Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בעבר האיוורור (סירקולציה) הפנימית/חיצונית היו ידניות, כיום שהכל חשמלי, זה שונה.

בקיה ספורטאז 2016 שמתי לב שהאיוורור משתנה לבד - בדרך כלל אני משתמש באיוורור פנימי בלבד, ותוך כדי נסיעה בלי שנוגע בכיווון טמפרטורה או שינוי עוצמה, הוא עובר לאיוורור חיצוני.

השאלה למה זה קורה? ואיך אפשר להפסיק את זה?

תודה רבה.

  • תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה תקין ורצוי להשאיר את השליטה על סיחרור האוויר בידי מחשב בקרת אקלים. רצוי לא לנסוע במצב של סיחרור אוויר פנימי באופן קבוע בכדי למנוע עליית הלחות בתא הנוסעים ויצירת אדים על השמשות.

 

בעבר אולי גם היו טענו שנסיעה במצב של סחרור אוויר פנימי גורמת לעליית רמת ב-CO2 בתא הנוסעים.

איזה כייף לי :)

פורסם

לא פותח חלונות ואין לי סאן רוף.

אין לי בקרת אקלים, אני בוחר ידנית ע"י לחיצת כפתור אם רוצה שיהיה פנימי או חיצוני.

האמת שלא מפריע לי אדים - אז פותח קצת את החלון, מפריע לי שכל הריח של הסביבה/פיח המכוניות נכנס לתוך הרכב.

יש דרך לבטל את הפעולה הזאת? שלא ישתנה על דעת עצמו?

תודה.

פורסם

במידה ובורר הטמפ' אינו על קירור מקסימלי (עד הסוף נגד כיוון השעון) מערכת המיזוג תפתח ותסגור את הסירקולציה בהתאם לצורך.

 

Sent from my T1 7.0 using Tapatalk

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

 

 

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
בעבר אולי גם היו טענו שנסיעה במצב של סחרור אוויר פנימי גורמת לעליית רמת ב-CO2 בתא הנוסעים.

 

אני מעדיף את ה CO2 שיוצא מהריאות שלי, על פני ה CO וחבריו שיוצאים מהאגזוזים (עם כל הכבוד למסנן תא הנוסעים)

פורסם

תודה קספר.

מסכים איתך לגמריי טנגה.

אבל עדיין זה לא תקין בעיניי שהמזגן מחליט בשבילי מה שהוא חושב... חבל שאי אפשר לבטל את הפעולה הזאת לגמריי.

פורסם
אני מעדיף את ה CO2 שיוצא מהריאות שלי, על פני ה CO וחבריו שיוצאים מהאגזוזים (עם כל הכבוד למסנן תא הנוסעים)

צר לי אבל אתה לא ממש מבין כיצד מערכת המיזוג ברכב מודרני עובדת וגם מה שאתה מעדיף מבחינה טכנית מוטעה.

 

1. בימינו כמעט כול רכב חדש מצוייד בפילטר פחם פעיל אשר מסנן את מרבית הרעלים והגזים הנכנסים לתא הנוסעים.

 

2. בהרבה רכבים מודרנים קיים חיישן לניטור איכות האוויר ולדעתי גם בדגמי קיה ברמת איבזור גבוהה קיים חיישן כזה, בהתאם לרמת איכות האוויר מערכת בקרת האקלים (מזגן אלקטרוני) המערכת משנה את כניסת האוויר לתא הנוסעים קרי סירקולציה או כניסת אוויר מבחוץ. אני מאמין שהמערכת יודעת טוב יותר ממך לנטר את איכות האוויר.

 

בכול ספר רכב כתוב שחור על גבי לבן הדברים הבאים:

 

שאלה: באיזה מצב עדיף להשתמש מחזור אוויר פנימי או מצב אוויר חיצוני ?

תשובה: מחזור אוויר פנימי – במצב זה האוויר המצוי הרכב מחומם או מקורר ואין רענון של האוויר בתוך הרכב. מצב אוויר חיצוני – האוויר הנכנס לרכב מבחוץ (אוויר טרי) מחומם או מקורר.

יש לשים לב שפעולה ממושכת של חימום או קירור במצב מחזור אוויר תגרום להתעבות אדים על השמשות ותא הנוסעים יהפוך למחניק, זאת עקב עליה ברמת הפחמן הדו חמצני CO2, על כן עדיף לבחור ככל שניתן במצב אוויר חיצוני.

"

איזה כייף לי :)

פורסם

לא אכפת לי מה המחשב יודע.

אני רוצה להחליט בשביל עצמי.

שהמסנן יסנן את כל הגזים בעולם, אם אני לא רוצה להריח את עשן הפליטה של מי שסובב אותי אז אני לא רוצה להריח אותו.

כל השטויות העצמאיות האלה ששמים ברכבים היום בלי אפשרות לכבות פשוט מטרידות.

פורסם

תפנה את הזעם שלך לייצרני הרכב ואל תשכח באותה הזדמנות להתלונן על מערכות אחרות שלא ניתן לבטל אותן לחלוטיין.

איזה כייף לי :)

פורסם

כמובן שהזעם שלי לא מופנה אליך.

אני לא אוהב את המערכות האוטומטיות האלה וזו גם הסיבה שלא אקנה רכב חדש שכולל כאלה שלא ניתן לבטל.

פורסם

 

2. בהרבה רכבים מודרנים קיים חיישן לניטור איכות האוויר ולדעתי גם בדגמי קיה ברמת איבזור גבוהה קיים חיישן כזה, בהתאם לרמת איכות האוויר מערכת בקרת האקלים (מזגן אלקטרוני) המערכת משנה את כניסת האוויר לתא הנוסעים קרי סירקולציה או כניסת אוויר מבחוץ. אני מאמין שהמערכת יודעת טוב יותר ממך לנטר את איכות האוויר.

 

"

לא צריך להיסחף ולתת למערכת כזה קרדיט. המערכת אכן יודעת להעביר את מצב כניסת האוויר מסגור לפתוח (שזאת בדיוק הבעייה המתוארת) אבל היא אף פעם לא יודעת להחזיר למצב סגור. אז איפה החוכמה ????

תכל'ס , יש רכבים שבהם אם החלטת שמצב כניסת אוויר סגור - הוא יישאר סגור עד שצלחץ שוב על הכפתור למרות שבקרת האקלים במצב אוטומטי.

ככה צריך להיות ובספורטאז' זה לא כך ואכן מרגיז !!.

אם זה לא מקולקל- אל תתקן את זה.

פורסם

אם המערכת ״יודעת״ להעביר ממצב למצב, למה יש בכלל אפשרות לנהג לבחור מצב? או אפילו חיווי על המצב הנוכחי? אם השליטה על המצב אוטומטית ונמצאת בידי המערכת, אין שום סיבה הגיונית שיהיה מתג כזה בכלל. אלא אם בכל זאת יש אפשרות לביטול השליטה האוטומטית.

פורסם

מיכה, מסכים איתך - היא יודעת רק להפעיל סירקולציה חיצונית אבל לא מחזירה חזרה לפנימית..

מלכישוע - יש חיווי ולחצנים בלוח המכוונים של המזגן, אחרי שמריחים סירחון מבחוץ או ריח הפיח שמים לב שהסירקולציה חיצונית, ואז לחיצה שוב על הפנימית משנה את הפעולה, הפתרון כל כמה דקות להעיף מבט ולראות אם בוצע שינוי כלשהו ולשנות חזרה.

פשוט טמטום.. במקום להתרכז בכביש ובנהיגה צריך להיות עסוק כל הזמן בשטות הזאת.

אגב, היה לי לפני הספורטאז ריו 2012, ושם זה לא קרה.


×
×
  • תוכן חדש...