Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3533 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי האוכל, כן. GO מעולה.

לגבי הצרכים, תרחיב את גדר התיחום ככה שיהיה מקום רק לגורים ולפדים. אל תשאיר מקום חופשי להסתובב בתוך הגדר כי הם יעשו על הרצפה. ברגע שתעשה ככה לא תהיה להם ברירה והם יעשו על הפדים.

לגבי חטיפים לאילוף. כבר אמרתי לך בהודעה הקודמת לבשל נקניקיה ולחתוך אותה לקוביות קטנות. אתה צריך שהם יאכלו את זה מהר ולא ילעסו את זה שעה.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא הייתי מתחיל עם שימורים, סתם מיותר.

בשביל להקל עליהם תרטיב בקטנה את האוכל עם מים חמימים.

חטיפים מומלץ נקניקיות, ואם כבר לקנות, תרגיש שהם רכים ולא קשים. אם זה חברות, יש את של jerhigh שממש טובים, וsupreme שממש זוליםס בכללי כל החטיפים הם זבל, אז את תגזים איתם.

תקנה גדר גורים, תתחום אותם שם, ותשים להם פד בקצה.

עד גיל 4 חודשים לפחות לא יוכלו לעבור את הלילה ללא פיפי או קקי.

פורסם

עידכונים:

הזכר אולי מחליט ליהיות כמו זכר ועושה כמה פעמים פיפי בהפרש של כמה דקות, מנסה ליגרום להם לעשות במקום אחר בבית ואם הנקבה זה לא בעיה, הזכר אחרי הפעם אחת עם הפד בכלוב(הם קורעים את הפד כל הזמן) למד לעשות שם בלי להיתאפק, הנקבה מיתאפקת עד שאוציא אותה.

בעיה: עקב מס' פיספוסים שלא בטוח מי פיספס(חושד בזכר חחח) החבל דנטלי והשמיכה היתלכלו בקקי ופיפי- כניראה עקב מישחק שזרקו לכיוון הצרכים בכלוב, מה לעשות איתם? לישתוף עם חומץ ואפשר להחזיר למיטה או אסור?

קנינו להם אוכל של אקנה לגורים מגזע קטן והם אוהבים מאוד, בהתחלה אכלו סביב ה10 גרם בכל אכילה(3 פעמים ביום) ואתמול לאחר מישחק ליקללו את כל הקערה של 30 גרם.

אם אני נותן תאוכל יבש כמו שהוא הם אוכלים יותר, אם אני מרטיב קצת הם אוכלים פחות בתאבון-מוזר.

ביום ראשון אני אמור לקחת אותם לווטרינר- הם יהיו בני 7 שבועות, איך אתם מיסתדרים עם הרעיון של פרעושים/קרציות/תולעים? זה הדבר היחידי שאני נילחץ ביגללו, נכון שאפשר לטפל בהם ככה שלא יסבלו מהדברים הנ"ל? הקקי מוצק יחסית ויצא כמו נקניקניות ארוכות בצבע ירוק כהה בלי סימנים מחשידים של תולעים וכו', קרציות לא ראיתי במבט רגיל, רק אולי פרעושים יש.

דבר אחרון: שמתי לב היום שקצה האצבע (ליפני הטפר) בכף רגל הקידמית אצל הנקבה ניהיה קירח והוא בצבע צהוב- יכול ליהיות היתגרד במישחק נשיכות?

הגורים במבט של אדם רגיל ניראים בריאים, אוהבים לשחק ולהפתעתנו חכמים מאוד, מיתנהגים למופת(טפו טפו נקישה על פינוקיו) ולומדים יחסית מהר.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
עידכונים:

הזכר אולי מחליט ליהיות כמו זכר ועושה כמה פעמים פיפי בהפרש של כמה דקות, מנסה ליגרום להם לעשות במקום אחר בבית ואם הנקבה זה לא בעיה, הזכר אחרי הפעם אחת עם הפד בכלוב(הם קורעים את הפד כל הזמן) למד לעשות שם בלי להיתאפק, הנקבה מיתאפקת עד שאוציא אותה.

בעיה: עקב מס' פיספוסים שלא בטוח מי פיספס(חושד בזכר חחח) החבל דנטלי והשמיכה היתלכלו בקקי ופיפי- כניראה עקב מישחק שזרקו לכיוון הצרכים בכלוב, מה לעשות איתם? לישתוף עם חומץ ואפשר להחזיר למיטה או אסור?

קנינו להם אוכל של אקנה לגורים מגזע קטן והם אוהבים מאוד, בהתחלה אכלו סביב ה10 גרם בכל אכילה(3 פעמים ביום) ואתמול לאחר מישחק ליקללו את כל הקערה של 30 גרם.

אם אני נותן תאוכל יבש כמו שהוא הם אוכלים יותר, אם אני מרטיב קצת הם אוכלים פחות בתאבון-מוזר.

ביום ראשון אני אמור לקחת אותם לווטרינר- הם יהיו בני 7 שבועות, איך אתם מיסתדרים עם הרעיון של פרעושים/קרציות/תולעים? זה הדבר היחידי שאני נילחץ ביגללו, נכון שאפשר לטפל בהם ככה שלא יסבלו מהדברים הנ"ל? הקקי מוצק יחסית ויצא כמו נקניקניות ארוכות בצבע ירוק כהה בלי סימנים מחשידים של תולעים וכו', קרציות לא ראיתי במבט רגיל, רק אולי פרעושים יש.

דבר אחרון: שמתי לב היום שקצה האצבע (ליפני הטפר) בכף רגל הקידמית אצל הנקבה ניהיה קירח והוא בצבע צהוב- יכול ליהיות היתגרד במישחק נשיכות?

הגורים במבט של אדם רגיל ניראים בריאים, אוהבים לשחק ולהפתעתנו חכמים מאוד, מיתנהגים למופת(טפו טפו נקישה על פינוקיו) ולומדים יחסית מהר.

.

1.כלוב או גדר גורים? אני בזמנו קיבעתי את הפד במסקנטייפ לרצפה. יש גם מתקן פלסטיק עם רשת שבתוכו שמים את הפד אבל זה עולה 100 שקל.

תעקוב אחריהם, כל גור מתרגל לזה בזמנו. אל תשאיר להם חבל (דנטלי זה ממש טעות לקרוא לו כך) ללא נוכחות שלך. יש כלבים גרגרנים במיוחד שמפרקים את החבלים ובולעים, וזה יכול להוביל לחסימת מעיים ומוות. שהחבל לא יהיה זמין כל הזמן.

2. לך לפי כמויות האכלה שצריך להאכיל. תרגיל אותם להאכלה לפי זמנים(שהאוכל לא יהיה זמין כל הזמן). עד גיל חצי שנה תן להם 3-4 ביום. מחצי שנה אפשר להוריד לפעמיים(בוקר וערב).

הגיוני שיהיו רעבים אחרי פעילות מאומצת.

3. גם כשהכלבה שלי היתה גורה היא לא אהבה מים על האוכל, לא צריך.

4. קולר סרסטו(תבדוק מאיזה גיל אפשר, נראה לי החל מחודשיים) הוא הכי טוב, קרציות מונע בטוח, פרעושים זה תלוי במיקום שלך.

נגד תולעים נותנים כדורים פעם בחצי שנה שמונעים, וזריקת נגד תולעת הפארק(רעל שהורג במידה וקיימת בגוף) כל 3 חודשים.

קקי נשמע סבבה, כל עוד לא שילושולי ורך זה בסדר.

זה הגיוני שעוד לא העלית תמונה של הגורים?:x

פורסם (נערך)

שבוע מבורך חברים,

עידכונים:

קודם כל תקירו את לאקי- במציאות יפה יותר, רק שקשה לצלם גורה שחורה על רקע בהיר :-).

lucky.jpg

ככה היא למדה לחכות בשביל לקבל צומי ולהוציא אותה לשחק ולהיטלטף, לא בבכי ויללות :-).(מצד שני דואג מהריצפה הקרה עקב המתנה בזמנים שאני לא בחדר או יצאתי לחצי שעה).

בעיות:

האלכנו אותם באקנא לגורים גזע קטן + חטיף בטעם בייקון של SUPREME, בהתחלה הכלבה החלה לשלשל ואחר כך כניראה לזכר יצא לאכול את הצואה שלה שעשה בגדר גורים ומאז גם הוא החל לשלשל עם ג'לי שקוף וורוד/כתום-ככה זה כבר יומיים.

אנחנו חוששים שזה מהחטיף כי לאחר חצי יום שלא הבאתי לכלבה את החטיף היא עשתה קקי מוצק ויפה.

כניראה עקב השילשולים התחיל ליברוח להם הקקי/פיפי גם במיטה שלהם, הבוקר הוצאתי אותם 3 ו5 ליפנה"ב לשירותים והם עשו קקי בלי בעיה, לא קשה אבל לא שילשול.

ב7 בבוקר שבדקתי שוב כל המיטה הייתה מלאה במוקדי צואה :-(.

היום היינו אצל הוטרינר לחיסון הראשון, מבחינת המצב הבריאותי הם נימצאו בריאים וגם ללא חום, רק השילשול היה סיבה לדאגה ולכן הוטרינר המליץ על אנטיביוטיקה ולאחר יומיים ללא שילשול לחזור לחיסון.

היום מחכים ליראות אם השילשול נעלם בלי החטיף ובמידה ולא נתחיל לתת אנטיביוטיקה.

לסיכום שבוע ראשון הרגיש כמו חודש, הם מתוקים מאוד ואוהבים צומי ומישחקים, רק לוודא שאין המשך לשילשולים ונעבור לשלב החיסונים וההורדה לצרכים למטה :-).

נ.ב- כיצד להגיב למישחקי נשיכה/משיכה של בוא לשחק ? הם מיתרוצצים מסביבי, ועושים את התנוענות של בו נשחק ונותנים נשיכות חלשות, ככה רק בזמן שרוצים להיתרוצץ ולשחק- שהם עייפים הם נירדמים עלינו בשימחה.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

טיפים לגבי אוכל, חטיפים ולשלשולים:

1. כל החלפת אוכל צריכה הלעשות בהדרגה. כלומר לא להחליף בבת אחת אלא לערבב בין הסוג הישן לחדש ביחסים הולכים וגדלים לטובת החדש. כי כשהגוף רגיל לאכול לאורך זמן מזון קבוע, כל שינוי חד הוא "טראומה" לקיבה ועלול לגרום לשלשול.

2. לרוב הכלבים אין צורך לקנות חטיפים מיוחדים לאילוף, האוכל הרגיל בהחלט יכול לשמש כחיזוק. פחות כסף, פחות שלשולים, פחות התעסקות. (עקרונית חיזוק בכלל לא חייב להיות אוכל, אפשר צעצוע חביב, או פשוט הפגנת התלהבות וייחס מהבעלים, אבל את אלה צריך ללמוד ממאלף טוב).

פורסם (נערך)

עידכון:

הגורים הופרדו, בימים הראשונים בכו כמצופה, אבל כעת כבר יש שקט ואפשר לישון בלילה בלי רעש, גם ביום ששמים אותה בכלוב היא נירגעת מהר(קראתי וישמתי את מה שממליצים בעת חרדת נטישה וזה עבד- פחות תצומת לב והחזקה ביד וליטופים).

בינתיים הכל מצויין מבחינת אכילה/עשיית צרכים ואפילו ציות לפקודות כמו שבי, היא גם למדה להביא חבל דנטלי שאני זורק ומקבלת על זה את האקנא כחטיף.

בעיה הכי גדולה אם לאקי עד עכשיו:

היא ניכנסת בכל יום בשעה מסויימת למצב נשיכות אגרסיבי, כלומר רק רוצה לינשוך אותי, נושכת גם באוויר ושומעים את הלסת ניסגרת, אם שמים אותה על הריצפה היא תופסת את המיכנס ולא עוזבת, מנסה גם ליקפוץ כלפי הבירכיים תוך נשיכות באוויר שלפעמים ניתפסות.

שום הצעה של צעצוע לא גורמת לה להרפות- רק רוצה לינשוך אותי כמו משוגעת, רק חטיף יכול להפנות תשומת ליבה מימני ורק לפעמים ואז אני פשוט נותן לה למלא פקודת "שבי" והמתנה לכמה שניות שתירגע ואז נותן לה את החטיף, לפעמים זה עוזר ולפעמים היא מיד חוזרת ליתקוף- מה עושים?

זה רק לזמן ספציפי ביום- לא הניבים שלה יצאו מהחניכיים- זה קשור?

זה התחיל בשבוע האחרון.

שבוע מבורך!

פורסם
אם אתה מראשון לציון, אני ממליץ ללכת לגיא וטינה אוהב שלום , בהרצל 83 לא רחוק מהמדרחוב, לי בהתחלה טינה נתנה מספר לא מבוטל של עצות והדרכה שעזרו לי מאוד עם הכלב. אנשים נחמדים מאוד שרואים שעושים את זה מאהבה.

לגמרי ‚ מאוד מומלצים ‚ תוכל לשאול את כל השאלות שאתה צריך :

https://www.facebook.com/pages/%D7%9E%D7%A8%D7%9B%D7%96-%D7%95%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%A0%D7%A8%D7%99-%D7%92%D7%99%D7%90-%D7%95%D7%98%D7%99%D7%A0%D7%94-%D7%90%D7%95%D7%94%D7%91-%D7%A9%D7%9C%D7%95%D7%9D/403945859663494

לגבי אוכל ודברים נוספים :

http://www.nrg.co.il/online/54/ART2/256/958.html

https://www.facebook.com/ariela.pets/timeline?ref=page_internal

בהצלחה !

פורסם

נשכנות גורים מאוד לגיטימית בגיל הזה,

לא להפעיל כוח פיזי, להמנע מצעקות.

תחפש מידע באינטרנט על נשכנות גורים. על כל כלב עובד משהו אחר, אצלי רק התעלמות הפסיקה את זה(בערך תוך שבוע מאז שהתחלתי ליישם).

כל פעם שהוא נושכת תקום ותקפא במקום לדקה, אם תזיז ידיים ותחביא מאחורי הגב זה ילהיב יותר.

התחלת לעבוד על חשיפה? חשיפה נכונה לכלבים, אנשים, רעשים,משטחים.

אל תחכה לסוף החיסון השלישי,

חלון האופטימלי לחשיפה הוא מגיל חודשיים עד שלושה.

פורסם (נערך)

תודה על התגובות חברים, מנסה ליישם את מה שאתם ממליצים, מבחינת וטרינר כרגע התחלנו כבר במקום אחר ושנסיים חיסונים אבדוק את ההמלצות שלכם.

בשבוע האחרון ממש אני מתחיל ליהיות מתוסכל קצת כי כבר לא יודע כיצד להיתנהג איתה ומפחד שתפתח בעיות התנהגות, ככל שהם גדלים נוצר פער אדיר באופי בין האחים, יצא שהנקבה הופכת לפנתרה שחורה שמנטרת לגבהים ונושכת בהתלהבות כאילו זה ציד והיא כלבת ציידים והאח יצא פודל חמוד ונעים, לצערי הסבלנות שלי מתחילה להיסדק לגביה כי קשה מאוד לשחק איתה בצורה הזו כי היא נילהבת מידי, לעמוד בפינה לא עוזר כי המיכסניים שלי ישלמו תמחיר, היא לא תוותר ותירצה שאחזור לשחק איתה, שפריץ מים היא לא אוהבת אבל אני מפחד שתיצטנן לכן מיד מייבש אותה והפסקתי עם זה, קופסת פח עם מטבעות כן מרתיעה אותה אבל מתחילה כבר להיתרגל.

מה לעשות? הבית שלנו לא מתאים לפנתרה שחורה שכזו- מפחיד עם האחיינים הקטנים(כרגע הפסקתי לתת לאחיין שלי לשחק איתה שלא יווצר לאחיין שלי טראומה עקב התנהגות הגורה-היא מתוקה אבל פשוט נילהבת מידי וזה מתכון לנשיכה בטעות).

בקיצור לא מקנא בזכר שינסה להיתעסק איתה חחח :-)

מה לעשות? יש המלצה למאלף מהסביבה? גם מפחד מזה שאין עדיין חיסונים אז שלא תידבק אצל המאלפים או מהטיילת בחוץ.

נ.ב- אם היה תלוי בי הייתי מאמץ כלב בוגר ומחונך, לצערי במשפחה היה אור ירוק רק לגורים :-).

פורסם
תודה על התגובות חברים, מנסה ליישם את מה שאתם ממליצים, מבחינת וטרינר כרגע התחלנו כבר במקום אחר ושנסיים חיסונים אבדוק את ההמלצות שלכם.

בשבוע האחרון ממש אני מתחיל ליהיות מתוסכל קצת כי כבר לא יודע כיצד להיתנהג איתה ומפחד שתפתח בעיות התנהגות, ככל שהם גדלים נוצר פער אדיר באופי בין האחים, יצא שהנקבה הופכת לפנתרה שחורה שמנטרת לגבהים ונושכת בהתלהבות כאילו זה ציד והיא כלבת ציידים והאח יצא פודל חמוד ונעים, לצערי הסבלנות שלי מתחילה להיסדק לגביה כי קשה מאוד לשחק איתה בצורה הזו כי היא נילהבת מידי, לעמוד בפינה לא עוזר כי המיכסניים שלי ישלמו תמחיר, היא לא תוותר ותירצה שאחזור לשחק איתה, שפריץ מים היא לא אוהבת אבל אני מפחד שתיצטנן לכן מיד מייבש אותה והפסקתי עם זה, קופסת פח עם מטבעות כן מרתיעה אותה אבל מתחילה כבר להיתרגל.

מה לעשות? הבית שלנו לא מתאים לפנתרה שחורה שכזו- מפחיד עם האחיינים הקטנים(כרגע הפסקתי לתת לאחיין שלי לשחק איתה שלא יווצר לאחיין שלי טראומה עקב התנהגות הגורה-היא מתוקה אבל פשוט נילהבת מידי וזה מתכון לנשיכה בטעות).

בקיצור לא מקנא בזכר שינסה להיתעסק איתה חחח :-)

מה לעשות? יש המלצה למאלף מהסביבה? גם מפחד מזה שאין עדיין חיסונים אז שלא תידבק אצל המאלפים או מהטיילת בחוץ.

נ.ב- אם היה תלוי בי הייתי מאמץ כלב בוגר ומחונך, לצערי במשפחה היה אור ירוק רק לגורים :-).

לא להשפריץ מים! הכלבה שלי מפחדת ממקלחות ומים עד היום בגלל זה.

לא להרעיש ולהרתיע אותה, יכול לגרום לפחד מרעשים.

אין מה לעשות זה גורים, יש כאלה יותר עדינים, יש פחות. שלי הייתה מאוד פנתרה כפי שאתה מתאר, שרוכים, מכנסיים, ידיים, הכל ניסתה לתפוס ולהגיע. רק בגיל 4.5 חודשים זה עבר לה(אחרי חודשיים וחצי כשהייתה אצלי).

הדרך הכי טובה זה להתעלם, לקפוא במקום, לא להזיז ידיים(במיוחד לא להחביא מאחורה), לשחק עם צעצועים ביחד, ברגע כעברה ליד שלך, אל תזיז אותה ותקפא לחצי דקה, מבלי ליצור קשר עין, רק ככה תלמד שמשחקים. תנועות מהירות מדליקות יותר, הרי מבחינתה מה עדיף, צעצוע שלא עושה כלום או צעצוע אטרקטיבי כמו ידיים או רגליים.

תיפגש עם מאלף, עדיף לקבל הדרכה ולשלם 400 שקל על 2 מפגשים, מאשר להתמודד עם בעיית התנהגות ולשלם אלפי שקלים.

בגלל הגנים הפודליים שלה, חשוב להרגיל אותם למגע של מסרק וטיפוח, לרעש של פן, היא תצטרך טיפוח יומי או שבועי(תלוי עד כמה הפרווה שלה תהיה מקורזלת).

תתחיל עם סירוק קל, תתגמל עם חטיפים.

עם פן, קודם רק תראה, תן לה להריח, ותתגמל, אחרי זה תתחיל על הרמה הכי נמוכה ואל תעשה ישירות עליה, כמובן עם חטיפים, כל פעם תקרב לאט לאט עד שהיא לא נרתעת.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

הקפצה:

לאקי כבר כמעט בת 4 חודשים ועשתה את כל החיסונים כולל צ'יפ וכלבת ויש לה ת.ז :-)!.

עד החיסון האחרון לא הוצאתי אותה לצרכים בחוץ,(רק טיולים שהיא ביידים להכרת השכונה והרעשים) רק במקום יעודי בבית שהיא 90% מהזמן עשתה רק שם, לימדתי אותה גם מילת מפתח "פיפי" לעשיית צרכים וזה תמיד עבד, אבל כעת שהגיע הזמן לטייל בחוץ ולעשות צרכים בחוץ היא ממש לא מסכימה, רק בבית, הגעתי גם למצבים שהייתי איתה 4 שעות מעבר לשעת הצרכים שלה- כלומר היתאפקה לי מעל 8 שעות מהפעם הקודמת, זה היה בכמעט בחצות בלילה בימקום שבבית עמדה לעשות ב20:00, כרגע רק בבוקר לאחר שמיתעוררת היא מסכימה לעשות קקי בחוץ בלית ברירה, אבל פיפי בשום אופן, ברגע שתשים רגל בבית היא תשתין מיד, ניסיתי הכל כולל מישחקים שלה בחוץ להרגשת נוחות, גם שמתי לה פאדים עם הפיפי שלה, טיפות ריח לאילוף- היא פשוט לא מוכנה, מה גם שהשיטה של לתחם אותם באיזור קטן לא עוזר כי כניראה היא כלבה לא נקיה וכן עושה צרכים לידה אם אין מקום אחר(בחוץ לא בא בחשבון עבורה).

לא יודע מה לעשות, כל היום אני בכביסות של הסמרטוטים שהיא יושנת עליהם(חולצות ישנות), שניגשים לכלוב היא משתינה, שמרימים אותה משתינה, שמחזירים אותה לכלוב משתינה, בקיצור משתינה בלי סוף (במידה ולא ניגשים אליה אז היא עושה כל 4 שעות) ורק לא בחוץ- זה כבר ניהיה על גבול המעצבן ולא רואה פיתרון/שיפור.

מה לעשות? (חוץ מלהפוך להומלס ביגללה :-) )

פורסם

עשה לעצמך טובה ופנה למאלף מקצועי שילווה אותך, עד עכשיו רק יצרת לעצמך כלבה עם עוד ועוד בעיות התנהגות.

עיצות הפורום לא הועילו, זה המקום להעלות דרגה.

• תוכן חדש...