Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה להחליף את הרכב ומתלבט בין סובארו אימפרזה לפורד פוקוס (מודל 2014). עד היום נהגתי על סוזוקי ככה שלא מכיר את חוויות הנהיגה בשתיהן, איזה דגם יותר חסכוני, יותר יציב על הכביש ונוח לנהיגה? מאחר ואני זקוק למימון ,ראיתי כאן https://www.bankhapoalim.co.il/wps/portal/PoalimPrivate/products?WCM_GLOBAL_CONTEXT=Poalim%20-%20Content/poalimsite/sitearea_maintabs/sitearea_motsarimvesirutim/sitearea_halvaotshrai/mimunlerechev/kaloto שהבנק שלי מציע הלוואה לרכב יד שנייה בתנאים די נוחים (60 תשלומים, ריבית פריים + 0.5) לרכבים שנקנים דרך קל אוטו..האם בהכרח מדובר ברכבים במצב לא טוב, המחיר הוא אטרקיבי אבל אני מפחד לקנות אוטו שיבלה יותר במוסך מאשר אצלי. אשמח לשמוע ממישהו שקנה רכב מחברת השכרה אם הוא מרוצה מהקנייה?

פורסם

מבחינת יציבות ונוחות הפורד... אבל תצפה להרבה ביקורים במוסך עקב גיר מזעזע.

עבדתי תקופה לא מעטה באחת מחברות ההשכרה הגדולות בארץ, יכול להגיד לך מניסיון אישי שמבחינת טיפולים ותקלות לא חוסכים שקל, מצד שני רוב הרכבים טופלו בחלפים לא מקוריים מן הסתם ולהערכתי גם סינים פשוטים. מבחינת קוסמטיקה חוסכים יותר. (לא עבדתי בקל אוטו).

מבחינתך פשוט תהיה צרכן נבון - קח את האוטו לבדיקה.

קח בחשבון שרכבי השכרה לרוב לא עוברים הרצת מנוע, ונוהגים בהם קצת באכזריות - קח את זה בחשבון.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

פורסם

עדיף עבר ליסינג מהשכרה בכל אופן.

ותוודא מה המחירון המשוקלל כולל קילומטרז' ליסינג עליה לכביש וכו' לפני שאתה סוגר מחיר.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
מבחינת יציבות ונוחות הפורד... אבל תצפה להרבה ביקורים במוסך עקב גיר מזעזע.

עבדתי תקופה לא מעטה באחת מחברות ההשכרה הגדולות בארץ, יכול להגיד לך מניסיון אישי שמבחינת טיפולים ותקלות לא חוסכים שקל, מצד שני רוב הרכבים טופלו בחלפים לא מקוריים מן הסתם ולהערכתי גם סינים פשוטים. מבחינת קוסמטיקה חוסכים יותר. (לא עבדתי בקל אוטו).

מבחינתך פשוט תהיה צרכן נבון - קח את האוטו לבדיקה.

קח בחשבון שרכבי השכרה לרוב לא עוברים הרצת מנוע, ונוהגים בהם קצת באכזריות - קח את זה בחשבון.

אתה יכול להסביר לי את הסתירה בדבריך?

1. "מבחינת טיפולים ותקלות לא חוסכים שקל".

2. רוב הרכבים טופלו בחלפים לא מקוריים ולהערכתי גם סיניים פשוטים".

ולגופה של שאלה.

יש מכוניות טובות גם בחברות השכרה או ליסינג. הבעיה שלמצוא אותן זה כמו מחט בערימת שחת.

אני אישית מתרחק מזה. יש מכוניות כמו זבל בחוץ. אין טעם להכניס ראש בריא למיטה חולה.

והכי טוב -לרכוש מכונית מחבר פורום. הכלל הזה לא אכזב אותי אף פעם, לא במכוניות של 3000₪ ולא בשל 100,000₪

אתה יכול בקליק לראות את ההיסטוריה של המכונית, ויותר חשוב - של המוכר.

כבר קרה לי פעם שהתעניינתי במכונית שלדברי המוכר היא ללא תאונות, אבל הוא שכח שחודשיים קודם פירסם שרשור במשפטי על המלצה לשמאי שייתן לו השבתה במקום תיקון...

מזל שעמוס זוכר הכל.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
אתה יכול להסביר לי את הסתירה בדבריך?

1. "מבחינת טיפולים ותקלות לא חוסכים שקל".

2. רוב הרכבים טופלו בחלפים לא מקוריים ולהערכתי גם סיניים פשוטים".

בשמחה, אכן רשמתי מעט מפוזר.

לרוב חברות ההשכרה יש "מוסך בית" - מוסך שהוא תחת אותה בעלות כמו חברת ההשכרה (כמו שלדוגמא שופרסל וסלקום היו תחת נוחי דנקר). לכן האינטרס שלהם לטפל בכל הרכבים במוסך הזה בלבד, אולם האינטרס של המוסך הוא להרוויח כמה שיותר ולהפסיד כמה שפחות.

לכן רכב אכן יעבור טיפול שגרתי/שנתי בזמן שלו וללא חריגות (טיפול 15, 30 וכן הלאה... כמובן כל רכב והמרווח טיפולים שלו) אולם מן הסתם השמן לא יהיה הכי איכותי, הרפידות והצלחות כנראה לא של bosch וכן הלאה.

מבחינת תקלות - כל תקלה שלקוח הביא לנו, ושאנחנו הנהגים העלנו בעצמנו אכן טופלה במקום - הרכב מיידית הושבת להשכרה ונכנס למוסך.

*בחברה בה עבדתי ספציפית, רכבי VAG טופלו במוסכי יבואן בלבד.

בכל רכב שמגיע מהשכרה יש היסטוריית טיפולים מפורטת מ-א-ו-ד במחשבים של החברה, כל כניסה למוסך, אפילו החלפת פנצ'ר מצויינת במחשב - רצוי לבקש את הפירוט הזה.

פורסם

בקיצור, מבחינת חברת ההשכרה שהרכב יתפקד בלי כאבי ראש כל עוד הוא אצלם ושיתפרק ברגע שהוא יוצא מהמגרש לבעלים/עולם הבא.

האם זה שונה מליסינג? ליסינג הטיפול אולי מינימלי, אבל לפחות הנהג/ת זה לא 587 אנשים שונים.

אני שוכר מדי פעם לשבוע שבועיים -- ככה המשפחה מתנהלת, לעיתים צריך רכב שלישי -- ולעיתים מזועזע מהמצב של רכבים שמוצעים לי. קורה שאני עובר 5-6 רכבים בסוכנות עד שמוצא משהו נורמלי. לא הייתי קונה מהשכרה כלל.

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
בקיצור, מבחינת חברת ההשכרה שהרכב יתפקד בלי כאבי ראש כל עוד הוא אצלם ושיתפרק ברגע שהוא יוצא מהמגרש לבעלים/עולם הבא.

האם זה שונה מליסינג? ליסינג הטיפול אולי מינימלי, אבל לפחות הנהג/ת זה לא 587 אנשים שונים.

אני שוכר מדי פעם לשבוע שבועיים -- ככה המשפחה מתנהלת, לעיתים צריך רכב שלישי -- ולעיתים מזועזע מהמצב של רכבים שמוצעים לי. קורה שאני עובר 5-6 רכבים בסוכנות עד שמוצא משהו נורמלי. לא הייתי קונה מהשכרה כלל.

מבחינת ליסינג - הטיפולים ותיקון התקלות מתבצעים באותה צורה ובאותם המוסכים בדיוק כמו ברכבי ההשכרה שתחת אותה החברה.

היתרון בליסינג אכן כמו שאמרת - נהג יחיד או מקסימום בתוך המשפחה.

• תוכן חדש...