Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Subaru B4 או Ford Mondeo. מה לוקחים ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3491 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב חברים.

אחרי הרבה מאוד בדיקות ומחשביות הגעתי למסכנה שקיימות בשבילי רק 2 אופציות האלה סובארו בי4 ו פורד מונדאו. שניהם בשנים 2009-2010.

מה שהיה תנאי חובה זה:

1) מנוע בסביבות 2000, לא פחות.

2) רכב גדול מספיק כדי להכניס 2 מבוגרים ו 2 ילדים + תיקים בבגג'.

3) רכב שהוא אמין ( אפילו ששניהם שותים לא מעט דלק עד כמה שידוע לי ).

4) מראה חיצוני חמוד ולא רכב משפחה "אפור" כמו יונדאי סונטה לדוגמה.

אני אשמח מאוד לשמוע את התגובות שלכם כי אני לא נהגתי באף אחד מהרכבים האלה וחייב לדעת כיוון כבר, מה לבחור מהשניים כי אני מתקרב לקניה.

נ.ב. כרגע יש לי פורד פוקוס 2005 1.6 והחלטתי שאני חייב רכב חזק יותר, חדיש יותר ואולי אפילו יפה יותר.

פורסם
אתה תהיה מרוצה מאד מהמונדאו,הוא רכב טוב יותר מהB4 ואם תתחזק אותו בצורה טובה הוא גם יהיה אמין.

מצטרף לקודמי ומחזק את דבריו. לדעתי אין התלבטות בכלל. מבין שניהם המונדיאו עדיפה בכל המובנים.

פורסם

כיף לשמוע :) תודה!

אבל בלי שום קשר, מישהו יכול להגיד ב2 מילים מה הוא העטרונות של מונדאו על סובארו ? כי באינטרנט על שניהם תגובות וכל מיני REVIEW מאוד טובים!

פורסם

המונדאו לפי מה שאני יודע מרווח ומאובזר יותר מה B4. המונדאו מפנק יותר. תחושה של רכב מנהלים הרבה יותר מה B4. לדעתי גם המונדאו מגהצת טוב יותר את הכביש מבחינת מהמורות וכו והנסיעה הרבה יותר חלקה. יש למונדאו גיר מצוין שאמור להשפיע על צריכת הדלק ולכן חסכוני יותר. מודה שאני מכיר את המונדאו יותר מה B4 .

אני מדגיש למען הסר כל ספק שכל הכתוב מבוסס על ניסיוני האישי בלבד.

פורסם

ברשותי B4 מבציר 2010, גרסת TOP ואשמח לתת את דעתי. מעולם לא נהגתי על מונדאו ולכן אין לי שום חוות דעת עליה.

הסובארו היא רכב מעולה לדעתי. הסלון שלה נעים ונאה מאוד, הנסיעה חלקה ונעימה ואני לא מרגיש מחסור בכוח (150 כ"ס). הגיר הוא רציף ועובד לא רע אבל חשוב לציין שהתחושה היא מעט שונה משל אוטומט רגיל.

מבחינת אמינות - הרכב בבעלותי שנה ו-9 אלף ק"מ ולכן זה לא מספיק מכדי לשפוט אבל זאת סובארו, לדעתי האמינות מדברת בעד עצמה.

בסיס גלגלים גדול מאוד, 2.75, הרכב סופר מרווח מאחור. תא המטען לא ענקי (קצת פחות מ-500 ליטר) אבל מספק. חשוב לציין שהמושבים האחרים לא מתקפלים, יכול להוות חסרון לאנשים מסויימים.

יתרונות - הנעה כפולה שתאורטית אמורה להפוך את הרכב ליותר יציב ואוחז; מכסה מנוע ותא מטען פנאומטיים שזה נוח ויוקרתי; מושב נהג חשמלי עם המון אופציות כיוונון; בלם יד חשמלי (לאו דווקא יתרון); מערכת עזר לעלייה במדרון; הגה קטן ונוח מאוד מצופה עור; משוטים מאחורי ההגה להעברת ההילוכים; מראות צד מתקפלות חשמלית; בלוטות'; יופי של מערכת סטריאו עם רמקולים מקוריים מוצלחים.

בגדול, למרות שהרכב גדול וכבד למדי, הוא די מהנה לנהיגה ואוחז פניות מעולה. הבלמים טובים מאוד עם תגובה מעולה של הדוושה.

חסרונות - אין כניסת USB, גיר מעט מרעיש בטורים גבוהים, מעט רעשי רוח מבתי הגלגלים.

לדעתי המונדאו יהיה חזק משמעותית וכנראה גם זול יותר לקנייה. אבל בכנות - יש לי חיבה למכוניות יפניות ואירופאיות לא בא אצלי באופן אישי בחשבון.

אשמח לשמוע איזה רכב קנית בסוף ואת חוות הדעת שלך. בהצלחה!

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם

אני גם כן בעלים של B4 2010

המונדאו - הייתי מאוד ממליץ להתאמץ לשנתון 2012 שם אתה כבר מקבל מנוע 2 ליטר גודש וההבדלים בכוח מקבלים פער עצום וגם אפשר לשפר אותו בעזרת צ'יפ עד 240 כוחות סוס ועליה גם במומנט.

בשנתון של ה2009 הפרשי הכוחות בין שני הרכבים לא גדולים במיוחד.

שני הרכבים מאוד דינמיים - הפורד מציגה היגוי טוב והיא כיפית לנהיגה.

הסובארו מציגה יכולת אחיזה נהדרת ומרכז כובד נמוך בגלל מנוע הבוקסר.

לפורד אמורה להיות תוצאת מיאוץ טובה יותר מ0 ל100

אבל הסובארו תוריד את הכוח מהר יותר לאספלט בגלל שהיא מורידה את הכוח בו זמנית לכל ארבעת הגלגלים - הזינוק של הסובארו אמנם איטי יחסית - 11 שניות אפס למאה - אבל הפתיחה שלה מהמקום מאוד חזקה וזה בגלל הAWD.

הסובארו מאוד נעימה בפניות ועיקולים ושוב, בגלל הAWD וזה גם נותן עוד יתרון אשר מגיע בעליות, שיפועים - היכולת להוריד את הכוח לרצפה מכל ארבעת הגלגלים מורגש שם מאוד וזה יתרון.

אבל הפורד כמו שציינתי מקודם לא נופלת ממנה ביכולת הדינמיות שלה אלא רק ביכולת האחיזה.

הסובארו בדור הזה הינו רכב שכויל לרכות נסיעה ולכן אין בה שום התנהגות ספורטיבית באמת למרות האחיזה הנהדרת - זה הרבה יותר פיצ'ר של נוחות מאשר התגרזנות - נאמר זאת כך.

לפורד ממה שאני זוכר יש תא מטען גדול יותר ופתח גישה נוח בהרבה.

הפורד מרגישה לי מרווחת יותר אם כי ממש לא חסר מרווח בתוך הB4 לא ליושבים מלפנים ולא ליושבים מאחור אבל הפורד משום מה מרגישה לי גדולה יותר - כמעט כמו סקודה סופרב שהיא ספינת הדגל במובן הזה.

במובן של גימור פנים ומראה חיצוני אני בפירוש אומר - פורד!

אבל הסובארו סה"כ מקום נעים לשהיה בו למרות הכל, הפורד - ללא ספק יוקרתית יותר.

הפורד שקטה יותר, הסובארו דורשת קצת התערבות של הוספת בידוד אם רוצים שהיא תהיה באמת שקטה (עשיתי זאת)

בגדול שני הרכבים טובים מאוד ולסובארו הייתי ממליץ בחום לקחת אותה לנהיגה ולשים לב עד כמה נוח לך לקחת איתה עליות, פניות חדות או עיקולים ארוכים, לשים לב לאיכות הנסיעה במובן שקט ורכות מיתלים.

ואז לעשות את אותו הדבר בפורד.

יהיה לך הרבה יותר קל להחליט לאחר מכן.

את שתיהן יש בשפע מליסינג ולכן אני לא מאמין שתהיה לך בעיה למצוא סוכנות אחת שמוכרות שתיים כאלו ולקחת לנסיעת מבחן ראש בראש.

בהצלחה.

2012 - חד משמעית הייתי בוחר בפורד ומוותר על הנוחות של הAWD והידיעה שהרכב אוחז בכל משטח וקרקע - התוספת כוח בעיני פשוט שווה את זה, אבל 2009 - זו התלבטות קשה יותר וממש לא הייתי פוסל את הסובארו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יש לי מונדאו 2011 עם מנוע כמו שלך כבר 6 וחצי חודשים ו-15 אלף קילומטר.

מלבד 2 חלונות חשמל שנפלו (בגלל ילדים קטנים ) אין תקלות.

מאוד נוח ומהנה. לא אגיד שהוא מטוס אבל לא חסר כוח אם לוחצים מספיק.

אפילו הצריכת דלק לא גרועה - 1:12 בנסיעה בין עירונית מהירה. מאמין שזה יכול להשתפר בשיוט סביב ה-100.

פורסם

אני יכול להמליץ לך על טויוטה אוונסיס, חסכוני יותר בדלק ובאחזקה טיפולים וכו.

אפס תקלות.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

לפי דעתי:

צריך רק למצא אחת ממבוגר עם ק"מ נמוך, 50-60 אלף על השעון ואתה מסודר ל 5 שנים קדימה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

• תוכן חדש...