Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3474 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן. אני רואה כל מיני אתרים כמו.motodeal,carcost ודומיהם עם הצעות לגבי ליסינג פרטי.

ברור לי כמובן שאני לא מרוויח מהסיפור אבל בהנחה שהתנאים קורצים לי , איך אני מבצע את החישוב הנכון של כמה עולה לי הנוחות הזאת?

ניקח לדוגמא את היונדאי i20

מחירה חדשה יד ראשונה 103500 מהיבואן

מהליסינג הפרטי למשל במוטו דיל אני רואה את העסקה הבאה

מקדמה של 9900

תשלום חודשי של 1160 כפול 30

עד כאן יוצא לנו 44700

אם ארצה לקנות את האוטו בסוף השלוש שנים אני צריך להוסיף עוד 57960

סהכ 102660.

זה תכלס מה ששילמתי על הרכב, עכשיו השאלה היא האם ההפסד שלי הוא מכך שאני יד שניה מליסינג בסוף התקופה? ואז זה הפסד של 12-15 אחוז?

איך אני מחשב הפסד עם אני ממשיך עם רכב אחר אחרי שלוש שנים?

אני מתאר יודע שחרשו את הנושא הזה כבר, אבל אין הסבר במילים פשוטות של מה תכלס אני מפסיד.

פורסם

זה הסבר פשוט שנתתי פעם למישהו ששאל את השאלה הזאת:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?596067-%D7%9C%D7%99%D7%A1%D7%99%D7%A0%D7%92-%D7%A9%D7%9C-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%A1%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%98&p=5042810&viewfull=1#post5042810

בגדול - זה הלוואה לכל דבר.

המקדמה שצריך לשים כל 3 שנים נשחקת ונשחקת, כלכלית אתה לא מרוויח פה, הרווח היחידי הוא שלא צריך לדאוג למכור את הרכב בסוף, אבל זה לאו דווקא נכון כי יכול מאוד להיות שיהיה לך משתלם יותר משמעותית למכור את הרכב מאשר להחזיר אותו לסוחר.

פורסם

דיסקליימר קצר להתחלה: אין לי ניסיון מעשי בעסקאות ליסינג פרטי, כל מה שכתוב להלן הוא על בסיס תאורטי בלבד.

רכב בליסינג פרטי יהיה כמובן יד 1 ליסינג. כמו באפס ק"מ. אחרי 3 שנים מצבך יהיה מאוד דומה: יהיה לך רכב יד 2 עם בעלות ראשונה בליסינג. יתרון קל לאפס ק"מ הוא שתוכל להראות לקונה העתידי את הדף שחברת הליסינג עשויה לספק לך שמצהיר שהרכב הוא (יותר נכון, היה) אפס ק"מ, ולא ליסינג אמיתי. קשה מאוד להעריך אם זה יוצר הבדל ואיזה.

לדעתי, ההשוואה הנכונה תהיה לרכב זהה במסלול אפס ק"מ. במקרה הזה מדובר על 89,500₪ במוטודיל. כלומר, אתה למעשה משלם ירידת ערך של בערך 50٪ מעלות הרכב בתוך שנתיים וחצי. וזו ירידת ערך די גבוהה.

ההבדל הגדול הוא מה קורה בסוף התקופה. במסלול ליסינג, לפחות לפי מה שכתוב באתר, יש לך אפשרות פשוט להחזיר את הרכב וללכת. מצד אחד זה עשוי להיות באמת פשוט, ומצד שני יש מצב שחברת הליסינג תנסה להשחיל אותך באלפי שקלים על כל שריטה. אין לי ניסיון מעשי כאן (ראה דיסקליימר), ואני מאמין שזה תלוי בחברה, במצבה באותה נקודת זמן ובעובד הספציפי שיקבל ממך את הרכב, כך שאין פה תשובה ממש טובה. יש פה סיכון מסוים שצריך להילקח בחשבון.

במסלול אפס ק"מ למעשה כבר רכשת את הרכב. אם לקחת הלוואת בלון (דרך מוטודיל או כל גורם אחר) תצטרך למצוא מאיפה להחזיר את הסכום שנשאר. אפקטיבית, הוא כנראה יהיה נמוך יותר מהסכום שתצטרך להשלים כדי לרכוש את הרכב במסלול ליסינג פרטי (כי כבר שילמת חצי מהשווי, אם לרגע מתעלמים מהריבית). כמובן שיש דרכים טובות יותר לרכוש רכב מאשר הלוואת בלון, אבל זו ההשוואה הכי רלוונטית במקרה הזה.

כלומר, היתרון הגדול בליסינג פרטי הוא שאתה לא באמת רוכש את הרכב. אתה משלם מקדמה, סכום נוסף כל חודש ובסוף התקופה מחזיר את הרכב - חוסך גם את הצורך לשלם את הבלון וגם את כל ההתעסקות במכירה עתידית. מצד שני, אתה משלם ירידת ערך יותר גבוהה בכמה אלפי ש"ח ממסלול של רכישה. חסרון נוסף למסלול הליסינג יהיה הגמישות המעט יותר נמוכה - גם בגלל הגבלת ק"מ וגם בגלל שיהיה קשה יותר לצאת באמצע המסלול (צריך לבחון את החוזה בנושא הזה).

לדעתי, מסלול ליסינג פרטי מתאים למי שרוצה רכב חדש כל שנתיים וחצי, לא רוצה להתעסק במכירה, עומד במגבלת הק"מ, יודע שהסיכוי שירצה לסיים את העסקה לפני הזמן נמוך ומוכן לשלם עוד כמה אלפי ש"ח (לרכב כזה) תמורת כל זה, כל שנתיים וחצי. כששוב, צריך לקחת בחשבון שבמעמד החזרת הרכב תחויב על כל מיני נזקי פחחות או נזקים אחרים, מה שגם יכול להיות מאוד לא זול ולהפחית עוד יותר מכדאיות העסקה.

דעתי המאוד אישית היא שזו דרך יקרה מאוד (44,000₪ בשנתיים וחצי! לפני דלק, ביטוח, טסט וטיפולים שוטפים) לנסוע ברכב אמנם חדש, אבל בינוני לחלוטין. אני הייתי בוחן רכב משומש באותה קטגוריה (נניח, בן 3), בתקווה לשלם בערך חצי מהסכום הזה על ירידת ערך וכל התיקונים שמעבר לשוטף בשנתיים וחצי. לי אישית ההבדל בין חדש למשומש בן 3 לא שווה (מאוד בערך) 20000 (או יותר) בשנתיים וחצי. יש פה הרבה אחרים שיחלקו עלי.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

stum, המון תודה על ההפניה. נראה שהבנתי את המשמעויות. תוכל להסביר בבקשה מה זה אומר שהמקדמה נשחקת?

poor-bear, תודה על התגובה המאוד מפורטת. אסביר לך את מצבי כרגע ואשמח לקבל דעה אישית שלך. אנחנו זוג נשואים צעיר, כרגע אין ברשותי כסף מזומן והמקסימום שנגיד אוכל לגייס כרגע זה סכום שהוא באיזור המקדמה אולי אפילו 15000 אם אתאמץ. אני עובד בחברת הייטק שכרגע אין רכבים של החברה אבל לא מן הנמנע שהחברה כן תציע הצעה כזאת בעתיד, או שאעבור לעבוד במקום שמציע. כמו כן אני רוצה מאוד מכונית חדשה כי אנחנו מתכננים להתרחב ולא רוצה לבזבז זמן על קניה ומכירה, ולא על בלאי ומוסכים, אם על כל העסקה סך ההפסד שלי בוא נגיד הוא לא גדול מידי, אז אני חושב שאוכל לספוג את זה לטובת הנוחות. כמו כן הרכב לא יסע יותר מידי, רוב הנסיעות הן עירוניות עם מעט יציאות מהעיר וטיולים בסף השבוע, כך שלפי החישובים שלי אני בספק שאעבור את ה15 אלף קמ בשנה. זה כרגע המצב שלי ואני מנסה להתאים את מצבי למעמד הקניה

פורסם

יש לך כמה אפשרויות, בחלוקה גסה:

1. כמו שתכננת, לקנות רכב בסוג כזה של ליסינג. החסרונות, כפי שנאמר, שאתה משלם יותר (כנראה בכמה אלפי ש"ח) מלקנות רכב כזה במסלול אפס ק"מ בריבית לא ממש מוצלחת וממש הרבה יותר מרכב משומש, אתה מוגבל בק"מ, פחות גמיש לגבי יציאה מהעסקה, ולוקח על עצמך את הסיכון לעוד כמה אלפי ש"ח בהחזרה. היתרונות הם שהרכב חדש, ושאין צורך להתעסק בקניה ומכירה שלו
  2. לקנות, עם מקדמה ומימון, רכב בן 2-4. אפשר מחברת ליסינג, או למצוא מימון לבד ולקנות מפרטי (שזה יותר התעסקות, כמובן). חסרונות: רכב משומש, התעסקות בקניה ובמכירה העתידית. יתרונות: עלות נמוכה בהרבה מרכב חדש, יותר גמישות בעיתוי המכירה, אין הגבלת ק"מ.
  3. לקנות רכב משומש בסכום שיש לך למקדמה. יתרונות: אין תשלום חודשי, גמישות מלאה במכירה. חסרונות: עלויות תחזוקה גבוהות, סיכוי לתקלות, התעסקות בקניה ומכירה, בטיחות נמוכה יותר.

אני בכוונה מתעלם מהאופציה לקנות רכב חדש (או אפס ק"מ) בהלוואת בלון. לדעתי, במצבך, זו אופציה מסוכנת ולא כדאית - כי אין לך איך לכסות את הבלון.

כלכלית, האופציה של רכב משומש זול יכולה להיות הכי זולה לכל התקופה, אבל יכולה גם להיות יקרה יותר. לא נראה לי שזה מה שאתה מחפש, אז אני לא אפרט מעבר. היה פה ממש היום דיון על תחזוקה של מיצובישי לנסר ישנה, אם מעניין אותך בכל זאת.

בין שתי האופציות האחרות זה עניין של העדפה אישית. אם על רכב חדש תשלם בשנתיים וחצי כמעט 45,000 רק על ירידת ערך, אני מניח שברכב אמין (לא גולף עם 1.4 160 + DSG או C5 עם thp156) בן 3 מקטגוריה דומה תשלם על ירידת ערך בערך חצי, אם לא פחות (לאותה תקופה). קשה לי לראות איזה טיפולים ברכב אמין בן 3 יתקרבו להפרש המחיר הזה, אלא אם באמת הצלחת לבחור משהו גמור. בנוסף, אתה הרבה יותר גמיש למכור את הרכב אם הוא מתגלה כלא מתאים לצרכיך (מה יקרה אם פתאום יהיו תאומים ולא יהיה מקום בבגאז'? משבר כלכלי? פיטורים?), או להחזיק אותו מעבר לתקופה שתכננת אם אין לך כסף להחליף. מצד שני, הוא לא חדש, וכן, תצטרך להתעסק בקניה ומכירה ומדי פעם טיפול או שניים מעבר לשוטף.

כמו שכבר הבנת, לדעתי האישית, למי שמוגבל בתקציב החיסכון הזה הוא משמעותי. כששוקלים גם את הגמישות הנלווית בחירה ברכב משומש צעיר יחסית תהיה כנראה עדיפה. זו דעתי, לכל אחד יש סדר עדיפויות שונה. מי שסובל מחרדת מוסכים קלינית ו/או מקבל עוגמת נפש רק מלחשוב על למכור רכב, כנראה יעדיף לשלם יותר ולקבל חדש. סה"כ כמעט 300,000 איש בחרו באפשרות הזו השנה, ככה שגם זו אופציה לא רעה בכלל.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אני מציג בפניכם את החישוב שביצעתי לפני שרכשתי רכב בעסקת ליסינג פרטי

החישוב הוא בין הרכב הפרטי שבו החזקתי, סיאט איביזה 2010

לבין כמה עיסקאות ליסינג פרטי.

1.שברולט ספארק החדשה בעסקת ליסינג פרטי מאוויס

2.סיאט איביזה חדשה בעסקת ליסינג משלמה סיקסט

3.אאודי A1 חדשה 5 דל' בעסקת ליסינג משלמה סיקסט

רכב :סיאט איביזה 2010

נקנתה במאי 2014

נמצאת ברשותי כ-28 חודשים

נקנתה בסכום של 53000 ש"ח

נמכרה בסכום של 36000 ש"ח

הוצאות שוטפות לתקופה:

טסט 1400 ש"ח לשנה

ביטוח חובה+מקיף 400 ש"ח בחודש

טיפולים שוטפים: פעם בשנה 700 ש"ח

טיפולים לא שוטפים :

החלפת צמיגים 2000 ש"ח

החלפת טיימינג 1300 ש"ח

החלפת מצבר 500 ש"ח

ריבית הלוואה 7000 ש"ח

סה"כ הוצאות לתקופה של 28 חודשים:

43900 ש"ח

סה"כ הוצאות לתקופה של 36 חודשים :

56500 ש"ח (מוערך)

--------------------------------

רכב:סיאט איביזה 2016 חדשה

תקופת העסקה ל 36 חודשים

מקדמה 8900 ש"ח

תשלום חודשי 1600 ש"ח כולל מע"מ

העסקה כוללת :

טסט

ביטוח

טיפולים שוטפים

החלפת צמיגים ראשונה בחינם

אין התחייבות למשך העסקה

במצב ביטול עסקה לא תחוזר המקדמה

עסקה זאת היא כוללת 20000 ק"מ בשנה

עלות העסקה לתקופה של 36 חודשים:

66500 ש"ח כולל מע"מ

---------------------------------------

רכב:שברולט ספארק 2016 חדשה

תקופת העסקה ל 36 חודשים

מקדמה 7500 ש"ח

תשלום חודשי 1200 ש"ח כולל מע"מ

העסקה כוללת :

טסט

ביטוח

טיפולים שוטפים

החלפת צמיגים ראשונה בחינם

אין התחייבות למשך העסקה

במצב ביטול עסקה לא תחוזר המקדמה

עסקה זאת היא כוללת 20000 ק"מ בשנה

עלות העסקה לתקופה של 36 חודשים:

50700 ש"ח כולל מע"מ

בסופו של יום החלטתי ללכת על האאודי משלמה סיקסט שכמובן עלתה יותר מההצעות האחרות, אך בשל העובדה שאני עצמאי

אני מזדכה 45% על עסקה מסוג זה.

בנוסף לכך הוריי גם הלכו על אופציית הליסינג (שברולט ספארק מאוויס) לאחר שהם נתקעו במכירת רכבם במשך 5 חודשים (קיה פיקנטו ex R יד ראשונה עם פחות מ 15000 ק"מ)

כפי שאתם רואים עסקת הליסינג היא כן קצת יותר יקרה אך לפי דעתי הראש השקט מבחינת תחזוקה ומכירת הרכב בעתיד שווים את המחיר,

בנוסף לכך ישנו הפלוס הכי גדול בעסקאות אלו (שבמקרים שלי לא היווה סעיף לחישוב) והוא הביטוח המקיף לנהגים חדשים וצעירים

שבכל העסקאות הללו הוא תוספת של 50 ש"ח לחודש, חיסכון אדיר להורים עם נהגים צעירים בבית, שעלויות ביטוח מקיף יכולות לקפוץ פי 2 במקרים הללו.

אני כבר איבדתי אמון בשוק רכב היד שניה, ישנה הצפה של יבואני הרכב וחברות הליסינג לשוק זה מה שרק מוריד את ערך המכוניות לרצפה

ואני בטוח שבועת האשראי המטורפת שמניעה את השוק הזה בסופו של דבר תתפוצץ בעוד כ 3 שנים כאשר כל ה"חכמים" שמצטלמים עם הרכב החדש שלהם בדף הפייסבוק של עוד איזה חברת מימון, יבינו איזה טעות הם עשו ולא יכולו או לא ירצו להשלים את העסקה שהם עשו.

אז אנחנו "נזכה" לראות את משבר הסאב פריים בגרסה הישראלית...

פורסם

אנסה לסכם בקצרה בלי להלאות יותר מדי:

ליסינג פרטי טוב למי שלא נוסע הרבה ורוצה להחליף רכב כל 3 שנים בעלות ידועה בראש בלי להתעסק עם מכירה וקניה.

לנהגים צעירים ו/או חסרי עבר ביטוחי יש יתרון נוסף בתוכניות הכוללות ביטוח והוא שהביטוח דרך חברת הליסינג זול בצורה משמעותית מאד.

במקרה שרוצים להחזיק יותר זמן או נוסעים הרבה, הלוואה בנקאית תהיה עדיפה כנראה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...