Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבל שלא מביאים ספורטאז' עם אותו המנוע ועל אותו הרעיון מבחינת תמחור - כמה אלפים יותר מה-1.6 אורבן. גם יהלום יותר את המשקל ויניב ביצועים טובים וגם יחסוף בדלק.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אכן, ספורטז' עם מנוע הזה הייתה יכולה להיות להיט (במחיר הנכון כמובן). אבל, אולי עוד יביאו אותה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
ההודעה נכתבה ברוח של ההודעה שלך ("סגמנטציה זה עניין של סמנטיקה"). אני מקווה שאתה מבין שסגמנטצייה זה לא סמנטיקה, אלא רמה של רכב וזה בא לידי ביטוי בהרבה מאוד דברים. מי שקונה רכב מסגמנט מסויים, סביר להניח שלא יסתכל על רכבים מסגמנטים נמוכים יותר (אלא אם כן שיקול כלכלי מאוד חזק אצלו והוא לחוץ בכסף).

לכן, קיה פורטה דיזל אפשר להשוות רק עם רכבי דיזל אחרים מאותו סגמנט בלבד.

וזה בהחלט מחיר שפוי מאוד יחסית לקטגוריה.

מסכים לחלוטין!. מה הקשר בין הרכבים, אלו סגמנטים שונים.

הפורטה נשמעת דיל מעניין מאוד, הגיר הוא מפיתוח עצמי של יונדאי \ קיה, קיים בסיד, בוולוסטר וכ'ו. הוא לא חדש, הוא בשימוש כבר מספר שנים וככל הידוע לי נחשב לגיר אמין ללא בעיות מיוחדות.

על הנייר המנוע נשמע חזק וגמיש למדי, בעיקר בהשוואה למקבילו הבנזיני, אמור להיות גם יתרון בולט בצריכת הדלק.

מי שהזכיר על בעיות של סולר בשמן, מה זה קשור לפורטה הנוכחית? הבעיה הייתה קיימת בקיה ריו עם מנוע 1.5 טורבו דיזל וצץ בעיקר ברכבים שהרבו בנסיעה עירונית, המנוע בפורטה הוא מנוע אחר לגמרי. הפורטה מרגישה מודרנית יותר מפלואנס המיושנת מה.

1.6 טורבו דיזל.

פורסם
היא קצת יותר קטנה מהפלואנס במידות החיצוניות (למעט בסיס הגלגלים)

ד"א, חבל שרנו לא מביאה לארץ את מנועי ה-1.6 dCi. לפחות לא במשפחת הפלואנס/מגאן ולא כרגע.

היא קטנה מהפלואנס, אבל גדולה מהפוקוס דיזל.

מנוע ה-1.6 dci של רנו קיים בארץ בדגמי ניסאן (קשקאי ואקסטרייל), כמו כן גם לטראפיק יש מנוע 1.6 - אבל אין לי מושג אם זה אותו מנוע.

לגבי קיה:

נראה שסופית נפסיק לראות את הפורטה בנזין/גז בתור מונית והפעם יהיה רק דיזל (כרגע המונית בנזין/גז היחידה של קיה היא ריו סדאן).

התמחור החדש של גרסאות הדיזל של דגמי יוצר עיוות עם התמחורים הישנים, סיד סטיישן דיזל למשל בגרסת ה-LX יותר זולה מההאצ'בק באותה רמת גימור והגרסה הידנית שלה זולה יותר גם מהריו דיזל.

הסיד סטיישן EX דיזל עולה ביותר מ-20 אלף שקלים לעומת ה-LX דיזל.

הסול דיזל יקרה מהסיד ובפורטה, אף על פי שהיא זולה מהן בגרסאות הבנזין.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

התמחור החדש של גרסאות הדיזל של דגמי יוצר עיוות עם התמחורים הישנים

כניראה בגלל דרגת זיהום אויר. אני מאמין שקיה החדשה עומדת בתקנים של אירו 6.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הפלואנס כבר דגם מיושן שהמחליפה שלו צפויה להגיע ב-2017 - הפורטה הוא דגם חדש יותר.

חוץ מזה הפלואנס דיזל הוכיחה את האמינות שלה בקרב נהגי מוניות וציי רכב שנוסעים מרחקים גדולים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)

מי שהזכיר על בעיות של סולר בשמן, מה זה קשור לפורטה הנוכחית? הבעיה הייתה קיימת בקיה ריו עם מנוע 1.5 טורבו דיזל וצץ בעיקר ברכבים שהרבו בנסיעה עירונית, המנוע בפורטה הוא מנוע אחעל הנייר המנוע נשמע חזק וגמיש למדי, בעיקר בהשוואה למקביר לגמרי. הפורטה מרגישה מודרנית יותר מפלואנס המיושנת מה.

1.6 טורבו דיזל.

בעיות סולר בשמן יש גם בקיה סול 2014 ( הספקתי לקבל טלפון מאחד מחברי הפורום שאביו רכש כזו כמונית).

כשרכשתי את הרכב הזה ,לא נאמר לי שאני מוגבל בנסיעות עירוניות ,והתקלה נצפתה כבר ב-50000 ק"מ בתקופת האחריות .

כמובן שהחברה התנערה (יש לי הקלטה של מנהל השרות שאומר : "זה הרכב ,עשה מה שאתה רוצה" )

לתיקון התקלה הם ביקשו (במוסך) 16000 שקל ,כי לטענתם הבעיה במסנן החלקיקים.

לך תדע אם זה נכון .

וסתם לרקע כללי :

לדגם הישן של קיה ריו (עד 2012) לא הייתה תקלה סדרתית כזו .

הבעיה הזו לא "צצה" ברכבי דיזל אחרים שאינם מתוצאת קיה.

ככה לסבר את אוזנך : מוסך מומלץ בפורום דרש 2500 ש"ח על מסנן ולא מתוצרת סין אבל היה מספיק הגון לומר לי שהוא לא מבטיח שהתקלה מהמסנן (נבדק שאינו סתום) .

בברכה

מוטי

עריכה אחרונה על ידי MOTIOZ
פורסם
הפורטה גם נראת מצויין ‚ האם גם לה יש 7 שנות אחריות ?

לצרכן הפרטי כן, כמובן 3 מלאה ו-4 חלקית (אם אני זוכר נכון מנוע, גיר וציריות).

פורסם
לאט לאט היא עוד תעקוף את הפלואנס במכירות, הפורטה איכותית יותר וגם כמובן תיהיה אמינה יותר.

קביעות ללא ביסוס בשטח , אבל כיוון שאתה די עקבי בדעות שלך שוב ללא ביסוס אלא בעיקר עקב דעות קדומות אין מקום לוויכוח.

הפלואנס מוכיחה והוכיחה אמינותגבוהה וחיסכון משמעותי בדלק , כרכב למרות שהוא מיושן לטעמי הוא עדיף על הפורטההפושרת ומטה.

כאחד שנסע עשרות אלפי ק"מ עלשני הרכבים (פורטה בנזין), הפלואנס עדיפה בכל פרמטר על הפורטה.

נוחות , מרחב פנימי, ניהוג, גיר ,אחיזת כביש ומה לא, אולי רק ברמת חומרים וגימור, אבל הפלואנס הוא דגם ותיק לפניהחלפה.

אני בטוח לחלוטין שהפלואנס והמאגןהחדשות יגיעו עם מנועי אירו 6 אשר יפתחו שוב את הפער מהפורטה, לגבי המחיר זו שאלהאחרת.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תוכן חדש...