Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כלי למחיקת הארדיסק?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3499 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני צריך לרוקן הארדיסק עם מערכת הפעלה על מנת שאוכל להפוך אותו לכונן גיבוי USB.

בעבר השתמשתי בDBAN אבל היא מאוד איטית ולוקחת שעות. על איזה כלי זריז הייתם יכולים להמליץ?

פורסם

אם אין על ההארדיסק מידע רגיש שדורש מחיקה מיוחדת, פירמוט רגיל בוינדוס יקח כחצי דקה..

יום טוב גם לך

פורסם

חשוב לך למחוק את מה שיש עליו באופן שיהיה קשה עד בלתי אפשרי לשחזור? אם לא, מה רע בסתם פירמוט (בווינדוס: כפתור ימני, format...)

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
חשוב לך למחוק את מה שיש עליו באופן שיהיה קשה עד בלתי אפשרי לשחזור? אם לא, מה רע בסתם פירמוט (בווינדוס: כפתור ימני, format...)

עריכה: הקדימו אותי...

אני מסכים איתך

פורסם

ובמידה ואתה רוצה לפרמט את הדיסק כך שלא יוכלו לשחזר את התוכן ? זה לוקח זמן. וככל שהדיסק הקשיח יותר גדול ו/או שיטת פירמוט יותר בטוחה מבחינת אי יכולת לשחזר (7 מעברים לעומת 5 לעומת 2 וכו') - אזי לוקח יותר זמן.

פורסם

פירמוט לא מוחק את כל ההמידע, אחרת לא היה טעם לפתח תוכנות כמו DBAN

פורסם

מתנצל אם זה לא מובן, כתבתי "אם לא" (אפילו פעמיים, בטעות)

אני מסכים איתך

פורסם

אני אפרט יותר.

יש לי מחשב נייד עם הארדיסק רגיל, ומערכת הפעלה מקורית. במחשב הנייח יש לי SSD ואני רוצה להעביר אליו את מערכת ההפעלה, ואת ההארדיסק הרגיל להפוך לגיבוי.

עכשיו... האם פירמוט רגיל פשוט וזריז מתוך הווינדוס יספיק על מנת להעביר אל ההארדיסק מערכת הפעלה אחר כך?

פורסם

אם אתה רוצה ממש למחוק את המידע לצמיתות, אז יש את הכלי הזה:

http://cmrr.ucsd.edu/people/Hughes/secure-erase.html

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לא צריך לחפש ברשת כלים למחיקת מידע לצמיתות אלא פשוט להכנס לאתר של ייצרן הדיסק ולהוריד תוכנת איבחון לדיסק אשר בדרך כלל כוללת את האפשרות

למחוק לצמיתות את המידע על-ידי כתיבת אפסים.

איזה כייף לי :)

פורסם

הוא לא רוצה שום מחיקה לצמיתות. הוא פשוט רוצה להשתמש בהארדיסק הישן ככלי גיבוי.

אין צורך לעשות מעברים על הדיסק ולמחוק את כל המידע - פירמוט פשוט של ווינדווס שלוקח 10 שניות יעשה את העבודה.

קצת רקע לפות"ש:

כשאתה עושה פירמוט מהיר דרך מערכת ההפעלה אתה בעצם רק מוחק את הרישום של איזה בלוק (בלוק זה כמות כלשהי של בתים) תפוס ואיזה לא.

ואז בעצם אתה מקבל מצב שהדיסק נראה כאילו הוא כולו פנוי למרות שבתכלס לא מחקת אף מידע, אבל זה לא משנה כי כאשר מערכת ההפעלה כותבת לבלוק - היא במילא כותבת על המידע שהיה רשום שם.

פורסם
~

בהתייחסות לכותרת (המטעה) - בחיל האוויר נהגנו להשתמש במקדחת עמוד למטרה הזאת.

בחיל האויר כבר עשרות שנים שולחים את ההארדיסק\דיסקטים\דיסקים לגריסה מגנטית שמבוצעת (בצורה אירונית) על ידי חברה אזרחית.

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...