Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3633 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אבל מתי MODEL 3 יהיה באמת זמין? ב2020?

סוף 2017.

את הסוללות מניח ניתן לחדש. מעבר לזה, יש מנוע חשמלי פשוט והרבה אלקטרוניקה חכמה. אני לא חושב שהתחזוקה תיהיה מסובכת יותר מרכב רגיל. החיסכון בדלק אמור להיות ניכר לאומת כל בנזין ודיזל קיים אם לא יעשו את זה לפי המודל הכושל של מיזם הרכב החשמלי שהיה לנו.

התחזוקה של רכב חשמלי היא ממש פשוטה וזולה.

כעקרון האידיאל הוא שנוכל לטעון מרשת החשמל בבית (למי שיש חניה פרטית).

המודל 3 אמור לעלות $35000, כלומר בערך 133000 ש"ח בארה"ב, שאחרי עלויות יבוא אישי זה יוצא בערך 150000-160000 ש"ח, שזה כבר ממש קרוב למחירים של משפחתומטיות.

אם אפשר לטעון בבית אז ההפרש מתקזז תוך שנה על דלק.

גם הסוללות שורדות יותר טוב כי הן לא הסוללות שהיו לפלואנס אלא הרבה יותר טובות.

ותאמינו לי שעם המאמצים שעושים כיום בנושא, כשהסוללות כבר ייחלשו יהיה אפשר לשדרג אותן בלי בעיה (כמו שעשו עם הניסאן ליף, שכיום אפשר לקנות סוללה חלופית עם טווח הרבה יותר גדול).

מה שחייבים לעשות פה בארץ זו רשת של תחנות טעינה סולארית כדי להתחיל ברגל ימין את כל העניין.

פורסם

יש לי פלאש-באק משירשור אגסי הארוך...

סוף 2017.

התחזוקה של רכב חשמלי היא ממש פשוטה וזולה. התחזוקה של רכב בנזין לא יקרה במיוחד לאורך חיי הרכב המתוכננים (כ 7 שנים/150K ק"מ). בגדול יש 10 טיפולים קטנים ו 2-3 גדולים, מצבר/בלמים.

כעקרון האידיאל הוא שנוכל לטעון מרשת החשמל בבית (למי שיש חניה פרטית). הכוונה לסגורה ופרטית, לא בחניון/טאבו, במחשבה שנייה מה יעשה מי שאין לו חניה פרטית?

המודל 3 אמור לעלות $35000, כלומר בערך 133000 ש"ח בארה"ב, שאחרי עלויות יבוא אישי זה יוצא בערך 150000-160000 ש"ח, שזה כבר ממש קרוב למחירים של משפחתומטיות. לא בדיוק הבנתי את החישוב, כולל את ההטבות הפאדרליות?

אם אפשר לטעון בבית אז ההפרש מתקזז תוך שנה על דלק. אם המודל 3 יעלה מעט יותר משפחתומטיות אז במהרה: יתווסף חייוב נוסף כלשהו (מס בטיחות חשמלי, פיצוי חברת חשמל, אגרה הייברידית בטסט או כל דבר יצירתי אחר) או תימחור חשמל בצורה שונה.

ותאמינו לי שעם המאמצים שעושים כיום בנושא, כשהסוללות כבר ייחלשו יהיה אפשר לשדרג אותן בלי בעיה (כמו שעשו עם הניסאן ליף, שכיום אפשר לקנות סוללה חלופית עם טווח הרבה יותר גדול). בדגמים הקודמים הסוללות היו מובנות בשלדה משיקולי קשיחות, מרכז כובד וקירור. מה שידרוש פו"ה רציני להבדיל מהפלואנס/ניסאן ליף.

מה שחייבים לעשות פה בארץ זו רשת של תחנות טעינה סולארית כדי להתחיל ברגל ימין את כל העניין. מה זה קשור?

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

1. התחזוקה של רכב בנזין היא הרבה מעבר לכך. אני רוכש את כל הרכבים שלי חדשים ומוכר אחרי 5 שנים. לאחר גמר האחריות 3 שנים, ההוצאות מטפסות בצורה חדה על כל מיני מכלולים חשמלים/מכאנים שמיוצרים בצד השנים של העולם ועולים מאות ואלפי שקלים.

2. ללא ההטבות פדרליות המחיר הוא 35K$. תוסיף 10% מס לרכב חשמלי בארץ ועוד קצת (הובלה,רישוי וכו), אתה מגיע ל-42-45$ שהם בערך 150-180 אלף (רכב מנהלים סטנדרטי).

3. הסוללות בשום שלב בטלסה לא היו חלק מהשילדה. הם נמצאות בתחתית השלדה וניתנות להחלפה ע"י מכונה ב-90 שניות. המחיר לסוללה בדגמים היקרים (90W) הינו 10K$ נכון להיום. בסיום האחריות בעוד 8 שנים המחיר יהיה לפחות חצי מזה.

4. קשור, צריך תשתית להטענה אם כי בטווח של 350 ק"מ, אתה מכסה 85% מהשימוש היום יומי של אנשים בארץ.

פורסם

התחזוקה של רכב חשמלי היא ממש פשוטה וזולה.

התחזוקה של רכב בנזין לא יקרה במיוחד לאורך חיי הרכב המתוכננים (כ 7 שנים/150K ק"מ). בגדול יש 10 טיפולים קטנים ו 2-3 גדולים, מצבר/בלמים.

כעקרון האידיאל הוא שנוכל לטעון מרשת החשמל בבית (למי שיש חניה פרטית).

הכוונה לסגורה ופרטית, לא בחניון/טאבו, במחשבה שנייה מה יעשה מי שאין לו חניה פרטית?

המודל 3 אמור לעלות $35000, כלומר בערך 133000 ש"ח בארה"ב, שאחרי עלויות יבוא אישי זה יוצא בערך 150000-160000 ש"ח, שזה כבר ממש קרוב למחירים של משפחתומטיות.

לא בדיוק הבנתי את החישוב, כולל את ההטבות הפאדרליות?

אם אפשר לטעון בבית אז ההפרש מתקזז תוך שנה על דלק.

אם המודל 3 יעלה מעט יותר משפחתומטיות אז במהרה: יתווסף חייוב נוסף כלשהו (מס בטיחות חשמלי, פיצוי חברת חשמל, אגרה הייברידית בטסט או כל דבר יצירתי אחר) או תימחור חשמל בצורה שונה.

ותאמינו לי שעם המאמצים שעושים כיום בנושא, כשהסוללות כבר ייחלשו יהיה אפשר לשדרג אותן בלי בעיה (כמו שעשו עם הניסאן ליף, שכיום אפשר לקנות סוללה חלופית עם טווח הרבה יותר גדול).

בדגמים הקודמים הסוללות היו מובנות בשלדה משיקולי קשיחות, מרכז כובד וקירור. מה שידרוש פו"ה רציני להבדיל מהפלואנס/ניסאן ליף.

מה שחייבים לעשות פה בארץ זו רשת של תחנות טעינה סולארית כדי להתחיל ברגל ימין את כל העניין.

מה זה קשור?

העלויות בפועל של רכב בנזין הן לא נמוכות.

כמעט אין רכב שלא יעשה לך איזושהי בעיה אחרי 6-7 שנים. זה יכול להיות חשמל, תושבות, בעיות בגיר או כל דבר אחר.

תשאל פה בפורום ותראה שבפועל העלויות של התחזוקה אחרי השנה הרביעית עולות בצורה דרמטית.

הרכבים האלו יתאימו לאלו שיש לנו חניה פרטית, ולאלו שחונים באזור עם תשתית פתוחה במדרכה או בחניונים.

אי אפשר לעשות שזה יתאים לכולם על ההתחלה, בדיוק כמו שמיאטה לא מתאימה לבעלי משפחות. זה לא אומר שהמוצר גרוע אלא שהוא פשוט לא מתאים לכולם.

אתה מניח ישר שייתווסף איזשהו מס או אגרה.

זו רק הנחה שלא מבוססת על שום דבר.

כמו שכתב TheWiz, הסוללות הן לא חלק מהשלדה.

פורסם

שיגיעו, בכיף.

רק לזכור לא לנסוע על מצב אוטונומי שמוכיח את עצמו כאוטואימוני.

הרוג ראשון בנהיגה אוטונומית עם טסלה S

נהג מכונית מדגם טסלה S התנגש במשאית ונהרג, בזמן שהמכונית פעלה במצב אוטונומי-מלא. לדברי נהג המשאית, ההרוג צפה בזמן הנהיגה בסרט הארי פוטר

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4822896,00.html

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

טסלה אמרה לא פעם שהמערכת לא אוטונומית לחלוטין.

הנהג עדיין צריך להיזהר בכניסה לצמתים ובכל מקום שהוא לא כביש ישר ולהיות תמיד עם ידיים על ההגה.

מן הסתם כל האנשים "הפשוטים בדעתם" יגידו שזה יותר מסוכן מנהג ושלא צריך לתת לזה להתקיים.

פורסם

ו"לשמחתנו" הרכיב שהכשיל את הנהג העצל היה משל מובילאיי. לא מדובר בכשל, שכן התאונה נגרמה במנגנון שהמערכת לא היתה אמורה לזהות.

אעתיק מה שכתבתי בשרשור מקביל (הודעה מס' 56):

בשרשור אנחנו עוסקים רק במערכת שמיועדת לסייע לנהג בזיהוי גורמים המסכנים אותו בנהיגה, אבל יש ניסיונות ליצור גם כלי רכב אוטונומיים במידה זו או אחרת.

ב-7 במאי השנה ארעה תאונה קטלנית ראשונה ברכב כזה - מכונית Tesla S שנסעה במצב נהיגה עצמית לא זיהתה משאית שביצעה פניה לפניה, נראה כי הנהג היה עסוק בפעולות אחרות ונגרמה תאונה קטלנית.

בחוברת יוני של Scientific American יש מאמר מעניין על פיתוח הרכב האוטומטי. הכותב - מהנדס העוסק בנושא למעלה מ-30 שנה במסגרת University of California - Berkeley - מדבר על אוטומציה חלקית (כגון בקרת שיוט אדפטיבית) ככלי עזר שקיים כבר היום, אולם צופה כי ניהוג אוטומטי מלא לא יהיה מעשי לפני 2040, ואולי אף יותר מאוחר. נקודה מעניינת היא שהיצרנים זנחו את האופציה לניהוג אוטומטי עם מעורבות נהגים רק במצבי תקלה כיון שהתהליך של השגת תשומת הלב של נהג שאינו נוהג ממושך מדי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אשרי המאמין.

גם אני די סקפטי, כיוון שהמדיניות של טסלה בכל העולם היא שיווק ישיר והמנעות מיבואנים או סוכנים (ובפרט כאלו שמשווקים גם מכוניות של יצרנים אחרים). אני לא רואה איך הם יסטו מהמדיניות הזו בשביל שוק רכב זניח בגודלו. יתרה מזו, זה שוק שלרכב חשמלי קשה מאוד להצליח בו בגלל איסורים רגולטוריים מגוחכים.

פורסם
סוף 2017.

בסוף 2017 רק ראשוני המזמינים, שהזמינו את המכונית ביום הצגתה, יקבלו את המכוניות. תנתן גם עדיפות לבעלי טסלה, תושבי החוף המערבי בארה״ב ואנשים שהזמינו את הדגמים היקרים. עד שיגיעו לזמינות מלאה בכל העולם יקח זמן, צריך לזכור שיש תור של כמעט 400,000 הזמנות. למי שאין הזמנה ביד היום אין מצב שתהיה מודל 3 בחניה בשנת 2017, אלא אם כן הוא ישלם לאיזה ספסר.

פורסם
1. התחזוקה של רכב בנזין היא הרבה מעבר לכך. אני רוכש את כל הרכבים שלי חדשים ומוכר אחרי 5 שנים. לאחר גמר האחריות 3 שנים, ההוצאות מטפסות בצורה חדה על כל מיני מכלולים חשמלים/מכאנים שמיוצרים בצד השנים של העולם ועולים מאות ואלפי שקלים. לאיזה אוטו? ישנם לא מעט רכבי בנזין (בטכנולוגייה יחסית מיושנת) שמפגינים אמינות רבה גם לאחר סיום חייהם המתוכנן. בכל מקרה, אם אתה עושה 200K ק"מ ב 5 שנים אז זה מסביר למה אתה צריך להחליף אותם. אני, להבדיל ממך, רוכש את כל הרכבים שלי ישנים (7-10 שנים) ולא מוכר. הרכב בן ה 18 שלי אמנם מתקלקל מפעם לפעם אולם עלויות התיקונים נסבלות.

2. ללא ההטבות פדרליות המחיר הוא 35K$. תוסיף 10% מס לרכב חשמלי בארץ ועוד קצת (הובלה,רישוי וכו), אתה מגיע ל-42-45$ שהם בערך 150-180 אלף (רכב מנהלים סטנדרטי). המחיר הוא בשיווק ישיר אאל"ט, פה גם היבואנים ירצו להרוויח משהו...

3. הסוללות בשום שלב בטלסה לא היו חלק מהשילדה. הם נמצאות בתחתית השלדה וניתנות להחלפה ע"י מכונה ב-90 שניות. אשמח אם תציין את מקור האינפורמצייה הזה המחיר לסוללה בדגמים היקרים (90W) הינו 10K$ נכון להיום. בסיום האחריות בעוד 8 שנים המחיר יהיה לפחות חצי מזה. הפוך, לא סביר כי מחיר הסוללות (החדשות) ישתנה בהרבה, מחיר הרכב המשומש בן ה 8 יהיה פחות ממחיר הסוללות.

4. קשור, צריך תשתית להטענה אם כי בטווח של 350 ק"מ, אתה מכסה 85% מהשימוש היום יומי של אנשים בארץ. לא קשור, קרא את שירשור הלא נגמר על המכונית של BP, הנושא הועלה שם יותר מפעם אחת

E350 בת 8. גם רכב פרמיום, גם חייה רעה וגם מרצדס. קרא את http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?583632-%D7%94-quot-%D7%A9%D7%95%D7%95%D7%A8%D7%A6%D7%A2-quot-%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9D-%D7%A9%D7%A0%D7%94

פורסם
ו"לשמחתנו" הרכיב שהכשיל את הנהג העצל היה משל מובילאיי. לא מדובר בכשל, שכן התאונה נגרמה במנגנון שהמערכת לא היתה אמורה לזהות.

אעתיק מה שכתבתי בשרשור מקביל (הודעה מס' 56):

מאיפה הבאת את ה-2040? הרי מכוניות אוטונומיות לחלוטין נוסעות כבר היום על הכבישים - המכוניות של גוגל.

זה יקרה הרבה יותר מהר ממה שנדמה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
תחנה להחלפת סוללה ב-90.

לא יצא אל הפעולה כי לא היה ביקוש אבל זה היה מעשי והיו 4-5 תחנות כאלה כמדומני. ולא ניתן להחליף סוללות שמחוברות לשלדה ב90 שניות.

טסלה בנו רק תחנת החלפה נסיונית אחת, אבל העדיפו להתמקד בטעינה מהירה שהרבה יותר זולה לישום ויותר פרקטית. ממילא מי שעוצר אחרי 300 ק״מ של נסיעה צריך לאכול וללכת לשרותים, אז זה לא משנה לו הרבה אם יחליפו לו סוללה ב-5 דקות (ויתכן שהוא יצטרך לחכות בתור עוד 10 דקות) אן שיטען במשך חצי שעה.

פורסם

אם טסלה תיובא לישראל במידה ומחירה אחרי מיסוי יהיה סביר ונגיש לרוב חברי הפורום, יקנו אותה הרבה.

משמע, ירידה בהכנסות האוצר מדלק וממיסוי רכב (הכנסה מס' 2 של המדינה). באותו רגע שמשרד האוצר יחוש בירידה עקב רכישת רכב חשמל, המס על רכב חשמלי ועל החשמל יעלה אוטומטית לאותו מחיר שהיה ברכבי בנזין (ואולי אף יותר, שכן ממשלת ישראל ידועה בטריקים תעמולתיים של העלאת מיסוי שקטה כריבאונד). כך שהמחיר לא ישתנה, בטח לא בגלל שהרכב ירוק יותר. הסיכוי היחיד שחברי הפורום יוכלו לרכוש רכב זול יותר הוא אם הוצאות המדינה יהיו שקופות ופחות מושחתות. אין שום קשר אמיתי למיסוי הנקודתי.

• תוכן חדש...