Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

אבל אין הנחות לזכאים להן

למה שלא יהיו הנחות לזכאים?

הרי השיטה הנ"ל לא מבטלת שיטות תשלום אחרות כמו כרטיס  NFC יעודי או אפליקציות שמפיקות ברקוד.

לפני כשעה, sperial כתב:

מעשית קיים בצורה מוגבלת, אם בכלל

אני לא מכיר שזה קיים בארץ גם לא בצורה מוגבלת.

• תגובות 1.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כוונתתי היא שבתשלום בכ״א משלמים מחיר בסיס. כדי לקבל הטבות נדרש כרטיס (או תעודה) אישיים.

לגבי ישראל - לדעתי כשלון לשלב את השיטה במערכת תשלומים המתוחכמת הקיימת. בחיפה ראיתי על מכשירי התיקוף אופציה לשלם בכ״א שלמיטב ידיעתי מעולם לא הופעלה. חוץ מזה, עד כמה שידוע לי, ״דן״ ביצעו פיילוט של תשלום בכ״א, לפחוות בחלק מהקווים. איני יודע מה עלה בגורל הפיילוט הזה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 22.6.2026 בשעה 10:50, Buki כתב:

בעיקרון הילדים גם לומדים להפעיל את הקטר, המבוגר זה "מורה נהיגה". 

מדובר בסוג של חוג בו הילידים לומדים כמה עונות, חלקם ממשיכם משם למכללת ללמוד האלה את מקצעות הרכבת.

חבר טוב שלי שעלה בשנות ה 70 מאוקראינה, היה מידי קיץ בקייטנת רכבת שבה למד נהיגה בקטר.

חבר אחר שעלה בשנות ה 90 כבר היה מהנדס רכבות (מסילות) אבל עשה הסבה לתכנה כי כאן לא היה ביקוש לזה. גם אביו ז״ל היה מהנדס רכבות, התמחה במערכות הנעה . עבד מעט במש״א בשיקום/הסבה של טנקים רוסיים עבור צה״ל, (נגמש אכזרית) עד שפרש. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

״דן״ ביצעו פיילוט של תשלום בכ״א, לפחוות בחלק מהקווים.

אני יודע שאגד. גם עשו גם פילוט.  לא יודע אם זה המשיך.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

בכל הקווים של דן, באגד באילת\ירושלים\חיפה. אבל זה כרטיס בודד לנסיעה בקו 1, בלי הנחות ובלי אפשרות למעבר.

משרד התחבורה ממשיך במסורת של שיטות תשלום מרובות ולא חופפות.

• מעניין 2
פורסם

להפך - ישראל חריגה בכך שיש בה מערכת ארצית מאוחדת לגביית תשלומים בכל אמצעי התחבורה הציבורית. ברוב המדינות שאני מכיר המערכת היא עירונית או אזורית, לא ארצית (אני לא מדבר על מדינות זעירות בגודל של עיר).

@shake בכל מקום שמאפשר תשלום בכ״א מדובר בתעריף היסוד, בלי הנחות. התשלום יכול להיות בכניסה בלבד (ועל הנוסע לציין את מרחק הנסיעה) או בכניסה וביציאה (ואז המערכת מחשבת את התעריף).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

בכל מקום שמאפשר תשלום בכ״א מדובר בתעריף היסוד, בלי הנחות. התשלום יכול להיות בכניסה בלבד (ועל הנוסע לציין את מרחק הנסיעה) או בכניסה וביציאה (ואז המערכת מחשבת את התעריף).

בבוסטון ובניו יורק המערכת יודעת לתת הנחות גם בתשלום ישיר בכרטיס אשראי. אני מניח שזה קיים בעוד מקומות.

ציטוט

Riders enrolled in reduced fare programs can link their benefits to their contactless credit/debit card, phone, or watch with a mobile wallet.

https://www.mbta.com/fares/charlie/tap-ride-reduced-fares

ציטוט

Tap and ride caps your weekly subway and local bus fares at $35 when you tap the same card or device for every ride.

https://www.mta.info/fares-tolls/subway-bus/tap-and-ride

פורסם

הגבלת התעריף התקופתי (יומי או אחר) מוכר ממקומות אחרים, למשל לונדון. הקישור של כרטיס אשראי לזכויות נוספות הוא מבחינת ידיעותי חידוש מרענן.

פורסם

עכשיו חזרתי מטיול עם הכלב, באיזשהו שלב אוטובוס עצר בתחנה לידי, ובנוסף לכריזה הרגילה, נאמר גם:

"באוטובוס זה ניתן לתקף באמצעות כרטיס אשראי. בעת תיקוף באמצעות כרטיס אשראי, ודאו שכרטיס הרב קו אינו נמצא בסמוך לו"

אז כנראה שזה קיים גם בארץ.

• רעיון טוב! 1

"ai motoare capul doare"

פורסם

כבר נכתב - זה קיים ברמת הפיילוט במספר מקומות, תשלום בתעריף הבסיסי וללא נסיעות המשך (מסגרת 90 הדקות). מה שחשוב הוא שלפחות לפי המוצהר המערכת מקבלת כרטיסי אשראי זרים.

פורסם

שני כלים היברידיים - טרקטור ומחפרון - בעלי יכולת נסיעה על פסי רכבת ועל כביש רגיל, שעובדים בסלית הקו הירוק בחולון.

שימו לב במחפרון, איך מתבצעת הנעת גלגלי הרכבת - על ידי הצמדה פשוטה לצמיגי במחפרון.

IMG_20260703_193414.thumb.jpg.8eac0d09c28383ab14e8598cd4f653bd.jpg

IMG_20260703_193520.thumb.jpg.6a8c5bf79cb0f55acf63757766cd6f2f.jpg

IMG_20260703_193442.thumb.jpg.eda1cf5d7a34aaad7de9cc08a2f4ffaf.jpg

IMG_20260703_132837.thumb.jpg.ed0eeb765557d8d24e79242376b93eeb.jpg

IMG_20260703_132840.thumb.jpg.c79a049ab95a5bc08a0774880ba06833.jpg

IMG_20260703_132831.thumb.jpg.f4c9fa18fc136cc4296ab00bc66803c9.jpg

IMG_20260703_133209.thumb.jpg.7f91e83b341c112dbf0f993f15059db4.jpg

IMG_20260703_133107.thumb.jpg.2a815839dd859f5ddbf8bcde1c449608.jpg

• תוכן חדש...