Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3487 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בתור אחד שסובל מבעיות גב, חשובה לי נוחות הנהיגה ברכב.

מכיוון שהתקציה הוא 20-30K... היצע רכבי המנהלים מוגבל לשנים כמו 2007-2009.

חשבתי על אופציה של רכישת רכב מליסינג עם מימון חיצוני\בנק בהלוואת בלון ל 3 שנים, בתקווה להגיע להחזר חודשי של עד 600-700 ש"ח עם מקדמה של 10k...

ובצורה הזאת לחפש רכב במחירים לכיוון 50-60k, ובאיזור השנים 2011-2013 עם ק"מ של עד 100-110k.

הרכבים שנשקלים הם-

1. פיג'ו 508, 2012 - בסביבות 45k ש"ח

2. טויוטה אוונסיס 2010-2012

3. מאזדה 6 - צורה חדשה, 2013 - בסיביבות 70-75k

4. סובארו B4, שנת 2012-2013 - בסביבות 65-70k

5. פורד מונדאו, 2011-2012

אשמח אם תוכלו להמליץ לי, האם בכלל יש טעם לשקול רכב מנהלים משומש? אם כן, איזה רכב מומלץ כמשומש?

האם יש רכב שכדאי להתרחק ממנו כמו מאש???

האם האחזקה שלהם באמת בהרבה יותר גבוהה? ( ברור לי שהם לא הכי חסכוניים בדלק )

ועד כמה זה מתכון לתקלות וטיפולים באלפי שקלים כל שנה?

אני ממש אבוד פה... כל אחד אומר לי סיפורים אחרים על אמינות\הוצאות\תקלות של רכב אחר.

האם לחשוב על הנוחות שלי פה, זה באמת להיכנס למיטה חולה של רכב מנהלים?

פורסם

1. פיג'ו 508, 2012 - בסביבות 45k ש"ח

-רכב עם מנוע טורבו,צריך לבדוק טוב היסטוריית רכב וטיפולים+תקלות ברשת

2. טויוטה אוונסיס 2010-2012

-אחלה רכב,הוא מאוד משעמם וקודר אבל ייתן לך תמורה לא רעה למחיר-קורולה מרווחת

3. מאזדה 6 - צורה חדשה, 2013 - בסיביבות 70-75k

-צורה חדשה תעלה לך יותר לכיוון ה95 לרכב שמור,ה6 הקודמת רכב מעולה ותיכנס לך בתקציב

4. סובארו B4, שנת 2012-2013 - בסביבות 65-70k

-אותו סיפור כמו במאזדה.

5. פורד מונדאו, 2011-2012

-מנוע 2300 שנמכר במחירים נמוכים בזבזן ולא נמרץ,יש מנוע טורבו 2 ליטר וגם פה,צריך לבדוק היסטריית טיפולים ותקלות ברכב הנ"ל.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)

במיוחד אתה והגב שלך : הייתי שוקל לנטוש את קטגוריית המנהלים ולחפש משהו בו הישיבה יותר גבוהה וזקופה. יעשה לגב שלך רק טוב.

לא יעזור כמה הרכב אמין אם הוא שובר לך את הגב בכל נסיעה.

לחלופין תצטרך לבצע נסיעת מבחן ארוכה בכל אחד כדי להרגיש את הכסא באמת.

מהרשימה שנתת הייתי מהמר של 508 יש את הכסא הכי נח מצד שני המנוע שלו הכי פחות אמין. תבדוק בגב.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

תראה, אני משוחד...

לדעתי, אם אתה מחפש רכב רך זה פחות עניין של קטגוריה ויותר עניין של דגם ספציפי. נניח, למיטב זכרוני סובארו b3 יצאה מאוד נוחה בכמה מבחנים, ואילו האקורד למשל פחות.

בכל זאת, אם כבר דיברת על מנהלים, לא ברור לי למה לא הזכרת את הc5. אם אתה מחפש רכב רך ונעים שמקל על כאבי גב, זה ה-רכב (לפחות באזור הזה של החצי מיליון ש"ח).

עכשיו, ל-c5 יש שם גרוע. ממש גרוע. חלקו מגיע מההיסטוריה המוקדמת יותר ובאמת היה מוצדק פעם, וחלקו פחות מוצדק.

הדגם האחרון של ה-c5 שנמכר בארץ (09-14) עבר מתיחת פנים ב-11, במסגרתה הוחלפו בייחוד מנוע וגיר, ממנוע 2000 אטמוספרי ותיק ואמין וגיר 4 הילוכים לא מוצלח במיוחד למנוע טורבו לא מוצלח וגיר אוטומטי סבבה. אותו שילוב של ה-508, ועוד הרבה דגמים אחרים של PSA.

השילוב הקודם יחסית אמין (הגיר, בטיפול נכון, יחזיק כנראה 150-200 לפני שיפוץ, לפחות, המנוע הרבה יותר) אבל חלש ובזבזני, השילוב החדש פחות אמין משמעותית (חפש פה thp156) וקצת יותר חסכוני.

תוכל למצוא לדעתי רכב מלפני מתיחת הפנים סביב 10-11 בגזרת התקציב המקורי שלך. אם אתה לא מחפש משהו חזק ומתנהג, ואין לך בעיה עם האורך וצריכת הדלק, זו יכולה להיות בחירה מצוינת.

לגבי אמינות - המתלים ההידרו-פנאומטיים מאוד אמינים באופן מפתיע. אצלי, אחרי 150k ק"מ ו-10 שנים היתה נזילה אחת, שתוקנה ב500₪, ולא היתה מורגשת בכלל (התגלתה בתיקון של משהו אחר). חוץ מזה ברור שיש בלאי, לדעתי ממש לא נוראי ביחס לתמורה. אתה יכול לבדוק בשרשור התחזוקה שלי. הגיר כמו שנאמר, הוא נקודת התורפה העיקרית, אבל בטיפול סביר (החלפת שמן בניגוד להוראת היצרן כל 60000 ק"מ) יחזיק מעמד בסבירות גבוהה.

חוץ מזה - הרכב מאוד מרווח, מאובזר, רך ונעים. לגמרי בלי מתחרים בתחום הזה. מצד שני הוא חלש, בזבזן ומאוד לא מתקשר. חווית נסיעה מופלאה, חווית נהיגה מעט פחות. שייטת אוטוסטרדות מצויינת בהסתייגות שבגלל המנוע והגיר אי אפשר באמת לנסוע הרבה מעל המהירות החוקית בשקט, כי המנוע מתחיל לעבוד מהר. פחות מתאים לטייסים.

הבעיה העיקרית, תכלס, היא שאין לרכב הזה שוק בכלל. אם אתה קונה היום אחד מ2011-11, ומחזיק אותו שנתיים שלוש, לא בטוח שתוכל למכור אותו במחיר סביר, או בכלל.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

וולוו s60 בצורה הקודמת עם מנוע 2.4 אטמוספרי יתן לך את הנוחות הרצוייה.

בתור אחד עם בעיות גב, אני יכול להבטיח לך שלא תרצה לקום מהמושבים בוולוו. המושבים שלהם הם הטובים ביותר מבחינת נוחות ובנוסף המתלים רכים מאוד. בנסיעות בין עירוניות מרגישים כאילו מרחפים על הכביש.

SUZUKI CROSSOVER TURBO 2017

Alpine

spg-17cs

Hertz Hi Energy 250

HERTZ HCP 4

פורסם
וולוו s60 בצורה הקודמת עם מנוע 2.4 אטמוספרי יתן לך את הנוחות הרצוייה.

בתור אחד עם בעיות גב, אני יכול להבטיח לך שלא תרצה לקום מהמושבים בוולוו. המושבים שלהם הם הטובים ביותר מבחינת נוחות ובנוסף המתלים רכים מאוד. בנסיעות בין עירוניות מרגישים כאילו מרחפים על הכביש.

הבעיה שלי עם וולוו היא בעיקר בתחום העלויות אחזקה... לפי מנ שהבנתי, כמעט בכל בעייה, נפרדים מסכומים נכבדים מאוד, בניגוד לרכבים יפנים.

תוכל להמליץ על דגם מדוייק + שנה ?

פורסם
תראה, אני משוחד...

לדעתי, אם אתה מחפש רכב רך זה פחות עניין של קטגוריה ויותר עניין של דגם ספציפי. נניח, למיטב זכרוני סובארו b3 יצאה מאוד נוחה בכמה מבחנים, ואילו האקורד למשל פחות.

בכל זאת, אם כבר דיברת על מנהלים, לא ברור לי למה לא הזכרת את הc5. אם אתה מחפש רכב רך ונעים שמקל על כאבי גב, זה ה-רכב (לפחות באזור הזה של החצי מיליון ש"ח).

עכשיו, ל-c5 יש שם גרוע. ממש גרוע. חלקו מגיע מההיסטוריה המוקדמת יותר ובאמת היה מוצדק פעם, וחלקו פחות מוצדק.

הדגם האחרון של ה-c5 שנמכר בארץ (09-14) עבר מתיחת פנים ב-11, במסגרתה הוחלפו בייחוד מנוע וגיר, ממנוע 2000 אטמוספרי ותיק ואמין וגיר 4 הילוכים לא מוצלח במיוחד למנוע טורבו לא מוצלח וגיר אוטומטי סבבה. אותו שילוב של ה-508, ועוד הרבה דגמים אחרים של PSA.

השילוב הקודם יחסית אמין (הגיר, בטיפול נכון, יחזיק כנראה 150-200 לפני שיפוץ, לפחות, המנוע הרבה יותר) אבל חלש ובזבזני, השילוב החדש פחות אמין משמעותית (חפש פה thp156) וקצת יותר חסכוני.

תוכל למצוא לדעתי רכב מלפני מתיחת הפנים סביב 10-11 בגזרת התקציב המקורי שלך. אם אתה לא מחפש משהו חזק ומתנהג, ואין לך בעיה עם האורך וצריכת הדלק, זו יכולה להיות בחירה מצוינת.

לגבי אמינות - המתלים ההידרו-פנאומטיים מאוד אמינים באופן מפתיע. אצלי, אחרי 150k ק"מ ו-10 שנים היתה נזילה אחת, שתוקנה ב500₪, ולא היתה מורגשת בכלל (התגלתה בתיקון של משהו אחר). חוץ מזה ברור שיש בלאי, לדעתי ממש לא נוראי ביחס לתמורה. אתה יכול לבדוק בשרשור התחזוקה שלי. הגיר כמו שנאמר, הוא נקודת התורפה העיקרית, אבל בטיפול סביר (החלפת שמן בניגוד להוראת היצרן כל 60000 ק"מ) יחזיק מעמד בסבירות גבוהה.

חוץ מזה - הרכב מאוד מרווח, מאובזר, רך ונעים. לגמרי בלי מתחרים בתחום הזה. מצד שני הוא חלש, בזבזן ומאוד לא מתקשר. חווית נסיעה מופלאה, חווית נהיגה מעט פחות. שייטת אוטוסטרדות מצויינת בהסתייגות שבגלל המנוע והגיר אי אפשר באמת לנסוע הרבה מעל המהירות החוקית בשקט, כי המנוע מתחיל לעבוד מהר. פחות מתאים לטייסים.

הבעיה העיקרית, תכלס, היא שאין לרכב הזה שוק בכלל. אם אתה קונה היום אחד מ2011-11, ומחזיק אותו שנתיים שלוש, לא בטוח שתוכל למכור אותו במחיר סביר, או בכלל.

כתבתי רק פיג'ו 508 בגלל שזה למעשה אחיו התאום של ה- C5.

העניין הוא שיש לי פחד כללי + המון אנשי מקצוע ומהנדסי רכב שאומרים לי שפיג'ו\סיטרואן... זה רכבים שצריך לקנות כשהם חדשים, לפני שמתחילות הבעיות. ושהם לא בנויים לק"מ גדול....

פורסם

זה כמעט אחיו התאום, פרט לבולמים ההידרו-פנאומטיים, שעושים את כל הקסם.

אני לא יכול להגיד אם הסיטרואן תהיה אמינה כמו יפנית מקבילה. אפשר אפילו להגיד שפחות, השאלה כמה. אני יכול שוב להציע לך להסתכל על שרשור האחזקה שלי, לרכב מאמצע 2006. בקצרה, יש בלאי, העלויות סבירות בשביל התמורה לטעמי, בטח ברכב שיהיה חדש ב5-6 שנים. שוב, בכל רכב משומש יש סיכון, לדעתי התדמית של ה-c5 הרבה, הרבה יותר גרועה מהמציאות.

מצד שני, בתור מי שנהג לחפש רכבים זולים ולא מאובזרים לפני ה-c5, ההבדל גדול. המרווח, האבזור, בידוד הרעשים והנוחות שווים את זה . אין לי ניסיון עם רכבי "מנהלים" אחרים, יכול להיות שהם יהיו טובים יותר או פחות.

אני מסכים איתך

פורסם

אני ממליץ לך לא לקנות רכבים צרפתיים במסגרת התקציב שלך, אלא אם מראש יש מוכנות לבקר יותר במוסכים לטובת הנוחות . אוונסיס, מזדה 6 או b4 במצב שמור יהיו אמינות יותר.

בקשר לבעיות גב, כל אחד ומה שנוח לו. לכן תבדוק בכל רכב ספציפי את מושב הנהג.

אפשר גם להישאר במסגרת התקציב המקורי ולבדוק פורד פוקוס 2010, שזה רכב נוח ודי אמין. רצוי עם מנוע 2000.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

פיזו 508 - לא.

סיטרואן C5 עם מנוע 2.0 - כן.

סיטרואן C5 מנוע 1.6 - לא.

מזדה 6/ אקורד/ B4 / אוונסיס - כן.

מונדיאו - שמעתי דברים טובים. אני כמעט קניתי.

פורסם

בתור בעלים של 6 דור 2:

אין מה לחשוש מעלויות, הרכב אמין ואחזקתו כולל צריכת דלק, דומה מאוד למאזדה 3.

מה שכן אני לא בטוח שהוא יתן לך את הנוחות שאתה מחפש. המושבים רק מעט יותר נוחים מה3, שיכוך מהמורות לא משהו בכלל.

היתרון היחיד אולי בתחום הנוחות הוא חימום המושבים שמקל מעט על כאבי גב תחתון. לפעמים.

פורסם
פיזו 508 - לא.

סיטרואן C5 עם מנוע 2.0 - כן.

סיטרואן C5 מנוע 1.6 - לא.

מזדה 6/ אקורד/ B4 / אוונסיס - כן.

מונדיאו - שמעתי דברים טובים. אני כמעט קניתי.

מה שמעת על מונדאו? אני שמעתי שזה אחלה רכב מכל הבחינות, אבל ממש שתיין דלק + והמון תקלות.

מסתבר ש C5 חדשה לא משווקת יותר.

על איזה דגם בדיוק אתה מדבר ואיזו שנה?

פורסם

המונדיאו החל מאמצע 2011 קיבלה מנוע טורבו וגיר רובוטי עם מצמדים רטובים, שידועים כאמינים יחסית וגם חסכוניים יותר מהשילוב של מנוע 2.3 אטמוספרי וגיר פלנטרי שהיה לה קודם. לא מדובר במתחרה לפריוס, אבל גם לא קטסטרופה כמו קודם.

לפורד בכלל יש בפורום שם של יום אסל יום בסל, כלומר חלק מהרכבים מפגינים אמינות יפה וחלק ממש לא, בלי קשר לטיב הטיפול והשימוש שהם מקבלים. פרט לתלונות נדירות על מנועים מתאבדים בדור החדש יש שקט יחסי בפורום אם זה מייצג משהו לדעתך.

ה-c5 לא משווקת פה יותר מ-2014 (או 15, אולי יש כמה כאלו על הכביש), וטרם הוצגה לה מחליפה. גם היא קיבלה מתיחת פנים ששווקה פה החל מאמצע 2011, שבמהלכה הוחלף מנוע אטמוספרי אמין למנוע טורבו לא אמין, אבל הגיר שודרג ל(פלנטרי) 6 הילוכים, שכנראה יותר אמין ובוודאי יותר נעים מהגרסה הישנה. ועדיין, מבחינת אמינות כנראה שהגרסה הישנה עדיפה משמעותית. קל להבדיל ביניהן לפי נפח המנוע - בישנה זה 2 ליטר, בחדשה 1.6. הכוונה היתה לגרסה הישנה יותר.

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

חשבת על שברולט מאליבו?

ב-2.4 צריכת הדלק דיי ממוצעת לקטגוריה, ה-3.5 בזבזנית יותר בעיר אבל מפתיעה מחוץ לעיר, אם תמצא אחת שהוסבה לגז זה יכול להיות מעניין.

הרכב שקט מאוד, נוח, מרווח ודיי אמין.

לגבי מימון, השתדל להימנע מחברות כמו מימון ישיר, הריביות שם מטורפות ולעיתים קיימת גם עמלת פרעון מוקדם.

גש לבנק לקבל הצעה, על רכב משומש אין בד"כ הלוואות בלון בבנקים אבל עדיף לפרוס ליותר זמן בהלוואה רגילה.

אתה יכול לנסות גם את קופת הגמל/קרן הפנסיה/קרן ההשתלמות שלך, רוב הגופים מעמידים הלוואות בריביות סביב פריים, יש בחלקן אפשרות לקחת הלוואות בלון.

עריכה אחרונה על ידי Mike808
פורסם

מהנסיון הדל שלי:

האוונסיס נוחה אבל לא רכב שהייתי מגדיר כבחירת הנוחות.

הB4 מדהימה, ומלאת אופציות לתנוחת ישיבה.

• תוכן חדש...