Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3645 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה לי למומחי ההשקעות בפורום,

זה זמן נסחרות אגח ממשלתיות של מספר מדינות (שוויץ, יפן וגרמניה) בתשואה שלילית,

כלומר אני נותן לממשלת שוויץ 100 פרנק, ואמור לקבל 98 לאחר תקופה.

מי האדיוט שקונה אותן ולמה?

לא עדיף להחזיק במזומן במקום?

ואם אני מאמין שהפרשי השער יכסו על ההפסד, לא עדיף להחזיק מזומן בפרנק שוויצרי במקום?

תמיד אומרים שהשוק משוכלל, למה התשואה על האגח לא מתאפסת לכל הפחות?

נראה שמה שהיה זה לא מה שיהיה.

תודה מראש.

Sent from my Lenovo K50-T5 using Tapatalk

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

סכום מזומון בבנק הוא לא מבוטח, במקרה של קריסה של הבנק הכסף מעל סכום מסויים (לא גבוה במיוחד) הולך קפוט. אם אתה מחזיק אגרות חוב, הן רק במשמורת של הבנק, וחוזרות אליך אם הוא נופל.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

מוסדיים וחברות מחזירים סכומים גבוהים בהרבה.

מה גם שהממשלה לא מבטיחה לך כלום, יכולה גם להחליט שהיא לא מחזיקה, או שלוקחת לך אחוז מסויים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

כמו שציין ניטש, ברגע שיש חשש לקריסה, בעיקר של המערכת הבנקאית, רצים לרכוש אג"ח של ממשלות חזקות,

כמו גרמניה, ארה"ב, שוויץ וכד'. במקרה של קריסה כזו, האמונה היא שאותן מדינות כן ישלמו את הכסף, בעוד

שבנק שקרס לא בטוח שתקבל את הכסף חזרה, ואתה נתון לחסדי המדינה שתציל את כספי המפקידים, אם היא

בכלל יכולה לעשות את זה.

מאותה סיבה אנשים קונים זהב למשל, למרות שאינו נושא שום ריבית או דיבידנד.

ברגעים כאלה אנשים לא מסתכלים על התשואה, אלא רק על דרך להציל את כספם ממחיקה כלשהי.

לכן הם מוכנים לקבל תשואה שלילית, רק כדי לבטח את עצמם. לי אישית זה נראה דיי מטומטם, אבל

אחרי כל המפולות שהיו, אנשים נלחצים דיי בקלות.

פורסם
סכום מזומון בבנק הוא לא מבוטח, במקרה של קריסה של הבנק הכסף מעל סכום מסויים (לא גבוה במיוחד) הולך קפוט. אם אתה מחזיק אגרות חוב, הן רק במשמורת של הבנק, וחוזרות אליך אם הוא נופל.

אם כך, באיזה מכשיר פיננסי ניתן להחזיק את הכסף כדי שיהיה מבוטח מצד אחד אבל גם זמין מיידית מצד שני?

פורסם
לא להאמין, קבלת תשובה מאלטשולר שחם.

מתוך הכתבה:

גם סיכון הדפלציה משחק כאן תפקיד. ריביות שליליות מרמזות על האטה כלכלית, כזו שתוביל לירידת מחירים. זה בדיוק מה שהתרחש בחלק ממדינות אירופה בשנים האחרונות. כשיש דפלציה יורד ערכו של הכסף, ואם הירידה הזו תהיה גדולה יותר מהריבית השלילית של האג"ח, המשקיע בכל זאת ירוויח תשואה חיובית (במונחים ריאלים).

אני ממש לא מומחה בתחום אבל דפלציה היא לא עלייה בערכו של הכסף?

פורסם

אכן דפלציה היא עליה בערכו של הכסף, ואם באינפלציה אתה רוצה שהריבית שתקבל תהיה גבוהה משיעור האינפלציה , בדפלציה אתה רוצה שהיא תהיה נמוכה

ואם היא שלילית אבל עדיין נמוכה , עדיין תקבל יותר כסף.

ובכתבה הוא לא התייחס לסיכון באיבוד הכסף כמו ששאר האנשים כאן ענו, שהוא נראה לי יותר הגיוני .

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

היו תקופות שבשוויץ שילמו ריבית שלילית לפקדונות של זרים

ששמחו לשלם...

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...