Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3002 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

קיבלתי את הרכב לפני חודשיים וחצי. נסעתי עליו כ7000 ק"מ.

צריכת דלק לפי מחשב 5.8 ל100 ק"מ, לפי תדלוק בין 1:14 ל1: 16

אופי הנסיעה 95%בין עירוני, לרוב עם מזגן, לא לוחץ.

70% לבד ברכב, 30 % רכב מלא.

סביר? מוגזם? איך ניתן לבדוק זאת ומה אפשר לעשות?

צביקי.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עיקר החסכון של הפריוס מתבטא דווקא בנסיעה עירונית, אז בא לידי הביטוי השימוש הרב במנוע החשמלי.

בנסיעה בין עירונית הפריוס היא "עוד" מכונית חסכונית ותו לא.

בכל מקרה, הצריכה נראית לי קצת גבוהה.

איך אתה מודד ?

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מתדלק מלא, נוסע עד שמתרוקן, מתדלק מלא. מחלק את הק"מ שנסעתי בין התדלוקים במס' הליטרים שנכנס בתדלוק השני

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

פורסם

מהו תוואי הדרך? האם היא הררית?

במקרה של amiger מדובר בדרך מישורית.

מה היה רכבך הקודם? במידה ומדובר באותה נסועה, מה הייתה צריכת הדלק?

כפי שרשם חן, יתרונו של הפריוס הוא בנסיעה עירונית, בו נעשה שימוש מוגבר במנוע החשמלי.

פורסם (נערך)

אני בנסיעה בין עירונית הררית לירושלים עם רכב מלא מגיע ל 1/19.

אתה תלמד עם הזמן לנצל טוב יותר את המערכת ההיברידית, תיקח בחשבון שזה דורש נסיעה רגועה מאוד, לדוגמא נסיעה במהירות קבועה של 60-70 ניתנת לביצוע על חשמל בלבד יחסית הרבה זמן.

נסיעה במהירות של 105 קבועה, מאפשרת שילוב של שני המנועים ובכך להגיע ל 1:20.

בירידה קלה ניתן להגיע למהירות של 100 קמ"ש על חשמל בלבד.

עדיין, נסיעה חסכונית באה על חשבון הנאה מנהיגה ואתה צריך להחליט אם זה שווה לך.

תמיד תוכל עם רגל כבדה על הגז להגיע לצריכה שאתה מתאר, אני לא פוסל, אולי ההנאה מהתאוצה שווה את הפגיעה הקטנה בצריכת הדלק.

דבר נוסף:

1. האם זה רכב חדש ? איזה דור ? אולי נדרשת תקופת הרצה שלאחריה תגיע לצריכה טובה יותר.

2. בדוק לחץ אויר בצמיגים, שים כ 3 PSI יותר מהמלצת יצרן הרכב.

עריכה אחרונה על ידי spring

נוסע בפריוס 2008

פורסם
ההנאה מהתאוצה שווה את הפגיעה הקטנה בצריכת הדלק.

אני חושב שבפריוס הנאה מתאוצה זה לא הייתה כוונת המהנדסים שפיתחו אותה. גם, התאוצה היא לא ברמות שניתן להנות ממנה לטעמי.

• אהבתי 1

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

tzvipper, זה לא מרצדס SLK אבל תתפלא לאיזה ביצועים הרכב הזה מגיע. העניין הוא שהרכב מאפשר לך תאוצות יפות על חשבון צריכת הדלק, ההבדל מרכבים אחרים שכאן השליטה שיש לך על הצריכה היא גבוהה מאוד, בעיר לדוגמא אתה יכול להגיע לצריכה של 1:25 במוד סבתא ול 1:14 במוד נער מתלהב.

תראה, לקחתי לנסיעת מבחן את הפריוס החדשה דור 4, לשמחתי ליווה אותי נציג טויוטה שנתן לי יד חופשית למשך חצי שעה, שמתי אותו על מצב POWER, הרכב הפגין ביצועים מאוד מפתיעים, התאוצות שלו נהדרות, ההתנהגות שלו בסיבובים בכלל הדהימה אותי. השינויים שהכניסו בדור החדש, בהחלט ניתן להגדיר את הרכב כ "מהנה לנהיגה".

עריכה אחרונה על ידי spring
  • מעניין 1

נוסע בפריוס 2008

פורסם

אני נהגתי על פריוס דור לפני אחרון, אפילו במצב POWER, זה נותן דחיפה טיפה יותר חזקה מהמצב הרגיל בכמה מטרים הראשונים ואחרי זה כמעט אין הבדל. כל האצה קטנה שומעים את המנוע טוחן על סל"ד גבוה. בידוד טוב יש לציין ושומעים את המנוע הרבה פחות מאוריס, אבל אפשר להבדיל ולהבין שהוא טוחן על סל"ד גבוה אפילו בלי מד סל"ד. לי אישית היה חסר כוח ואני ממש לא חובב לסחוט את הדוושה עד הסוף. ההרגשה שלי שבשביל לתמרן צריך כל פעם לסחוט את המנוע כמעט עד הסוף.

אולי בהאצה של ברזל לברזל הוא נותן את כל הכוח שיכול למנוע חשמלי ואז על חשבון צריכת דלק וכד' הוא מאיץ יפה, אבל אני לא אוהב סגנון נהיגה של הליסינג.

בכל אופן, לנושא השרשור: אני חושב ש1:16 בתנאים שרכב רגיל עושה 1:10 זה צריכה מעולה לפריוס פלוס (שהיא כבדה יותר מהפריוס הרגילה).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ובנסיעה כפי שמומלץ בחתימה שלך ובשילוב מספר טריקים קטנים מעולם ההיבריד, הוא בקלות יכול ל הגיע ל 1:20.

אני לדוגמא עם נסיעה הרבה יותר קשה משל פות"ש, במשך שנה וחצי, הצריכה הגרועה ביותר שמדדתי, הייתה 1:17.2 וזה היה בינואר 2015 בשבוע קר מאוד. (כל הנסיעוות מתועדות באקסל).

ואגב, הצריכה הטובה ביותר שלי הייתה 1:22, נסעתי על מיכל אחד 940 ק"מ ושמתי 42.7 ליטר. (נסיעה רגועה מאוד, בעיקרה בינעירונית במישור החוף).

נוסע בפריוס 2008

פורסם

בנסיעה בין עירונית הפריוס היא "עוד" מכונית חסכונית ותו לא.

אתה חוזר על הקשקוש הזה בכל פעם שעולה שאלה על הצריכה של הפריוס וזה פשוט לא נכון.

ברור שאתה לא בעלים של פריוס.

הרכב מאוד חסכוני גם מחוץ לעיר והוא ממש לא "עוד" מכונית חסכונית ותו לא. נקודה.

פורסם

הדיזלים המודרניים מגיעים לצריכת דלק נמוכה יותר מהפריוס בנסיעה בין עירונית, נקודה.

ברור שהיא חסכונית מאד, אבל עיקר החסכון הוא בנסיעה עירונית, שם בא לידי ביטוי יתרון המערכת ההיברידית.

בנסיעה בין עירונית הפריוס צורכת סביב ה 20 ק"מ לליטר, וזו צריכה שמגיעות אליה לא מעט מכוניות היום.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני בניסאן ג'וק דיזל ידני בצרפת בנסיעות בין עירוניות הגעתי לצריכת דלק של 1:24 בלי להתאמץ בכלל(מזגן דלוק נהיגה כרגיל), מהירות של 90-100 קמש רוב הזמן אחת לכמה זמן יש עיירה שדורשת להאיט למהירות של 30-50 קמ"ש עד שעוברים אותה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
הדיזלים המודרניים מגיעים לצריכת דלק נמוכה יותר מהפריוס בנסיעה בין עירונית, נקודה.

ברור שהיא חסכונית מאד, אבל עיקר החסכון הוא בנסיעה עירונית, שם בא לידי ביטוי יתרון המערכת ההיברידית.

בנסיעה בין עירונית הפריוס צורכת סביב ה 20 ק"מ לליטר, וזו צריכה שמגיעות אליה לא מעט מכוניות היום.

הפריוס משיגה בבין עירוני 1:25 בקלות. עם קצת מאמץ והכרת המערכת ההיברידית, ניתן להשיג צריכה טובה אף יותר.

מסכים אתך שבעיר היתרון של הפריוס בולט אף יותר.

• תוכן חדש...