Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מעניין שאף פעם לא ראיתי אאוטלנדר עם שלט כזה, רק מרצדס אאודי ובמוו....

אני אף פעם לא ראיתי דייהו נובירה עם שלט כזה.

ראיתי פעם בקריות יונדאי H1 עם כיתוב דומה במדבקות מושקעות על כל הרכב. בהתחלה חשבתי שזה בכלל פרסומת לאינסטלטור.

יצא לי לדבר עם נהג הסעות שעבד על רכב כזה, הוא די אימת את כל מה שכתוב על השלט הזה.

מבחינתי לג'יפ בעיר יש פוזה של "אני דושבג ולא שם על אף אחד" או "אני פוסטמה שלא יודעת את ההבדל בין בטיחות אקטיבית\פאסיבית ועובי פח".

מי שיורד לשטח, אחלה.

אבל לקנות ג'יפ גדול בשביל לנהוג בעיר? עד כמה אתה סוציומט?

זה מתחבר יופי עם תדמית של "ג'יפ = פוזה" ונותן לך ישיבה גבוהה, מצד שני בגלל היותו זהה מכנית למשפחתית/סופרמיני רגילה, אין את ההתעסקות עם אחזקה של רכב שטח פרופר עם שלדה נפרדת והתנהגות כביש של נ.נ. צבאי.

עצה שלי, תקנה ספוראטז וכנראה שתחליף את דיסקו מהר מאד בתור השגריר.

לדעתי הבחור מבוזבז, הוא צריך להיות דובר של מיצובישי, אולי יציל אותם מפשיטת רגל יום אחד.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 269
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מצד שני בגלל היותו זהה מכנית למשפחתית/סופרמיני רגילה, אין את ההתעסקות עם אחזקה של רכב שטח פרופר עם שלדה נפרדת והתנהגות כביש של נ.נ. צבאי.

אני חושב שהכוונה פה היא לג'יפים אמתיים.

אתה יודע, אלה שנועלים צמיגים כביש ולא יראו טיפת שטח בחייהם...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

איזה כבר פוזה יש לג'יפון? גובה? הרכב לא מספיק גבוה כדי להיות מעל כולם על הכביש. גם לא הX5 המדוברת בשרשור. הרכב רק טיפה יותר גבוה מפרייבט. מי שרוצה יותר גבוה קונה SUV. מי שיוצא לשטח קונה SUV או טנדר, ומכין אותו לשטח על ידי הגבהות, צמיגים וכד' - זה רכב באמת יותר גבוה שהנהג שלו רואה גגות של טרנספורטרים. בנהיגה על אחד כזה ההרגשה כאילו הרכבים הפרטיים נוסעים מתחת לגלגלים שלך.

מי שקונה ג'יפון, זה בדרך כלל אנשים שבאים עם סוג הצהרה כלשהי. זה נכון כניראה לא רק בארץ.

כי מבחינה פרקטית לרכב כזה אין שום יתרון מעשי בכביש: הוא גבוה ולכן אחיזה שלו פחות טובה מרכב רגיל, הוא לא מספיק גבוה כדי להיות באמת גבוה אז אתם לא מעל כולם, הוא בדרך כלל לא באמת יכול לנסוע בשטח, בגלל שהוא גבוה יש לו התנגדות אויר גדולה יותר וצריכת דלק פחות טובה, הוא קצר יחסית (משהו בין הצ'בק לסדאן), זה לעיתים בא על חשבון תא מטען. באמת שאני לא מוצא בזה שום דבר חיובי.

הX5 לפחות קשיח יחסית ומתנהג מעולה יחסית לרכב שהוא, והוא גם בנוי על שלדה מעולה של במוו עם מתלים מאוד מתקדמים. אבל הג'יפונים העממיים בנוים על בסיס שלדה של רכבים הרגילים, עם מערכת מתלים פרימיטיבית. זה רק מחמיר את המצב של התנהגות ברכבים כאלה בעלי כיול מתלים רך (למשל לנסר בסיבובים היא ממש לא להיט, אבל זה רכב נמוך יחסית ועם מתלים רכים זה מסתדר, אבל אני מפחד לחשוב איך האוטלנדר מתנהגת בסיבובים מהירים - אולי באמת יש סיבה למה בסיבובים כאלה רואים את הרכבים האלה עם אורות ברקס דלוקים לאורך כל הסיבוב, כניראה ההתנהגות לא מקנה ביטחון).

מי שקונה SUV, אני מבין שלמרות כל החסרונות, יש לו גם יתרונות. אני הייתי שמח מאוד לקנות SUV כמו פג'רו ולחיות עם החסרונות כמו צריכת דלק גבוהה ואחיזה נחותה לאומת הפרייבט בתמורה לאפשרות לנסוע בשטח (הכוונה במקרה שלי שבילים שרכבי ליסינג נוסעים, משהו שלא הייתי מעיז לעשות את הרכב הפקטי בגלל חשש לשבור מתלים).

באמת שלא רואה טעם לקנות משהו שהוא לא זה ולא זה.

אם כבר פוזה, לX5 יש פוזה, לא כי הרכב ג'יפון, אלא בגלל שהוא מזוהה עם עבריינים וערסים בעלי ממון. אז מפחדים ממנו בכביש.

אני נהגתי על X5 והיה משעשע לראות איך הסובבים פשוט נותנים לך להשתלב מבלי שתבקש, כאשר אותתי הרגשתי כמו באירופה (כניראה הייתי מבין הנהגים הבודדים של X5 שהשתמשו אי פעם בידית איתות לא לצורך סינוור עם אורות :lol:). ככה זה עם רכבים בעלי מה שאני קורא לו מקדם פחד. והאמת, זה די מגעיל שנהגים אחרים מתיחסים לנוהג בהתאם לרכב. אבל ככה זה בג'ונגל.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

שווה לחזור לפוזת הדייהו נובירה רק בשביל לסחוט מכם תגובות שנונות ומשעשעות שמעלות חיוך רחב.

רק אל תשכחו דבר אחד, דייהו נובירה זה רכב כישלון מוחלט, ומיצובישי אאוטלנדר הוא מלך המכירות (וגם אם לא המלך, אז המשנה למלך) הבלתי מעורער של הסגמנט הנמכר ביותר והחם ביותר, והוא מציג נתונים מצויינים שבאים לידי ביטוי בביקורות ביד 2, אמינות ללא עוררין (להבדיל מהדייהו נובירה ז"ל) והוא רכב מפנק עם פוזה מלכותית. ואני מדבר על הדגם הישן, קל וחומר הדגם החדש ששופר מכל הבחינות, גם בצריכת הדלק. עכשיו תמשיכו לשעשע

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם
אם אני לא טועה, אתה מדבר על הGX (דיברת על 7 מקומות), ולמרות שלא הבנתי מה הקשר בין העיצוב של האאוטלנדר והGX, זו דווקא לא מחמאה גדולה לאאוטלנדר. מדובר באחד הג׳יפים הפחות יפים של לקסוס (משמעותית פחות יפה מהRX וNX).

אני מדבר על ההוא בתמונה למעלה, שהאאוטלנדר מאוד מזכיר אותו. בעיני הוא מאוד חתיך, והייתי קונה אותו לולא מחירו הגבוה.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם
שווה לחזור לפוזת הדייהו נובירה רק בשביל לסחוט מכם תגובות שנונות ומשעשעות שמעלות חיוך רחב.

רק אל תשכחו דבר אחד, דייהו נובירה זה רכב כישלון מוחלט, ומיצובישי אאוטלנדר הוא מלך המכירות (וגם אם לא המלך, אז המשנה למלך) הבלתי מעורער של הסגמנט הנמכר ביותר והחם ביותר, והוא מציג נתונים מצויינים שבאים לידי ביטוי בביקורות ביד 2, אמינות ללא עוררין (להבדיל מהדייהו נובירה ז"ל) והוא רכב מפנק עם פוזה מלכותית. ואני מדבר על הדגם הישן, קל וחומר הדגם החדש ששופר מכל הבחינות, גם בצריכת הדלק. עכשיו תמשיכו לשעשע

אני מחכה מתי תתעורר מהחלום, ותגלה שזה רק רכב ולא חייבים להיות משועבדים עליו.

חיים רק פעם אחת תנצל אותם.

פורסם

נסעתי על האאטולנדר, נסעתי עליו תקופה (לא היה שלי תודה לאל).

לפי דעתי, רכב לא מרשים, אין לו שום ביצועים השווים את הכסף, לא בכביש ובטח שלא בשטח.

השרשור נפתח על ב.מ.וו ואיכשהו הגיע עד למיצובישי שנמצאת בצד השני של הסקאלה (מול ב.מ.וו, אוודי ושות').

בחזרה לב.מ.וו (X5), אני מכיר כמה שסבלו מבעיות גיר ואחד שאף נפל לו הדריישפט באמצע נסיעה.

פורסם

כן, שווה.

אני אישית תמיד נהנה לקרוא את מה שאתה כותב, כשאתה נכנס לדמות של דייהו נובירה האגדי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
הוא רכב מפנק עם פוזה מלכותית.

אתם מבינים לאיזה מצב המדינה מביאה את האנשים עם המיסוי שלה על רכבים ויבואנים חמדנים? :lol:

פורסם

לג'יפונים כן יש יתרון פרקטי בהשוואה לרכבים משפחתיים רגילים- נוח יותר להעמיס בהם את הילדים הקטנים.

וזהו בערך, פשוט כי כמעט בכל פרמטר אחר הם נחותים ביחס לדגם המשפחתי המקביל של אותו יצרן.

לדוגמה, אודי Q5 אל מול אודי A4- הדף מאובזר יותר, מתנהג יותר, ואני משער שגם זול יותר (לא בדקתי).

נתון מעניין שאולי שופך קצת אור על הפופולריות של ה-jeefonim האלה- בקרב חבריי הקרובים פה בהונג קונג כמעט כולם מתניידים בג'יפונים האלה, רק חבר אחד ואנוכי יוצאי דופן ומתניידים בסדאנים.

כיוון שהייתי מעורב בהליך רכישת הרכב של כל חברי אני יכול לשתף את הנתון המעניין הזה:

כל הגברים העדיפו פרייבט, כל הנשים הטילו וטו- רק ג'יפון.

הסיבה- תחושה מוטעית שלהן שהרכבים המגודלים בטוחים יותר הודות לגודלם.

כל נסיונותיי להסביר להן שהן מטומטמות שלא מבינות ברכבים ו\או בגורמים המשפיעים על בטיחות הרכב עלו בתוהו.

ניסיתי להסביר להן שיש דבר כזה שנקרא מרכז כובד ולרכב עם מרכז כובד גבוהה יהיה פחות בטיחותי בהשוואה לרכב עם מרכז כובד נמוך, במיוחד לאור זה שאנחנו גרים על צלע הר וכל הכבישים בסביבה מפותלים ועם הרבה שיפועים וכו'.

פני העגל שהביטו עלי הבהירו לי שאין עם מי לדבר.....

בקיצור, לא רק פוזה, גם הרבה בטיחות...

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

באמת מפתיע שנסיון לשכנע אישה שהיא מטומטמת כשל. :roll:

אגב מול סדאן יש גם יתרון של נוחות השימוש בתא מטען. מול סטיישן או מיניוואן היתרון הזה נעלם כבר.

פורסם
מבחינת פראקטיות אין על זה:

[ATTACH=CONFIG]459527[/ATTACH]

היה להורים שלי אחד כשהייתי קטן.

מעדיף את זה על פני כל ג'יפון.

רכב מעולה, היה הרכב הראשון שנהגתי עליו מיד אחרי הוצאת הרישיון... מה גם שהמושבים מתקפלים למיטה אחת...

Mitsubishi-L300-Inside.jpg

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...