Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אמיתות ק"מ ברכבי יד שניה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3417 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש לרכוש רכב יד 2 ומהסתכלות ביד 2 אני רואה רכבים עם ק"מ נמוכים ביחס לשנים והממוצע השנתי שרכבים עושים בארצנו. השאלה אם צריכה להידלק לי נורה אדומה או שזה יתכן? האם יכול להיות מצב שאנשים מזייפים ק"מ (תיאורתית אני יודע שאין בעיה לזייף היום ק"מ)

דוגמאות לרכבים עם ק"מ נמוכים רכב בן 5~6 שנים יד שניה עם 38 אק"מ ייתכן?

פורסם

סבתא שלי מכרה לפני חודשיים רכב שנת 2010 עם 40,000 ק"מ אמיתיים על השעון.

לא חסרים אנשים כמוה, שלא נוסעים הרבה, ומחזיקים רכב מטעמי נוחות.

הקילומטראז' מתועד ברשיון רכב, ככה שאם יש רשיונות של שנים קודמות, והקילומטרז' השנתי עקבי, אפשר להיות שקטים.

פורסם

כמובן שהכל יכול להיות, אך כדאי לפתוח עיניים ולבדוק היטב האם הק"מ נראה לך תואם למשל את המצב הפנימי של הרכב.

לבקש ספר טיפולים - לראות עקביות, כנ"ל ברישומי הק"מ בטסט כפי שציינו.

יש לי קרובת משפחה עם סוויפט 2007 שנרכשה על ידה כחדשה מהיבואן, עד היום הרכב עבר כ 35 אלף ק"מ בלבד,

מטופל אחת לשנה במוסך מורשה יבואן. הרכב הקודם שלה נמכר בזמנו לשכן שלה שהציע 5,000 ש"ח מעל למחירון

לוי יצחק בלי לקחת לבדיקה אפילו.

הכל אפשרי, אבל חובה לבדוק היטב.

פורסם

ראיתי היום רכב בן 10 עם 30 אלף ק"מ, זוכר שפה בפורום לסבתא של מישהו יש אימפרזה 2001 עם 10 אלף ק"מ.

היום כבר רושמים ברישיון הרכב את הק"מ, אפשר גם להצליב נתונים עם קבלות מהמוסך.

פורסם

אפשרי בהחלט , אבל כמו שנאמר כבר מעלי לא חסרים אפשרויות של רכבים שלא נוסעים הרבה.

לי למשל הייתה איביזה שהחזקתי 3 שנים , והייתה עם 15 קמ סה"כ שנמכרה.

2017 Type R

פורסם

אני נוסע 2.5 ק"מ לכל כיוון לעבודה וחזרה, בסופ"ש בילויים (כמה עשרות ק"מ) ויצא שנסעתי 5600 ק"מ בשנה האחרונה. אין אצלנו תחבורה ציבורית למקום העבודה.

הכל יכול להיות.

פורסם

הליאנה 2002 שהיתה של אבא שלי ועברה לאחותי עדיין לא הגיעה ל-100,000 ק"מ.

הקורולה 2001 של חמי עשתה בסביבות חצי מזה. רכב שקרוב לגיל 16.

שניהם אמיתיים לחלוטין, בידיים של אנשים ישרים כסרגל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כמו כן מצב הרכב בכללי,כגון כמות הפגיעות בצבע בפגוש הקדמי או במכסה מנוע מה שמצביע על קילומטרז מכובד.

גם הגה משופשף או כיסא נהג.

בנוסף,ניתן לחבר מחשב נייד למחשב הרכב ובעזרת תוכנה יעודית לבדוק קילומטרז.

בקצרה הרכב רושם קילומטרז לא רק למקום אחד,אלא למגוון חיישנים ולזייף את כולם די מעיק.

פורסם

אחת השיטות ששאתה יכול לבדוק את זה - לפי הטסט אם יש לבעלים את הספחים מטסטים קודמים אתה יכול לעקוב ולראות את הקמ ולראות שזה מתאים

סתם סיפור שנזכרתי בו - קרה פעם שקניתי רכב עם 30K בשעון הרכב וברישיון רכב היה רשום 300K הלכתי למכון בו בוצע הטסט לרכב והתברר שהיה טעות לפקידה שרשמה את זה, הם הוציאו מהבוידעם את כל הארגזים של הטסטים וחיפשו לפי תאריך הטסט את הטופס עצמו של הטסט (את הדף שהבודק ממלא תוך כדי הטסט) והיה רשום 30K ותיקנו לי את זה ברישיון רכב עצמו

פורסם
כמו כן מצב הרכב בכללי,כגון כמות הפגיעות בצבע בפגוש הקדמי או במכסה מנוע מה שמצביע על קילומטרז מכובד.

בקצרה הרכב רושם קילומטרז לא רק למקום אחד,אלא למגוון חיישנים ולזייף את כולם די מעיק.

פגיעות בצבע הפגושים מצביעים רק על דבר אחד - היכן הוא חנה. פגיעות במכסה הקדמי - על תאונות. מספיקה נסיעה אחת מאחורי איזו משאית חצץ לא מכוסה כדי שמכסה המנוע יהיה מרוסס בנקודות. באחת המכוניות הקודמות שלי כל קורה C מימין יתה מנוקדת, זכר לאבן גיר שדרסתי ואשר התנצה לרסיסים שפגעו בקורה האחורית.

לגבי חיבור ל-OBD - לא הייתי מרשה למי שאינו מוסכניק המקובל עלי להתחבר למחשב הרכב. לא רוצה סיכון של נזקים למחשב (שערכו נמדד באלפים רבים של שקלים) או לתוכנה המנהלת את הרכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בשביל להתחבר למחשב נייד אתה צריך לשלם כסף לתוכנה, שהיא בד"כ לא זולה כ"כ. גם הכבל לא.

בנוסף, יש רכבים (כמו יונדאי) שהצריבה קילומטר היא בלוח ולא במחשב. לכן לא לכל רכב תוכל לבדוק אם הקילומטר הוא אמיתי.

גילוי נאות: שמעתי מכמה בעלי מקצוע שהחלפת קילומטר יכולה לגרום לבעל המקצוע להיות שנה במעצר. אף בעל מקצוע לא רוצה להתעסק עם זה.

פורסם
פגיעות בצבע הפגושים מצביעים רק על דבר אחד - היכן הוא חנה. פגיעות במכסה הקדמי - על תאונות. מספיקה נסיעה אחת מאחורי איזו משאית חצץ לא מכוסה כדי שמכסה המנוע יהיה מרוסס בנקודות. באחת המכוניות הקודמות שלי כל קורה C מימין יתה מנוקדת, זכר לאבן גיר שדרסתי ואשר התנצה לרסיסים שפגעו בקורה האחורית.

לגבי חיבור ל-OBD - לא הייתי מרשה למי שאינו מוסכניק המקובל עלי להתחבר למחשב הרכב. לא רוצה סיכון של נזקים למחשב (שערכו נמדד באלפים רבים של שקלים) או לתוכנה המנהלת את הרכב.

תמיד יהיה את המקרה קיצון כמו הרכב שלך או הרכב שלי שלא חטף אבנים,לא במרכב ולא בשמשות.

לגבי המחשב-תוכנה מקורית לא תגרום שום נזק.אולי זה לא מדד למשהו אבל הרבה אנשים משתמשים במתאמים סינים ב45 ש"ח בלי שום בעיות.

בכל מקרה אתה אולי לא תסכים אבל לאנשים אחרים לא תיהיה בעיה.רק שזה יקדם אותם למכירת הרכב.

פורסם

לעניין הק"מ,

אחד הענפים המתפתחים בתחום הרכב נוגע להתחברות למחשב הרכב והפחתה של הק"מ.

דמיינו שאתם מקבלים רכב ליסינג או השכרה עם מגבלת ק"מ. אתם חורשים על הרכב במשך תקופה הרבה מעבר לקבוע, ועליכם עכשיו לשלם קנס לפי כמה עשרות אגורות לק"מ. במקום זה אתם הולכים ל"מתאם קילומטראז' " שכזה, משלמים לו 1500 שקל והק"מ מופחת כך שלא יהיה לכם קנס. אתם חושבים שמישהו יכול לעלות על זה?

חושבים שזה הזוי - תחשבו שוב.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

דיסקו, מתי שמעת על סיפור כזה ממכר קרוב?

לי הייתה בעיה בלוח שעונים. קניתי מפירוק לוח שעונים. גליתי שהצריבה הייתה בלוח עצמו ולא במחשב. התחלתי לשאול בעלי מקצוע וכולם נהפכו להיות דגים בים.

שאלתי מכר קרוב שהתעסק בעבר ברכבים, ואמר "תבוא אלי אני אסדר לך את הבעיה, קח בחשבון שאילו לא הייתה מגיע אלי, אף אחד לא היה מסדר לך את הקילומטר כי זה לא חוקי".

בסוף לא הלכתי אליו, ופתרתי את הבעיה שהייתה לי עם חשמלאי רכב. כלומר סתם קניתי לוח מפירוק שיושב אצלי בבית.

פורסם

כשהייתי צריך להפחית 100 אלף ק"מ מלוח שעונים שקניתי מפירוק פשוט הלכתי למכון ספידומטרים שיחסית מוכר ותוך 5 דקות העניין סודר.

• תוכן חדש...