Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה לא מה שאנחנו רוצים לשמוע. אנחנו רוצים לשמוע שאנחנו סבלניים ומקבלים את האחר ושאצלנו זה עובד.

זה לא.

צריך להתאמץ ממש ממש ממש חזק, כדי לקבל את האחר. זה לא בא בקלות. להפך

כל הפיד שלי בפייס מלא אנשי שמאל, עם זעם במקלדת שאפשר לראות את הקצף בזווית של הפה, מקללים כל מה שלא דומה להם, אבל חושבים שהם אינקלוסיבים. כל זמן שאתה "מוחלש" ושחור, לא אם אתה מתנחל.

או חס וחלילה ימני, או חס וחלילה טוען שלכל הפחות - חלק משמעותי מהנקראים פלשתינים הם בעצם מהגרי עבודה, אבל טוענים להיותם עם ילידי בני 2000 שנה.

הס מלהזכיר את "סוריה הדרומית".

הם אינקלוסיבים לכל מי שדומה להם ולכן הם מייצרים תיבת תהודה.

אני חושב שצריך לתת לכל הסודנים בארץ אישורי עבודה. הם כבר עכשיו תורמים יותר לכלכלת המדינה מאשר מגזר שלם שלא ננקוט בשמו. אה, ויש להם פוטנציאל נהדר להשביח את נבחרות הספורט של מדינת ישראל. תאמין לי רק צריך להרים את המדליות מהרצפה.

למיטב זכרוני אין באולימפיאדה תחרות של גניבת אופניים חשמליים, אונס, שוד, השתכרות או עצלנות.

ואגב זה ממש גזעני שאתה חושב שהם ספורטיביים רק בגלל שהם שחורים, האתלטים הטובים בד"כ שייכים לשבטים מקניה, אתיופיה, ניגריה, גאנה ואפילו מרוקו ותוניסיה.

למעשה לפי זה סודן מחזיקה בסך הכל בשיא אחד, בודד, של קפיצה משולשת, קניה ב-60, אתיופיה 28, ניגריה 27, מרוקו 10, תוניסיה 15, גאנה 6.

אז כן, יש סיכוי שאם ניקח את כל ה-31 מיליון סודנים, אחד מהם יעשה שיא אפריקה לקפיצה משולשת, שזה אחלה, אבל לא רק שזה לא ב-25 מקומות הכי טובים בעולם, זה אפילו לא ב-25 מקומות הכי טובים בעולם לנשים.

אתלטיקה לפנים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

למיטב זכרוני אין באולימפיאדה תחרות של גניבת אופניים חשמליים, אונס, שוד, השתכרות או עצלנות.

זה מה שקורה כאשר כולאים בני אדם בלימבו ומצפים שהם יתקיימו מאוויר.

תן להם אפשרות להשתלב בשוק העבודה ותראה כיצד התופעות שציינת יצטמצמו בהדרגה.

ואגב זה ממש גזעני שאתה חושב שהם ספורטיביים רק בגלל שהם שחורים, האתלטים הטובים בד"כ שייכים לשבטים מקניה, אתיופיה, ניגריה, גאנה ואפילו מרוקו ותוניסיה.

אתלטיקה לפנים.

זה בגלל שאתה לא מתאמן בחדרי כושר בדרום תל אביב.

תאמין לי אני הייתי עושה קומנדו מהם. הם היו מביאים מדליות בשקיות סופר.

פורסם

וכמובן שמה שאתה כותב מנותק לגמרי מהעובדות.

כשהם היו "כלואים" בחולות, הם גם יכלו להיכנס ולצאת (כלואים כן?) וגם לקבל טיפולים, ארוחות ואפילו דמי כיס:

ניתן להעבירם למרכז שהייה פתוח שבו יסופקו להם תנאי מחיה, כולל שירותי בריאות ורפואת שיניים, רווחה ודמי כיס

מכאן

הם כמובן היו יכולים להתקיים יופי שם, לקבל הכל על חשבון הברון, אבל זה לא מספיק כי אין כסף לשלוח לאפריקה (שם הם "נרדפים" כן? אבל המשפחה שלהם שם, מקבלת כסף שהם שולחים מפה).

עובדתית הם נמצאים בשוק העבודה כבר שנים ארוכות, חוץ מעבודות ניקיון, שטיפת כלים וחיתוך ירקות, הם לא עושים כלום, וגם את העבודות שהם עושים יש מי שמשגיח על כל 2-3 כאלה, כי אחרת הם פשוט יושבים ולא עובדים.

ועובדתית, מסודן יצא אחד שהצליח לגרוף את המקום הראשון באפריקה, רק בקפיצה משולשת, אממה מסתבר שזה לא רק רחוק משיאי עולם, זה אפילו לא מקנה לו מקום בהיכל התהילה של הנשים שקפצו קפיצה משולשת.

אתלטים דגולים לא יצאו מסודן.

תעמוד בגאווה מאחורי האג'נדה שלך - לאזרח את כולם בכל מקום בלי תנאים, אל תנסה להצדיק את זה בטיעונים מגוכחים על מדליות אולימפיות מדומיינות

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ההתמקדות של טראמפ בחברות הקונגרס ה"מהגרות", היא מהלך אסטרטגי, מתוכנן ומהונדס מכל הכיוונים.

הנשים האלו, כשם שהן זוכות להערצה בקרב השמאל הפרוגרסיבי, מעוררות אנטגוניזם, כמעט אצל כל השאר.

המהלך של טראמפ, נועד להפוך אותן לפנים המייצגות של הדמוקרטים, כדי לגרוף קולות בבחירות הקרובות.

ההתרשמות שלי היא, שהוא מצליח, והשיח מתמקד בהן, באופן לא פרופורצינלי לחשיבות של חברות הקונגרס האלו, למשל בהשוואה למירוץ לבחירת המועמד הדמוקרטי לנשיאות.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
זה מה שקורה כאשר כולאים בני אדם בלימבו ומצפים שהם יתקיימו מאוויר.

אתה וודאי מתכוון שזה מה שקורה כשלוקחים בני אדם שבעצם הימצאותם כאן עברו על החוק ובשל מדיניות רופסת לא מגרשים אותם (כמו שמגרשים בשמחה ובששון או מונעים כניסה מ"פליטים" או סתם שב"חים ממדינות פחות סקסיות)?

בפועל כל מי שלא נדחתה בקשתו למקלט רשאי לעבוד. חלקים ניכרים מהם בוחרים להשלים הכנסה בידיעה ברורה שלא יבולע להם.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
היא מהלך אסטרטגי, מתוכנן ומהונדס מכל הכיוונים.

...

המהלך של טראמפ, נועד להפוך אותן לפנים המייצגות של הדמוקרטים, כדי לגרוף קולות בבחירות הקרובות.

ההתרשמות שלי היא, שהוא מצליח ...

בהחלט. אבל אל תגזים עם הקרדיט לטראמפ, קוראים לזה פוליטיקה בסיסית, כל פוליטיקאי חצי-משופשף מנווט את השיח היכן שנוח לו.

לחברי המפלגה הדמוקרטית הייתה אפשרות גם לא לבחור בהן לייצוג בקונגרס, כן?

זה כמו סלבס שמתלוננים על תמונות עירום מסוגננות שלהם שדולפות לרשת.

כאילו, אז למה הצטלמת בעירום (או: למה בחרת באורן חזן)?! לי אין שום תמונות עירום שידלפו לרשת...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
ההתמקדות של טראמפ בחברות הקונגרס ה"מהגרות", היא מהלך אסטרטגי, מתוכנן ומהונדס מכל הכיוונים.

הנשים האלו, כשם שהן זוכות להערצה בקרב השמאל הפרוגרסיבי, מעוררות אנטגוניזם, כמעט אצל כל השאר.

ההתרשמות שלי היא, שהוא מצליח, והשיח מתמקד בהן, באופן לא פרופורצינלי לחשיבות של חברות הקונגרס האלו, למשל בהשוואה למירוץ לבחירת המועמד הדמוקרטי לנשיאות.

כמו ברוב העולם, השמאל הופך לקיצוני יותר, אם זה AOC ועומר וטליב (או המנטור שלהן סנדרס) בארה"ב, אם זה קורבין וחבריו בבריטניה, וכו'.

אם זה לא היו הן, כנראה היו אחרים במקומן (למשל בבחירות הקודמות היה סנדרס).

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפעמים אפשר להשתגע מחוסר הרלוונטיות של התשובות.

כתבתי שארה"ב חסינה מביקורת? כתבתי שזה המקום המושלם?

אל תשתגע, זה לא בריא. לא כתבת שחסינה מביקורת, כתבת ש:

. היא רק פחות איומה ונוראה מכל מקום אי פעם, וכל אלו שאולי משתווים או עולים עלי

מעבר לזה שהמשפט הזה מכיל סתירה, הוא לא נכון. על פי שום מדד שקיים בעולם ומפורסם, ארה״לֹ לא נחשבת למקום ״הכי פחות איום ונורא״. לא רלוונטי? אתה טוען x. אני טוען ש-x לא נכון. נשמע לי שזה כן רלוונטי.

אה. והם גם קידמו את השיטה הכלכלית הכי נוראה ואיומה, הקפיטליזם

אני לא אוהב להפוך תפיסות עולם ליותר דתיות ממה שצריך. נדמה לי שבעבר המלצתי לך לקרוא את קארל פולני שמסביר בצורה רהוטה למה לדעתו התפתחותה של כלכלת שוק גרמה, בין השאר, גם לשתי מלחמות עולם. כן, הוא כלכלן אחד שכתב לפני 70 שנה. בכל זאת, ביקורתיות גם לא סרקסטית לא מציקה. מעבר לזה, כל הכבוד להם על קידום הקפיטליזם. בגדול אני בעד. אבל הקפיטליזם האמריקאי לא עובד הכי טוב לאזרחי המדינה. מה לעשות שזה ה-given.

בדיוק מקרים שווים. איך לא?

תכניס מהגר זר אליך הביתה, תגיד לו שאתם עכשיו, יחד, תא כלכלי אחד, ותראה איך זה עובד בשבילך.

ביחס אליו, אתה עשיר, לא?!

לך על זה.

זה מאוד פשוט. אני עליתי לארץ ב-1992. לא גרתי בבית של אף אחד והשתלבתי. למה מישהו היה צריך להכניס אותי לבית שלו?

זה כמו שאני אגיד שאם אני תומך במערכת בריאות ציבורית, אני צריך לשים מיטה אצלי בסלון (ואגב, אני לא תומך בהגירה ללא גבולות. פשוט לא חושב שצריך להקצין בויכוח כדי להעביר נקודה).

זה לא מה שאנחנו רוצים לשמוע. אנחנו רוצים לשמוע שאנחנו סבלניים ומקבלים את האחר ושאצלנו זה עובד.

מי זה אנחנו?

אני אישית קראתי כ-20-30 מחקרים שונים כלליים על הגירה, סיבות להגירה, תהליכים, ועוד. לא גיבשתי דיעה חד משמעית על הכל. יש דברים שעובדים יותר טוב, יש דברים שפחות. לרוב, הדיעות הפופוליסטיות לכאן ולכאן לא מבוססות על כלום. מן הסתם, כל גל הגירה בעולם מלווה בקשיים.

מי שרוצה להכניס מהגרים חופשי, יהיה מוכן לשאת בתוצאות. לך לאמץ סודני בדרום ת"א במקום לקשקש באינטרנט כמה אתה תומך בעולם השלישי.

...

מי יעוזר יותר ליצור רווחה בעולם, אקטיביסט בלי גרוש על התחת או מישהו שמייצר שלושה מקומות עבודה בחנות בה היא עובדת?

אתה זולג לדמגוגיה ממש לא רצינית, חבל.

אני קונה שתי כוסות קפה בבתי קפה בממוצע ביום. רוב המועסקים שאני רואה במטבחי המסעדות ובתי הקפה בת״א הם אפריקאים. הם אפריקאים כי ישראלים לא רוצים לעבוד בעבודות האלו. מחקרי הגירה, שלא רק סביב ישראל, מראים גם את זה, אגב (בניגוד לדעתם הפופוליסטית של אנשים שאתה מחזיק מהם, כמו גדי טאוב). אני עוזר ״לייצר רווח בעולם״ כי בזכות בזבזנים כמוני מסעדות קיימות מלכתחילה.

לפחות בקונטקטס הישראלי, בערך אף אחד לא רוצה ״להכניס מהגרים חופשי״. השיח הרציני שאני קראתי לא סובב סביב זה, אלא סביב הסדרה וקרטריונים ברורים.

אבל עזוב את כל זה. אתה מתווכח בלהט נגד הפרוגרסיבים. אף אחד מהכותבים כאן לא משתייך לזן הזה. ורוב המחקרים במדעי הרוח והחברה - בניגוד אולי למה שאתה חושב - לא מונעים על ידי הרוח הפרוגרסיבית.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
וכמובן שמה שאתה כותב מנותק לגמרי מהעובדות.

כשהם היו "כלואים" בחולות, הם גם יכלו להיכנס ולצאת (כלואים כן?) וגם לקבל טיפולים, ארוחות ואפילו דמי כיס:

מכאן

הם כמובן היו יכולים להתקיים יופי שם, לקבל הכל על חשבון הברון, אבל זה לא מספיק כי אין כסף לשלוח לאפריקה (שם הם "נרדפים" כן? אבל המשפחה שלהם שם, מקבלת כסף שהם שולחים מפה).

לצאת לאן בדיוק ממתקן חולות? פתחת את המפה ובדקת איפה המתקן הזה ממוקם? עזוב שהמתקן הזה נמצא 2 ק"מ מגבול מצרים השוהים בו חייבים לחתום נוכחות 3 פעמים ביום. דמי כיס שלהם זה 500 שקל בחודש. אני בסדיר שלי קיבלתי יותר.

המטרה של המתקן הזה הוא לשבור את הכלואים ולגרום להם לעזוב מרצון את ישראל.

עובדתית הם נמצאים בשוק העבודה כבר שנים ארוכות, חוץ מעבודות ניקיון, שטיפת כלים וחיתוך ירקות, הם לא עושים כלום, וגם את העבודות שהם עושים יש מי שמשגיח על כל 2-3 כאלה, כי אחרת הם פשוט יושבים ולא עובדים.

הם נמצאים בניקיון, שטיפת כלים וחיתוך ירקות כי זה העסקים שמוכנים לקחת את הסיכון בעסקתם. לכן, אגב, הם מתרכזים בעיקר בתל אביב בגלל ריכוז רב של מסעדות.

תעמוד בגאווה מאחורי האג'נדה שלך - לאזרח את כולם בכל מקום בלי תנאים, אל תנסה להצדיק את זה בטיעונים מגוכחים על מדליות אולימפיות מדומיינות

אין בעיה. מוכן לאזרח אותם. אותם ואת המשפחות שלהם. צריך שמישהו יעבוד וישרת בצבא במדינה הזאת. מגזר "פרו ורבו" נכון להיום לא מספק את הסחורה.

אתה וודאי מתכוון שזה מה שקורה כשלוקחים בני אדם שבעצם הימצאותם כאן עברו על החוק ובשל מדיניות רופסת לא מגרשים אותם (כמו שמגרשים בשמחה ובששון או מונעים כניסה מ"פליטים" או סתם שב"חים ממדינות פחות סקסיות)?

בפועל כל מי שלא נדחתה בקשתו למקלט רשאי לעבוד. חלקים ניכרים מהם בוחרים להשלים הכנסה בידיעה ברורה שלא יבולע להם.

נקודה שלי שאין לי בעיה שיעניקו לכולם אישורי עבודה פליטים או לא פליטים.

פשע מקבלים כאשר מצד אחד מונעים מבני אדם אפשרות לעבוד באופן חוקי ומצד שני לא מגרשים אותם.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
לא הבאתי נתונים :shock:

וחלק מהמנהגים והמסורות זה אונס קבוצתי (נניח באירועי מוזיקה?) או שזה חלק מהקטע של להפוך את מדינה ב' למדינה א'?

ומה לגבי עריפת ראשים או תקיפת יהודים או סתם אנטישמיות?

הרי זה לא שיש לרוב האנשים בעיה עם זה שסורי יכין חומוס או מצרי יכין פול נכון?

כתבת: "משהו שאפשר לראות כבר סדר גודל של עשור או שניים, ובעוצמה גבוהה בשנים האחרונות" - מאיפה העוצמה הגבוהה? מהחדשות? או שיש לך סטטיסטיקה?

תענה לזה, ואז אפשר יהיה להגיב לאונס הקבוצתי או לעריפת הראשים (שהיא דמגוגיה זולה)

מה שמטומטם זה להגיד 'גזעני' על כל דבר שאתה לא מסוגל לתת לו תשובה עניינית.

חברות הקונגרס האמורות (כדי שנחזור להקשר רלוונטי), חושבות שארהב היא חברה מדכאת, גזענית, שצריכה לאפשר לכל משפר תנאי מחייה להגר לתוכה.

זו חתירה תחת אושיות הבסיס של ארה"ב כמדינת לאום. מדינת לאום קולטת הגירה בהתאם לצרכיה, עם יוצאי דופן מאוד ספיציפיים, שמוחרגים על בסיס הומניטרי.

לא, מה שמטומטם זה להגיד "לא גזעני" רק כי אתה חושב שהצד השני גם לא בסדר. כמו שכתבתי לבנצי: אחרי שתודה שטראמפ גזען ואין לך בעיה עם זה, אפשר לדבר על המטומטמות האחרות (לא כולן אגב, לדעתי).

ארה"ב היא הכי טוב שיש, עד כה.

שוויץ, נורבגיה, דנמרק, פינלנד... אה, שכחתי, הם חייבים הכל לארה"ב.

לפי איזה מדד ארהב היא המדינה הכי מוצלחת בהיסטוריה.

לפי המדד שאתה משתמש בטכנולוגיה אמריקאית בבסיסה, וחי במדינה שקיימת בזכות ארה"ב, שהצלחת להגר אליה, כי ארה"ב עמדה כאלטרנטיבה למשטר שכל העולים מרוסיה ברחו ממנו.

העולם המערבי התאפשר ומתאפשר בזכות ארה"ב. ואף אחד לא חי ברווחה כלכלית ובטחון אישי כמו שחיים היום מיליונים בעולם המערבי.

אתה צריך כל בוקר להתפלל מערבה עם המון הכרת תודה

שנייה, לפני זה אני אתפלל לגוטנברג הגרמני על מכונת הדפוס, לניוקומן הבריטי על מנוע הקיטור, לג'נר הבריטי על החיסון לאבעבועות ולוולטה האיטלקי על הבטריה.

זה שארה"ב אחראית במידה עצומה לאורח חיינו כיום, לא אומר שהיא המדינה הכי טובה לגור בה כיום, שוב - יש לך כשל לוגי.

א. לא צריך לריב - טראמפ גזען, והן מטומטמות (וצבועות).

ב. ארה״ב לא מושלמת, ואין דבר כזה מקום מושלם - בעיקר כי לאנשים שונים יש סדרי עדיפויות שונים. לדבר על ארה״ב בפרט (ומדינה שאינה ישראל בכלל) בפורום ישראלי זו בעיה, גם כי השיח עם ישראלים על הגירה מאוד רגשי וטעון מלכתחילה, וגם כי לחלוק מידע פרטי עם צדדים זרים ולעתים עויינים זה בעייתי.

לאחר כל ההקדמה הזו, עבורי, לא מדובר בגן עדן אבל מדובר בשיפור של כמה וכמה (ועוד כמה) סדרי גודל לעומת ישראל ברוב הוקטורים של החיים, ובכלליות סבור (בהינתן הנסיון והמידע שיש לי כיום, מי יודע מה יהיה בעתיד ואילו תובנות חדשות אלמד) שעבור רווחת תא משפחתי הדומה לשלי מדובר באחד המקומות הטובים בעולם, אם לא ה-.

א. צריך לריב אם אנשים חושבים שהוא לא :wink:

ב. לגמרי, אבל צריך לזכור משהו חשוב - ארה"ב היא מקום נהדר לגור בו אם אתה ממלא קריטריונים מסוימים (כמוך). להגיד שהיא הכי טוב שיש - תגיד את זה לאחד מכל חמישה ילדים שהולך לבצפר רעב או הולך לישון רעב לפחות פעם בשנה בארה"ב. תגיד את זה למיליוני האנשים שאין להם ביטוח בריאות. או למיליוני האנשים שכלואים בבתי הסוהר. וכן הלאה...

אני חושב שהבעיה של אנשים עם האמירה הזאת "הכי טוב שיש" נוגעת הרבה לחוסר ההבדלה בין הפרטי לחברתי. אתה למשל מבין שבהקשר הפרטי שלך ארה"ב היא כנראה הכי טוב, אבל השאלה שצריכה להישאל היא - האם ארה"ב היא הכי טוב עבור החברה. האם האדם הממוצע בארה"ב חי טוב יותר מהאדם הממוצע במדינה אחרת.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ופאלו, עוד משהו על דרום תל אביב, שמשום מה הפכה לסמל.

לאף אחד לא איכפת מדרום תל אביב, חוץ ממי שגר שם.

קל בתור ימני ״פטריוט״ לצעוק ״הצילו אונס״ כשחיים בכל מקום אחר, בדיוק כמו שקל בתור שמאלני לצעוק ״מסכנים, תנו להם להכנס״ כשחיים בכל מקום אחר.

אני אישית עובד פה ליד, ועובר לפחות פעמיים בשבוע בנווה שאנן ויותר מזה בלוינסקי והסביבה. האזור עובר ג׳נטריפיקציה איטיה יחסית, כמו שקרה בפלורנטין ואולי יקרה במקומות אחרים. יש כאן די הרבה פרויקטים של בנייה חדשה, בטח הרבה יותר ממה שיש במרכז העיר. עם זאת, הוא נראה עדיין כמו פח אשפה, אבל כמות המזריקים הלבנים שאתה רואה לא באמת נראית בעין נמוכה מכמות השחורים. עם זאת, בבחירות האחרונות לעיריה, משום מה, הרשימות שמזוהות עם מאבק במהגרים (שפי פז והליכוד) נכשלו. מעניין מאוד למה.

ואני חוזר ואומר: במדינה עם רמת חיים גבוהה יחסית, אחוזי אבטלה נמוכים וציבור ״מפונק״ שלא רוצה לעבוד בשטיפת כלים בארומה, וגם לא ממש באתרי בניה וניקיון, לצעוק על מהגרים שגונבים עבודות, כמו שעושה אחד מהמשפיעים שלך טאוב, זו תרמית גם מוסרית וגם אינטלקטואלית. מעבר לזה שבתור חובבי קפיטליזם, אתם אמורים להבין שככה העולם עובד, וכלכלת שוק גלובלית זו ממש אבל ממש ממש בחזקת ממש לא המצאה של השמאל.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
נקודה שלי שאין לי בעיה שיעניקו לכולם אישורי עבודה פליטים או לא פליטים.

פשע מקבלים כאשר מצד אחד מונעים מבני אדם אפשרות לעבוד באופן חוקי ומצד שני לא מגרשים אותם.

רק להם? או גם לרוסים/יות? אוקראינים/יות? גרוזינים/יות? כל מי ששוהה בישראל שלא כדין לתת לו אישור עבודה? כל מי שחצה גבול שלא כדין? כל מי שחצה גבול כדין אבל נשאר מעבר לתקופה שהוקצבה לו? מה הקריטריונים שלך?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ב. לגמרי, אבל צריך לזכור משהו חשוב - ארה"ב היא מקום נהדר לגור בו אם אתה ממלא קריטריונים מסוימים (כמוך). להגיד שהיא הכי טוב שיש - תגיד את זה לאחד מכל חמישה ילדים שהולך לבצפר רעב או הולך לישון רעב לפחות פעם בשנה בארה"ב. תגיד את זה למיליוני האנשים שאין להם ביטוח בריאות. או למיליוני האנשים שכלואים בבתי הסוהר. וכן הלאה...

אני חושב שהבעיה של אנשים עם האמירה הזאת "הכי טוב שיש" נוגעת הרבה לחוסר ההבדלה בין הפרטי לחברתי. אתה למשל מבין שבהקשר הפרטי שלך ארה"ב היא כנראה הכי טוב, אבל **השאלה שצריכה להישאל היא - האם ארה"ב היא הכי טוב עבור החברה.** האם האדם הממוצע בארה"ב חי טוב יותר מהאדם הממוצע במדינה אחרת.

או, פגעת בול - בנקודה עליה אנחנו לא מסכימים (:

למה זו השאלה ש**צריכה** להשאל...? למה ע"מ תת "ציון" למדינה מתוך פריזמה פרטנית, צריך להסתכל מתוך פריזמה גלובלית?

אנסה להמחיש בדוגמא: סקרים רבים מראים שרמת האושר במגזר החרדי גבוהה מהממוצע, ובפרט גבוהה מרמת האושר במגזר שלך - האם זה גורם לך לרצות להמיר עצמך לחרדי?

אני מניח שלא, אני מניח שזה פשוט לא רלוונטי עבורך. זה בגדר אנקדוטה ותו לא.

ולכן לא מעניין אותי האדם הממוצע כשאני נותן ציון למקום מגורים עבור התא המשפחתי שלי, מעניין אותי האדם שיש לו קורלציה גבוהה אלי. זה כי אני דן במישור הפרקטי, לא האבסטרקטי. כפי שאתה יודע אני גם אחד שעושה, ולא רק מקשקש ומחלק ציונים, ולכן עומד על חשיבות הדיונים.

אחרי כל זה, אציין שאני לא לגמרי מסכים עם הקביעה שלך שארהב כזו גרועה לאדם הממוצע - מדידת חייו של האדם הממוצע היא קשה מדי, יותר מדי פרמטרים ויותר מדי סובייקטיביות. איך אתה משקלל אושר כנגד רווחה? איך את ממשקל אושר של אישה ממנטליות פונדמנטליסטית שפשוט לא יודעת מה זה לחיות עם זכויות ולכן כל נק' המבט שלה skewed, לעומת אישה מערבית שיודעת ואז מתבאסת שאין לה מספיק שוויון?

לא יודע. קשה.

לכן מדד טוב יותר, לדעתי, הוא מדד ההגירה: לאן אנשים מנסים להגר. הגירה זה דבר קשה וכואב מאוד, המקום אליו אתה מהגר צריך להיות הרבה יותר טוב בעיניך אם אתה מוכן להמר על החיים שלך (ובהתאמה, המקום ממנו / פחות).

במדד הזה ארה"ב, על שלל מגרעותיה, היתה ועודנה אחת מהמובילות - ולא בכדי.

מקום מושלם? מה פתאום.

מקום טוב מהממוצע במערב? סבור שכן.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

במדד הזה ארה"ב, על שלל מגרעותיה, היתה ועודנה אחת מהמובילות - ולא בכדי.

לא אחת המובילות - המובילה הראשית. במחקר הזה שנערך על ידי הפורום הכלכלי העולמי התברר שחמישית (21%) מכלל האנשים שמעוניינים להגר רוצים להגיע לארה"ב. במקום השני גרמניה עם 6% וקנדה עם 5%. חכמת ההמונים מראה בבירור שארה"ב היא היעד הנחשק ביותר.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תוכן חדש...