Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חדש, 0 קמ או בכלל יד2?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש סופר מיני אוטומטית, חסכונית ככל הניתן ורמת אבזור טובה. מדובר ברכב הראשון שאקנה אחרי הרבה זמן של חיסכון.

השימושים יהיו נסיעה יומיות לעבודה ולבילויים בסופשים. רוב הנסיעות הן בינעירונית ולכן פסלתי אפשרות לקניית מיני, אבל מוזמנים להביע את דעתכם בנושא.

מבחינת תקציב אני יכול להרשות לעצמי רכב חדש, אבל זה מותיר אותי בלי הרבה כסף נוסף כשבעוד חצי שנה אני אהיה סטודנט עם הכנסה חודשית זעומה. אבל רכב חדש זה שקט נפשי, זה אחריות והוא הולך לשמש אותי לשנים רבות.

אופציה נוספת ששמעתי עליה זה 0 ק"מ, הבנתי שזה רכב שהוא בעיקרון גם חדש אבל אני היד השניה. הרבה מעבר לזה אין לי מושג. האם מדובר במחיר קנייה משמעותית זול יותר? ומה מידת ההשפעה של עסקה כזאת כשארצה למכור את הרכב?

האופציה השלישית והכי פחות מועדפת עלי זה היד2. כנראה האופציה הכי זולה אבל מפחד ליפול פה עם רכב שיבלה יותר במוסך מאשר על הכביש.

דעתכם?

פורסם

לפי התאור שלך - וותר על התענוג. אם אין לך לפחות 2000 ש"ח לחודש להוצאות שוטפות לא תוכל להחזיק ברכב, ולא תרצה למכור בעוד חצי שנה עם הפסד משמעותי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לקנות רכב יד 2 לא אומר שהוא צריך להיות ישן ובעייתי..

תקנה אותו בן שנתיים, עדיין בתקופת האחריות אפילו.

0 ק״מ שווה רק בהנחה של 10% ומעלה לדעתי, ומבחינת מכירה זה אומר.. קנית בזול, תמכור באותו יחס.

פחות הייתי ממליץ על חדש למישהו שעוד מעט סטודנט ורוצה לחסוך, תפסיד גם יותר בעת המכירה החוזרת כי כל הירידת ערך

הכבדה תהיה עלייך.

תקנה יד 2 ישאר לך יותר כסף ביד למהלך התקופה שאתה סטודנט ותצטרך לשלם דלק וביטוח וטיפולים על הרכב.

פורסם

ננסה לעשות סדר:

אופציה 1 רכישת רכב משומש. יתרונות - זול יותר, מאפשר רכב 'גדול' יותר בעבור לאותו המחיר. חסרונות - סיכון בקניה, אפשרות לתקלות שיידרשו הוצאה כספית, מימון יקר יחסית.

אופציה 2 רכישת רכב חדש מהסוכנות. יתרונות - אחריות מלאה (במקרים מסויימים אפילו מורחבת), רכב חדש, אין סכנה 'ליפול' עם רכב משומש, אפשרות מימון נוחה. חסרונות - האופציה הכי יקרה, ספיגת ירידת ערך מלאה.

אופציה 3 רכישת רכב 0 ק"מ. יתרונות - אחריות מלאה, רכב חדש, אפשרויות מימון נוחות, אין סכנה ליפול עם רכב משומש, יותר זול מרכב חדש מהסוכנות. חסרונות - בעת המכירה תצטרך להתפשר על המחיר (קנית יותר זול ואתה תמכור יותר זול).

דבר נוסף - רשמת שאתה סטודנט - בכל הבנקים מעניקים לסטודנטים הלוואות בתנאים מועדפים.

לדעתי האופציה של רכב 0 ק"מ היא הנכונה עבורך. רשמת שאתה עומד להחזיק את הרכב שנים רבות. ככל שתחזיק את הרכב יותר זמן כך ההפרש בין רכב 0 ק"מ לרכב חדש מהסוכנות יתבטא בפחות כסף אבסולוטית (האחרוזים נשארים ללא שינוי אבל מחירון הבסיס של הרכב נמוך יותר), ולכן אתה מקבל הנחה גדולה ברכישה ו'נותן' הנחה קטנה יותר משמעותית במכירה, אבל בדרך משתמש / נהנה מאותו הרכב בדיוק, וכמובן יכול לקבל מימון לרכישה ללא כל קושי.

אם אתה הולך על אופציה כזו וודא שאתה מקבל מסמך שמאשר שהרכב הוא חדש ונמכר לך עם 0 ק"מ, ושמור על המסמך למכירה. תסרוק ותשמור גם על המחשב.

לעומת זאת, אם הפער בין רכב 0 ק"מ לרכב חדש אינו משמעותי - תקנה רכב ישירות מהסוכנות.

נותר לך להגדיר תקציב, ולבחור את הרכב המתאים לך.

שלומי

פורסם

אני לא עוד לא סטודנט, אני אהיה באוקטובר. מבחינת תקציב עד 60 אלף זה נראה לי די והותר.

עוד משהו, אפשר לדעת מה משמעות המושג רכב ב100% מימון? והסבר לחברות צד שלישי כמו ביטון מוטורס. מדובר ביבוא מקביל?

• תוכן חדש...