Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

דוד שמש תקול .


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3488 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחבר דוד שמש בבית פרטי בן שנה , הדוד בן שנה , של חברת ירדן - 150 ליטר .

 

בתקופה האחרונה בחורף הוא מדליק את הדוד למשך כשעה וחצי , מיד לאחר שהדוד נכבה בטיימר מתקלחים שני אנשים כל אחד למשך 5 דקות , האדם השני שמתקלח אחרי 3 דקות נגמרים לו המים החמים .

 

ממה יכולה לנבוע הבעיה ? .

 

תודה מראש .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

הצטברות אבנית בפלאנג' מונעת חימום מהיר במיוחד בתקופות קרות.

 

צריך להוציא את הפלאנג' ולנקות את כל האבנית שהצטברה בו. (גם חיסכון משמעותי בחשמל)

פורסם
פלנג' סתום באבנית הוא מאוד חסכוני בחשמל! הוא לא מחמם את המים אבל בתמורה גם לא צורך חשמל.

מאיפה הבאת את זה שהוא לא צורך חשמל?

פורסם
ולאן הולך ההספק אם הוא לא מגיע לחימום המים?

אתה מזרים חשמל דרך הגו"ח, הגוף חימום מתחמם ולכן צורך חשמל. ההספק של הגוף חימום הוא זה שצורך את החשמל ולא המים עצמם. המים לבסוף יתחממו אם כי יקח להם הרבה יותר זמן מהסיבה והגו"ח עטוף באבנית ולחום יקח יותר זמן לעבור ולחמם את המים.

לפותח השרשור, בדוק את טיב הפלאנג׳ והטרמוסטט ובדוק שאין נזילה של מים מהדוד עצמו.

פורסם

גם אם מצופה באבנית, שמהווה בידוד תרמי, כל ההספק החשמלי שנצרך הופך לחום, ובסוף החום יגיע למים. הפסדי החום לסביבה זניחים, עם ובלי אבנית.

 

כשהאבנית חמורה, גוף החימום והטרמוסטט מחוברים זה לזה בגוש אבנית. הפעלת גוף החימום מחממת את האבנית ואת הטרמוסטט (שכבר אינו מודד את טמפרטורת המים אלא את טמפטורת הגו"ח). מהר מאוד, הטרמוסטט מגיע לטמפ' היעד ומנתק את הזרם. אז העסק מתקרר והטרמוסטט שוב מחבר, וחוזר חלילה. וכך יוצא שגוף החימום איננו פועל ברציפות אלא לסירוגין, החימום איטי יותר, וגם צריכת החשמל נמוכה.

:turn-l:
פורסם (נערך)

מעניין אם המומחים מטעם עצמם יתנצלו בפני YUVK על תגובתם הלא מלומדת שלא לומר בוטה.

 

כל מה שצריך לבדוק זה את קצב הסיבוב של מונה החשמל. סיבוב מהיר עם הפעלת הדוד וזמן מה לאחר מכן המהירות תפחת למרות שמפסק הדוד ממשיך לספק מתח לגוף החימום. המפסק ממשיך אבל הטרמוסטט קוטע, כפי שהסביר YUVK.

 

כאמור, אין תחליף להבנה כוללת, והכי גרועה היא הבנה חלקית.

מותר לא לדעת ולא להבין, רק שצריך לנסח את התמיהה בלשון מנומסת, למשל - תוכל להסביר לי למה לא יצרך חשמל? או משהו בסגנון.

 

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם

הדוד חדש כך שנצא מנקודת הנחה שהוא לא מלא באבנית, אם כך בדוק את הדוד ולמען האמת עדיף להזמין בעל מקצוע (חשמלאי מוסמך ומעלה ולא אינסטלטור).

פורסם

דווקא בבניה חדשה ובמיוחד כשכל האיזור נמצא בבניה יש הרבה חול במים שעוזר למאיץ להיסתם. בנוסף קצב היווצרות האבנית תלוי במים ובמשך החימום שלהם (וקצב ההיסתמות תלוי גם במאיץ עצמו).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

דוד חימום שעובד שעות נוספות יתמלא אבנית בקצב מואץ.

גם דוד בן שנה.

 

שיתחיל בלפתוח אותו ולנקות / להחליף גוף חימום + תושבת.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

לגבי נושא החיסכון בחשמל. דווקא יש היגיון מסויים בטענה שדוד ללא אבנית חוסך חשמל.

 

נכון ששגוף החימום יפעל כעת (מצב עם אבנית סביב גוף החימום והטרמוסטט) למקוטעין מה שיוריד את ההספק החשמלי הממוצע של גוף החימום, אבל "נצילות" החימום תיפגע משמעותית. קודם כל עצם העובדה שעובדים בטמפ' גבוהות יותר (באותו כיס מים שנוצר) מחייב הפסדים גדולים יותר לסביבה. עצם עליית הטמפ' הקיצונית באזור נובעת מהעובדה שהספק החום (פרקטית זהה להספק החשמלי, כיוון שמדובר בגוף חימום) נפלט הפעם דרך התנגדות תרמית גבוהה יותר ( ממש כמו באנלוגייה חשמלית, זרם המאולץ על נגד בעל ערך גבוהה יותר משמעותו הפרש פוטנציאלים גבוהה יותר על הנגד), כלומר נוצרה שכבה בעלת מוליכות תרמית נמוכה יותר (יותר מבודדת). במצב זה ההפסדים לסביבה כבר פחות זניחים, ופחות הספק מגיע למים בשאר הדוד, כלומר הנצילות ( ניתן לחשב כהספק המגיע למים הזמינים למקלחת לחלק להספק המגיע מגוף החימום) יורד.

 

נניח מצב מעט פחות גרוע מזה ש yuvk מתאר, אבל גם במצב גרוע זה תופס. נוצר "כיס" אבנית סביב גוף החימום, אבל עדיין אפשר "לחמם מים למקלחת", אז יתכן מצב שההספק הממוצע של גוף החימום לאורך הזמן שנדרש "להכנת מקלחת" יקטן, אבל, הזמן הדרוש לחימום יגדל ולאורך הזמן הזה נצילות גוף החימום תהיה נמוכה יותר. משמע דוד עם אבנית אולי צורך פחות הספק בממוצע, אבל לא יותר חסכוני בחשמל.

פורסם

רק שהחום הגבוה לא נפלט לסביבה אלא לאבנית שמשמשת מעין אוגר חום שפולט את החום למים בתוך הדוד ולא החוצה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

×
×
  • תוכן חדש...