Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3722 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לי כבר ברור שהפתרון הוא או להתמודד או לעלות לחו"ל, אני אישית מתנחם כרגע בזה שבהייטק לפחות המצב פה דיי טוב, מבחינת בחירה ומשכורות.

אבל אנשים רושמים פה לעבור כאילו זה אופציה קלה וזמינה, ועוד לגרמניה, בדקתי בשביל להגר לגרמניה צריך למצוא מישראל מקום עבודה שרוצה להעסיק אותך והמקום הזה צריך להוכיח שהוא לא מצא אף אחד בגרמניה והאיחוד האירופאי שיכול לעשות את העבודה הזאת.. לא ממש קל ופשוט. הייתי אומר אפילו לא ממש אפשרי אלא אם כן אתה עובד בתחום ספציפי ביותר.

אם היה אפשר פשוט לקנות כרטיס טיסה ולהתחיל לעבוד ולשכור דירה כבר לא היו נשארים פה אנשים.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

• תגובות 428
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ישה,

חייבים להכיר את ההיסטוריה וללמוד ממנה, אבל בכנות, להגיד משהוא בסגנון של "גם אם תתנצר, הנוצרים ישרפו אותך" זה בערך כמו להזהיר מישהוא שלא יסע לרוזוול כי יחטפו אותו חוצנים.

באמת אתה רואה שואה נוספת קורית ליהודי אירופה?

באיזה קונסטלציה זה יקרה לדעתך?

יש הבדל א-ד-י-ר בין להזהיר מישהוא מלחיות למרגלות הווזוביו (וגם הם, לא שועים לאזהרות) לבין לקחת מקרה ממש יוצא דופן וקיצוני ולהשליך עליו לעולמי עד.

אם כבר, ליהודי יש סיכוי ה-ר-ב-ה יותר גדול להרצח על רקע יהדותו בארץ מאשר בעולם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ישה, לא הצענו להתנצר היום. פלוקסטר טען, ואני הסמכתי, שלו היהדות הייתה נבלעת בסביבתה כמו שעשו רוב הדתות והעמיםהאחרים כבר לפני 2000 שנה, רק דברים טובים היו יוצאים מזה.

אני גם לא מבין אותך.

אתה מבין שרע, מצד שני מציע לי לשנות פרספקטיבה.

אני לא רוצה לשקר לעצמי. אני לא רוצה לפתח אדישות לאלימות סביב. אני רוצה שהיא לא תהייה.

אתה טוען שאף אחד מהכותבים לא הציע לשנות כאן. השאלה היא איך. הרי גם ההצעה שלך היא פשוט להתעלם.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

טוב, זה גם שיר טוב וגם סופר רלוונטי לדיון:

לפתח הר געש

מילים: דן אלמגור

לחן: דני ליטני

כשאתה קורא בעיתונים

על התפרצות הר געש בסיציליה

על קבורתם של שני כפרים שלמים

בניקרגואה בצ'ילה או בהודו;

כשאתה קורא בעיתונים

אתה שואל את עצמך מדוע?

מדוע זה שבים האיכרים

דווקא למדרונות אשר בגדו?

מדוע זה אינם נסים משם,

ומחפשים מקום יותר בטוח,

שבו יוכלו, סוף סוף, לחיות בשקט

אחת ולתמיד?

יש לפעמים, אתה פוגש תייר,

והוא שואל: אמור נא לי, מדוע -

מדוע מתעקשים אתם לחיות

דווקא לפתח הר הגעש?

הרי ניתן למצוא עוד בעולם

פינות שקטות, ללא עשן ורעש,

ואדמה מוצקת וטובה

שלא תרעד מתחת רגליכם.

מדוע זה אינכם זזים מכאן,

ומחפשים מקום יותר בטוח,

שבו תוכלו לחיות, סוף סוף, בשקט

אחת ולתמיד?

הרי אחת לכל כמה שנים

- כך בפרוש כתוב בעיתונים -

שוב מתפרצת הלבה מן ההר

ומאיימת שוב על כל הכפר.

מדוע זה אתם כה מתעקשים,

מדוע את הכפר אינכם נוטשים

אחת ולתמיד?

ואז ‟ פתאום - אתה מבין אותם:

את האיכר שעל הצ'ימבוראסו,

ואת האם שעל הפוג'יסאן,

ואת הילד על הוזוב.

גם הם יודעים, ודאי שבעולם

פינות שקטות יותר מהר הגעש,

ואדמה המוצקה מזו

שבו טמונים בתי אבותיהם.

גם הם יכלו, אולי, לזוז משם,

ולחפש מקום יותר בטוח,

שבו יוכלו, סוף סוף, לחיות בשקט

אחת ולתמיד.

אך הם דבקים למדרונות ההר,

ומחכים אולי, אולי מחר?

ומקווים ליום, שעוד יבוא,

שבו ההר ישקוט מזעפו.

ואז על הבזלת השחורה

איך אז יוריק הדשא ויפרח

אחת ולתמיד!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
ישה, לא הצענו להתנצר היום. פלוקסטר טען, ואני הסמכתי, שלו היהדות הייתה נבלעת בסביבתה כמו שעשו רוב הדתות והעמיםהאחרים כבר לפני 2000 שנה, רק דברים טובים היו יוצאים מזה.

אני גם לא מבין אותך.

אתה מבין שרע, מצד שני מציע לי לשנות פרספקטיבה.

אני לא רוצה לשקר לעצמי. אני לא רוצה לפתח אדישות לאלימות סביב. אני רוצה שהיא לא תהייה.

אתה טוען שאף אחד מהכותבים לא הציע לשנות כאן. השאלה היא איך. הרי גם ההצעה שלך היא פשוט להתעלם.

צפון אירלנד זה נוצרים נגד נוצרים

מה זה משנה דתות

בסקים רוצים עצמאות קטלונים רוצים עצמאות כדוגמה.

פלוקסטר רוצה לשלוח אותי למיקרונזיה...

לא טוב בארץ הדור הצעיר צריך לעלות על בריקדות כמו שעשו גם עמים אחרים מסביב.

את המינימום , פעם ב 4 שנים ללכת להצביע הרבה אנשים לא מבצעים אבל לקטר ... כמה חארה.

בגירה

שואה יכולה לקרות יותר מהר מאשר ניתן לתאר , לא כנגד יהודים אלא כנגד זרים, ולא בהכרח במחנות השמדה אלא גירוש חזרה לארצות המוצא.

בניגוד לשיר היפהפה , כאן הציפיה לשינוי היא בידי אדם ולא בידי הטבע.

אבל כל אחד עסוק בפינה שלו....

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אתה שוב מפספס את הנקודה :)

זו לא חכמה למצוא סכסוכים גיאו פוליטיים או אתניים. זו לא חכמה גם להצביע על כאלו בעבר.

העניין הוא להבין שהעמים והלאומים שאתה מכיר היום, הם תוצאה שרירותית כמעט של החלטות שונות ומגוונות שאנשים קיבלו.

כמה אנשים אתה מכיר היום שמזהים עצמם כלונגוברדים? 0. משהו רע קרה מזה שהם נבלעו בין שאר האנשים שהציפו את איטליה ודרום צרפת, וגם התנצרו? לא. זה כל הסיפור.

אין גם מה להעלות על בריקדות, וגם עם מי בדיוק? זה לא המצב הכלכלי או הבטחוני שמדברים על בשרשור. זו גסות הרוח. מי ילך להפגין איתי נגד זה?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

הכל קשור בהכל

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
לי כבר ברור שהפתרון הוא או להתמודד או לעלות לחו"ל, אני אישית מתנחם כרגע בזה שבהייטק לפחות המצב פה דיי טוב, מבחינת בחירה ומשכורות.

אבל אנשים רושמים פה לעבור כאילו זה אופציה קלה וזמינה, ועוד לגרמניה, בדקתי בשביל להגר לגרמניה צריך למצוא מישראל מקום עבודה שרוצה להעסיק אותך והמקום הזה צריך להוכיח שהוא לא מצא אף אחד בגרמניה והאיחוד האירופאי שיכול לעשות את העבודה הזאת.. לא ממש קל ופשוט. הייתי אומר אפילו לא ממש אפשרי אלא אם כן אתה עובד בתחום ספציפי ביותר.

אם היה אפשר פשוט לקנות כרטיס טיסה ולהתחיל לעבוד ולשכור דירה כבר לא היו נשארים פה אנשים.

המצב פה בהייטק לא כזה טוב.

השכר לא רע, לפני כמה חודשים הייתה כתבה על השכר במדינות אחרות. בגרמניה מהנדס תוכנה עם וותק של 5-10 שנים מרוויח בסביבות 40-45 אלף ש"ח והוא לא עובד שעות רבות כמו בארץ. לא שהשכר בארץ גרוע, אבל ממה שאני שומע בלא מעט מקומות דורשים לעבוד שעות רבות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
כשקורים לי כאלה מקרים מעצבנים כמו שתוארו כאן, אני פשוט שם דיסק של ריכרד וגנר.

(בניגוד לריכרד לוי, שזה משהו אחר).

תמיד אהבתי את התגובות שלך. מעכשיו אני סוגד.

יש לקחת בחשבון תופעות לוואי כגון חשק עז לפלוש לפולין.

וברצינות - אני חוזר להמלצה של לוין, אי שם בעמוד הראשון: תקטין את סף הגירוי א-צ-ל-ך ותגלה שזה מקל על החיים. אפשר ורצוי להפריד בין התגובה השכלית לסביבה (אני מוקף בבונים!) לבין התגובה הרגשית אליה (נכנס מזה לסטרס או מניד ראש בביטול). הבחירה שלך.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אין באמת הבדל בין תגובה שכלית לתגובה רגשית.. רק גרמו לך להאמין שיש. :| אתה לא יכול להטיל מסך בין היחס של הסביבה אליך לבין מצבך הרגשי. לא יכול, מלשון בלתי אפשרי.

:idea:
פורסם (נערך)

השכר לא רע, לפני כמה חודשים הייתה כתבה על השכר במדינות אחרות. בגרמניה מהנדס תוכנה עם וותק של 5-10 שנים מרוויח בסביבות 40-45 אלף ש"ח והוא לא עובד שעות רבות כמו בארץ. לא שהשכר בארץ גרוע, אבל ממה שאני שומע בלא מעט מקומות דורשים לעבוד שעות רבות.

אל תסתנוור מהכתבות הללו..

החבר ילדות הכי טוב שלי התחתן עם בחורה רוסיה עם אזרחות גרמנית, היום הוא חי במינכן ועובד בתור מהנדס תוכנה. המצב הרבה פחות מזהיר ממה שמספרים כאן.. גם שם שכר הדירה שוחט לו חלק לא מבוטל מהמשכורת ולקנות דירה הוא לא מסוגל בחלומות הכי פרועים שלו למרות שגם אישתו מרויחה לא פחות ממנו.

יש הרבה מקומות בעולם שבהם שכר מהנדס מבטיח רמת חיים גבוהה מאוד, מערב אירופה זה לא אחד מהם.

מצד שני המילקי שלו זול, הוא נוסע במרסדס ישנה במקום מזדה והשכנים שלו רצים להלשין עליו אלוהים יודע למי על פיפס שהוא עושה לא במקום כי כולם כלכך בסדר מסביב.. אז למי שזה עושה לו את זה, מוזמן. גם אני לא סובל את האופי הישראלי אבל גרמניה זה בדיוק הקיצון המנוגד שאני לא מוכן לגור בקרבתו.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

סיקרנת אותי אז בדקתי בגוגל וראיתי שבמקצוע שלי הממוצע בברלין הוא 30% פחות בערך ממה שאני מרוויח כרגע.. (לפני מיסים)

תן לי להתנחם במשהו אחד, גרים במדינת בבונים אבל בבועת ההייטק שלי בין תל אביב והרצליה אני עוד מרגיש שהמצב סביר

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
אין באמת הבדל בין תגובה שכלית לתגובה רגשית.. רק גרמו לך להאמין שיש. :| אתה לא יכול להטיל מסך בין היחס של הסביבה אליך לבין מצבך הרגשי. לא יכול, מלשון בלתי אפשרי.

אז אתה חי בסרט פוסט מודרניסטי רע. יש הבדל באבו אבוה, וקיים קשר גומלין ברמות משתנות בין הצד השכלי/אנליטי לצד הרגשי/רגשני. זהו כמובן מודל פשטני, מה שמתרחש במוח מורכב יותר. בלי להעמיק חפירות, זה משהו שניתן לשנות, כמו שאפשר לשנות כל מיני התנהגויות. אתה לא עושה פיפי בחיתול, נכון? פעם כן נהגת כך, ומאז השתנית. סליחה על הדוגמה המזעזעת, אתה יכול לנחש באיזו פאזה אני...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הוא שאמרתי, פוסט מודרניזם. לא אכנס לוויכוח.

• תוכן חדש...