Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Gensis four channel / audison lrx4.1

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה לדעתי קונה מחול כי בארץ lrx חדשים לא אמורים להיות אלא אם כן נשארו בחנויות מגברים שלא נמכרו.

היום הסדרה הזו הפכה לווצ'ה והשדרוגים שהוכנסו למגברים האלו רציניים כאשר הבולט בינם זה היכולת להפוך אותם למגברים דיגיטליים שתומכים בfull da בשילוב עם מעבדי ביט של אודיסון.

תביט בחתימה שלי.

תחפש כאן סיקור שלי לגבי הav5.1

הג'נסיס מעולה כמגבר אנלוגי, בפשטות שלו, בתכנון מעולה.

הווצ'ה חיה אחרת לגמרי וגם כן מוכיח עצמו כמגבר מעולה.

לגבי הlrx שהם הבסיס לווצ'ה גם מדובר בהגברה ראויה מאוד.

קודם כל, יש מלאי שלם של ג'נסיסים חדשים אצל ניפון אירופה ישראל, תיצור איתם קשר שיפנו אותך למשווק, תתעניין.

אבל אודיסון זה מותג שנמכר בארץ על ידי אודיו סיסטם וזה ספונסר פורום, אחריות ושירות מעולים ואפשרות תשלומים נוחה.

שני מגברים מעולים, הייתי הולך או על החזק מבין השניים או עם הלב.

תבדוק גם מידות ומשקלים ואיפה כפתורי הכוון של כל אחד מהם נמצא, אולי דווקא האחד יהיה יותר פרקטי עבורך מהאחר, במצב של שני מגברים טובים זה בעיניי ואחריות ושירות הם באמת הגורם המבדל.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

רכשתי אותו מבחור כאשר הוא תיקן אותו

פתאום לאחר קפיצה בזמן נסיעה הרמקולים השמיעו רעש

אדיר של צפצוף בלתי שמיע במהירות 100 פשוט עצרתי את הרכב

וכיביתי את המערכת .

חיברתי מגבר חדש ונשמע כאילו הרמקולים מזייפים עם יללות אלטרנטור שלא היו קודם לכן

וצפצופים מוזרים גם כן .

עכשיו אני מתלבט איזה מגבר חדש לקנות, לא יהיה איכפת לי אם יהיה יד 2 .

פורסם

מבית יש לך אפשרויות נהדרות, תנסה גם את arc audio

ביד2 כאן יש סוג של גן עדן של מותגי בוטיק בסכומים מצחיקים, הסחורה הזו היום כבר לא נמכרת טוב בגלל שהתחום הזה דועך ככל שמערכות השמע ברכב מתפתחות וזה משאיר לך כקונה אופציות נהדרות אם אתה לא פוחד מהמושג משומש.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ועכשיו ברצינות: מה זה אותה הרמה?

בתכלס - תביט כאן בנתונים של הג'נסיס המהולל

http://autosound21.co.kr/shop/board_data/automanual/dls-amp-GenesisFourChannel-spec.pdf

והנה הנתונים המעניינים -

הצהרת ההספק שלו הן נמוכות יחסית - סה"כ 50 וואט לערוץ ב4 אוהם.

רצפת הרעש שלו נהדרת והיא נמדדת למלעלה מ100 דיבי ולכן כנראה הם גם לא מציינים את המספר המדוייק כי למען האמת כשזה עובר 90 דיבי - למי איכפת :-P זה לא שמיע.

הדאמפינג פקטור שלו נמדד על כ200 ואני מתאר לעצמי שמדובר בתדר 1 קילוהרץ כי זה מגבר רב ערוצי - לא נתון אופטימי במיוחד להרמת סאב וופר בגישור ועוד עם נתון הספק שכזה. אבל ויש כאן אבל - עוד נגיע לזה.

נתון צריכת הזרם שלו במנוחה הינה 2 אמפר.

בממוצע המצופה ממנו 10 אמפר.

וכאן מגיעות שתי ההפתעות שמסגירות את ה"רמאות" מאחורי המגבר הזה -

בגישור ב4 אוהם אתה מקבל 200 וואט וצריכת הזרם המקסימלית שלו היא 75 אמפר.

בפועל הגישור הגיוני כי אם ב4 אוהם הוא 50 וואט לערוץ אז ב2 אוהם הוא בערך 100 וואט לערוץ וסכימת ערוצים בגישור היא ב2 אוהם ולכן אתה מקבל 200.

אבל תזכור שצריכת הזרם המקסימלית שלו היא 75A - אחכ נגיע לזה בסיכום.

בוא נעבור לLRX4.1K

מכאן אפשר להוריד את הנתונים שלו.

http://www.audison.eu/index.php?page=product&id=11

תוריד את הTECH SHEET

ומה אנחנו רואים -

זוג ערוצים 130 וואט ב4 אוהם וזוג ערוצים 140 וואט ב4 אוהם

רצפת הרעש מוערכת ב100 דיבי אבל לפי CEA 80 - נתון פחות אופטימי מאשר בג'נסיס.

צריכת הזרם שלו במנוחה הינה 1.8 אמפר - חסר משמעות לעומת הג'נסיס.

אבל צריכת זרם שיא שלו היא 95A

אחוז העיוות שלו מאוד נמוך ב1K הרץ כ0.04 אחוז

אבל נתון הדאמפינג פקטור לא מנבה טובות להגברת סאב וופר בגישור והוא נמדד על כ120 בתדר 1 קילוהרץ

אבל כאן מגיע הנתון המבדל האמיתי בינו לבין הג'נסיס - תתכונן - זה שוס!

130W x 2 (4Ω) + 800W x 1 (2Ω)

• 3 Ch 230W x 2 (2Ω) + 500W x 1 (4Ω)

• 3 Ch 200W x 2 (2Ω) + 700W x 1 (2Ω)

אהההמ!!! המגבר הזה תומך גישורים ב2 אוהם בגלל שכל ערוץ שלו גם יציב ב1 אוהם ואז תראה בשני אוהם איזה הספקים מפלצתיים אתה מקבל מהמגבר הזה - 700 וואט לזוג הערוצים החלש יותר ו800 וואט לזוג הערוצים החזק יותר!

סיכום

נתון הזרם המקסימלי של הג'נסיס לדעתי מצביע על זה שההצהרות שלהם להספק הן זהירות מידי והוא כנראה חזק יותר מהצפוי - אני לא אתפלא אם הוא נותן בפועל איפשהו בין 80-100 וואט לערוץ ב4 אוהם בפועל ויותר לכוון ה300-350 וואט לערוץ בגישור בפועל ב4 אוהם.

נתון רצפת הרעש של הג'נסיס טוב יותר מזה של האודיסון לתדר 1K הרץ.

אחוזי עיוות לג'נסיס לא רשמו אבל אם רצפת הרעש כל כך גבוהה אז גם אחוזי העיוות חייבים להיות טובים מאוד - אני מדבר עלהTHD.

למוזיקה - המגברים לדעתי די שקולים.

ההבדל בין מגבר שיוציא איפשהו בין 80 ל100 וואט עם רצפת רעש גבוהה מאוד לבין מגבר שמוציא 125 וואט ל135 וואט לפי נתוני CEA עם רצפת רעש קצת יותר נמוכה - יהיו מינוריים כי באחד אתה תגיע לרוויה יותר מהר ובשני אתה כנראה תשמע היסס (רעש סטטי) יותר מהר בגיין יותר נמוך.

אבל!

אם אתה מגביר סאב וופר או סאב וופרים על המגבר הזה - הLRX - לא רואה אותו ממטר!

מצטער - אין דרך אחרת לאמר זאת.

האם זה עונה לך על השאלה?

Pioneer TS-X150

פורסם

זה כלכך תלוי במערכת, בהתקנה, בכוונים שקשה לענות על זה ברצינות.

בהיעדר יכולת עיבוד אות, פרוססינג דהיינו.

ההימור שלי הוא שעל הג'נסיס הסט יהיה מאוזן יותר כלפי האוזן וזה אומר רגוע יותר, נעים יותר ובפוקאל זה קריטי בגלל טוויטרים סופר נצילים ומידבאס מאוד אגרסיבי.

על האודיסון גם בגלל עודף ההספק שיש לו לעומת הג'נסיס, לדעתי הסט יהיה מאוזן יותר במובן החשמלי, לינארי.

אבל שוב, זה תלוי גם בהיענות הכוח של הרמקולים והקבינה, בזוויות ההתקנה ובשאר חלקי המערכת כך שלא באמת ניתן לתת תשובה רצונית.

מההיכרות שלי עם המגברים האלו והסט הזה, מאה וואט לערוץ זה האזור בו הסט יתפקד היטב ולדעתי שני המגברים יספקו את הסחורה הזו.

הבחירה כאן לדעתי היא באמת יותר במובנים של פרקטיקה, נגישות למגבר, קלות התקנה, שירות ואחריות וכן, חיבה טהורה ואישית שלך למותג.

זה בסדר לאהוב אלפא רומיאו גם אם אומרים לך שזה לא במוו, שני מותגי פרימיום מדהימים.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...