Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת צמיג

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3515 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

השבוע החלפתי צמיג ברכב בגלל פנצ'ר - בורג שנתקע קרוב לדופן.

שני הצמיגים די חדשים לפני חמישה חודשים, ולכן החלפתי רק את הצמיג המפונצ'ר לצמיג זהה לחלוטין מאותה חברה.

השאלה אם גם במקרה כזה שהצמיג השני גם יחסית חדש צריך להחליף זוג?

פורסם (נערך)

מעבר לגיל הצמיגים יש גם ענין של מרחק שעברת איתם ובעקיפין או במישרין רמת השחיקה של הצמיג המקביל.

שלשום עלה פה שרשור של מישהו שלטענתו ביצע 50K ק"מ ב-8 חודשים.

אם נקביל מרחק כזה אליך, ב-5 חודשים היית עובר קצת יותר מ-30K ק"מ.

גם אם היה מדובר בצמיגים ספורטיביים שעבדו קשה, תיתכן שחיקה יחסית גבוהה ב"ישנים".

במצב כזה, הייתי מציע לך לבדוק הפרשי שחיקה בין הצמיגים וכנראה ממליץ על החלפת זוג.

במקרה נורמטיבי יותר ואם לא עברת נניח יותר מ-10K, כנראה שאין פערי שחיקה משמעותיים ואני לפחות הייתי מסיר דאגה מליבי.

לצורך הענין, ברכבי 4X4 למיניהם בהם ענין קוטר הגלגלים הזהה חשוב, יש המלצות שונות להבדל מקסימלי בעומק המדרס שנע סביב ה-2-3 מ"מ.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

התייחס לענין רמת השחיקה.

צמיגים שונים ואופי נהיגה שונה מכתיבים שחיקה שונה.

אם אתה לא רגוע, זו הזדמנות טובה לבצע רוטציה בין הקדמיים לאחוריים (באותו צד).

כך, על הסרן המניע יהיו צמיגים זהים גם ברמת השחיקה.

• תוכן חדש...