Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3539 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כל הכבוד למרק ולכל התמונות והמחקרים שהוא צירף, הכל נכון ואמיתי ואנשים כאן מטעים וטועים ויגרמו חלילה למצב שאחרים עוד יאמינו להם.

חבר'ה, למי שאין ידע בתחום, מי שלא חקר באופן בסיסי אפילו בגוגל, לא יכול לרשום כאן דברים, שטויות על סמך ידע שלא קיים ורק כי הוא יודע להפעיל את המיזוג אוויר עם כל הכבוד.

לרובכם (מבלי לזלזל) אין ידע בתחום ה CO2 ובכלל מה קורה ברכב, מה מתרחש ומה התקנים הנדרשים.

לידיעה כללית, הרכבים בנוסף לכל מה שמרק כתב, מתוכננים ברמה כזאת, שגם עם סחרור פנימי לרוב, כמות ה CO2 תשאר ברמה מסויימת, בעזרת פתחים כאלו ואחרים ברכב.

במידה והיצרן תכנן את הרכב באופן אטום וללא פתחי שחרור טבעיים כאלו ואחרים דרך המרכב, המערכת חייבת להפעיל את אופציית הסחרור ON/OFF בהתאם לרכב והמורכבות שבחר היצרן להתקין.

בסופו של יום, לאחר פחות מ 15 דקות, כמות ה CO2 עולה בצורה משמעותית פי כמה מאות מהרגיל וזה גורם לעייפות, פגיעה כזו או אחרת.

לכן, עם כל הכבוד, כך היצרן מחוייבים לעשות לפי התקנים המחמירים ולפי התקנות, אין איך לברוח מזה.

בנוסף להכל, ברוב הרכבים מותקנים פילטרי פחם לאחרונה, לאחר שהיצרנים והתקנות השכילו ללמד את כולם.

למי שיש פילטר לבן רגיל, יכול לרוב למצוא אופציה חלופית של פילטר פחם ואף כיום, ישנם פילטרים מסוג נוסף, עם שכבה שלישית נגד אלרגנים וסינון ביולוגי נוסף מתקדם הרבה יותר.

בהצלחה.

אני שמח שאתה קורא את החומר המקצועי אשר אני מצרף להודעות שלי ויש לך את היכולת הטכנית המצויינת להבין וגם להסיק מסקנות נכונות ולא מעוותות כפי שמישהו כאן כתב.

מכיוון שאתה קורא חומר מקצועי צירפתי לך את המשך ההסבר בנושא חיישן איכות אוויר ועל סמך איזה פרמטרים ולכמה זמן מערכת בקרת

האקלים פותחת או סוגרת את סיחרור האוויר.

תהנה.

Pages from Air conditioning system-Self-Study Programme 213.pdf

איזה כייף לי :)

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
האוויר החיצוני נמצא בשימוש כאשר מכניסים אויר טרי לרכב. אם מחזיקים את המזגן על סירקולציה, כמות החמצן בתא הנוסעים קטנה וצריך להכניס חמצן טרי. רוב הזמן אני אישית מעדיף לעשות זאת על ידי שאני משאיר חריץ פתוח באחד החלונות הקדמיים, אך בדרכים מהירות נוח יותר להעביר את המזגן לקצת זמן לאוויר חיצוני. אוויר חיצוני גם יעיל יותר (לא תמיד) להפשרת אדים מן השמשה וגם לאוורור יחידת המיזוג כאשר הרכב (והמזגן) לא פועלים.

אכן הדברים נכונים והוסיף שבמצב סירקולציה, האוויר בתא הנוסעים ממוחזר ורמת החמצן יורדת עם הזמן. זה גורם לעייפות, כאבי ראש ואי נוחות.

בחורף כדי למנוע הירדמות מומלץ להפעיל את החימום בעוצמה בינונית במקביל להכנסת אוויר מבחוץ, גם על ידי פתיחת מערכת האוורור לאוויר חיצוני (גם כדי למנוע ירידה בכמות החמצן וגם כדי למנוע עיבוי של השמשות) וגם על ידי פתיחת חריץ קטן באחד מהחלונות.

מיותר לפתוח חלונות אם אפשר להכניס אוויר חיצוני על-ידי מערכת המיזוג על-ידי לחיצת כפתור.

פתיחת חלון בחורף במיוחד ביום גשום עלולה לגרום לחדירת גשם לתוך הרכב ורעשי רוח מעצבנים.

כמובן שבתרחישים מסוימים (עמידה מאחורי רכב כבד היא דוגמה טובה לכך) אפשר להעביר זמנית לסירקולציה פנימית שאלא אם כן תפעל לאורך זמן רב (כעשרים דקות ולא חמש דקות כפי שנאמר) לא תגרום לבעיה רצינית.

אני זוכר שדובר פעם על סדר גודל של עשרים דקות. זה גם הגיוני כי הפחמן הדו חמצני מצטבר בתחתית תא הנוסעים ולוקח לו זמן להפוך לבעיה עבור הנוסעים.

אני בכלל לא בטוח שלוקח זמן רב לפחמן הדו חמצני להגיע לריאות של הנהג מכיוון שבמצב של סחרור אוויר פנימי האוויר נשאב בספיקה יחסית גבוהה של 500 מטר מעוקב לשעה או במילים אחרות תוך 30-60 שניות האוויר מתערבל.

בכל אופן, מצב סחרור אוויר שימושי יותר. ברוב הרכבים הוא מוציא יותר אוויר. הוא מאפשר קירור טוב יותר של תא הנוסעים, לפחות אחרי שיצא ממנו האוויר החם לאחר חניה ממושכת. הוא גם מאפשר לחמם את תא הנוסעים יותר מהר, אך זו לרוב לא בעיה בלאו הכי.

במצב של סחרור אויר פנימי ספיקת האוויר של המפוח לא משתנה מכיוון שמהירות הסיבוב של המפוח לא משתנה, ההבדל היחיד וממש לא משמעותי עשוי להיות שינוי בספיקת האוויר הנפלט מפתחי האוורור במקרה שהאוויר שהמפוח סונק לא עובר דרך מסנן האוויר לעומת רכבים שהאוויר כן עובר דרך מסנן האוויר.

להזכירך ברוב הרכבים בימינו במיוחד אלה עם מסנן פחם פעיל האוויר תמיד עובר דרך המסנן לכן כמעט ולא תרגיש הבדל בספיקת האוויר.

רוב האנשים באמת חושבים שספיקת האוויר משתנה בצורה משמעותית בגלל שהמערכת האיוורור פולטת רעשים נוספים או חריגים בגלל ניתוב האוויר דרך פתח יניקת האוויר.

המסנן מאריך ימים כאשר שיעור השימוש בסחרור אוויר עולה, ובמידה והאוויר מזוהם (כמו ברוב הנסיעות בכרך הגדול) איכות האוויר בתא הנוסעים תשתפר. לא יודע להגיד בבטחון אם יש גם הבדל בעומס על המדחס או האלטנטור.

כן זה מה שכתוב גם בקובץ שצירפתי.

אז בהחלט עדיף להתייחס לסחרור אוויר בתור ״ברירת המחדל״ ופשוט לאוורר את תא הנוסעים כל 20-15 דקות (ובסוף כל נסיעה) על ידי פתיחה לאוויר חיצוני. אם בקרת האקלים עושה זאת בעצמה - מה טוב.

לא הבנתי את המשפט "אז בהחלט עדיף להתייחס לסחרור אוויר בתור ״ברירת המחדל״.

הוספתי ציטוטים של דברים שכתבת בעבר והם בסה"כ נכונים.

פורסם

הכוונה שלי היא שברוב הזמן אפשר ואף עדיף לנסוע עם סחרור אוויר, ורק להקפיד לפתוח לאוויר חיצוני כל כמה זמן כדי לאוורר את תא הנוסעים וכן לשימושים ספציפיים כמו הפשרת אדים, אוורור תא הנוסעים החם בתחילת נסיעה ואוורור יחידת המיזוג בסופה.

מה שכן, בחורף זה כמעט ולא משנה ואפשר להשאיר את המזגן פתוח לאוויר חיצוני רוב הזמן, כי מערכת החימום של הרכב מספיק טובה כדי לחמם גם את האוויר החיצוני הקר ללא קושי.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אבל זה נוגד את המלצות ייצרני הרכב ומערכות המיזוג לרכב. ברירת המחדל כמעט בכול הרכבים אם לא כולם היא ביטול מצב סירקולציה פנימית לאחר פרק זמן קצוב או לאחר כיבוי והתנעה המצב מתבטל במידה והשליטה בבקרת אקלים נעשתה ידנית.

אם המלצה שלך הייתה נכונה מערכת בקרת אקלים עם מסנן פחם פעיל הייתה עובדת רוב הזמן במצב סירקולציה כאשר בפועל זה בדיוק הפוך.

גם ההמלצות שלך בעבר קצת סותרות את מה שכתבת בהודעה האחרונה.

פורסם

עם השנים מחכימים, אתה יודע...

בכל אופן, אחרי שהוצאת את האוויר החם מרכב חונה, סחרור אוויר מאפשר לקרר את תא הנוסעים הרבה יותר טוב.

אם אתה פותח לאוויר חיצוני כל כמה זמן אז אין פה בעיה, ואם אתה גם נוהג בסביבה עם זיהום אוויר גבוה (כמו רוב הנסיעות העירוניות) אז גם איכות האוויר בתא הנוסעים תהיה טובה יותר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

1. רוב ייצרני הרכב כותבים במפורש שאין להשאיר את בורר כניסת האוויר במצב סחרור אוויר פנימי לפרק זמן ממושך של יותר מ-12-15 דקות. דברים אלה נבדקו מחקרית על-ידי ייצרני הרכב וזו המלצתם

האם המחקרים, וההמלצות בעקבותם, מתייחסים לרכב עם נהג בלבד או לרכב עם מספר נוסעים ?

פורסם
עם השנים מחכימים, אתה יודע...

אתה יכול להסויף עוד קצת מידע למאגר המידע שלך על-ידי קריאת המאמר המצורף.

הניסוי במאמר המצורף בדק את האפשרות של בניית מערכת מיזוג אוויר עם אפשרות שליטה על מידת הפתיחה של מדף הסירקולציה כלומר במקום שהמדף יהייה סגור לגמרי או פתוח לגמרי לאוויר החיצוני ניתן לתכנת את מערכת בקרת האקלים לפתיחה קטנה או גדולה.

המאמר נכתב בחסות איגוד מהנדסי הרכב ככה ששווה לקרוא אותו.

1.pdf

• תוכן חדש...