Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לאחרונה קיבלתי דו"ח לשנת 2015 מבית ההשקעות שעבד עם המעסיק הקודם שלי על קרן השתלמות הנצברה לי אצלהם ושלא מימשתי אותה, עזבתי את מקום העבודה תרם מלאו 6 שנים לקרן.

מכיוון שהקרן כבר לא פעילה כשנה וחצי והכסף סתם שוכב לו אצלהם אני מעוניין למשוך אותו, מה הפרוצדורה שעלי לעשות בשביל זה?

האם אני יכול להעביר את כספי קרן ההשתלמות הזאת לקרן של המעסיק הנוכחי?

תודה.

עריכה אחרונה על ידי TheOne23

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

מכיוון שקרן השתלמות הוא אפיף חסכון פטור ממס (עד התקרה ההפקדה המותרת בחוק) עדיף לך לא למשוך את הכסף אלא לנייד אותו לקרן החדשה.

קודם לכן ברר אם דמי הניהול שאתה משלם בקרן דרך המעסיק החדש נמוכים יותר. אם כן, תוכל לפנות למחלקת השכר של המעסיק הנוכחי והם ינחו אותך. אופציה שנייה היא לפנות לבית ההשקעות שמנהל את הקרן החדשה ולבקש טפסים לניוד הקרן הישנה.

פורסם

שים לב שקרן השתלמות בגיל הפרישה יכולה להצטרף לחסכון הפנסיוני*** כך שאם אין דחיפות לכסף ואתה מעוניין לתת חיזוק לקצבה החודשית בעת הפנסיה, זה אפשרי.

*** תחת ההנחה שבאמת תהיה לנו פנסיה עוד כמה עשורים. אני לא אופתע אם לא.

פורסם

מתעלק!

לאחר כמה זמן קרן נהיית לא פעילה? כלומר אם יש לי קרן ממקום עבודה ישן שכבר שנה וחצי לא הופקדו בה כספים,האם אני יכול להתחיל שוב להפקיד היום נניח דרך מעסיק חדש?

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

אם אין הכרח, אל תמשוך את הכסף. וגם אם יש הכרח עדיף בד״כ ללוות את הכסף שלך מהקרן ולא לפדות אותה.

אם אתה לא אוהב בלגן, אתה יכול להעביר את הקרן הישנה לאותו מקום שבו נמצאת הקרן החדשה. תוודא מה קורה עם דמי הניהול שאתה תשלם.

פורסם

אתה לא יכול למשוך קרן השתלמות לפני שעברו 6 שנים מרגע תחילת הצבירות בכלל או מהמשיכה הקודמת (או לפחות לא יכול בלי לשלם מס).

כשאתה עובר מקום, המעסיק יפקיד את הכסף בקרן חדשה, אבל אתה לא מאבד את הוותק, לכן גם אם מחליפים עבודה כל שנה, אחרי 6 שנים אפשר למשוך את הכסף מכל הקרנות שנוצרו בדרך.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אין בעיה להשאיר את הקרן הלא פעילה או להעביר אותה לכל בית השקעות שאתה רוצה. או לחזור ולהפקיד כסף בקרן.

צריך רק לבדוק שיש לך דמי ניהול טובים, ושלא הקפיצו לך אותם. בדרך כלל דמי ניהול טובים מקבלים שיש לך קרן פעילה או הרבה כסף בקרן או שאתה עובד במקום שכבר התמקח עם בתי ההשקעות.

רצוי לא לשלם מעל 1%. אפשר היום גם להגיע ל-0.5% ואפילו פחות.

טיפ: ברגע שהקרן מקבלת טופס העברת כספים, הם מתקשרים ומציעים להוזיל את הדמי ניהול.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

כשהקרן הייתה פעילה היו לי דמי ניהול נמוכים ביותר דרך מקום העבודה(והשוותי באתר ששחכתי את שמו).

אם כעת אחרי פגרה של שנה וחצי התחיל להפקיד בה שוב סכומים,אוכל למשוך את כל הכספים במועד שאמורה להפתח הקרן?

תודה.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

• תוכן חדש...