Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3620 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מבקש את עזרתכם אחרי חיפושים רבים באינטרנט שלא עזרו לי להגיע להחלטה.

המערכת הנוכחית שלי כוללת זוג סאבוופרים ג'נסיס אודיופיל, סט אודיסון ווצ'ה 2 חלקים שעובדים אקטיבי, מגברים מסדרת pdx החדשה של אלפיין ויחידת ראש alpine 9887. מאז קניית htc 10 אני שומע רק איתו קבצי פלאק (בעיקר), כשהוא מחובר לאלפיין עם aux, כי התוצאה נשמעת יותר טוב מניגון דיסקים באלפיין.

אני מאוד מאוד מרוצה מהמערכת ולא מעוניין להחליף או לשנות אף רכיב, אבל...

קניתי רכב חדש, פיג'ו 208, אליה אני מעוניין להעביר את המערכת הקיימת. לצערי, במערכת שמגיעה עם הרכב נמצאים גם תפריטים לשליטה במערכות שונות ברכב, ועל כן אני לא רוצה להוציא אותה או להוסיף את האלפיין בתא כפפות או קומבינה דומה. למגברים שלי אין כניסות היי לבל, והבנתי שגם במקרה שמתחברים בצורה כזאת למגבר/פרוססור, האות המקורי משפיעה מאוד על התוצאה, אז הגעתי למסקנה שאני צריך למעשה להחליף את יחידת הראש של האלפיין בפרוססור, שאליו יתחבר הפלאפון, ושיעשה חיתוכים ותיקוני זמנים וכו' במקום האלפיין 9887.

ההיכרות שלי עם סוגי פרוססורים והפונקציות שהם מציעים די נמוכה, ובמיוחד איני יודע איזה מוצרים ניתן להשיג בארץ ואיזה לא.

אם אפשר, אבקש שתגידו לי איזה פרוססור מהמבחר שניתן להשיג בארץ יתאים לדרישות הבאות, ובנוסף שלא יהיו בו פיצ'רים עודפים שאין לי שימוש בהם, שייהפכו אותו ליקר יותר:

1. קבלת אות מהפלאפון בכל דרך שהיא. מדגיש שאני מאוד מרוצה כרגע מהאיכות שהשילוב של הaux של הפלאפון דרך האלפיין נותן, כך שאין לי צורך בהמרת האות לדיגיטלי בהכרח.

2. אפשרות לעבודה עם המגברים הנוכחיים שלהם חיבורי rca בלבד (לא אופטי למשל).

3. מספר ערוצים שמאפשר עבודה עם הרכיבים הקיימיים, עם מקסימום אפשרות לעוד שני ערוצי הגברה במידה וארצה לעבור ל3 חלקים בעתיד, אבל זה לא מאסט.

4. אפשרות לכיוון חיתוכים ותיקוני זמנים וכו' עם יחידת שליטה של הפרוססור, ולא למשל עם חיבור מחשב כי אין לי מחשב נייד ולדעתי יותר נוח לא להיות תלוי באחד בכדי להתעסק עם המערכת.

שוב אציין שאני מרוצה מהמערכת הנוכחית מאוד, אין לי צורך בפיצ'רים שבאלפיין 9887 אין, ולא מעוניין להחליף את המגברים בכאלו שכוללים פרוססור למשל.

אודה לעזרתכם :)

פורסם

יצאו בשנים האחרונות מספר לא מבוטל של פרוססורים כך שיש היצע לא רע בשוק

אבל,תחת המגבלות שאתה מציב במיוחד בסעיף 4 הייתי מצמצם את הבחירה :

או ל JBL MS8 מדובר בפרוססור ש"עומד עצמאית" עם מסך שליטה

ומקנה לך את כל התכונות שאתה מחפש ויותר.

או Alpine PXA-H701 בצירוף יחידת השליטה שלו rux-c701

מדובר במכשיר ישן אך איכותי שעומד עצמאית עם יחידת השליטה ומספק את התכונות המבוקשות ויותר.

תצתרך לרכוש גם Alpine KCA-121B מתאם AI NET ל AUX

פורסם

קודם תודה על התגובה הזריזה והעניינית.

אני יודע שהדרישות מצמצמות את הבחירה, וזו הסיבה שלא מצאתי תשובות חד משמעיות בחיפושים באינטרנט, כי מצד אחד ראיתי הרבה פרוססורים עם סוג של קונטרולר (אודיסון, הליקס) ומצד שני בסרטונים ראיתי תפעולים עם מחשבים.

האם אחד מהמכשירים שהצעת עדיף על האחר מבחינה כלשהיא? האם יש פער משמעותי במחירים בניהם? האם ניתן להשיג אותם חדשים בארץ, ומהיכן? (בדגש על האלפיין, שכמו שאמרת "ישן אך איכותי")

שאלה נוספת על האלפיין: יש לי מתאם alpine kca 420i לחיבור aux ליוניט הנוכחי דרך AI NET. האם גם הוא מתחבר ל-701? האם החיבור הוא ליחידת השליטה או לפרוססור ישירות? ובמידה והוא מתחבר ישירות לפרוססור וניתן לחבר את המתאם שקיים אצלי + מאריך aux (נקבה וזכר) (כי אורכו של ה-kca 420i הוא כמטר וחצי), האם הארכה שכזאת משפיעה על איכות הצליל שיתקבל?

פורסם

גם לאודיסון וגם להיליקס יש שלט DRC מדובר בשלט ששולט על פונקציות מצומצמות ביותר

את הכיוון עצמו אתה מבצע בעזרת לפטופ ולכן הם אינם מתאימים לדרישות שלך.

האלפיין הוא מכשיר ישן על גבול האולדסקול אך מדובר במכשיר איכותי

אי אפשר להשיג אותו חדש היום והוא נימכר משומש בפורום מכירה באזור 1200-1400 שח

כולל יחידת השליטה שלו ,יש שילוב כזה למכירה כעת בפורום מכירה הייתי מתעניין אם זה עדיין רלוונטי.

בנוגע למתאם 420

אני דיי בטוח שכן אם הוא מתחבר ע"י AI NET זה חיבור אינטגרלי לפרוססור עצמו ישירות

כבל הארכה AUX לא אמור לפגוע באיכות הסופית שתקבל.

ה JBL הוא מכשיר חדש יותר

הוא נימכר חדש באזור 2600-3000 שח בארץ ע"י מפיצים רישמיים של ניופאן

מחיר משומש באזור 1200-1400 שח צץ לעיתים מכשיר כזה בפורום מכירה שווה לבדוק.

היו בפורום בעבר סקירות מקיפות

גם על האלפיין וגם על ה JBL שווה לך לחפש ולקרוא קצת רקע על המכשירים האלו.

פורסם

יש לי את 701, אני שולט בו עם HU שלי, אך יש לי גם יחידת שליטה שלו ויש לך שליטה מלא כמו שנאמר.

ניתן להוסיף לו KCA 420 כמו שיש לי עם IPOD CLASSIC, לטעמי נשמע יותר טוב מדיסק.

ניתן להוסיף AUX כמובן וגם OPTIC.

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

באם אתה מעוניין בפרוססור בלבד כמעט כל פרוססור מהדור החדש יעשה את העבודה אבל תיקח בחשבון שתצטרך לרכוש גם את בקר השליטה שבדרך כלל לא זול.

במידה ואתה מחפש את המילה האחרונה בתחום אני מוכר HELIX P-SIX, פרטים נוספים בה"פ.

בהצלחה.

פורסם

אני אכן מעוניין בפרוססור בלבד, אבל כזה שיוכל לעבוד ללא צורך במחשב, והבנתי שהרבה מהחדשים זקוקים לאחד בשביל הכיוונים. בקשר ל-p-six, אני מעדיף לא להחליף את המגברים הקיימים.

עשיתי חיפוש על האלפיין h701, ועל ה-ms8. לפי מה שהבנתי ה-ms8 עושה כיוונים בצורה אוטומטית, אבל אחרי זה לא ניתן לשנות אותם יותר מדי (רק אקווליזר). לעומת זאת ה-h701 בדיוק הפוך: לא ניתן לבצע כיוונים בצורה אוטומטית, אבל הוא מאוד גמיש.

האם אני צודק?

פורסם

ניסו - ההמלצה שלי.

תשמור את המגברים הקיימים.

תרכוש כאן מבית - ספונסר פורום שהוא יבואן וגם ספונסר פורום שהינו נקודת מכירה מטעמו - אודיו סיסטם וארט-סאונד.

פרוססור מבית AUDISON מגדם BIT TEN D + DRC

הפרוססור הזה יודע לקבל מצד אחד כניסת HI LEVEL למערכת המקורית שלך ועושה עבודת הנחתה ודה-איקולציה נהדרת.

מצד שני הוא יודע לקבל כניסה דיגיטלית (אופטי לדעתי - לא זוכר אם קיים SPDIF קואקסיאלי)

את שלט הDRC אתה תצטרך במידה ותרצה להשתמש בטלפון.

איפה מגיע השוס? - אתה תוכל להוציא מהטלפון שלך אות ברמת היי אנד!

מה שאתה חייב לברר זה אם הHTC שלך תומך בUSB AUDIO ובUSB HOST - אם התשובה היא כן ורב הסיכויים לדעתי שכן -

ההמלצה הנוספת שלי תהיה לקנות USB DAC שהוא גם USB CONVERTER ולהחליט אם אתה רוצה לחבר אותו לביט10 אנלוגית בעזרת PL לRCA או דיגיטלי נטו דרך הUSB DAC ולקבל אות שהיא היי אנד לכל דבר ודבר.

USB DAC יעלה לך 50 דולר לפני מיסים ומשלוח.

ביט10 D + DRC - תברר ישירות מול ארט-סאונד.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ראיתי את שרשור ההתקנה שלך, וחשבתי על פרוססורים מבית אודיסון, אבל החיסרון הראשון שלהם מבחינתי הוא שמעיון בחוברת ההוראות נראה כי אפשרויות הכיוונים בהתקנה ללא מחשב מצומצמות מאוד מאוד, וכאמור אין לי מחשב נייד.

החיסרון השני הוא שבשביל האפשרויות המצומצמות מאוד האלו יש צורך בניגון קובץ מדיסק שמצורף בערכה, ואין לי נגן דיסקים במערכת המולטימדיה שברכב החדש.

החיסרון השלישי הוא שנראה כי הDRC לא מציע באמת אפשרויות כיוון, אלא רק דברים כמו שליטה בעוצמה, הגברת הסאב, בחירת המקור להשמעה ובחירה בין שני סטים של כיוונים שהוגדרו מראש על ידי המשתמש, שוב - באמצעות המחשב הנייד.

אני חושב שהאופציה המתאימה לי ביותר מאלו שהוצגו היא האלפיין PXA H701, במיוחד בהתחשב בזה שקיימת אולי אופציה להשיגו עכשיו בפורום יד שניה למכירה.

פורסם

ניסו,

לגבי זה שאין לך נגן דיסקים - אתה יכול בתכלס להמיר את הקבצים מהדיסק לפורמט WAVE או MP3 במחשב ביתי ולנגן אותם מDOK - זו לא בעיה.

הבעיה האמיתית שלך היא היעדר מחשב נייד - יחד עם זאת, בשביל זה לוותר על פרוססור טוב? הכוונים הבסיסיים לא יקחו לך יותר מידי זמן - אין חבר טוב עם לפטופ שמוכן לעזור לך?

בכל מקרה - אני מבין את הטענה ואתה צודק - אם אין לך אבזור משלך שמתאים לנהל את הפרוססור אז כנראה שזו לא הדרך ללכת עבורך.

האלפיין 701 הוא פרוססור חביב מאוד ואני מכיר אותו - קל מאוד לתפעול ואם אתה מדבר על האחד של עופר דותן - רוץ ותחטוף אותו עכשיו!

עריכה - באותה נימה אני יכול לאמר לך שאתה יכול למצוא היום לפטופים יד 2 למכירע במאות שקלים בודדים, כל מה שאתה צריך זה בתכלס חלונות XP או 7, להתקין את התוכנה של הפרוססור ולהנות. -> סתם נקודה למחשבה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הי ניסו 2! (סליחה על ההקפצה מנהלים, סלחנו זה בסדר ) :shock::?:-P

ציפור (דרור) קטנה לחשה לי על עוד אפשרות אם כי יקרה יותר מהביט10 אבל גם מדורגת גבוה יותר

http://www.rainbow-audio.de/en/dsp/hardware/

פרוססור מבית ריינבואו כולל מודול WIFI (ממוצרי אפל גם ניתן לעשות סטרימינג ממוצרי אנדרואיד להבנתי אך ורק ניהול)

המחיר לצרכן ממה שהבנתי הוא באזור ה3500 שקלים ממה שהבנתי בשיחת טלפון קצרה.

בכל אופן - זו גם אופציה במידה והיא בתוך התקציב.

Pioneer TS-X150

פורסם

מצאתי סקירה די גדולה למי שיודע רוסית על [h=1]Rainbow DSP1.8[/h]https://www.drive2.ru/b/2676674/

הבנתי שניתן לשלוט גם ע"י אנדרוייד וגם אפל. השנה הייה צריך לצאתגם שלט שלהם

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

למרות שהפרוססור של rainbow נראה כמו אופציה ממש טובה, המחיר של אלפיין pxa 701 מיד שניה יותר ידידותי, ואני מאמין שיספק אותי, אם היוניט 9887 הספיק לי ברכב הקודם.

את ההפרש אוכל להשקיע בתקנה עצמה.

תודה על היעוץ והעזרה :)

• תוכן חדש...