצידם שירקבו ברחוב, בעיה שלהם שלא קנו דירה מצ׳וקמקת במחירי מנהטן.

עם ההתנהגות הזו שמבססים פה, למה שמישהו לא יקנה פה דירה במחירים ההזויים האלה? הכסף די חינם ולא שלו, והוא 100% מבוטח מצד המדינה שלא יקרה לו כלום (וכן, גם במקרה של מגפה עולמית שמתרחשת אחת ל100 שנה...) ולא צריך לתת שום דין וחשבון על התנהלות כלכלית מפגרת מצידו.

התנהגות פושעת.

עריכה אחרונה על ידי YoJ
פורסם
לפני 41 דקות, Gavrik כתב:

אנשים שרצו לקנות ב 2007-2008 ואמרו לעצמם "אני יחסוך קצת ואז אקנה" לא הצליחו לקנות עד היום בדיוק מהסיבה שכל מה שהם חסכו (ואף יותר) לא פיצה על עליית מחירי הדיור בעשור וחצי האחרונים.

חלקם הבינו באמצע הדרך שהמחירים לא עוצרים - וקנו נכס (לא באיזור שרצו ובטח לא הדירה שרצו) רק בשביל להצמיד את מדד שיגעון הדיור לכסף שכבר בקושי היה להם (פלוס משכנתא כמובן).

אני במקומך לא הייתי מחכה וקונה כבר היום את הדירה שאני יכול ומשכיר אותה.

בכסף של השכירות + כסף שאחסוך, משדרג בעתיד את הנכס (מחליף באחד גדול יותר).

• אהבתי 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

למה לקנות היום אם מדד הריבית יעלה ומחירי הדיור ירדו? אפילו אם הם ירדו באחוזים בודדים או יעמדו במקום זה עדיין ישתלם לי כי אצליח בזמן הזה לחסוך עוד קצת הון.

בינתיים אפשר גם להתחיל לשחק במחיר למשתכן.

המצב היחיד בו אני רואה שמשתלם לרוץ לקנות עכשיו הוא אם המחירים רק ימשיכו לעלות בקצב גבוהה, אבל כרגע נראה שזה לא המצב לכן אני מחפש אפיק השקעה אחר לשנים הקרובות.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
  • תוכן חדש...