Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום,בעבר האיוורור (סירקולציה) הפנימית/חיצונית היו ידניות, כיום שהכל חשמלי, זה שונה.בקיה ספורטאז 2016 שמתי לב שהאיוורור משתנה לבד - בדרך כלל אני משתמש באיוורור פנימי בלבד, ותוך כדי נסיעה בלי שנוגע בכיווון טמפרטורה או שינוי עוצמה, הוא עובר לאיוורור חיצוני.השאלה למה זה קורה? ואיך אפשר להפסיק את זה?תודה רבה.
באיזה דגם של ספורטאז' מדובר? (רמת גימור). ממה שהבנתי מדובר על דגם אורבן עם מזגן מכני והדיון פה הולך לכיוון של בקרות אקלים ודרך פעולתן.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
צר לי אבל אתה לא ממש מבין כיצד מערכת המיזוג ברכב מודרני עובדת וגם מה שאתה מעדיף מבחינה טכנית מוטעה.

אני חושב שגם אתה לא ממש מבין. יש לי CX5 2016 (רכב מספיק מודרני...), ובה מערכת בקרת האקלים לוקחת שליטה על הסירקולציה רק במזג אוויר חם (מעבירה מחיצונית לפנימית בהפעלת מזגן ע"י כפתור AUTO) - וגם במקרה זה אפשר לשנות ידנית את מצב הסירקולציה (וכך הוא יישאר). בשאר המקרים, המחשב לא מתערב. בקיה כנראה מדובר בתכנון דבילי או בתקלה.

פורסם

קספר - אין לי בקרת אקלים, מדובר בדגם אורבן מנוע 2.0 - זה מכני, אבל הסירקולציה משתנה לבד, זה מה שמפריע.

ויטאלי - אני יכול לשנות לבד את מצב הסירקולציה, העניין שאפילו שאני בוחר באופן עצמאי, תוך כדי נסיעה זה משתנה לבד, לא חושב שמדובר בתקלה, כפי שכבר אמרו כנראה רק במצב קירור הכי חזק המוד הזה לא ישתנה.

פורסם

מזגן שפותח את הסירקולציה באופן אוט' זה משהו שקיים כבר כמה שנים אצל יצרנים רבים (אני מכיר את זה ברנו, מיצובישי, יונדאי-קיה) והסיבה היא להכניס לרכב חמצן טרי ולא למחזר כל הזמן את האויר בתוך הרכב בגלל שאחוז ה- CO2 בו עולה כל הזמן לאורך נסיעה נתונה.

אין לי מושג האם המערכת מקבלת מידע לגבי האם החלונות נפתחו ובהתאם לכך פועלת (לתחושתי היא לא ופותחת סירקולציה בלי קשר למה שקרה עם החלונות).

לגבי הצטברות אדים בתוך הרכב- אולי זה גם קשור אבל בכל מקרה כאשר לוחצים על הפשרת אדים במערכת מיזוג היא פותחת את הסירקוצליה כדי להכניס אויר יבש.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
לא צריך להיסחף ולתת למערכת כזה קרדיט. המערכת אכן יודעת להעביר את מצב כניסת האוויר מסגור לפתוח (שזאת בדיוק הבעייה המתוארת) אבל היא אף פעם לא יודעת להחזיר למצב סגור. אז איפה החוכמה ????

לא הבנת אותי. בהחלט המערכת יודעת לסגור את כניסת האוויר החיצוני בשעת הצורך.

אנסה לחדד את דבריי. כפי שכתבתי קודם לכן לא בכול הרכבים בעלי בקרת אקלים המערכת הבקרה בעלת אותם פיצ'רים ולא הכול מוזכר בספר הרכב. קיים מכנה משותף לגבי סיחרור אוויר פנימי אשר מוגבל לזמן מסויים או/גם המערכת סוגרת/פותחת את מדף האיוורור לכניסת אוויר חיצוני בהתאם לטמפ' ותנאי הנסיעה לפרקי זמן מסויימים ברכבים בעלי חיישן איכות אוויר.

דוגמא שאולי תמצא חן בעינייך...ברכב שברשותיי גולף דור 5 בעלת מערכת בקרת אקלים המערכת יודעת לעשות כמה דברים נוספים לדוגמא:

1. בזמן נסיעה ברוורס המערכת באופן אוטומטי עוברת למצב סיחרור אוויר פנימי בכדי למנוע כניסת גזי פליטה לתא הנוסעים ולא משנה

אם המערכת במצב AUTO או שליטה ידנית (המערכת לוקחת פיקוד מבלי לשאול אותי).

2. אצלי ניתן לשנות את כניסת האוויר למצב של סיחרור אוויר פנימי באופן קבוע למרות שהמערכת במצב AUTO. המצב מתבטל באופן

אוטומטי במידה והחנת את הרכב למשך יותר 20 דקות כלומר מחשב בקרת אקלים מחזיר את המערכת למצב של הכנסת אוויר מבחוץ.

קיימים עוד פיצ'רים וניואנסים קטנים שלא הזכרתי אותם.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק,

אי אפשר להשוות את הגולף שלך לספורטאז בשום צורה (להשוות רכב גרמני לקוריאני/סלובקי), ועוד שאין לי בכלל בקרת אקלים, בקרת אקלים קיים בדגם מפואר יותר, מאמין שאצלך קיימת מערכת חכמה ומתוחכמת יותר, השאלה שלי היא פשוטה - למה במערכת רגילה כמו שלי היא משתנה לבד על דעת עצמה בלי יכולת לשלוט עליה ולקבוע בעצמי מה שטוב לי.

זה מטריף ומעצבן... חשבתי שיש פתרון אבל כנראה שאין וחבל.

פורסם
אני חושב שגם אתה לא ממש מבין. - תמשיך לחשוב...

יש לי CX5 2016 (רכב מספיק מודרני...), ובה מערכת בקרת האקלים לוקחת שליטה על הסירקולציה רק במזג אוויר חם (מעבירה מחיצונית לפנימית בהפעלת מזגן ע"י כפתור AUTO) - וגם במקרה זה אפשר לשנות ידנית את מצב הסירקולציה (וכך הוא יישאר). בשאר המקרים, המחשב לא מתערב. בקיה כנראה מדובר בתכנון דבילי או בתקלה.

אתה מוכיח לי שאינך מבין בתחום ולכן אנסה לחדד את דבריי. לא בכול הרכבים מערכת בקרת אקלים עובדת באותה צורה ודבריי נכתבו על סמך היכרות עם מספר רב של מערכות בקרת אקלים ולאו דווקא עם מערכת בקרת אקלים במאזדה CX5.

1. רוב ייצרני הרכב כותבים במפורש שאין להשאיר את בורר כניסת האוויר במצב סחרור אוויר פנימי לפרק זמן ממושך של יותר מ-12-15 דקות. דברים

אלה נבדקו מחקרית על-ידי ייצרני הרכב וזו המלצתם ואתה ממשיך לטעות וגם ולהטעות שמצב קבוע של סירקולציה פנימית עדיף.

לנוחיותך צירפתי מספר אזהרות מספרי רכב שונים-לכול ייצרן יש הסבר מעט שונה או פחות מקיף לגבי מצב של סירקולציה פנימית.

2. ברכבים המצויידים בחיישן איכות אוויר+מסנן פחם פעיל המערכת שומרת על תא נוסעים נקי מגזים רעילים ואבק. גם ברכבים המצויידים

בחיישן לניטור איכות האוויר עדיין המחשב לא מאפשר סירקולציה של האוויר הפנימי ליותר מ-12 דקות.

Pages from 2013-i30.pdf

Pages from SSP 208-Air Conditioner in the Motor Vehicle-Fundamentals.pdf

Pages from מאזדה CX- 5.pdf

פורסם
מרק,

אי אפשר להשוות את הגולף שלך לספורטאז בשום צורה (להשוות רכב גרמני לקוריאני/סלובקי), ועוד שאין לי בכלל בקרת אקלים, בקרת אקלים קיים בדגם מפואר יותר, מאמין שאצלך קיימת מערכת חכמה ומתוחכמת יותר, השאלה שלי היא פשוטה - למה במערכת רגילה כמו שלי היא משתנה לבד על דעת עצמה בלי יכולת לשלוט עליה ולקבוע בעצמי מה שטוב לי.

זה מטריף ומעצבן... חשבתי שיש פתרון אבל כנראה שאין וחבל.

crazyj,

סה"כ רציתי לשתף אותך כיצד מערכת המיזוג עובדת ברכבי ולא יותר מזה. דרך אגב הרכב שלי הוא משנת ייצור 2005 ולא ממש חדש...

לגבי הבעיה המעצבנת ברכבך אני אבדוק את הנושא מול אנשי מקצוע שאני מכיר ואולי נוכל לקבל הסבר.

פורסם

גם בספורטאז' 2 ליטר 2015 ברמת גימור גבוהה עם בקרת אקלים, המערכת פותחת לבד את כניסת האוויר.

זאת לא תקלה. זה כך מתוכנן. מעצבן, אבל ככה זה.

אם זה לא מקולקל- אל תתקן את זה.

פורסם

גם באיביזה 2014 שהייתה לי בליסינג זה היה ככה(מזגן מכאני).

מי שמכיר על כביש 44 עומדת שיפודיה ליד אזור שמוציאה עשן לבן וריח נורא..כל פעם שהייתי עובר שמה עם האיביזה והייתי שוכח מהר-מהר ללחוץ על כפתור הסירקולציה הפנימית הרכב שלי שבועיים הריח כמו זוועת עולם(ואני עובר על הכביש יחסית הרבה)..כ"כ שנאתי את הסירקולציה הפנימית שמפסיקה על דעת עצמה! בפיג'ו עם הבקרת אקלים זה לא קורה לי(אגב גם בקיה ריו 2014 שהייתה לי עם המזגן המכאני זה לא היה קורה).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)

אין להשאיר את בורר כניסת האוויר במצב סחרור אוויר פנימי לפרק זמן ממושך של יותר מ-12-15 דקות. דברים אלה נבדקו מחקרית על-ידי ייצרני הרכב וזו המלצתם ואתה ממשיך לטעות וגם ולהטעות שמצב קבוע של סירקולציה פנימית עדיף.

אני זוכר שדובר פעם על סדר גודל של עשרים דקות. זה גם הגיוני כי הפחמן הדו חמצני מצטבר בתחתית תא הנוסעים ולוקח לו זמן להפוך לבעיה עבור הנוסעים.

בכל אופן, מצב סחרור אוויר שימושי יותר. ברוב הרכבים הוא מוציא יותר אוויר. הוא מאפשר קירור טוב יותר של תא הנוסעים, לפחות אחרי שיצא ממנו האוויר החם לאחר חניה ממושכת. הוא גם מאפשר לחמם את תא הנוסעים יותר מהר, אך זו לרוב לא בעיה בלאו הכי.

המסנן מאריך ימים כאשר שיעור השימוש בסחרור אוויר עולה, ובמידה והאוויר מזוהם (כמו ברוב הנסיעות בכרך הגדול) איכות האוויר בתא הנוסעים תשתפר. לא יודע להגיד בבטחון אם יש גם הבדל בעומס על המדחס או האלטנטור.

אז בהחלט עדיף להתייחס לסחרור אוויר בתור ״ברירת המחדל״ ופשוט לאוורר את תא הנוסעים כל 20-15 דקות (ובסוף כל נסיעה) על ידי פתיחה לאוויר חיצוני. אם בקרת האקלים עושה זאת בעצמה - מה טוב.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

תודה מרק.

נוקנוק - זו בדיוק הבעיה, שבגלל המערכת "החכמה" הזאת, אנחנו צריכים לסבול את הריחות החיצוניים שיכנסו לרכב, אם היינו גרים בשוויץ, בשדות הפתוחים... אז שם אין שום בעיה שתהיה כניסת אוויר חיצונית.

חן, לגבי איוורור אני עושה זאת לפני כל נסיעה (פותח קצת חלונות וסירקולציה חיצונית) במיוחד כשרכב עמד הרבה זמן בשמש, על מנת לאוורר את הרכב אבל זה רק לכמה דקות ומיד לאחר מכן סוגר את החלונות ומפעיל על סירקולציה פנימית.

פורסם

כל הכבוד למרק ולכל התמונות והמחקרים שהוא צירף, הכל נכון ואמיתי ואנשים כאן מטעים וטועים ויגרמו חלילה למצב שאחרים עוד יאמינו להם.

חבר'ה, למי שאין ידע בתחום, מי שלא חקר באופן בסיסי אפילו בגוגל, לא יכול לרשום כאן דברים, שטויות על סמך ידע שלא קיים ורק כי הוא יודע להפעיל את המיזוג אוויר עם כל הכבוד.

לרובכם (מבלי לזלזל) אין ידע בתחום ה CO2 ובכלל מה קורה ברכב, מה מתרחש ומה התקנים הנדרשים.

לידיעה כללית, הרכבים בנוסף לכל מה שמרק כתב, מתוכננים ברמה כזאת, שגם עם סחרור פנימי לרוב, כמות ה CO2 תשאר ברמה מסויימת, בעזרת פתחים כאלו ואחרים ברכב.

במידה והיצרן תכנן את הרכב באופן אטום וללא פתחי שחרור טבעיים כאלו ואחרים דרך המרכב, המערכת חייבת להפעיל את אופציית הסחרור ON/OFF בהתאם לרכב והמורכבות שבחר היצרן להתקין.

בסופו של יום, לאחר פחות מ 15 דקות, כמות ה CO2 עולה בצורה משמעותית פי כמה מאות מהרגיל וזה גורם לעייפות, פגיעה כזו או אחרת.

לכן, עם כל הכבוד, כך היצרן מחוייבים לעשות לפי התקנים המחמירים ולפי התקנות, אין איך לברוח מזה.

בנוסף להכל, ברוב הרכבים מותקנים פילטרי פחם לאחרונה, לאחר שהיצרנים והתקנות השכילו ללמד את כולם.

למי שיש פילטר לבן רגיל, יכול לרוב למצוא אופציה חלופית של פילטר פחם ואף כיום, ישנם פילטרים מסוג נוסף, עם שכבה שלישית נגד אלרגנים וסינון ביולוגי נוסף מתקדם הרבה יותר.

בהצלחה.

פורסם

האגף לאיכות אוויר מפרסם המלצות בסיסיות לצמצום החשיפה למזהמי אוויר בעת הנסיעה ברכב,

המבוססות על דוח המחקר: "חשיפת נהגים מקצועיים לזיהום אוויר בתוך הרכב",

שבוצע על ידי המעבדה למנועי שריפה פנימית בטכניון עבור המשרד להגנת הסביבה.

יש לציין כי הריכוזים שנמדדו במהלך המחקר בתוך המכונית בשעות העומס היו נמוכים מהתקן הישראלי

רשימת ההמלצות

רצוי לאוורר בתחילת הנסיעה את חלל הרכב באמצעות פתיחת חלונות בסביבת אוויר נקי,

במיוחד בימי קיץ חמים, רצוי גם להפעיל את המזגן תוך הכנסת אוויר מבחוץ בדקות הראשונות של הנסיעה

בזמן נסיעה באזור מזוהם כמו למשל מרכז עיר בשעת העומס

יש להקפיד לנסוע עם חלונות סגורים ומזגן במצב של סירקולציה פנימית

כלומר ללא הכנסת אוויר מבחוץ.

יש להקפיד להפעיל את הסירקולציה הפנימית רק במצב בו האוויר בתוך הרכב נקי.

כדאי לאוורר מפעם לפעם את תא הנוסעים ולהכניס אוויר מבחוץ בסביבת אוויר נקי יחסית.

במקרה של נסיעה אחרי רכב הפולט כמויות גדולות של זיהום (לדוגמה אוטובוס או משאית)

יש לשמור על מרחק גדול ככל האפשר מהרכב המזהם.

יש לבדוק את מידת איטום דלתות הרכב משום שאיטום גרוע עלול להביא לכניסה של אוויר מזוהם אל חלל הרכב.

פורסם

ההמלצות אשר צירפת מחזקת את מה שייצרני הרכב ממליצים כלומר שימוש במצב של סיחרור אוויר פנימי מומלץ במקרים מסויימים אבל בהחלט אסור לנסוע במצב זה לאורך זמן וברור מעל כול ספק שאסור לנסוע באופן קבוע במצב זה !.

"יש להקפיד להפעיל את הסירקולציה הפנימית רק במצב בו האוויר בתוך הרכב נקי" - הנקודה שהאף שלנו רגיש לגזים עם ריח אבל גזים ללא ריח אין באפשרותינו לנטר לכן ייצרני הרכב פיתחו מערכת בקרת אקלים עם חיישן שתפקידו לנטר את רמת הזיהום אשר באוויר ובהתאם לכך להפעיל איוורור חיצוני או פנימי.

• תוכן חדש...