Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חדש או משומש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3410 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חבר'ה, אני חדש פה, וגם בכל מה שקשור למכוניות אני לא כלכך מבין.

אני כבר שלושה חודשיים מחפש איך/מה לקנות רכב - ואני לא כלכך מבין, אז החלטתי להפנות את זה אליכם.

אז ככה...

התקציב שלי הוא 40000 אלף שקל.

אני מבין שזה לא נגמר רק בקניית הרכב, יש גם ביטוח, טסט, תיקונים התחלתיים ודלק.

בנוסף זה גם הקנייה הראשונה שלי, אף פעם לא היה לי רכב, ולא ביטוח על שמי ויש לי רישיון כבר שלוש שנים.

את הרכב שלי אני רוצה, קטן (לדוגמה: סיאט איביזה 5 דל') חסכוני, מהיר, עם מולטימדיה ואוטומט... חשוב לי שזה יהיה רכב שייצג אותי, הכוונה רכב די חדש בשנה.

אני מאוד אוהב את העיצוב (החיצוני) של SEAT וגם ממה ששמעתי שהיא גם טובה מכנית, וחסכונית.

וכרגע אני רוצה לקנות את הסוג רכב הזה (איביזה או לאון - יותר נוטה לאיביזה) - למרות שלא יצא לי לנהוג עליה.

אחרי חיפושים ארוכים בפשפשוק וגם ביד2 - לא מצאתי סיאט איביזה בתקציב שלי.

כרגע אני עומד בין 2 בחירות...

בחירה 01:

הלכתי לשלמהsixt (כי חבר המליץ לי לנסות את עניין הקנייה מליסינג)

קבלתי הצעה על 2 רכבי אופל אסטרה.

- ראשונה: 1.4 טורבו - 5 דל' ENJOY שנת 2012 - 1400 סמ"ק | 75,044 ק"מ - מחיר: 55,000

בלי מערכת מולטימדיה מקורית של החברה

- שניה: 1.4 טורבו - 5 דל' ENJOY שנת 2012 - 1400 סמ"ק | 105,492 ק"מ - מחיר: 51,100

מגיעה עם מערכת מולטימדיה מקורית של החברה

בחירה 02:

קבלתי הצעה בקנית רכב חדש 00 יד חדש מהחברה ב-100% מימון

סיאט איביזה 2017 סטייל הרגילה לא fr

במחיר חודשי של 720₪ למשך 3 שנים

ואחרי 3 שנים יש לי 3 אפשרויות.

או, למכור או טרייד אין או להמשיך בתשלום החודשי.

והרכב לא יהיה על שמי אלה משועבד לבנק.

אלו כרגע התלבטויות שלי, אשמח לדעת מה אתם חושבים :)

תודה רבה,

עומרי.

פורסם

לא הייתי קונה רכב משומש מחברת ליסינג - לרוב המכוניות האלו טופלו ברמה הכי נמוכה ובחסכון והרכבים ננהגו לא תמיד בזהירות(בשיטת לא רכוש שלי לא אכפת לי)...ראיתי נהגי ליסינג רבים והיחס שלהם לרכב..ממליץ לוותר.

לגבי ההלוואה האם זה מתוך אחת מסוכניות ההלוואה? יבואן? בנק? הסוכניות הלוואות למינהן(שקר-כלשהוא-מוטורס) גוזרות עליך קופון לא קטן ועדיף לבדוק תמיד אופציה להלוואות דרך הבנק או חברות המימון של היבואן..בנוסף הלוואות בלון לרוב צריכות להיות משולמות בסוף - וצריך לקחת בחשבון שלא תמיד הערך של הרכב שתחזיר אותו בסוף יהיה שווה וייתכן ותצטרך לשלם הפרש כדי להחזיר את ההלוואה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

המאיביזה בתקציב שלך הייתי יורד- האופציות שלך הן או 1.2TSI מיושן ועתיר קילומטרים, או 1.6 אמין עם DSG7 ישן ומחורבן כנראה, או קופרה 1.4 כפול מגדשים- שם תאכל מרורים גם מהמנוע וגם מהגיר...

באופן כללי הייתי מעדיף להימנע מרכישה מליסינג- מזלזלים ברכב, תחזוקת שבר, כמו noknok הייתי מוותר.

שאתה אומר מהיר- למה אתה מתכוון? תוכל לתת איזה רכב שנחשב "מהיר מבחינתך" (מבחינת סבתא שלי גם אופניים נוסעות מהר, מבחינת אבא שלי כל מה שמעל אוקטביה 1.8 נחשב לסילוני ואני מכיר לא מעט חוליגנים ש-500 סוסים זה מעט מידי עבורם)?

פורסם

היי חבר'ה, אני מבין עכשיו שתי הבחירות שלי לא הכי מתאימות למציאות של התקציב שלי.

אז מה אני יכול לעשות עם התקציב שלי וקבל תמורה טובה? איך מתקדמים מפה?

מה הכי מומלץ? אם רכב חדש במימון אז דרך היבואן ישירות?

ומשומשות אז רק בבעלות פרטית?

@bencl100 - מהיר הכוונה שלי, כמו ה 1.4 טורבו של אופל אסטרה, שמאוד אהבתי את זה

שלמרות שהמונע קטן יחסית אבל כן יכול לקבל נסיעה איכותית ללא "התאמצות" יתר של המנוע.

פורסם

גם רכב פרטי אתה צריך לקחת לבדיקה במכון ואפילו במוסך לפני הרכישה ולא להאמין לכל דבר שהמוכר אומר...בפורום יש המון מדריכים בנושא ויש סימנים מקדימים רבים לרכב שמסמן צרות.

לגבי חדש מן הסתם שעדיף דרך היבואן ישר או דרך הבנק וכו'..הרי - החברות גישור האלו גוזרות עליך קופון יפה על אותה רכישה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

ומה עם קנית רכב משומש בשוק הפרטי?

איזה רכב מומלץ / עדיף לבדוק? כמובן שבתקציב שלי וגם מתאימים בקשה שלי, מיני 5 דל' - אוטומט?

פורסם

לגבי כל עסקאות הליסינג המימוני הפרטי קח בחשבון כשמוכרים לך הכל נראה ורוד ויפה...

כשתרצה להחזיר את הרכב בסוף התקופה מבטיחים לך שיקנו ממך את הרכב במחירון במקרה הטוב אבל אחרי בדיקה במוסך שלהם

ואז מגיע השלב המעניין ומציאת התירוצים וההורדות במחיר ונשארת עם בור לא מתוכנן בכיס

אף אחד לא מחלק רכבים

לגבי ליסינג תפעולי פרטי הבנתי שהסיפור קצת שונה הרכב רשום על שם חברת הליסינג המחיר החודשי יותר גבוה וכולל טסטים וביטוחים וטיפול

הם מגבילים אותך לק"מ מסויים צריך לבדוק כמה.

ובסוף התקופה אתה פשוט מחזיר את הרכב לבעליו והם לא קונים אותו ממך ממש כמו בהשכרה...

אני מכיר עכשיו מישהו שלקח קיה ספורטז 2017 עם מקדמה של 7500 שקל ותשלום חודשי של 2050

פורסם (נערך)

פות"ש - הנתון היחיד שאתה נותן הוא הסכום הראשוני שבידך.

יותר חשוב מזה - הסכם החודשי (או השנתי) שיש לך לצורך אחזקת הרכב. ולא רק הסכום שיש לך היום, אלא התחזית שלך (למשל - היום אתה עובד, אבל בעוד שנה יוצא ללמוד. זה משנה את מצבך באופן מוחלט).

חוץ מזה - הצרכים: לבד? זוג? צרכים? עבודה? רק בילוי? גר בעיר ונוסע מעט או בכפר ונוסע הרבה? גר במישור החוף או גר בהרים?

ועוד דבר חשוב: הלואות צריך להחזיר. בהרבה עסקות רכב מציגים לך מקדמה צנועה ותשלום חודשי נוח, רק שמצניעים את ה"בלון" שמתפוצץ לך בסוף העסקה. אני ממליץ לך לגשת לבנק בו מתנהל חשבונך ולברר כמה הוא מוכן להלוות לך, ובאיזה תנאים. זה יתן לך אינדיקציה ליכולת שלך לרכוש ולהחזיק את הרכב.

ודבר אחרון, מתוך הפוסט שלך ברור לי שאתה צעיר. חשוב על העתיד! בשנים הקרובות תזקק להרבה כסף, אל תשרוף את כל מה שיש לך (או שאתה צפוי להרויח) על הפח והבנזין. אתה תזקק להם לצרכים אחרים, ומוקדם מכפי שאתה צופה. החזקת הרכב היא עניין של לפחות 2000 ש"ח בחודש, כולל ירידת הערך (שהוא הסכום שעליך לחסוך כדי להחליפו בבוא העת). האם אתה מוכן להוצא סכום זה (כמובן, בניכוי עלויות התחבורה החלופית שלא תזקק לה).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ואני מכיר לא מעט חוליגנים ש-500 סוסים זה מעט מידי עבורם)?

הלו הלו למי אתה קורא חוליגן?...

:-D

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

מה עם לקנות איביזה חדשה (או 0 קמ) עם מקדמה של 40,000 (יפה מאוד) +תשלום חודשי לא גדול?

בכל מקרה, כפי שכבר אמרו פה, לא הייתי קונה משומש מליסינג.

פורסם (נערך)

מצד אחד, מאחר ולפי דבריך אתה חדש בעולם הרכב, לקניית רכב חדש בשקית מהחנות יש יתרון מובנה עבורך: אתה יודע שאתה לא קונה חתול בשק. מצד שני, אני אישית מאמין שרכב, כמו הרבה דברים אחרים עד כמה שאפשר, קונים עם כסף שיש ולא עם כסף שאין. לכל היותר הלוואה קטנה של 10-20 אלף ש"ח כדי לגשר על פער קטן שסגירתו תאפשר לקנות אקסמפלר ספציפי שרצית או להתקדם בשנתון.

בתקציב נתון, הרכב המשומש החדש ביותר שתוכל לקנות הוא זה שמאבד ערך במהירת הגדולה ביותר; במקרה זה, ולאור התיאור שלך, אני חושב שאתה צריך להסתכל לכיוון קליאו/פז'ו 208.

דרך אגב, יש בחור שמתפרנס מחיפוש ושידוך רכבים ששמעתי עליו המלצות רבות, גם כאן בפורום. יכול להיות שכדאי לך להעזר בשירותיו. שמו יונתן לטקר. למען הסר ספק, אין לי קשר אליו, הכל מעדות שמיעה.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם

חפש איביזה מהשנתונים העדכניים, חפש יד 2 ומעלה...זה מבטיח שאתה תמצא מישהו שקנה מכונית צעירה (0 ק"מ או השכרה לכמה חודשים) ועכשיו הוא רוצה למכור. הוא בבעיה חמורה, בגלל שהרכב שלו פחות אטרקטיבי.

כשאתה מתקשר עם מזומן, אתה תתפלא לגלות כמה שאותו אדם נלהב למכור לך, גם במחיר נמוך בהרבה מהמחירון.

תנסה את זה עם האיביזה של חלומותיך וסע לשלום.

פורסם

מניסיון אישי ועל סמך דעתי האישית בלבד.

לא הייתי קונה רכב משלמה סיקסט (נכוונו פעמיים, ואם אתה מתעקש, קרא את האותיות הקטנות, מה מכוסה מה לא, בדוק את הרכב בשבע עיניים) ובטח שלא אופל.

קנה מאדם פרטי או חדש.

הלוואה בבנק (בלון למשל) לרוב תהיה טובה יותר מכל מימון חוצבנקאי.

פורסם

תקנה רכב משומש בסכום נמוך 4000 5000 שקל. סע איתו חצי שנה.. תגלה מה מתקלקל מה מרעיש ומה בודקים ואלו שיעורי הבית הטובים ביותר שתוכל לעשות.

לעבור שיעור ב40 אלף זה כבר יקר יותר.

• תוכן חדש...