Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3691 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני מעוניין לקנות רכב חדש (כרגע זוג ובעז״ה מתכננים להרחיב את המשפחה) ועל כן אני צריך

רכב אמין, איכותי, בטיחותי, עם מספיק מקום :)

התקציב שלי הוא: 50k-55k (אם ממש אבל ממש רצוי אז אוכל למתוח בעוד 5k נוספים).

הדברים הכי חשובים לי הם:

• בטיחות
  • אמינות
  • חסכוניות
  • נוחות

הנסועה השנתית שלי היא: כ-30,000 ק״מ בשנה (כל הנסיעות הן בין עירוניות עם קצת פקקים).

חשבתי על 2 דגמים: יונדאי i30 שנתון 2011-2012, סוזוקי SX4 שנתון 2011.

מה דעתכם?

תודה רבה מראש על העזרה :)

פורסם

ממליץ על הונדה ג'אז היברידית. חסכונית בהרבה ביחס למשפחתיות ומרווחת לא פחות מהן. סליחה אבל למה זוג צעיר לא יכול להסתפק בסופר מיני? אפילו עם ילד אחד סופר מיני תספיק. סליחה שאני מבקר אבל תסמונת הגודל רלוונטית גם לרכישת דירה ראשונה ע"י זוגות צעירים.

Sent from my m2 note using Tapatalk

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

היונדאי לא מאוד מרווחת ותא המטען דיי קטן ועגלה בקושי תכנס שם.

אמליץ על מיצובישי לנסר 2011-2012 מנוע 1.8 עם גיר רציף. צריכת דלק סבירה (טובה יותר משני הרכבים שציינת), ביצועים דיי טובים, אמינות גבוהה ובטיחותי (5 כוכבים במבחני הריסוק ו-7 כ"א).

פורסם

לאנסר ל30K ק"מ? הון כסף על דלק.

אתם בטוחים לגמרי שאתם רוצים משפחתית?

סופר מיני תשרת אתכם מצוין בשנים הקרובות.

תוכלו להשיג שנתון מתקדם וחסכון בדלק טוב משמעותית מבמשפחתית בתקציב הזה.

מה לגבי גיר ידני?

פורסם

bencl100, האם תוכל להגיד בממוצע מה סדר גודל צריכת דלק של שני הרכבים שציינתי ובנוסף של הונדה ג'אז היברידית 2011?

thebaron, אני מבין את דבריך אבל את זה תצטרך להגיד לאישתי כל שבוע שנוסעים למשפחה ולוקחים חצי בית איתך, האמן לי שאני צריך רכב קצת יותר גדול.

מעבר לכך, המלצה מצויינת ההונדה ג'אז שכלל לא לקחתי בחשבון, האם תוכל לפרט על הרכב הנ"ל פחות או יותר? צריכת דלק, בטיחות, אמינות, ובכללי איך לפעול נכון שקונים היברידית(פעם ראשונה על היברידית).

kingofthrroad123, לא אוהב כ"כ את הלנסר, יש לחבר והנסיעה בה לא נעימה במיוחד.

dandan12, גיר ידני לא בא בחשבון משום שאני לא נהג יחיד ברכב, אני צריך רכב לא קטן, למשל רכב כמו מאזדה 2 לא יתאים לי כי הוא קטן, ראי התייחסות כמה שורות למעלה.

תודה על העצות החכמות, אשמח לשמוע עוד דעות ועוד פירוטים!

פורסם

מניסיון עם I30 2011 בד"כ אחד ל10 ואני מניח שהסוזוקי טיפה יותר טובה.

מדובר בעיקר על I10 דור קודם , לטעמי לא ממש נוחה אבל שילוב גיר מנוע דיי זריז.

תוכל לשקול גם קיה פורטה וקיה סיד ויונדאי I35 ,שגם להן לא תהיה צריכה דלק טובה במיוחד (גם בסביבות 1-10 או ל11) אבל בשיוט לחלקן יש כבר שישה הילוכים לעומת ארבעה בI30.

פורסם
bencl100, האם תוכל להגיד בממוצע מה סדר גודל צריכת דלק של שני הרכבים שציינתי ובנוסף של הונדה ג'אז היברידית 2011?

thebaron, אני מבין את דבריך אבל את זה תצטרך להגיד לאישתי כל שבוע שנוסעים למשפחה ולוקחים חצי בית איתך, האמן לי שאני צריך רכב קצת יותר גדול.

מעבר לכך, המלצה מצויינת ההונדה ג'אז שכלל לא לקחתי בחשבון, האם תוכל לפרט על הרכב הנ"ל פחות או יותר? צריכת דלק, בטיחות, אמינות, ובכללי איך לפעול נכון שקונים היברידית(פעם ראשונה על היברידית).

kingofthrroad123, לא אוהב כ"כ את הלנסר, יש לחבר והנסיעה בה לא נעימה במיוחד.

dandan12, גיר ידני לא בא בחשבון משום שאני לא נהג יחיד ברכב, אני צריך רכב לא קטן, למשל רכב כמו מאזדה 2 לא יתאים לי כי הוא קטן, ראי התייחסות כמה שורות למעלה.

תודה על העצות החכמות, אשמח לשמוע עוד דעות ועוד פירוטים!

אז אולי כדאי להעלות קצת את התקציב וללכת על פלואנס דיזל. אתה נוסע המון, צריכת דלק תהיה פקטור משמעותי.

פורסם
מניסיון עם I30 2011 בד"כ אחד ל10 ואני מניח שהסוזוקי טיפה יותר טובה.

I30.

אתה טועה. עם SX4 בנהיגה בינעירונית רגועה עם פקקים מדי פעם מגיעים בקלות ל-1:13 - 1:13.5. ברור שיש רכבים יותר חסכוניים אבל בהשוואה למשפחתית אוטומטית קלסית זה רכב די חסכוני.

פורסם (נערך)

רשמתי אחד לעשר על היונדאי (שוב , מניסיון ) ושהמצב בסוזוקי יותר טוב, איפה טעיתי?

*לא יודע מאיפה האחד הזה התגנב , למרות שיש לי גם ניסיון על I10 , הכוונה שם זה לI30.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

הונדה ג'אז אומנם רכב מעולה ויחסית לגודלו גם מרווח, אך צריך לדעת שלהונדה אחריות של 5 שנים לכל היותר על הסוללות (לעומת 10 בטויוטה), ז"א רכב מ2011 כבר אין לו אחריות לסוללות. סיכוי סביר מאוד שתצטרך להחליף סוללות שעלותן יקרה. עם כל זה,לא מדובר בחסכון גדול משמעותית בדלק, מדברים על 1/16.

כדאי לנסות למצוא הונדה ג'אז רגילה,שנותנת צריכת דלק כמעט זהה,ובעלת תא מטען גדול יותר.

כך או כך,אני מאוד מבין את מצבך כי גם אצלנו זה ככה. כל נסיעה להורים אנחנו מעמיסים חצי בית על הרכב.

המלצתי לך היא בכל זאת לחפש רכב עם תא מטען גדול יותר,משהו בכיוון טויוטה קורולה 2010 או יונדאי i30cw שאומנם לא יתנו לך צריכת דלק טובה במיוחד,אבל יהיה לך מקום למה שתצטרך. בתקציב מוגבל צריך להתפשר והשאלה אליך היא על מה מתפשרים.

פורסם

Icx, אני מניח שיש בדיקה מיוחדת לכוח/חוזק הסוללות, ובהנחה והמוכר מתפשר בעניין זה האם כדאי לבדוק בכל זאת?

מה עלות של קניית סוללות חדשות/משומשות במצב טוב?

מבחינתי 1/16 זה חסכון טוב מאוד, כיום אני עם מאזדה 3 שעושה 1/11 בחודש טוב.

הבעיה ב-

i30cw שהן כבר לא משפחתיות אלא רכבי עבודה של ממש.

איך ההונדה ג'אז הרגילה מבחינת בטיחות אמינות וכו'?

אני לא לחוץ, אין לי בעיה להמתין כמה חודשים לאזמקפלר איכותי, שווה את ההמתנה?

תודה רבה לך!

פורסם

את עניין הבדיקות אני ממליץ לך לברר טלפונית מול מוסך מורשה הונדה,שם גם יגידו לך כמה בדיוק עולה החלפת סוללות (ממה ששמעתי זה בסביבות 10K,אבל אני ממש לא בטוח).

1/16 זה חיסכון,אבל כיום ישנם עוד רכבים רבים מכל מיני קטגוריות שנותנים צריכת דלק לא רחוקה מזה ובלי להיכנס לעניין ההיברידי.

מניסיון שלי עם i30cw ,זה אחלה רכב,תמיד יש מקום בתא המטען והוא מרווח. (כמובן שיש לו חסרונות..)

ההמלצה שלי באה בעקבות מה שכתבת בהודעות למעלה,צורך במקום.

במבחני הבטיחות יש לג'אז ציון טוב,אבל בפועל במקרה של חס וחלילה תאונה רצינית (במיוחד חזיתית) הפרונט הקטן של הג'אז לא יספוג אליו את המכה. אותו דבר לגביי פגיעה אחורית ברכב. אם זה שיקול מבחינתך,כמובן שעדיף רכב גדול יותר.

פורסם
את עניין הבדיקות אני ממליץ לך לברר טלפונית מול מוסך מורשה הונדה,שם גם יגידו לך כמה בדיוק עולה החלפת סוללות (ממה ששמעתי זה בסביבות 10K,אבל אני ממש לא בטוח).

כמו תמיד, רב-סרן שמועתי עושה שעות נוספות. אתה לא בטוח, אז למה לרשום 10,000 שקל?

1/16 זה חיסכון,אבל כיום ישנם עוד רכבים רבים מכל מיני קטגוריות שנותנים צריכת דלק לא רחוקה מזה ובלי להיכנס לעניין ההיברידי.

מניסיון שלי עם i30cw ,זה אחלה רכב,תמיד יש מקום בתא המטען והוא מרווח. (כמובן שיש לו חסרונות..)

ההמלצה שלי באה בעקבות מה שכתבת בהודעות למעלה,צורך במקום.

במבחני הבטיחות יש לג'אז ציון טוב,אבל בפועל במקרה של חס וחלילה תאונה רצינית (במיוחד חזיתית) הפרונט הקטן של הג'אז לא יספוג אליו את המכה. אותו דבר לגביי פגיעה אחורית ברכב. אם זה שיקול מבחינתך,כמובן שעדיף רכב גדול יותר.

שוב, אתה ממש מהנדס רכב, רק מה, ניזון ממיתוסים שהושרשו לפני ארבעים שנה (פרונט קטן, דלת דקה מנייר, הפח הגרמני הכי טוב וכו' וכו')

הערותי באדום

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

• תוכן חדש...