Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3722 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
סלאורייד,

ברני מיידוף מוסר שאתה 100% צודק!

חרא על כל אלא מראש העין !

מה שלמדתי במהלך שנותי בחו"ל הוא שהקשר היחידי בין יהודי אמריקאי כמו ברני מיידוף לבין ישראלי מראש העין (גם אשכנזי...) הוא שהם בעלי אותה דת, וששניהם חולמים לקרוע את תל-אביב. פה זה נגמר.

מבחינה תרבותית - הישראלי הממוצע (שוב, גם האשכנזי...) יותר קרוב לערבי \ לבנוני \ מצרי מאשר ליהודי הגלותי הממוצע. גם בהתנהגות, וגם בצורת החשיבה.

מבחינת קהילה - היהודי חי בקהילה שבה כולם מכירים את כולם, מארחים ועוזרים אחד לשני. כאן בארץ (לפחות בערים הגדולות) לכל אחד יש את השלושה-ארבעה חברים טובים שבשביל לראות אותם צריך ליסוע שעה בפקק לכל כיוון. אנחנו אפילו לא מכירים את השכנים שלנו בבניין...

מבחינה עסקית - הישראלי הממוצע יחפש לעשות את המכה, ובנתיים יעבוד כל החיים שלו בתור שכיר. אצל היהודי - אין מה לדבר בכלל על להיות שכיר, אלא אם כן מדובר בקצה הגבוה של הפרמידה.

וכמה מילים לעידוד: המצב כאן לא להיט מבחינה תרבותית והאמת - כנראה שזה הולך רק להחמיר, אבל הרבה מהאנשים כאן מסביבכם הם משכמם ומעלה. אנשים טובים שלא תמצאו בעוד הרבה מקומות בעולם. אז נכון, יש כאן מיעוט קולני של אנשים מעצבנים, נהגים משוגעים, אבל תזכרו דבר אחד - כל פעם שאני או אשתי רואים טיפוס כזה, אנחנו פשוט צוחקים עם משפט קבוע: Maybe s/he's running JP Morgan...... or not

No worries 8)

• תגובות 428
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הבעיה המרכזית זה הצפיפות פה. יותר מדי אנשים בשטח קטן. כל אחד צריך את המרחב האישי שלו והפינה שלו. כל מקום שיש צפיפות כזאת יש עצבים וכאוס. הכבישים פקוקים, כל מקום כל אחד נדחף בתחת של השני....זה יוצר עצבים וכעס. אני בכללי שונא אנשים, לפעמים בא לי ללכת לעבוד באיזה שמורה באפריקה ולא ליראות יותר אנשים אף פעם. מה שרואים פה לרוב זה הטבע האנושי ובתנאים שיש בארץ הוא פורץ החוצה אצל הרבה מאוד מהם. כמובן אפשר להוסיף על זה חלק גדול מאוד מהאוכלוסיה שפשוט עוד לא התפתחה מספיק ונישארה כמה אלפי שנה מאחורה, הם מתנהגים כמו שהם מתנהגים כי לא מבינים ולא יכולים להבין מה לא בסדר.

פורסם

הצפיפות החום המלחמות .... זה לא אירופה וזה לא יהיה כנראה.

מי שרוצה לשפר מוזמן

מי שרוצה לעשות עליה כי הדשא של השכן ירוק יותר מוזמן

מי שחושב שמישהו מחכה לו בזרועות פתוחות שם , יש לי חדשות בשבילו

אף אחד לא ממתין לו שם.

נעזוב את הדת כי זה מסיט אתכם מהנושא

לא אוהבים מהגרים, אלא אם הם עושים את העבודות שבתחתית שרשרת המזון, אחרת הם תופסים את מקומות העבודה של תושבי אותה הארץ.

ושנאת מהגרים לא צריכה את הטורבו של הבדל דת כדי להתפוצץ כאשר לא טוב.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

למזלנו בעידן האינטרנט ניתן למזער את האינטרקציה עם אנשים. כל החשבונות משולמים בהוראות קבע, קניות עושים בעיקר דרך האינטרנט וכך הלאה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

גם בדואר כשבאים לאסוף חבילה אפשר לקבוע תור באינטרנט.

עדיין ממתינים, אבל זה לא לוקח 15 דקות לעומת 15 שעות אז זה אחלה.

בחיי שאני לא זוכר מתי פעם אחרונה התעצבנתי מחוץ לרכב.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

קודם כל ,טוב לראות שיש לא מעט אנשים תרבותיים כאן. בנוגע ל"מה עושים" - נוקטים פעולה : מעירים, מתערבים לטובת אנשים שנגרם להם עוול, מדווחים לרשויות וכד'. השינוי חייב לבוא מתוכנו, מתוך החברה. הוא לא יגיע תוך שבוע/חודש, אבל אם כל אחד יעשה מעשה כשנדרש, ולא יתעלם, הוא יגיע.

אני לדוגמה, מקפיד להתקשר למוקד עירוני/משטרה בכל פעם שאני רואה דושבג חונה על המדרכה/באדם לבן ומפריע לתנועה/הולכי רגל.

לשמחתי,ברוב המקרים הם זוכים לדו"ח.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
קודם כל ,טוב לראות שיש לא מעט אנשים תרבותיים כאן. בנוגע ל"מה עושים" - נוקטים פעולה : מעירים, מתערבים לטובת אנשים שנגרם להם עוול, מדווחים לרשויות וכד'. השינוי חייב לבוא מתוכנו, מתוך החברה. הוא לא יגיע תוך שבוע/חודש, אבל אם כל אחד יעשה מעשה כשנדרש, ולא יתעלם, הוא יגיע.

אני לדוגמה, מקפיד להתקשר למוקד עירוני/משטרה בכל פעם שאני רואה דושבג חונה על המדרכה/באדם לבן ומפריע לתנועה/הולכי רגל.

לשמחתי,ברוב המקרים הם זוכים לדו"ח.

כן, גם אני. להפתעתי ברוב המקרים זה אכן מטופל והעבריינים חוטפים.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

לגבי עבודה בחו"ל, כל עוד אתה בעל מקצוע נדרש, יקבלו אותך בזרועות פתוחות ובמשכורת טובה (היה לי ככה באוסטרליה), ולא משנה להם מהיכן אתה בא (לדוגמא גוגל).

אני מגיע פעם בשנה לארץ, ואת האמת? אני שמח שזה רק פעם בשנה, אז נכון אני לא נמצא עם המשפחה שלי בארץ, אבל אחרי שבועיים פה, אני שמח לחזור לשוויץ.

לצערי הדברים הטובים בארץ מתגמדים לאומת כל הרע והדברים הלא טובים, בגלל זה מי שחי בארץ כבר לא מסוגל לראות את הדברים הטובים שבקושי נשארו.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

לאוסטרליה באמת יותר קל לעבור, אבל יש לי איזה מחסום פסיכולוגי כנראה לעבור כלכך רחוק, לעומת אירופה שמרגיש לי בבית כמעט.

גם בארץ אבל יש איזורים סבבה, אני זוכר שכשעברתי לרמת אביב אז הייתי ממש מופתע שכל הזמן עוצרים לי במעברי חצייה גם אם אני דיי רחוק מהמעבר ושנורא שקט בסופר השכונתי ושאם אתה בא לעבור ומישהו עומד באמצע המעבר אז הוא קולט וזז מיד ולא צריך רמזים עבים. בדואר אין תור בכלל, גם השכנים כולם שקטים ולא שמים לב אליהם, אין איזה אבו עלי שחושב שהבניין שלו אבל עדיין אנשים משלימים נורות לבית מהאלה שבחדר מדרגות וגם עדיין יש פה בהמות עם רכבי שטח ונהגי מוניות שזוחלים ונעמדים בכיכרות ודאבל פארקינג, וכולם צופרים להם, זה כבר תופעות שאין מקום בארץ שאפשר להמנע ממנו.

הבעיה - עם שותפים המחיר פה הגיוני אבל לך תחיה במקום כזה באמת, אין מצב עם המחירים האלה

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם (נערך)

ההודעה הגזענית נמחקה.

הרשה לי להעלב בשם בני עדות הדרום (המוכרות יותר כעדות המזרח). אתה נשמע גזען שלא מכיר את התרבות, כולל כמה חלק גדול מהאנשים האלה שומרים על נקיון ביתן וסביבתם. הדלים שבעולי מרוקו, אשר לכבוד כל שבת היו מנקים ביסודיות שהיתה מביישת את ניקיון פסח של עדות אחרות, המשכילים והתרבותיים שבין העולים מעיראק, סוריה ומצרים, וכך חלק נכבד מהעולים משאר ארצות האיסלאם.

אין ספק שהם חוו משבר קליטה וחלקם הפך לערסים, אבל, היי, אני מפחד לא פחות ואפילו יותר מחבורות דוברי הרוסית השיכורים בהדר הכרמל בשעות הערב. אז בבקשה, תן כבוד למי שראוי לו והשיוך העדתי הוא קריטריון עלוב ביותר בעניין.

החתום הוא בן ליוצאי אירופה הצפונית שהסתתרו וברחו מאימן הנאצים ומתוך ציונות ויתרו על לימודים במוסדות הנחשבים ביותר ועל משרות נחשקות בארה"ב ובאנגליה לטובת בניית המדינה הזו. יש לנו בסיס טוב לבנות עליו, אבל צריך לוודא שהוא נשאר יציב ומתחזק. זה תפקיד הדור שלי והדור שלכם.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לגבי אוסטרליה, מתרגלים מהר מאוד :)

מה זה מתרגלים?

לטוב ולרע, הגירה לאוסטרליה זה להגיד להורים "שלום ולא להתראות, נקווה שנספיק להתראות לפני שתמותו!"

עכשיו תקפוץ עליי ותגיד מה פתאום, פעם בחמש שנים אנחנו באים לישראל... זה בדיוק מה שהתכוונתי.

הגירה לאוסטרליה זה לא הגירה לאיטליה, זה לנתק את האשה מההורים ואת הילדים מהסבים/סבתות לרמה כזו שפעם הבאה שייפגשו, לא בטוח שיזהו אחד את השני.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

פות"ש, אני בדיוק כמוך. רק שאני עובד מול אנשים וזה מתיש (מנהל חנות). כשתכניס חוצפה ישראלית לתוך כסף אתה תתייאש עוד יותר.

הפסקתי לספור את כמות הלקוחות שהזמנתי להם משטרה בשנים האחרונות, אחרי שאיימו עליי / על המוכרים או השתוללו כשלא קיבלו את כל מה שהם רוצים.

אני לסופר הולך רק בשישי ב06:45, כשאני הלקוח היחיד.

לא יכול לסבול את חוסר הנימוס, הוולגריות, ותרבות ה"רק שנייה, הזמן שלי הכי חשוב וכולם על ה ז".

סובל בכל רגע של שהייה במקום התקהלות של ישראלים.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

פורסם

בגירה אין מה לקפוץ, אני רואה את האחים שלי פעם בשנה, ואת הורי קצת יותר (שניהם פנסיונרים עם כסף), אם היתי נשאר באוסטרליה, עדין היתי מקפיד פעם בשנה להגיע לארץ.

אז נכון זה לא מתאים לכל אחד, ואני עשיתי כביכול מעשה אגואיסטי בעיני החברים שלי, אבל אני מסתכל רק עלי ועל העתיד שלי, ובארץ לא מצאתי את המקום שלי, לא מבחינה תרבותית או מבחינת עבודה, פשוט לא הרגשתי שלם עם עצמי.

פורסם

פעם בשנה אוסטרליה ישראל עם כל המשפחה זה וואחאד אופרציה ווואחאד הוצאה. מרבית האנשים זה כאמור יותר לכיוון של פעם בחמש שנים, אם בכלל.

הערה נוספת, מכמה חברים שלי ששם, אוסטרליה. כבר לא קלה להסתדר בה כלכלית כמו פעם, היום יותר קשה בצורה ניכרת.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...