Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פתחתי את תא המטען של הקייה החדשה וחיפשתי את הגלגל הרזרווי גיליתי שאין כזה. מה שמצאתי זה קומפרסור וערכה לסתימת חורים.

איש המכירות טען שהיצרנים לא מצרפים גלגל רזרווי כדי להוריד מהמשקל, אפשר לקנות בנפרד גלגל כזה אבל זה עולה קרוב ל 1000 שקל.

הגיוני ברכבים החדשים אין יותר צמיג רזרווי ?

פורסם

ישנם רכבים שמגיעים עם גלגל רזרבי "זמני" קטן וישנם עם ערכת תיקון תקרים.

אם הגיוני - לא יודע (ככה החליט היצרן / יבואן), כלומר - לדעתי - לא (מעדיף גלגל בגודל מלא ע"פ שני האופציות האחרות).

alfa 156 2.5.

פורסם

הגיוני ואף חוקי.

תקנה 365א:

הוראות תקנה 365 (קיום גלגל חילופי וכלים להחלפה) לא יחולו על רכב נוסעים פרטי ורכב פרטי דו-שימושי הנע על גלגלי גומי

שתכנן יצרנו בלא מקום לנשיאת גלגל חילוף אם נתקיים בו אחד מאלה:

(1) ברכב מותקנים צמיגים שתכנן יצרנם גם לנסיעה כשהם ריקים מאוויר;

(2) ברכב מצויים בכל עת מדחס המתאים למילוי אוויר בגלגל וערכה לסתימת דליפת אוויר מהגלגל.

פורסם

גם ב-CORSA OPC שהיית לי לא היה גלגל אלא קומפרסור עם סט מתאמים לכמה סוגיי וונטיל (ואפילו לכדור!).

קומפרסור יכול לעזור במקרה ומדובר בתקר קל (ניתן להוסיף את חומר המילוי) אבל במקרה של קרע רציני לא תהיה ברירה אלא להזמין גרירה.

בכל אופן, בחלק מהמקים מדובר כנראה במטרה לחסוך משקל. במקרים אחרים אני חושב שמדובר במטרה לחסוך מקום בתא המטען.

מעניין מהו ההבדל בהשקעה של היצרן בין גלגל לקומפרסור..

ŠKODA Fabia Monte Carlo 1.2TSI

פורסם

מבחינתי, רכב ללא גלגל רזרבי נפסל. הדבר האחרון שאני רוצה כשיש תקר, זה להיות תלוי בגרר או בשירות של היבואן. הפתרון של גלגל דק מהווה עבורי פתרון אופטימאלי.

פורסם

הבעיה היא שחלק לא קטן מיצרני הרכב מאמץ את הפתרון הזה. אפשר לקנות גלגל חליפי בנפרד וזה לא מה שישבור עסקה של רכב, לפחות מבחינתי.

פורסם

עד כמה שאני יודע אם ברכב יש מקום לגלגל חלופי היבואן חייב עפ"י חוק לספק גלגל חלופי גם אם בחו"ל הוא מספק אותו ללא גלגל חלופי אלא עם ערכת תיקון וקומפרסור. נדמה ךי שהיה סיפור כזה עם כמה מדגמי סובארו ומשרד התחבורה חייב את היבואן לספק לרוכשים גלגל חלופי לחא עלות מצידם.

מצד שני, אם אין מקום לגלגל חלופי או שמדובר על צמיגים מסוג run flat אז לדעתי החוק בארץ לא מחייב גלגל חלופי. מציע לך לבדוק היטב את הנושא כי אכן ערכת תיקון לא תעזור לך במקרה של קרע בצמיג.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

שכרתי בסלובניה טויוטה ורסו וכשבדקתי איפה נמצא הצמיג החלופי לא מצאתי אותו . נציג חברת ההשכרה לא ידע אך למחרת התקשר והסביר לנו שיש קומפרסור

• תוכן חדש...