Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1360 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהנחה שמדובר בנהיגה נורמטיבית בלי להשתולל מצד אחד או לא להתחיל להאט קילומטר לפני הצומת מצד שני ;)

שאלה שנייה האם מומלץ בכל פעם שמחליפים רפידות להחליף גם את הצלחות? (אני יודע שאפשר גם חריטה אבל המחירים כמעט אותו דבר אז למה לא חדש..).

בדקתי בספר טיפולים של הרכב שקניתי לפני שנה וחצי והחלפיו לו צלחות ורפידות אחוריות לפני 5 שנים (הרכב נסע מאז 60,000 ק"מ) ואני עדיין לא מרגיש בעיה בעצירה וגם בטסט לא זיהו בעיה בעוצמה של העצירה, לא נראה קצת מוזר?

פורסם (נערך)

בודקים בלמים במוסך - מפרקים גלגלים ומסתכלים על עובי הרפידות.

אם צריך להחליף את הרפידות, ורוצים לחרוט צלחות, חייבים לראות שיש מספיק עובי בצלחות לחריטה.

אין כלל מתי מחליפים בלמים - זה תלוי בדגם הרכב ובעיקר בנהיגה. גם סוג הנסיעות משפיע על אורך חיים של בלמים (בנסיעות עירוניות הבלמים נשחקים אחרי פחות קילומטרים).

מה שצריך לדעת , זה שלא בטסט ולא מבלימה אין אפשרות לדעת, צריך להחליף רפידות ו\או צלחות או לא צריך.

פירוק גלגלים ובדיקת בלמים זה חלק מהטיפול השגרתי ברכב.

מתי בוצע הטיפול האחרון ברכב שלך?

לפי מה שרשמת, הרכב אצלך שנה וחצי. עדיין לא עשית טיפול?

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

פרק את הגלגלים ותראה מה עובי הרפידה שנשאר,

בג'אנטים ממגנזיום אפשר גם לעיתים להצליח לראות את עובי הרפידה שנשאר...

פורסם

כמו שאמר

צריך למדוד עובי רפידות ואז להחליט.

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

• 6 שנים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ.

מהם עובי הרפידות המחייבות החלפה?

מעוניין לבוא מוכן למוסך לטיפול השנתי, אם יאמרו לי כי יש צורך בהחלפה. אני לא מכיר את המספרים.

אגב, חריטה זה רק אם לא הוחלפו הרפידות למרות שהיה צורך כזה?

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
בתאריך 27.8.2016 בשעה 13:06, Max.M כתב:

איזה רכב מדובר?

אצלי בסדרה 3 בלמים מקדימה מקוריים 174 אלף ק"מ . ומאחורה כל 90 .

הכוונה שקנית בלמים מקוריים או שלא החלפת רפידות וצלחות כל כך הרבה? כי אם זה השני הייתי הולך למוסך דחוף

פורסם
לפני 4 שעות, tinoki כתב:

מקפיץ.

מהם עובי הרפידות המחייבות החלפה?

מעוניין לבוא מוכן למוסך לטיפול השנתי, אם יאמרו לי כי יש צורך בהחלפה. אני לא מכיר את המספרים.

אגב, חריטה זה רק אם לא הוחלפו הרפידות למרות שהיה צורך כזה?

נגיד שהיצרן כותב במפרט "עובי מינימלי שמחייב החלפה - 2.0 מ"מ. (זה משתנה קצת בתלות בדגם הרכב). 

אבל אם אתה מגיע לטיפול עם רפידות בעובי 3 מ"מ שזה לפי היצרן עדיין לא דורש החלפה, עד הטיפול הבא הרפידות האלו ישחקו על הברזל. 

לכן המוסך עושה" שיערוך", האם הרפידות במצב הקיים יספיקו עד הטיפול הבא, נלקחים מקדמי בטחון די גדולים והרפידות מוחלפות כשנשאר עוד נגיד 5 מ"מ עובי או יותר. 

אין פה איזה כלל, המכונאי מסתכל ומחליט האם לדעתו זה יספיק עד הטיפול הבא או לא וקובע האם צריך להחליף. 

חריטה זה יישור פני דיסק בלם (צלחת), לטובת התאמה מייטבית של רפידות חדשות. עושים חריטה כאשר מחליפים רפידות ולא מחליפים את הצלחות, בעיקרון יש צורך בחריטה רק אם יש חריצים משמעותיים על הצלחת. אם השטח של הצלחת ישר, אין חובה לבצע חריטה. 

פורסם

נתקלתי גם במוסכניק שבטיפול התקופתי אמר לי "בוא בעוד 3,000 ק"מ להחליף דיסקיות" - בעיני התנהלות הגונה מאוד. כנראה שגם הבין עם מי יש לו עסק, ושאגיע כעבור 3,000 ק"מ.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...