Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3428 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתעניין ברכישת רכב דיזל חדש (אקסטרייל) וההתלבטות שלי היא עלות האחזקה של רכב כזה.

אני לא מתכוון לעלות הדלק אלא לטיפולים ותחזוקה טסטים תיקונים וכדו'

הרכב לא יעשה הגבה קילומטרז ככה שדלק לא כל כך פונקציה

אשמח לקבל חוות דעת של המומחים פה

פורסם

היו פה מספר דיונים בנושא. חפש אותם. בגדול, לרכב חדש , אין הבדל עלויות טיפולים בין דיזל ובנזין. נניח ל 5 שנים ראשונות.

פורסם

יצא לך יותר זול. מעבר לחסכון בעלויות המצטברות של הדלק/סולר הרי ההבדל היחיד באחזקה שאין בדיזל פלאגים(מצתים). ברכבי בנזין רבים היצרן דורש החלפת מצתים תכופה (רכבי VW רבים, פיז'ו ועוד) של אפילו כל 30,000 ק"מ. סט מצתים נדרשים עלול להיות יקר - 500-600 ש"ח. אין לך את זה בדיזל.

פורסם

בדוק תדירות הטיפולים לעומת דגם בנזין.

אצל חלק מהיצרנים דיזל מטפל כל 15000 ק"מ לעומת בנזין שמטפל כל 20000.

או 20000 לעומת 30000.

אצל חלק אחר תדירות זהה.

אם אתה לא נוסע הרבה ובכל מקרה מטפל לפי זמן - כל שנה - זה חסר משמעות.

אם רוב הנסיעות עירוניות למרחקים קצרים, תקנה בנזין.

נסעיות יותר ארוכות - דיזל יעשה יופי של עבודה.

פורסם (נערך)

אני מטפל גם בבנזין וגם בדיזל כל 15K בלי קשר להמלצת היצרן. כי במדינה חמה כמו שלנו צריך. השמן מאבד מתכונותיו. תזכרו שבמקום פלאגים שמתבלים, בדיזל יש מזרקים.הם יקרים יותר אבל מצד שני שורדים יותר מ 60K .

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

מזרק למסילה משותפת עולה כ 2000-2500 ש"ח, יש 4 מזרקים. אם אתה מחליף פילטר סולר בזמן ולא ממלא סולר מהול ממקור לא ידוע, מזרקים יחזיקו לך לפחות 250-350 אלף ק"מ, לא משהוא שצריך לקחת בחשבון כשקונים אוטו חדש, בהחלט כן צריך לקחת בחשבון כשקונים אוטו משומש שמתקרב לק"מ הנ"ל.

פורסם
קח בחשבון שהאקסטרייל הזה רועש יותר מדיזל מודרני מצוי. ראה כאן.

כמו"כ שמעתי על הרעש המטריד מחבר שעשה עליו נסיעת מבחן.

עשיתי נסיעת מבחן... רעש לגיטימי של דיזל לא שמעתי משהו חריג ובעבודה אני על טרנספורטר דיזל כל היום

פורסם
אני מתעניין ברכישת רכב דיזל חדש (אקסטרייל) וההתלבטות שלי היא עלות האחזקה של רכב כזה.

אני לא מתכוון לעלות הדלק אלא לטיפולים ותחזוקה טסטים תיקונים וכדו'

הרכב לא יעשה הגבה קילומטרז ככה שדלק לא כל כך פונקציה

אשמח לקבל חוות דעת של המומחים פה

עלות האחזקה משתנה בין דגמי רכב שונים ומוגים שונים, בין אם מדובר בדיזל או בנזין ואין מדד קבוע או חוק אצבע.

אז מה עושים? מבקשים ממוסך מורשה, של הדגם בו אתה מתעניין, הצעות מחיר עבור טיפולים של 3 שנים, למשל ויש לך סיכום עלויות.

עכשיו תעשה אותו דבר עבור דגם אחר שאתה רוצה להשוות מולו.

• תוכן חדש...