Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

עדכון

הרכב חוגג יומולדת 7. הקילומטרז' עומד על 115,000.

באמצע אוקוטובר הוא נכנס לניתוח לב פתוח והושתל לו מנוע חדש. הניתוח בוצע במוסך המרכזי בירושלים. על הדרך המליצו במוסך להחליף את הקלאצ'. לטענתם הוא לא היה גמור ויכול היה לסחוב עוד כמה אלפי קילומטרים אבל כיוון שהקרביים כבר פתוחים והם עובדים על הרכב אז אני אשלם רק את עלות החלק. זרמתי איתם ואישרתי את ההחלפה.

מאז החלפת המנוע הרכב נסע כ-14,000 ק"מ ועושה הרושם שהניתוח עבר ללא תופעות לוואי.

חוץ מהעניין הפעוט של המנוע הרכב ממשיך להתנהג כמו בשנתו הראשונה. לפני שבוע חזרנו מחופשה משפחתית בצפון וכיוון שהיינו רק זוגתי, אני והבן הצעיר החלטתי שניסע בקקטוס ולא בספייסטורר של זוגתי. למרות החום המזגן עבד כמו גיבור וקרר אותנו ביעילות. כמעט 700 ק"מ עברו עם צריכת דלק ממוצעת של כ-1:20.

• אהבתי 2

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

מלבד הצורך להוסיף שמן, כפי שכתבתי שנה שעברה, לא ראיתי שום סימנים נוספים לבעיה. הרכב נסע והתנהג כמו שהיה מאז שרכשתי אותו. כל הזמן הזה (התקופה שצרך שמן) טעיתי לחשוב שהרכב לא מעשן. במוסך הראו לי שאם מעלים סל"ד בבת אחת (לחיצה חזקה על דוושת הדלק ומייד לעזוב) אז רואים שהרכב פולט עשן.

כיוון שאני מאוד מרוצה מהרכב והוא כנראה עוד ישאר אצלי עוד כמה שנים החלטתי שכדאי להחליף למנוע חדש.

• אהבתי 1

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

אפשר לשאול כמה שילמת על מנוע חדש?

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

לשאול תמיד אפשר.

המנוע, הקלאצ' והעבודה עלו 20,000. כאמור, למנוע חדש, מהניילון.

• אהבתי 1

פורסם

אחלה מחיר.

משער שיש לך את המק"ט של המנוע. תוכל לרשום?

אני מכיר שמוכרים גם מנועים משופצים מהיצרן.

פורסם

אין לי את המק"ט של המנוע.

ואם שאלת לצורך בדיקה, האם הוא משופץ או חדש , אז האמת היא שבשלב זה אני מעדיף לא לדעת.

המנוע כבר ברכב, נוסע קרוב לשנה ומרגיש לי תקין. להתבאס על זה שאמרו משהו אחד ועשו משהו אחר לא יעזור לי ואני בטח לא הולך להכנס לקרב מול היבואן/יצרן.

פורסם

חלילה.. 

מנוע משופץ מהיצרן לא פחות טוב ממנוע חדש.

שם יבדקו באמת וכל מה שנחוץ תיקון החלפה מתבצע.

תהנה מהרכב

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון קצר.
עוד שנה עברה (8, למי שאיבד את הספירה) והקקטוס ממשיך להתגלגל ללא בעיות מיוחדות. הקילומטרז' עומד על 133,000.

השנה מתחילים לראות סימני בלאי ראשוניים בתוך הרכב. הכיסוי בבסיס ידית ההילוכים (זה שנראה כמו עור) התחיל להקרע והוחלף בחדש. כיסוי ההגה מתחיל להפרד בחלק קטן, בחלק העליון. נראה לי שהדבקה פשוטה תסדר את הבעיה (יש למישהו המלצות אחרות?).

מאז החלפת המנוע עברתי למחזור החלפת שמן ופילטר שמן כל 7500, ולא לחכות לטיפול של 15,000. אני מקווה שזה ידחה בעיות עתידיות מספיק רחוק, כי אין לי כוונה לחליף את הרכב בעתיד הקרוב.

• אהבתי 6

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון שנתי.

הגענו לגיל 9 וקצת מעל 150,000 ק"מ.

_X.thumb.jpg.557019d06df404ca73bfc45064808a63.jpg

הרכב מתחיל להראות את סימני הגיל. ציפוי ההגה (עור/דמוי עור, לא יודע) התחיל להתנתק וההכיסוי מסביב לידית ההילוכים גם התבלה והוחלף לפני מספר חודשים.

בטיפול האחרון הוחלפה תושבת מנוע ובנוסף הסתבר שהמזגן נשאר כמעט ללא גז ומולא מחדש. במוסך לא מצאו מאיפה הגז ברח.

באוקטובר המנוע החדש יהיה בן 3 ואני מעריך שהמרחק שהוא יצבור עד אז יעמוד על קרוב ל-60,000 אז כנראה שאבצע החלפת רצועת טיימינג מוקדמת.

בתמונה אפשר לראות המצב של ציפוי ההגה המתנתק (עוד לא הספקתי לתקן)

image.thumb.jpeg.22ccd7c0ffae55a25f47531ad0f86659.jpeg

• אהבתי 2

פורסם

דווקא שמש הקקטוס לא רואה כל כך הרבה. יש חניה מקורה בבית ובעבודה.

עוד משהו. זה הרכב שאני מחזיק הכי הרבה זמן. לפניו היה לי 206xs שהחזקתי כ-8 שנים. אם בעבר יכולתי להגיד על כמה רכבים, מהמצאי העדכני בשוק באותו זמן - "כזה אני רוצה", היום אני לא מצליח לחשוב על רכב שמפתה אותי לנטוש את הקקטוס עבורו (אני מתכוון לרכבים שבהישג יד של האדם הממוצע). אני עדיין מעדיף ידני על אוטומטי ואני לא מוצא שום עניין בכל גלגלי העזר המודרניים כגון שמירה על נתיב, בקרת שיוט אדפטיבית (רגילה יש בקקטוס), מצלמות, צפצפות אזהרה כאלו ואחרות וכד'.

אני מודה שלא נהגתי ברכבים מודרניים (לא חושב שאפשר להחשיב את הספייסטורר של זוגתי ככזה) אבל יש לי הרושם שהנטיה של רכבים מודרניים היא לנתק את הנהג ממלאכת הנהיגה כמה שיותר.

בקיצור, אני כנראה אשאר עם הקקטוס עוד כמה שנים טובות.

• אהבתי 2

פורסם

208GTI יכולה להתאים אם אין לך בעיה עם 2 דלתות. 

פורסם
לפני 7 שעות, מלטבשי כתב:

208GTI יכולה להתאים אם אין לך בעיה עם 2 דלתות. 

לא הייתה לי בעיה עם ה-206xs, שהייתה 3 דלתות וגם שקלתי בעבר את האפשרות של ה-208GTI. אני לא בטוח כמה היא רלוונטית לי היום. זה דגם ותיק ומבחינת עליה בשנתון לא חושב שאתקדם יותר מידי.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...