Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 308sw

jojomd
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3438 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם אני אחרי החיפוש ברשת התרשמתי די לטובה מהאמינות של הסניק 3 יחסית לדגמים המוקדמים יותר.

מה שעדיין לא ברור דיו זה נושא הצריכת דלק,כאשר חלק מתלוננים עליו כשתיין גדול עם ממוצע של 1-8 ומאידך חלק טוענים שהוא בעל צריכה סבירה+ עם מוצע של 1-12.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1/12 לא נראה הגיוני לגודל הזה עם תיבה רציפה, אני הייתי מתייחס ברצינות לאיזור 1/8

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

תצרוכת הדלק של הסניק לא מגיעה ל-1:12, אלא אם כל הנסיעות שלך בינעירוניות ב-90 קמ"ש בלי נוסעים ומטען ובלי פקקים או עצירות. לשימוש משולב רגוע (עירוני ובינעירוני, לעיתים עם נוסעים) צפה ל-8-7 קמ"ל.

פורסם

אחרי החלטה אני מותח קצת את התקציב ומתמקד ברנו גרנד סניק 2011 או בסיטרואן c4 פיקאסו.

אני מודע שהסניק תהיה יותר שתיינית,אך מעבר לזה מי עדיפה באמינות ונוחות וכמובן נושא עלות התחזוקה? (בנושא הסחירות העתידית שניהם במצב לא משהו)

וכן לגבי הסיטרואן איזה שנתון יותר אמין הדגם לפני 2009 עם מנוע ה 2000 סמ"ק או השנתונים המאוחרים יותר עם המנוע 1600?

פורסם

הייתי מוותר לגמרי על הסיטרואן.

מנוע ה-1.6 עמוס במחלות פוטנציאליות (מותחן/טיימינג/טרמוסטט/הצטברות פיח/סולונואיד קאמשאפט/אטם סעפת פליטה)

מנוע ה-2 ליטר אמור דווקא להיות עמיד אבל הגיר במקרה הזה לא נעים לנסיעה לפי מה שהבנתי.

לדעתי הסניק עדיפה, מכל מה שביררתי על הרכב הזה אין לו תקלות כרוניות והוא די אמין. כמו שאמרת החיסרון הבולט כאן הוא צריכת הדלק.

פורסם

לי יש את ה2.0 חצי שנה. לא סובל מהנסיעה, אבל יכול להיות שיש מי שיסבול. הרכב מאוד מפנק, נעים ונוח. בחצי שנה הזו לא היו תקלות, ומקריאה של הסטורייית טיפולים גם לא קודם. אבל זה באמת רכב שמור ומטופל. מוזמן להתנסות בנסיעה.

פורסם

על ה c4 ויתרתי.

מי שהחליף אותו בהתלבטות זה הפג'ו 5008, אני מודע למה שנכתב כאן רבות בפורם על בעיות האמינות בעיקר בכל מה שסביב המנוע.

אבל היות ומדובר ברכב נוח עם מרווח פנים מכובד וצריכת דלק סבירה (להבדיל מהגרנד הסניק) במחיר זול יחסית למתחריו בקטגוריית ה 7 מקומות,לכן זה רכב שעולה לשיקול.

השאלה האם 5008 שטופלו בו כל המחלות ילדות שממנו הוא סבל,יש לחשוש לבעיות נוספות שיצוצו בהמשך?

פורסם (נערך)

אם מצאת כזה אקזמפלר ואם קראת שרשורים שלי אז התשובה שלי שיהיה לך שקט לפחות ל 100K ק"מ הקרובים (בקיזוז בלאי טבעי כמובן). תקפיד לפנק בטיפולים .

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

כבעל 308 (אמנם לא SW) כ-שנה כמעט אתחיל ואומר שכל הפחדים שהיו לי על הדברים שקראתי בפורומים השונים או בביקורות למיניהם לגבי האמינות שלהם לא היו נכונים.

נכון היו כמה בעיות אבל לא משהו שלא קורה בכל רכב בן 7 שנים. (שנת 2009)

קודם כל לרכב אין שוק, מה שאומר שהקונים יזכו למחיר נמוך מאד מהמחירון ולדעתי זה רק רווח (למרות שבמכירה זה יהיה אותו דבר)

לגבי הרכב:

הדבר היחידי שמפריע לי ברכב הוא חסרון הילוך נוסף. 4 הילוכים לרכב הזה פשוט אינם מספיקים, אבל זה לחלוטין לא דיל ברייקר.

הרכב מבחינת נוחות ונראות לדעתי בטופ לטווח מחירים שלו.

לי יש את גירסאת הפרימיום עם הדשבורד בצבע בז' והוא מרגיש ממש יוקרתי (הרבה יותר מה-25 ששילמתי עליו)

לגבי בעיות שהיו לי:

1) הלך לי סליל הצתה

2) החלפתי שסתום VVT

3) ושסתום בגיר.

עלות כל התיקוניום היו כ-2000 ש"ח

בשורה התחתונה למחיר שאפשר להשיג אותו אני לא חושב שיש תמורה יותר טובה.

ואני ממליץ בחום.

אני כמובן מתייחס לגירסת ה120 כ"ס.

בהצלחה

פורסם

פג'ו וסיטרואן של השנים האלו השתמשו בגיר המעצבן שניקרא AL4. התופעה המעצבנת לפעמים בעיטה בין הילוך ראשון לשני

לא קורה בכל המכוניות ולא קורה תמיד

צא לנסיעה בעיר אם הרבה החלפות במהירות איטית ותרגיש

המנוע מעולה

פורסם

ה-AL4 הוא גיר מצויין. הוא מעצבן את מי שרגיל לגיר אוטומטי טיפש, שרק יודע להעלות הילכים כמה שיותר מהר ולהוריד רק תחת עומס (עליות או האצה במישור). ה-AL4 מתנהג כמו שנהג נורמלי היה מעביר הילוכים בגיר ידני. זה אומר מעלה הילוך רק עם עליית המהירות, כשצריך ומוריד הילוכים כשמאיטים, כמו למשל לפני רמזור או פניה.

עניין המכה בין ראשון לשני אופייני לשסתומים הידראולים שמתקרבים לסוף חייהם. כשהמצב מחמיר הגיר ננעל בשני ומדליק הודעת תקלה.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

ננסה לעשות סדר בבאלגן:

1) ה-308SW עם 7 מקומות במחיר שהיא מוצעת, מציאה אמיתית לדעתי, לרעתה עומדת אמינות ממוצעת וצריכת דלק גבוהה - אך לדעתי לא ברמה שצירכה לפסול אותה.

2) הגרנד סניק מ-2010 הוא למעשה ניסאן קשקאי עם גוף של רנו. נהנה מאמינות טובה, צריכת דלק גבוהה, ושוק מצויין לקונים.

3) הפיג'ו 5008 הוא סיטרואן C4 פיקאסו בלי המגרעת של הגיר הרובוטי (המנוע משודך לגיר אוטומטי 6 מהירויות) ועם המרעות של מנוע ה-THP בגירסה ה-156 כ"ס שסובל מבעיות במערכת התזמון ומחיים קצרים של מגדש הטורבו. לכן, אם מחיליטם לרכוש אחד כזה, צריך לוודא שמישהו כבר שילם על התיקון של שתי הבעיות הללו.

4) AL4 בשנים הרלוונטיות כבר הרבה יותר אמין (לפעמים יש להחליף שסתומים גיר שאינם יותר מדי יקרים להחלפה)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ראיתי כבר פג'ו 308sw שהמוכר הצהיר שאחרי נסיעה של שנתיים הממוצע הוא 1-12 והמחשב דרך הראה 1-10.5 בנסיעה שכמעט כולה עירונית.

לגבי ה 5008 האם דגם ה 165 כ"ס אמינה יותר?

פורסם

דגם ה-165 כ"ס חף מהתקלות הידועות נמכרו בסה"כ 10 יחידות עם המנוע המשודרג 8 נמכרו ב-2015 ועוד 2 ב-2016 - בהצלחה בחיפוש :)

בכל מקרה הדגמים מ-2013 כבר כוללים מותחן משופר לטיימינג, יש בעיה של פיח במנוע ויש לבצע ניקוי שעולה 3K ש"ח כל 70-100K ק"מ.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

במנוע ה-THP 156 יש עוד בעיות חוץ ממערכת התזמון ומגדש הטורבו - משאבת ההזרקה גם בעייתית ובכלל תוכנת ניהול המנוע רגישה מאד לכל בעיה קטנה. משאבת המים גם היא בעייתית, בקיצור מנוע פח במלוא מובן המילה.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תוכן חדש...