Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3768 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לשירשור שיצרתי לפני קצת יותר מחודשיים, רציתי לבקש עצות מאנשים בנושא נהיגה מתקדמת על ידני.

אז כמו שאמרתי, אחרי חודשיים אני כבר שולט ברכב טוב מאוד מעביר הילוכים חלק, זינוק בעליה, וכו'.

אך יש לי מספר שאלות, שבעיקר קשורות להעברת הילוכים.

1. לתת גז בעליית הילוך. כשאני עולה הילוך, אני כמובן נותן גז. אך שמעתי או קראתי פה בפורום שיש אנשים שנותנים גז רק כאשר מגיעים לנקודת חיכוך ויש כאלה שנותים גז עוד לפני שמתחילים לשחרר את הקלאץ'. מן הסתם שכל זה נעשה במקביל, אך השאלה מה נכון יותר?

עוזבים גז - קלאץ' עד הסוף - מעלה הילוך - משחרר קלאץ' עד נקודת החיכוך ומיד נותן גז - משחרר עד הסוף

או

עוזבים גז - קלאץ' עד הסוף - מעלה הילוך - נותן גז ומתחיל לשחחר את הלקאץ'

אני יודע שזה נראה ממש דומה, אבל שוב קראתי תגובות לפה ולפה.

2. בלימת מנוע. אני אחלק את זה לשתיים

2.1 בלימת מנוע בזמן ירידה על מנת לא לחמם את הבלמים יותר מידי \ הורדת הילוך לצורך עקיפה. פה הכל ברור, ותקנו אותי אם אני טועה:

לעזוב גז - קלאץ' עד הסוף - להוריד הילוך - לתת גז לסל"ד המתאים - לשחרר קלאץ'.

זה מה שאני עושה, ואם אני אכן נותן מספיק גז, ירידת הילוך מתבצעת מאוד חלק.

2.2 בלימת מנוע בעת הגעה לרמזור אדום, מה שנקרא גם הורדת הילוך לצורכי עצירה. פה יש לי בעיה. להבדיל מבלימת מנוע שאני רק רוצה להוריד מאט את המהירות, פה אני רוצה להגיע לעצירה מלאה ולכן לתת גז בין הורדת הילוכים נוגד את כל היגיון של להגיעה לעצירה.

ניסיתי שתי שיטות:

א. לעזוב גז - ללחוץ מאט על ברקס - קלאץ' עד הסוף - ממשיך ללחוץ ברקס ומוריד הילוך - ממשיך ללחוץ ברקס ומשחרר קלאץ' לאט לאט. האוטו מקפיץ תורים לבד ולפעמים יש מין מכה שזורקת את הרכב קדימה. המכה קיימת תמיד, מה שכן "עוצמת" המכה תלויה ביחס ישיר למהירות שבה אני משחרר את הקלאץ'. זריקת הקלאץ' מביא למכה גדולה יותר בהשוואה לעזיבה מתונה שלו.

ב. לעזוב גז - ללחוץ מעט על ברקס - קלאץ' עד הסוף ולהוריד הילוך - עוזב את הברקס ונותן מכה קטנה על הגז (בשביל להקפיץ סל"ד) - משחרר את הקלאץ' ובו זמנית ממשיך ללחוץ על הברקס. השיטה הזאת ניראת לי יותר נכונה כי אני משווה את התורים לבד. אך שוב, כמו שאמרתי, מתן גז סותר את הרצון להגיע לעצירה, לפחות פסיכולוגית, אצלי.

ברור לי שקשה לתת עצות דרך האינטרנט. אבל עזרתם לי בשירשור הקודם, אשמח אם תוכלו לעזור גם עכשיו :)

פורסם (נערך)

קשה לי מאד להסביר בכתב - כיון שאני מחליף הילוכים באופן כמעט לא מודע.

מכל מקום, לגבי חלק א', אתה צריך ללמוד להכיר את הצלילים ברכב שלך, כך שההילוך משתלב עם סל"ד תואם למהירות הגלגלים בזמן השילוב. מצד אחד שלא יצרח בגלל סל"ד עודף ומצד שני שלא יגיע לצלצולים (וחו"ח הדממת מנוע) בגלל סל"ד נמוך מדי בעת השילוב. יתכן שמד הסל"ד יכול לעזור לך, אישית אני מעדיף להחליף הילוכים לפי האוזן והתחושה.

לגבי חלק ב' - העקרון זהה. בהאטה לקראת רמזור אני לעתים יורד שני הילוכים במכה עם השהיה ארוכה של קלאצ' לחוץ, וכמובן שהגישה הסופית לרמזור גם היא בקלאצ' לחוץ, אבל כל זה בהתאם לתנאי הדרך. הכלל החשוב הוא תכנון הבלימה זמן מספק מראש כך שתוכל לנצל את תנופת הרכב ואת ההאטה שלו כאשר אתה לא מספק כוח לגלגלים. שוב, אתה צריך לחוש את הרכב שלך כדי למצוא את הטריקים הנכונים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

למה אתה לא מבקש הסבר איך ולמה בשיעורי נהיגה ?

או תרשום אותם שאלות למורה לנהיגה שלך..

את העניין של הקלאץ מבינים לאחר מספר שיעורים גג וזה בהגזמה, לי זה לקח רבע שעה.

עריכה אחרונה על ידי alechko01
פורסם

1. לא מכיר שנותנים דלק לפני (בערך) נקודת החיכוך של המצמד, אבל במידה ויש לך קושי לטפס (אחרת למה בכלל לתהות על הדבר) אז תשתמש בבלם היד.

2. בלימת מנוע לקראת ירידה: קודם כל, בצע את סדר הפעולות מעט לפני תחילת הירידה. עדיף לבחור הילוך מאוד נמוך, כך שלמרות השיפוע בלימת המנוע תמשיך להאט את המכונית ותצטרך לפתוח מעט את המצערת כדי לשמור על מהירות קבועה, אבל כתלות במהירות הרצויה ובנתוני הרכב זה לא תמיד מתאפשר.

2.2 בלימת מנוע בעת הגעה לרמזור אדום: אלא אם כן אתה נוהג במשאית מעל שמונה טון, אתה לא צריך בלימת מנוע מי-יודע-מה כדי לסייע לך לעצור.

עדיין כדאי להוריד הילוכים כדי להישאר במהירות מנוע מתאימה, אבל ההבדל הוא שאתה רוצה להוריד הילוכים במהירות מנוע (סל"ד) יחסית נמוכה כך שלא תיווצר בלימת מנוע חזקה, גם אם אינך טורח (כמוני) ללחוץ על דוושת הדלק בזמן השילוב.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אלצ'קו - הבחור נהג ותיק, פשוט חזר לידני לאחר כמה שנים על אוטומט.

הרבה מאד זה עניין של תרגול שמצטבר במהלך נהיגה שגרתית.

חייב לומר שבני הבכור, לאחר 8 שנים על אוטומט (למעשה לא נהג בידנית מאז הטסט, וגם זה היה ברכב דיזל) התישב בגולף ידנית 86 כ"ס ואחרי קילומטרים בודדים נהג בה כאילו מעולם לא נהג ברכב אחר. אבל בכל זאת צריך טיפה תרגול והכרת הרכב הספציפי (ממש מכונית מסויימת, אפילו רכב אחר מאותו דגם יכול להתנהג טיפה אחרת) עד שהנהיגה זורמת לגמרי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עוזבים גז - קלאץ' עד הסוף - מעלה הילוך - נותן גז ומתחיל לשחחר את הלקאץ'

:)

השיטה הזאת הייתה מקובלת לפני שנות ה-80. לא זוכר את הסיבה למה היה צריך לתת גז לפני שיחרור הקלאץ. מה שכן, היום ברכבים המודרניים אין שום צורך ללחוץ על גז לפני שיחרור הקלאץ'

פורסם
השיטה הזאת הייתה מקובלת לפני שנות ה-80. לא זוכר את הסיבה למה היה צריך לתת גז לפני שיחרור הקלאץ. מה שכן, היום ברכבים המודרניים אין שום צורך ללחוץ על גז לפני שיחרור הקלאץ'

לא יודע מה ומתי היה מקובל אבל כאשר סל"ד גבוה מ2000 קל יותר ניתן להעביר הילוכים או נהיגה ספורטיבית ,דרך אגב אחת שיטות בנהיגה על רכב ידני בלי ללחוץ על קלאץ זה לתת גז ואז ברגע הזה להעביר לניטרל ואז שוב גז ולהעביר הילוך - זה טוב לדעת במקרה חירום שכבל קלאץ נקרע.

לנהג ותיק- לך עדיף לא לתת גז בזמן העברת הילוכים ותשחרר את הקלאץ' בעדינות - תן לרכב לעשות את עבודה במקומך.

פורסם
לא יודע מה ומתי היה מקובל אבל כאשר סל"ד גבוה מ2000 קל יותר ניתן להעביר הילוכים או נהיגה ספורטיבית ,דרך אגב אחת שיטות בנהיגה על רכב ידני בלי ללחוץ על קלאץ זה לתת גז ואז ברגע הזה להעביר לניטרל ואז שוב גז ולהעביר הילוך - זה טוב לדעת במקרה חירום שכבל קלאץ נקרע.

לנהג ותיק- לך עדיף לא לתת גז בזמן העברת הילוכים ותשחרר את הקלאץ' בעדינות - תן לרכב לעשות את עבודה במקומך.

כשאתה נמצא על 2750 סלד ההילוך יכנס בלי קלאץ להילוך הבא בתור, זה לא בריא כמובן לגיר.

פורסם

אני מעלה הילוך קצת מתחת ל 3000 סל"ד ובעליות קצת מעל ל 3000, רק במעבר מהילוך ראשון לשני אני משלב גם גז, בשאר ההילוכים אני עוזב את הגז, מכניס קלאץ' ומעביר הילוך, משחרר קלאץ' ורק אז חוזר לגז.

להורדת הילוך אני אף פעם לא משתמש בגז, רק קלאץ' וברקסים, אם הסל"ד גבוה מדי, מאט ומוריד הילוך, אם הסלד כבר נמוך אז ישר מוריד הילוך.

בירידות נוסע על הילוך שלא מצריך אותי לבלום כל שניה (בדר"כ זה רביעי או שלישי).

פורסם

תודה רבה לכולם!

אני רואה שיש מחלוקת לגבי מתן גז בעליית הילוכים.

יש כאלה שנותנים רק בנקודת חיכוך, ויש כאלה שלא נותנים בכלל. ויש אותי שנותן עוד לפני שאני משחרר את הקלאץ' :loco:

פורסם

לתת גז בעת הרמת קלאץ', בדיוק בנקודת חיכוך. לא לפני ולא אחרי.

אם נותנים לפני, סתם מגיעים לנקודת חיכוך כשמנוע בסל"ד גבוה, שורפים קלאץ'.

אם נותנים אחרי, מגיעים לנקודת חיכוך כשסל"ד מנוע נמוך מידי - שילוב לא חלק, האוטו נבלם. וגם גורמים לבלאי מיותר לקלאץ'.

• תוכן חדש...