Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשמים מהשכרת רכב בגרוזיה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3509 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חזרתי לפני שבוע מטיול של שבועיים בגרוזיה (גאורגיה), רוב הזמן הייתי במחוז קחטי (Kaheti), בעיירה עם שם מעניין מאוד:

222.jpg

בערך באמצע הטיול החלטתי שאני רוצה לשכור רכב ,ב Telavi (כ 15-20 אלף תושבים) לא מצאתי שום חברת השכרה. שאלתי מקומיים איפה יש - רק בטביליסי הבירה, מרחק של 100 ק"מ. לאיזה חברה פונים - לא ברור. אין הרבה מידע באינטרנט. בסוף הלכתי לפי המלצה של מישהו שהכרתי שם. בחור שהתארח באותו בית הארחה. לקחתי ממנו את הטלפון והתקשרתי.

ענה מישהו, מדבר רוסית ואנגלית.

- שלום, אני רוצה לשכור אוטו. משהו גדול יחסית.

- יש גראנד צ'ירוקי.

- לא, זה גדול מידי.

- יש ניסאן X-trail.

- כמה עולה?

-49 יורו ליום.

- או. קי, זה נראה לי בסדר.

- למתי אתה רוצה?

- למחר ב 12:00.

- לאיפה להביא לך אותו? אנחנו מביאים את הרכב ללא תשלום לכל נקודה בטביליסי.

- אני מגיע מעיר אחרת כך שזה לא עוזר, אפשר לאסוף מהמשרד שלכם?

- אפשר. נתן את הכתובת של המשרד, זה ממש במרכז העיר.

זהו, לא שאל יותר שאלות. לא שם, לא טלפון. שום דבר.

למחרת הגעתי (בעל בית הארחה אירגן לי הסעה בטרמפ...) לטביליסי באיחור גדול, בערך ב 12:40 התקשר נציג, שאל "ביג'ו, איפה אתה?"

אמרתי שאני מאחר - "אין בעיה ממתין לך".

מגיע, האוטו ממתין בחוץ ברחוב, אין שם חניון. נציג שולף טופס של עמוד וחצי, אומר תחתום פה. בלי בדיקת שריטות, בלי רישום כמות דלק (היה 1/3 טנק), בלי רישום ק"מ, בלי פיקדון. תשלום במזומן בלבד, אין אפשרות לשלם בכרטיס אשראי. ביטוח יש? - כן הכל כלול. מצלם עם המצלמה של הסלולרי את רישיון הנהיגה והדרכון. רישיון ישראילי הספיק, לא ביקש רישיון בינלאומי.

שאל אם אני רוצה הסבר על תפעול האוטו. אמרתי שלא, מסר לי את המפתח וזהו.

נכנס לאוטו, מניע, מכוון מראות. המראה השמאלית לא מתכוונת כלפי חוץ לזווית הרצויה, היא כבר בסוף המהלך אבל טיפ טיפה חסר. לא משהו שמאוד מפריע לנהוג.

רוצה להעביר לדרייב (גיר אוטומטי), שם לב שלחצן משבת על ידית ההילוכים נמצא בצד ההפוך. חושב לעצמי שבטח החליפו ידית הילוכים מרכב יפני עם הגה ימני.

יוצא לדרך, לאחר כמה מטרים שמתי לב שלוח השוענים (נמצא בדגם זה במרכז) פונה מעט לכיוון הנוסע, לא לכיוון הנהג. פה זה כבר ממש עניין אותי, עצרתי בצד ולאחר כמה שניות הבנתי שהאוטו הזה היה במקור עם הגה ימני ועבר הסבה להגה שמאלי.

התחלתי "בכוח" לחפש בעיות שקשורות להסבה, לא מצאתי שום דבר. כל החשמל עובד, כל הפלסטיקה בתא נוסעים יושבת פיקס, רק במקום כרית אוויר נוסע יש תא כפפות כפול. מתגי פיקוד חלונות הועברו מדלת נהג לדלת נוסע. הכל עובד מצויין, שום נורת תקלה לא דולקת.

האוטו מודל 2004! נראה חיצונית כמו חדש, פנימית טוב מאוד, ק"מ באיזור 135 אלף. מנוע פועל חלק ושקט, צמיגים חדשים, בתא המנוע מדבקה עם רישום טיפולים. רואים שנכנס לטיפול כל 6000 ק"מ. כל השמנים והנוזלים בהירים ובמפלס נכון.

111.jpg

בקיצור, למעט עניין ההגה המוסב לא מצאתי שום בעיה.

החזרתי את האוטו אחרי 4 ימים, הוא תפקד בסדר גמור.

החזרה התבצעה באופן הבא: הרמתי טלפון לחברה, הנציג בא אלי לבית מלון ב 10:30 בערב (כבר הייתי בטביליסי), לקח את המפתח, שאל איך היה וזהו. בלי בדיקת שריטות, דלק וכו'.

לסיכום די מרוצה מהשרות.

דלק: בתחנות דלק יש 3 סוגים. Regular - מקביל ל 91 שהיה פעם, Premium - מקביל ל 95 ו Super Premium מקביל ל 98.

מחיר לליטר - כ 1.7 לארי, זה 2.75 ש"ח. בתחנות שראיתי יש שרות מלא, לא שרות עצמי.

מצב הכבישים "לא הכי הכי".

נוהגים בצד שמאל כמו בארץ אבל יש המון (המון!) מכוניות עם הגה ימני, יבוא משומש מיפן או בריטניה.

יש גם המון מרצדסים ו BMW ישנים, כל הסדרות, חלקן במצב טוב חלקן פחות. חלק מהן גם עם הגה ימני.

אין על הכביש פיאט, סיטרואן, פיז'ו, רנו, אלפא, קיה, יונדאי, דייהו. No comments...

בגדול רק מכוניות גרמניות או יפניות, את תוצרת ברה"מ הישנה רואים רק בכפרים.

333.jpg

כל האנשים שפגשת היו נחמדים, שמחו לעזור, הטבע ונופעים משגעים והכל זול מאוד יחסית.

אולי ארחיב עוד בהמשך.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

האוטו מודל 2004! נראה חיצונית כמו חדש, פנימית טוב מאוד, ק"מ באיזור 135 אלף.

בשביל רכב השכרה יש לו חיים קלים ונעימים, עד כדי כך שזה נשמע בלתי משתלם להחזיק עסק השכרה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
חזרתי לפני שבוע מטיול של שבועיים בגרוזיה (גאורגיה), רוב הזמן הייתי במחוז קחטי (Kaheti), בעיירה עם שם מעניין מאוד:

[ATTACH=CONFIG]469705[/ATTACH]

יש סרט כזה, על גרוזיני שבא מאותה עיירה, עולה בטעות על מטוס לתל אביב, ואז מנסה להגיע הביתה, כשבכל מדינה הוא נתפס על מעבר גבול לא חוקי, יושב בכלא, עובר למדינה הבאה, וחוזר חלילה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

גם בסרט הקלאסי 'מימינו' יש סצנה שבה הגיבור הטייס מנסה להתקשר לתלאבי ומגיע בטעות לתל אביב ומדבר שם עם איזה עולה מגרוזיה.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

נחמד לקרוא.

תמיד בפורום ההתייחסות לטיול היא תרבות הנהיגה / חויות בהשכרת רכב במדינות אחרות, וזה תמיד מעניין :)

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

מוניות:

יש המון מוניות. בכל פינה.

בתלאבי גם ב 11 בערב רואים במרכז העיר בהרבה מקומות עומדות 6-7 מוניות, נהגים יושבים בצד ומדברים, נוסעים אין כ"כ.

רוב המונית - אופל ווקטה או אסטרה משנות ה 90. חלק קטן יותר מרצדס מאותם שנים.

כולן על גז. מחיר נסיעה בתוך העיר נמוך עד כדי לא הגיוני, 2-3 לארי שזה כ 5 שקלים.

אני לא יודע אם מערכות גפ"מ ישנות צורכות גז בנסיעה בירידה. יכול להיות שכן. בכל אפן, נהג מונית מכבה מנוע בירידות, גולש בניוטרל את כל הירידה. גם בכל עצירה להעלת/הורדת נוסעים נהג לא מניח למנוע לפעול בסרק אפילו לא לשניה. מכבה מיד כדי לא לבזבז גז.

בשום מונית אין מונה, אבל יש כנראה מחיר מוסכם בין הנהגים, כולם מבקשים את אותו המחיר.

מקפידים על חגורה במושב הקידמי, במושב האחורי לא מקפידים. כנראה שאין חוק מחייב.

פורסם

אני לא יודע אם מערכות גפ"מ ישנות צורכות גז בנסיעה בירידה. יכול להיות שכן. בכל אפן, נהג מונית מכבה מנוע בירידות, גולש בניוטרל את כל הירידה.

ניכנסת איתם לעימות בענין? נתת להם הפניה לשרשור?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
עזוב שטויות, יש שם כוסיות?

Sent from my A0001 using Tapatalk

אם הקטע שלך זה ראש מרובע, שיער גוף, וכח פיזי על טבעי, אז כן.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...