Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3575 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני כמה שעות איתרתי כמה דגמי מכוניות במכירות פומביות באיביי אשר היו עתידות להסתיים בדרוג של חצי שעה.

לכל אחד מהן היה מחיר משלוח ופניתי למוכר בשאלה מה יהיה המחיר למשלוח מאוחד ל2 או 3 דגמים. המוכר ענה לי די מיד ונתן מחיר ל-2 או 3 דגמים כפי שביקשתי. הודעתי לו שמקובל עלי ואנסה את מזלי.

זכיתי בדגם אחד, ורגע לפני סיום המכירה של השני (מתוך 3), קיבלתי ממנו הודעה שבבדיקה נוספת טעה במחיר למשלוח 3 דגמים ונתן מחיר חדש.

לאור האמור, ולאחר שזכיתי בדגם השני, לא המשכתי לדגם השלישי ושלחתי לו הודעה, בה אני מציין שמזל שעדכן ושלפיכך אני מסתפק רק ב-2. ביקשתי שישלח לי את החשבונית עפ המחיר שנקב בו לשניים מוקדם יותר.

בהמשך קיבלתי שוב הודעה ששלח את החשבונית ושם אמר שגם טעה במחיר ל-2 הדגמים ושמחיר המשלוח גבוה יותר. הוא טען שהתבלבל כי פניתי אליו ממש בקרוב לסיום (30 דקות לפני) המכירה וכי יש לו עוד קונים שפנו אליו ולכן לא נכון. בהודעה נוספת המשיך לדבר על לחץ הזמנים.

אני עניתי פעמיים שזה בסדר שטעה אבל שלא יאשים את לחץ הזמנים והוא בחר את תשובתו (יכל להגיד שלחוץ מידי, שהוא לא בטוח וכו׳).

הציפייה שלי הייתה, כפי שאני מכיר מבעבר, שייקח אחריות, אפילו חלקית, על טעותו אבל הוא בשלו.

הוא התבאס על מה שכתבתי לו ולאחר מכן התנצלתי ואמרתי שאשלם בהמדך (תכלס לא יודע למה, הוא טעה).

ההפרש לרעתי הוא 7 פאונד (35 ש״ח בשער הנוכחי). המוכר בריטי עם פרופיל בסדר.

מה דעתכם, לבקש לבטל או לבלוע ולראות בזה כבית ספר?

בן.

נ.ב. סליחה על החפירה

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

האם היה מצויין מחיר משלוח במודעה של המוצר? אם כן, האם המחיר הנוכחי שאתה משלם ,גבוה יותר (מבלי להתייחס לאיחוד משלוחים)?

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם (נערך)

צוין מחיר משלוח פר מוצר. לא צוין מחיר משלוח מאוחד ליותר ממוצר אחד. לפיכך פניתי, ביקשתי וקיבלתי.

לצורך העניין: מחיר משלוח למוצר אחד היה 12.50 פאונד, הוא הודיע לי שלשני מוצרים יחד יהיה 13.50 פאונד ולשלושה 15.50 פאונד.

זכיתי בראשון ולפני סיום מכירת השני, הודיע לי שבדק שוב וזה 22 לשלושה (לא אמר דבר על שניים ומה הסיבה לשינוי). לפיכך, זכיתי בשני ושלחתי לו הודעה שאני ממתין לחשבונית רק ל-2 (13.5 פאונד).

הגיע חשבונית עם משלוח בעלות 20 פאונד (7 פאונד יותר מהמובטח) והודעה כי טעה ואני באזור 2 ולא אירופה וכי זה נובע מלחץ הזמנים.

בן

עריכה אחרונה על ידי benj

BENJ:

ROY:

פורסם

כן.

בן.

נשלח מה iPhone שלי ע"י Tapatalk

BENJ:

ROY:

פורסם (נערך)

מדובר בדגמים שאין בארץ והם די שווים. יחד עם זאת, הם לא מהנדירים ביותר.

ובכלל, כשאני רוכש דגמים, בדכ אני רוכש יותר מאחד כדי שיוזיל את מחיר המשלוח פר דגם ואז בודק כמה עלה לי כל דגם אחרי תוספת המשלוח. במקרה הזה ההפרש לכל דגם הוא כמעט 20 ש״ח.

אז נכון זה לא המון, אבל זה כמעט 50% תוספת על המשלוח. מעבר לכך, נכון שפניתי אליו די ברגע האחרון ונכון (מניח לגבי הפרופיל שלו- 100% עם מעל 1000 עסקאות) שכנראה מדובר בטעות בתום לב, אבל זו עדיין טעות וזה די מחמיץ את כל הרעיון שפניתי לפני והוא ענה את שענה ולפיכך פעלתי.

האמת שבשלב מסוים התרגזתי שהוא כל הזמן נצמד לזה שלא ממש היה לו זמן לבדוק וכו׳ושלחתי לו ע״כ הודעה. אז הוא ענה שהוא לא מאשים אותי על הטיימינג שפניתי אבל גם הוא לא אשם. מכל מקום, בניסיון שיזרוק איזו עצם, כתבתי לו שאני מתנצל אם פגעתי ושאם הוא לא יכול לשנות מחיר אז אעמוד במילותיי ואשלם בהקדם. אמר שלא ושלא נפגע.

על ההודעה האחרונה אני מתחרט וכרגע שוקל אם לא לחזור אליו ולהגיד שבמחשבה שניה אני מבקש לבטל לאור מה שהיה- זה לגיטימי? או שולי בכלל לזרום עם זה?

בן

נשלח מה iPhone שלי ע"י Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי benj

BENJ:

ROY:

פורסם

היה לי מקרה דומה - המוכר פרסם מחיר משלוח X, שילמתי, אח"כ פנה אליי ואמר שאם אני רוצה שישלח באריזה מקורית - צריך להוסיף לו עוד X, אחרת ישלח בחבילה ללא אריזה . בגלל שהמוצר היה מיועד למתנה, התעקשתי על משלוח עם אריזה במחיר המקורי, ושאלתי אותו האם הוא רוצה שאני אפנה לאי ביי שיכריעו. מיד ענה שאין צורך ושלח את המוצר עם האריזה במחיר המקורי. לדעתי גם לך שווה לנסות להזכיר אפשרות להעביר עניין להכרעת אי ביי. סיכוי טוב שהמוכר ישנה את דעתו.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

אנשים טועים, וכפי שזה נראה (מוכר עם הרבה עסקאות ורייטינג טוב) הטעות היתה בתום לב - מה גם שלא מדובר בסכום גבוה - כך שאני הייתי בולע את הצפרדע וזורם עם זה. נכון שגם המוכר יכול לבלוע את הצפרדע, ושאם תפנה לאיביי וכו', אבל זה לא שווה את בזבוז הזמן, מקסימום באותו שבוע תקנה פחות מנה פלאפל בארוחת הצהריים וכיסית את הפסד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לפי דעתי הטעות שלך היא שהסכמת, עכשיו אם תתהפך עליו אז תצא די מעפן.

אני הייתי מציע לו שיששתף בחצי מהטעות, אמנם זו טעות שלו והגיוני שיספוג, מצד שני אם טעה בכל כך הרבה לא נראה לי הוגן שיספוג הכל על עצמו (הוא לא אמאזון שיכול להרשות לעצמו, סך הכל מוכר פרטי, לא?)

עכשיו כבר מאוחר לדרוש את זה, אני בטוח שאם תפנה לאיביי סיכוי טוב שיגבו אותך, מצד שני אני אבין אם המוכר אחר כך יפסיק למכור לישראלים.

פורסם (נערך)

אתה יכול להציע לו להתחלק בהפרש, כל אחד מכם יספוג 3.5 פאונד ותסיימו את העניין כמו ג'נטלמנים.

אם הוא מסרב, ובהנחה שאתה באמת מעוניין בדגמים ואין אפשרות לקנות אותם מיידית בזול יותר לאחר עדכון המחיר, הייתי משלם תוך הערה מנומסת.

עריכה אחרונה על ידי tanga
פורסם (נערך)
היה לי מקרה דומה - המוכר פרסם מחיר משלוח X, שילמתי, אח"כ פנה אליי ואמר שאם אני רוצה שישלח באריזה מקורית - צריך להוסיף לו עוד X, אחרת ישלח בחבילה ללא אריזה . בגלל שהמוצר היה מיועד למתנה, התעקשתי על משלוח עם אריזה במחיר המקורי, ושאלתי אותו האם הוא רוצה שאני אפנה לאי ביי שיכריעו. מיד ענה שאין צורך ושלח את המוצר עם האריזה במחיר המקורי. לדעתי גם לך שווה לנסות להזכיר אפשרות להעביר עניין להכרעת אי ביי. סיכוי טוב שהמוכר ישנה את דעתו.

מדובר במקרה דומה אך לא זהה. במקרה שלי הופיע מחיר משלוח פר מוצר באופן מאוד ברור. יחד עם זאת, ומאחר ולרכוש מוצר אחד עם מחיר המשלוח שלו לא השתלם לי, בטרם הצעתי הצעה, פניתי למוכר ושאלתי למחיר משלוח משולב. הוא השיב לי ונתן מחיר שהתאים לי. בהסתמך על מידע זה השתתתפתי וזכיתי. לפני שהסתיים המוצר הבא שלח עוד הודעה שטעה במחיר לגבי שילוב משלוח של 3 מוצרים. הכשל הוא שהוא ל אמר מילה על שינוי במחיר של שני מוצרים ולכן המשכתי וזכיתי במוצר השני על בסיס המידע שהוא מסר לי.

רק לאחר מכן אמר שטעה. אני גם מאמין שהטעות בתום לב (יש לו רייטינג של 100% ומעל 9K מכירות). העניין הוא שהוא לא לקח ע"כ שום אחריות. מכל מקום, דווקא במקרה הזה אני לא חושב שצריך לריב כ"כ מהר.

לפי דעתי הטעות שלך היא שהסכמת, עכשיו אם תתהפך עליו אז תצא די מעפן. זה לא מה שמזיז לי. מעבר לכך, זה לא שהסכמתי מיד, כתבתי לו כמה פעמים ולבסוף נמאס לי אז אמרתי לו עזוב ואשלם בהמשך. אין פה ענייני אגו, מותר לי לשנות את דעתי לאחר שחשבתי על זה, בטח אם הטעות לא שלי.

אני הייתי מציע לו שיששתף בחצי מהטעות, אמנם זו טעות שלו והגיוני שיספוג, מצד שני אם טעה בכל כך הרבה לא נראה לי הוגן שיספוג הכל על עצמו (הוא לא אמאזון שיכול להרשות לעצמו, סך הכל מוכר פרטי, לא?) זה הפיתרון שהלכתי עליו בסוף והעברתי לו הודעה. לכל הפחות, זה הפיתרון שציפיתי שהוא יציע (הרי הוא טעה, שיציע פיתרון).

עכשיו כבר מאוחר לדרוש את זה, אני בטוח שאם תפנה לאיביי סיכוי טוב שיגבו אותך, מצד שני אני אבין אם המוכר אחר כך יפסיק למכור לישראלים. אז אתה אומר שלמרות שאתה פנית בזמן, המוכר בחר תשובותיו וענה את שענה, לאחר מכן טעה והטעות הזו עולה לך כסף - עזוב תספוג לגמריי מהפחד שלא ישלח לישראלים. לטעמי אין שום קשר בין מהות הטעות לעובדה שהוא מתנהל כרגע מול ישראלי (ולא טורקי למשל).

אני מסכים עם הפתרון שהצעת, רק לא עם הנימוקים.

אנשים טועים, וכפי שזה נראה (מוכר עם הרבה עסקאות ורייטינג טוב) הטעות היתה בתום לב - מה גם שלא מדובר בסכום גבוה - כך שאני הייתי בולע את הצפרדע וזורם עם זה. נכון שגם המוכר יכול לבלוע את הצפרדע, ושאם תפנה לאיביי וכו', אבל זה לא שווה את בזבוז הזמן, מקסימום באותו שבוע תקנה פחות מנה פלאפל בארוחת הצהריים וכיסית את הפסד.

אתה יכול להציע לו להתחלק בהפרש, כל אחד מכם יספוג 3.5 פאונד ותסיימו את העניין כמו ג'נטלמנים.

אם הוא מסרב, ובהנחה שאתה באמת מעוניין בדגמים ואין אפשרות לקנות אותם מיידית בזול יותר לאחר עדכון המחיר, הייתי משלם תוך הערה מנומסת.

בהתאם ל-3 התגובות האחרונות, ביקשתי ממנו להוריד את המחיר הכולל ב-3.5 פאונד (ההפרש בדמי המשלוח), נראה מה יגיד.

בן.

עריכה אחרונה על ידי benj

BENJ:

ROY:

פורסם

עם מוכר כזה לא הייתי עוסק עסק,

אם כך הוא מתנהג על כמה שקלים, מה יקרה שהמוצר יגיע שבור, אתה תקבל את הכסף אחרי שיצא לך המיץ מ PP

בטל את העסקה.. גש למוצר יש לך שם אפשרות לביטול עסקה הוא רק צריך לאשר את זה, הוא יקבל את דמי העמלה ש EBAY לוקחים על מכירה, ואתה לא תצטרך לשלם לו .

פורסם

^^^

יכול להיות שאתה צודק ובד"כ אני הרבה יותר מיליטנטי בקטעים הללו, אבל בהסתמך על הרייטינג שלו (100%) וכמות המכירות (מעל 9000), כמו גם בהסתמך כל התגובות כאן, אני מבקש לתת לזה הזדמנות להיפתק בדרכי שלום. כרגע שלחתי לו את ההודעה כאמור מעלה וטרם ענה. ילך? מצוין. לא ילך? אפעיל את איביי.

בן.

BENJ:

ROY:

• תוכן חדש...