Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2765 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באמת שאני לא מבין את התרעומת.

לא עשה ביטוח על מה הוא בוכה בדיוק?

וכן.. ידוע שהיבואן מרוויח טוב מאוד. כל כך טוב שאת הטיפולים לפריוס שקניתי החודש הזה אני לא מתכונן לעשות אצלהם.

אבל את האחריות לסוללה אני בטוח אעשה.

פורסם
באמת שאני לא מבין את התרעומת.

לא עשה ביטוח על מה הוא בוכה בדיוק?

וכן.. ידוע שהיבואן מרוויח טוב מאוד. כל כך טוב שאת הטיפולים לפריוס שקניתי החודש הזה אני לא מתכונן לעשות אצלהם.

אבל את האחריות לסוללה אני בטוח אעשה.

אדוני בטוח שזה אפשרי?

פורסם

ההבדל הוא שמנוע לא הולך לפי זמן ו4ם ל4 יעבור הזנחה פושעת או טראומה (חוסר שמן או חוסר נוזל קירור) הוא יחיה הרבה יותר מ 20 שנה של נסועה ממוצעת וגם כשימות יעלה בערך חצי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם
לקחת לי את המילים תוך כדי כתיבה...

יצרן רכב שנותן על מערכת אופציה לאחריות ל10 שנים! בעלות מאוד הגיונית לדעתי זה יבואן הוגן.

השיקול של היבואן הוא פשוט, ה300 שקל לשנה שמשלמים אלפי אנשים למעשה זה ביטוח לסוללה, שמדי פעם אכן הביטוח ממומש וטיוטה סופגת את הנזק ללא עלות. אם היא תתחיל לתת "רצון טוב" אף אחד לא ישלם את ה300 שקל לשנה.

בניגוד לקבוצת VAG ששם אתה תלוי בחסדיה וברצונותיה של היבואן, מה גם שהמערכת שם כושלת הרבה יותר מהר מ10 שנים ובהרבה יותר אחוזים.

300 שקל לשנה זה 3% ממחיר סוללה חדשה, 15% תוך 5 שנים(מגיל 5 עד גיל 10), כאשר % התקלות בסוללות האלה אחרי תקופת אחריות המקורית הוא פחות מ 0.1% .היבואן עושה אחלה רווחים על פחדים של אנשים. בנוסף - הביטוח הוא רק על סוללה ולא על כול מערכת ההיברידית כמו האחריות המקורית. יש גם יחידת בקרת כוח(PCU) עם מערכת קירור נפרדת שעולה יותר מסוללה וגם תיבת הילוכים עם מנועים חשמליים שיקרה פי 2 מהסוללה והם לא כלולים בהארכת האחריות הזאת. מוץ מזה למה לבטח את הסוללה ולא לבטח את שאר הרכב? תבטחו - זה יעלה רק 8-12 אלף שקל בשנה אבל יהיה לכם שקט נפשי.

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם

שוב, סוללה זה רכיב עם אורך חיים מוגבל מראש ולא להרבה מידי שנים. גם הבלאי הוא לא פונקציה של שימוש אלא של זמן. שאר המערכות שציינת יכולות לעבוד הרבה מאוד שנים בלי תקלה בעוד הסולל מוגדרת כרכיב שמת תוך X שנים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

אני מאוד תומך בביטוח לסוללה. יותר מזה אני חושב שיצרן צריך לתת אחריות ל 8 שנים (כמו שזה היה בתחילת שיווק של פריוס) או 150 אלף ק"מ. זה מה שהם נותנים בחו"ל. הטענה שלי היא שמחיר הארכת אחריות הוא מוגזם - 15% ממחיר הסוללה ל 5 שנים. אני זוכר שלפני 5 שנים שרק התחילו למכור את הביטוח הזה הוא עלה בערך 60 שקל. זה היה משתלם. עכשיו זה פשוט עושק. יש לי מכוניות היברידיות כבר 10 שנים, אבל כנראה האוטו הבא שלי לא יהיה היברידי בגלל כמה דברים שאחד מהם הוא הנושא של אחריות.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

פורסם (נערך)

אחריות טויוטה בארה"ב:

Hybrid-Related Component Coverage: Hybrid-related components, including the HV battery, batterycontrol module, hybrid control module and inverter with converter, are covered for 8 years/100,000 miles.The HV battery may have longer coverage under emissions warranty. Refer to applicable Warranty andMaintenance Guide for details

אבל ישראל לפי טויוטה זה עולם שלישי שלא צריכים לתת אחריות.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

פורסם

אספר על ניסיון שלי עם אחריות לסוללה של פריוס 2011

קניתי את הרכב מטויוטה סלקט עם שנתיים אחריות למערכת היברידית.

אחרי השנתיים, שילמתי 300 ש"ח, והרחבתי את האחריות.

יום אחד הרכב סירב להתניע, התנעתי עם בוסטר ונסעתי הלאה.

אחרי כמה ימים קיבלתי הודעת שגיאה check hybrid system.

נסעתי למוסך מורשה טויוטה בחדרה, והם הודיעו לי חגיגית שהסוללה מתה, והיא תוחלף באחריות. האם נדרשתי לשלם משהו? אפילו לא שקל אחד.

כעבור יום הסוללה הוחלפה.

סוף סיפור.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אבל ישראל לפי טויוטה זה עולם שלישי שלא צריכים לתת אחריות.

לא הבנתי מה כל כך רע באחריות לחמש שנים או 100,000 ק"מ ואפשרות הארכה תמורת תשלום לא גבוה. נכון, נראה שפחות מהאחריות בארה"ב אבל רחוק מאוד מ-"לא צריכים לתת אחריות"

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

לא מדובר על אחריות על כל הרכב אלא על מערכת היברידית בלבד. מערכת חשמלית נוספת מגדילה סיכוי לתקלות ולכן נדרשת אחריות נוספת. על היברידית גם משלמים מחיר יותר גבוה בקניה.

כאשר פעם נתנו אחריות של 8 שנים ואחר כך הורידו אותה ל 5 שנים או 100 אלף ק"מ זה הרעה משמעותית.

זה כמו שהייתה לך משכורת של 15 אלף שקל ואחר כך הורידו לך ל 10 אלף ועומרים לך "אבל מה כל כך רע במשכורת של 10 אלף?"

פורסם

ממש לא.

האחאיות הארוכה למערכת ההברידית ניתנה כי כשהטכנולוגיה היתה חדשה יחסית, אנשים חששו לרכוש.

המערכת הוכיחה את עצמה כאמינה מאד, ולכן אין צורך בכלי השיווקי של אחריות ארוכה.

מי שלא מתאים לו שלא ירכוש, יהיו רבים אחרים שירכשו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

המערכת הוכיחה את עצמה כאשר הורכבה ביפן עם בקרת איכות עילית.

עכשיו נראה אותה בקורולה שמיוצרת בטורקיה. זה כבר יהיה סיפור אחר.

פורסם

ממש אבל ממש לא.

בקרת האיכות גם בטורקיה היא לפי הסטנדרטים היפניים.

כל הטויוטה CH-R שכמעט כולן הברידיות מגיעות מטורקיה, וגם חלק גדול מהקורולות מגיע משם - לא שמעתי על בעיות אמינות כלשהן.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...