Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ לגבי רכב משפחתי- עד 60K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7803 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

החלטתי להתייעץ גם עמכם, למרות שהכיוון ידוע והמוכניות מוכרות לי כבר מנסיון.

גיסי ואחותי, זוג צעיר, מחפש להיפטר מהאונו המקרטעת ולעבור לרכב רציני וחדש יותר.

הכיוון הוא למשפחטומטיות המוכרות לנו- קורולה,לאנטיס, אימפרזה וכו'...

כמו שניתן להבין מהרשימה, ההעדפה היא לרכב יפני, ומשנתון גבוה ככל היותר.

גיסי שאל אותי לגבי הקסארה משנים 2000-2001...

לפני שבוע נהגתי על קסארה 2003 ליסינג HDI עם הגיר החכם המעצבן הזה וממש לא הסתדרתי איתו.

שאלה ראשונה: האם הגיר בקסארה הוא רובוטי? או סתם עם ממיר מומנט ברוטלי? (כל לחיצה על דוושת הבלם גורמת להורדת הילוך מורגשת ממש כמו בהילוכים תוך כדי העלאת סל"ד)

אני המלצתי גם על הניסן אלמרה פרפקט וגם לכיוון הפוקוס המצויינת... תנו חו"ד גם עליהם.

אמינות-חסכון חובה!!!

(אני במסע שיכנועים והמלצות לשקול גיר ידני, אז למי שיש רעיונות למכוניות טובות ידניות אשמח מאוד)

תודה לכולם......

אמיר.

פורסם

(אני במסע שיכנועים והמלצות לשקול גיר ידני, אז למי שיש רעיונות למכוניות טובות ידניות אשמח מאוד)

א. לגבי הקסארה - אני יודע, מקרה אחד לא מצביע על הכלל, אבל אני מכיר מישהו שמקלל את הקסארה שלו בכל שבוע מחדש, שמופיעה תקלה חדשה. או, כמו שהוא אמר לי בשבוע שעבר: "רק עכשיו יצאתי מהמינוס, אחרי שהחלפתי שני משולשים וארבעה צמיגים. המנוע צעדים הזה שלך יכול לחכות!" (ואת זה הוא אמר אחרי שהסל"ד התחיל לשחק בניוטרל :roll:)

ב. פוקוס 2 ליטר ידנית! :evil:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הגיר בקסארה אינו רובוטי; זהו גיר מטיפוס AL4 והוא ממוחשב. הוא תוכנן לחסוך בדלק וכך הוא עושה. הגיר מקבל מלמעלה מ- 30 פרמטרים שונים את נתוני הנהיגה של הנהג ומתאים לו אחד מתוך 9 תוכניות נהיגה. אי לכך יש לי הרגשה שקודמך היה נהג עם רגל כבדה על הדוושה. הגיר עדיין לא התאים עצמו לסגנון הנהיגה שלך. אם תיסע רגוע אז תגלה שהגיר "למד" אותך ויתאים לך תוכנית רגועה ובהתאם גם יעלו או ירדו ההילוכים. אם יש לך הרגל לגלוש לכיוון מצב עצירה, תגלה שהגיר למד אותך ולקראת הסוף, לפני העצירה, הוא יוריד הילוך בעדינות. וכך הלאה וכך הלאה. אולם, קח בחשבון גם דברים אחרים בקסארה, כמו נוחות, בטיחות, תמורה גבוהה במחיר נמוך וכו'. דרך אגב, חיפוש שלך בפורום יאמת את אמינות הרכב הזה. אני נהנה מהקסארה שלי כול רגע.

פורסם

תודה צביקה-פיק.

ירחמיאל- הנוחות מוכרת מאוד, האיבזור מוערך גם כן, המחיר הזול לרכישה הוא הטריגר לרכישה...

אך עדיין, על כל ה-30 חיישנים שיש בגיר הזה אני לא מבין איך אפשר להסתדר איתו..

הנהג שנהג לפני דווקא נהג הפוך ממני- הוא נסע לאט, עם רגל עדינה על הגז וכו'...

אני עליתי על הרכב אחרי שהוא כבר עלה על רכב אחר ונהגתי על הרכב חזק.. כלומר קיק-דאונים חזקים, בלימות אגרסיביות וכו'..(אני אוהב רכבים של ליסינג עם דלקן..:wink: )

עדיין, בלי קשר, הגיר מעביר הילוכים בצורה נוקשה מאוד... והפעולה של הממיר מומנט פשוט מציקה וברוטלית...

מה לגבי הקסארה עם הגיר ידני??

מה לגבי שאר הרכבים בהיצע?

שוב תודה,

אמיר.

פורסם

הגיר של הקסארה דווקא טוב לדעתי, מניסיון עם הגיר הזה על קסארה שני ליטר בנזין. המינוס שלו זה שכאשר נוהגים איתו חזק הוא עלול באמת להוריד הילוכים בצורה לא חלקה במיוחד, (גם שלנו היתה ליסינג עם דלקן :wink: ). בקסארה חשוב לבדוק היסטוריה, אני מכיר כמה רכבים שהראו אמינות יפה מאוד, וכמה שלא...

לגבי מי שהמליץ על פוקוס שני ליטר ידנית, ראשית לא קיים רכב כזה בארץ. שנית פוקוס שני ליטר ב60K? זה בקושי המחיר של 1.6 משנת 00.

אופציה טובה לרכב ידני, אם תמצא כזה - פוקוס 1.6 ידנית, שנת 00. גם פוקוס 1.6 אוטומטית, 5 דלתות תהיה אופציה חביבה.

אבל רשמת שהעדפה לרכב יפני, ובמקרה הזה - אלמרה, אימפרזה קורולה, שיקנה את זו שימצא במצב הטוב ביותר. אם רוצים קצת יותר נוחות וגם הנאה מנהיגה, הייתי ממליץ על הפוקוס.

גיא

פורסם

היי גיא...:wink:

ראשית כל תודה.

לגבי הגיר של הקסארה, אני לא יודע אם זה רק אצלי אבל אני לא מתחבר לתיבות אוטומטיות בוטויות כדוגמת הסלספיד או לחילופין בעלות ממיר מומנט חד ומורגש.

גם אני שמעתי רבות על הקסארה, בעיקר דברים טובים, ויכול להיות גם שהגיר עצמו הוא באמת מעולה ועוזר בצריכת הדלק גם-כן.

אבל את זה צריך לבדוק גיסי שינהג על הרכב בעתיד, הוא כבר יחליט אם זה מסתדר לו או לו.

בכל אופן גיא, כמו שאני מכיר את השוק,הרכב היחיד שאפשר לחפש עם גיר ידני ולמצוא כמה אקזמפלרים שפויים זה למעשה האימפרזה, שלא אחת ראיתי במצב טוב.

קשה מאוד למצוא את הלאנטיס הידני (אם בכלל) והקורולות הידניות בזמנו היו רק דיזל.. (זמנו=2000)

אגב, יש בהיצע בארץ גם קסארה ידניות שאינם דיזל?

ועוד שאלה, הבנתי ממישהו שהוא מעוניין למכור 323 שנת 94 (המרובעת), אוטומטית יד 1 ומלוקקת (כיאה מאדם מבוגר-נהג יחיד על הרכב).

מישהו מכיר את הגירים האוטומטים שם? מבחינת אמינות ותפקוד?

תודה לעונים.

פורסם

לגבי הרכב בשבילך:

אני הייתי, בתקציב הזה, הולך על אופציה אחרת לגמרי. אני מדבר על המשפחתיות מנהלים, שנותנות הרבה יותר אוטו במחיר דומה.

אני מאמין שתוכל למצוא מאזדה 626 שנת 00(אחרי מתיחת הפנים) בתקציב שלך. מדובר באוטו מפנק הרבה יותר מהמשפחתיות הרגילות(מניסיון:wink: ). קודם כל, הרכב מרווח הרבה יותר מהקסארה, מצוייד במנוע 2 ליטר טוב(136 כ"ס, 18.1 קג"מ). הסעיף היחיד שהקסארה טובה יותר הוא בנוחות הנסיעה(לא שהמאזדה לא טובה-היא טובה אבל לא רכה כ"כ).

אבל בכל זאת, ה626 מציעה את המוניטין של מאזדה במחיר דומה לכל קסארה רגילה. בנוסף, תקבל מרחב טוב יותר ומנוע ותי"הל טובים הרבה יותר.

פורסם

MAZDA626- תודה על הרעיון, אבל למעשה הרכב הזה לא נועד בשבילי.

הוא נועד לגיסי ואחותי, וכמו שרשמתי בתחילת השרשור, חשוב מאוד עניין החסכון.

רכב מנהלים עם מנוע 2 ליטר יהיה גם בזבזן בדלק, וגם מחירי הביטוח והאגרה יהיו יקרים יותר (הבדלים בקבוצת הרישוי).

את היתרונות של ה-626 אני מכיר לטובה, והיום כבר שנתיים שאני נוסע על המחליפה שלה, ה-6.

יש למישהו דעה לגבי האימפרזה בשנים האלו? האם הגיר הידני היה נפוץ בדגמי ה-2000?

פורסם

אוקיי, יש שינוי קל..

לאחר התייעצות איתי הם הגיעו למסקנה שהם לא זקוקים לרכב משפחתי סטנדרטי וגם סופר מיני או האצ'בק קטנה יכולה להיות אופציה טובה.

אני לא שולל על הסף אירופאיות/צרפתיות אבל הם חייבות להיות בעלות מוניטין ואמינות טובה!

אין העדפה מסוימת לסוג הגיר..אפשר לשקול את שני הסוגים.

התקציב אולי יירד במעט ל-50K בשאיפה לשנתון גבוה ככל האפשר.

שיפכו הצעותיכם...

פורסם

יש למישהו דעה לגבי האימפרזה בשנים האלו? האם הגיר הידני היה נפוץ בדגמי ה-2000?

הגיר הידני דיי נפוץ בכל קשת המודלים למעט ה NEWAGE והשנתונים האחרונים (כן, גם ב 2000 אין הרבה ידניות).

אני לא רואה סיבה טובה לקחת אימפרזה כשבמרחק קצר מאוד אפשר לקנות לגאסי 99 שהיא יותר טובה בהכל מהאימפרזה ועם מנוע 1.8 אין מה לחשוש מתצרוכת דלק גבוהה במיוחד. כמו כן הביטוח זהה ועלות האגרה השנתית גבוה בלא יותר מ 100-150 שח מאימפרזה 1600.

בנוגע למכונית קטנה/מיני, אם אמינות היא בראש סדר העדיפויות והכיוון הוא למשהו מודרני יחסית, המגוון מצומצם למדי (יאריס ?).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יאצק, קיויתי לראות תגובה שלך לרעיון הסובארו.

העניין הוא שהם מעוניינים דווקא בשנתון גבוה ככל האפשר.

הסיבה הפשוטה שלא חשבתי על לאגסי היא משום שאני לא מכיר את היצע הדגמים והשנתונים של הלגאסי.

אני מאמין שרכב כמו שלך לא קל למצוא היום, ובמיוחד לא שמור ומופל.

לגבי המיני, אני כמעט בטוח שיאריס לא תיכנס לתקציב.

אני אישית נוהג על 306 XT ואני מרוצה מאוד- גם מהאמינות.

אבל הפחד שלי הוא שפשוט נפלתי על אקזמפלר טוב ובאותה מידה אני יכול ליפול על אחד שיגרום לי להרבה ייאוש.

נבדוק את נושא הלאגסי (אם אפשר עוד פרטים על היצע הדגמים הודע לך מאוד)

כמו-כן הצעות נוספות יתקבלו בברכה..

אמיר.

פורסם

אם מוכנים לא לחפש אמינות מושלמת, קליאו ידנית יכולה להיות אופציה טובה + בטוחה. לאמא שלי יש קליאו 1.2 ידנית, רכב מאוד חסכוני, ונוח. אופציה נוספת יכולה להיות גטס מליסינג, סביב 50K בטח אפשר למצוא אחת משנת 200 בערך, היא כנראה תראה אמינות טובה מהקליאו, אבל היא מעט פחות נוחה, מעט פחות בטוחה.

היאריס היחידה שתיכנס לתקציב היא הליטר, היא עדיפה בידני, ונדירה מאוד, בקושי רואים כאלו למכירה. יאריס שנת 00 אוטומטית תעלה קצת מעל 60, וגם הן נדירות מ-א-ו-ד, ונמכרות מאוד מהר.

גיא

פורסם

גיא תודה.

קשה לי להאמין שאחותי תסכים להתקרב לרנו.

היא אכלה הרבה קש מהרנו קליאו הקודמת שהייתה לה.

ממש כמו הסיפור הכי גרוע שאפשר לחלום בהחזקת רכב, ונשארו לה הסיוטים מרנו קליאו.

יאיריס כמו שתיארתי ידעתי כבר מראש שאין טעם לחפש.

הגטס אמנם חמודה, אבל זה מדגדג את קצה התקציב וההשכרה לא מוסיפה לעניין.

יש לך/לכם דעות לגבי 306 מהשנים האחרונים (2001-99)

ומה לגבי פולו? יכולה להיכנס לרשימה? (אייל, אני רוצה ייעוץ ממך..:wink: )

ושוב תודה...

אמיר.

• תוכן חדש...